26. kolo
08.02.2020 13:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton si poradil s Crystal Palace

Fotbalisté Evertonu ve 26. kole Premier League porazili na domácím stadionu 3:1 Crystal Palace a přeskočili v tabulce Manchester United, který však má zápas k dobru. Za domácí skórovali Bernard, Richarlison a Dominic Calvert-Lewin, za hosty na 1:1 srovnával Christian Benteke.

K první šanci zápasu se ve třinácté minutě jako první dostali fotbalisté hostujícího celku. Ke střele se dostal Patrick van Aanholt, který pálil opravdu nebezpečně. Rána navíc byla tečovaná, ale nakonec skončila jen na bližší tyči.

O pět minut později už však šel Everton do vedení. Theo Walcott se po přihrávce spoluhráče šikovně uvolnil a z pravé strany odcentroval. Ve vápnu tak našel úplně volného Bernarda, který sebejistě překonal Vicenta Guaitu volejem.

Na další zajímavější momenty si fanoušci museli počkat až do druhého poločasu. Ve 48. minutě to Crystal Palace t udělal parádně, chybělo jen pořádné zakončení. Wilfriedu Zahovi se totiž vůbec nepovedl volej, kterou stihl vyrazil Jordan Pickford, i když se o zakončení ještě pokoušel James McArthur.

O tři minuty se hosté přeci jen dočkali srovnání. Na dlouhý míč Wilfrieda Zahy si dobře naběhl Christian Benteke, který zkusil překvapit Jordana Pickforda přízemní střelou. To se mu povedlo, protože domácí brankář nedokázal pokrýt ránu mezi jeho ruku a tělo.

Příliš dlouho však hostující kouč mít radost nemohl. V 57. minutě totiž Everton šel znovu do vedení. Richarlison se chopil míče na půlící čáře, odkud se bez větších problémů dostal až do vápna, kde výbornou technickou střelou ke vzdálenější tyči propálil Vicenta Guaitu.

Po chvíli mohli domácí přidat další gól. Richarlison přihrávkou našel Gylfiho Sigurdssona, který se sám dostal skrz tři bránící hráče a zakončil. Vicente Guaita však vytáhl výborný zákrok, kterým udržel svůj tým v zápase.

Definitivní tečku za zápasem Everton udělal v 88. minutě. Lucas Digne od rohového praporku odcentroval přesně na hlavu Richarlisona, který fantastickou hlavičkou trefil jen břevno. Dominic Calvert-Lewin však prokázal dobrou orientaci, protože míč bleskově dorazil do sítě.

Evertonu nyní patří sedmé místo se šestatřiceti body, Crystal Palace je čtrnáctý a má o šest bodů méně.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
adam77

2-1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele