26. kolo
16.02.2020 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Tottenham vyhrál na Aston Ville

Tottenham v rámci šestadvacátého kola anglické Premier League porazil Aston Villu na jejím stadionu 3:2. Spurs výhru zajistil jednou brankou Alderweireld a dvěma Son. První jmenovaný si však stihl dát i vlastní gól, domácí účet doplnil Engels.

Jako první se poměrně překvapivě dostali do šance hráči Aston Villy a hned z toho byla branka. Na druhou stranu je ale třeba podotknout, že soupeř jim tuto trefu doslova daroval. El Ghazi si zpracoval Reinův nákop a přes Daviese se dostal až k centru. V šestnáctce se vůbec nedomluvili Hugo Lloris a Toby Alderweireld, jenž nešťastně uklidil míč do vlastní sítě.

O deset minut později znovu zahrozil domácí celek. Grealish si pohrál s Alderweireldem, namířil si to až do vápna a nahrál Luizovi, jehož střelu v poslední možný okamžik tečoval nad branku Davies.

Ve 27. minutě bylo vyrovnáno. Hosté se prosadili po rohovém kopu. Balon se díky několika šťastným odrazům dostal k Tobymu Alderweireldovi, který jej z otočky nekompromisně pověsil pod horní tyč branky Pepeho Reiny.

Už to vypadalo, že týmy půjdou do šaten za nerozhodného stavu, když sudí po poradě s videem odpískal pokutový kop. Son Heung-min sice penaltu neproměnil, Reina ale vyrazil míč pouze před sebe a z dorážky už se korejský šikula nezmýlil.

Ve druhém poločase však uběhlo jen pár minut a domácí celek srovnal na 2:2. Alderweireld si vybral další slabší moment při bránění, když ve vzduchu při rohovém kopu neuhlídal Björna Engelse, který zakončil hlavou k tyči Llorisovy branky.

V 62. minutě podržel domácí celek gólman Reina. Son se zbavil svého strážce a prudkou ranou pořádně protáhl španělského matadora v brance Villans.

Schylovalo se ke konci zápasu a už to vypadalo na remízu. V 94. minutě doposud skvělé hrající Engels předvedl velkou chybu, když nezpracoval Sánchezův pas, a nabídl tak samostatný únik Sonovi, který si tentokráte s překonáním Reiny věděl rady.

Tottenham výhra vrátila zpět na pátou příčku před Sheffield, Aston Villa je sedmnáctá a čeká ji tuhý boj o záchranu.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Davinson, Tanganga - Lo Celso, Winks - Lucas, Alli, Bergwijn - Son

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězná

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele