26. kolo
17.02.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chelsea opět nestačila na Manchester United, domácí dvakrát zastavil VAR

Manchester United porazil Chelsea i podruhé v sezóně a zase o něco víc zamotal situaci v boji o evropské poháry. Domácí sice podobně jako hosté rozvlnili síť v bráně dvakrát, jenže doplatili na rozhodnutí videorozhodčího. Chelsea zůstává v tabulce čtvrtá, ale již jen s tříbodovým náskokem na sedmé United.

Po více než čtrnáctidenní pauze bez fotbalu učinil manažer Lampard v sestavě Blues tři změny. V záloze se místo Mounta proháněl Kovačić a útočný trojzubec vytvořili vedle Pedra také Willian s Batshuayiem. Zraněný střelec Abraham pozoroval zápas pouze jako divák.

Red Devils ve svém posledním soutěžním představení pouze remizovali s Wolverhamptonem. O skalp Chelsea se měl nově postarat stoper Baily, jenž zastoupil Lindelöfa, a středopolaři Matić s Williamsem, kteří tentokrát dostali šanci před Matou a Pereirou.

Jako první byl blízko přesnému zásahu obránce domácích James, jenž v šesté minutě vyslal z hranice pokutového území tvrdou křižnou ránu po zemi, po níž se brankář De Gea natahoval marně, k jeho štěstí však míč prosvištěl kolem tyče do zámezí. Z podobné pozice, avšak levou nohou, pálil téměř stejně nepřesně o tři minuty později Willian. O pár chvil později museli Blues poprvé střídat, neboť zranění nedovolilo pokračovat ve hře Kantému, a tak na trávník rychle naskočil Mount.

Také další šanci ve 25. minutě si vypracovala Chelsea. Kovačić se na levé straně dostal za obranu United a ve vápně našel zcela volného Batshuayie, jenže ten trestuhodně netrefil bránu. Deset minut poté si chtěl Willian vymodlit penaltu, ale pro jeho naivní skok neměl rozhodčí Taylor pochopení a brazilskému fotbalistovi udělil žlutou kartu za simulování. Z následné akce Manchesteru potvrdil Martial své dosavadní trápení a nepovedenou střelou celou příležitost zazdil.

Nicméně ještě před přestávkou ukončil Martial svůj půst, když si naskočil na centr Wan-Bissaky a přesnou hlavičkou poslal do té doby nevýrazné rudé ďábly do vedení. V dlouhém nastavení mohl odpovědět Batshuayi, avšak po příhrávce od Pedra se dostal do ostrého úhlu a De Geu nezaměstnal. Do kabin se tak šlo za překvapivého stavu 0:1.

Do druhé půle nastoupil na straně domácích Zouma a Lampardovi se za důvěru odvděčil po deseti minutách pobytu na hřišti, kdy se prosadil po rohovém kopu. Radost na Stamford Bridge ale zarazil videorozhodčí, jenž odhalil Azpilicuetovo nedovolené přistrčení Williamse a hosté tak zůstali ve vedení. To navíc málem navýšili v 64. minutě, kdy Fernandes z přímého kopu trefil tyč svatyně Blues.

Dvě minuty poté už však bylo na straně Red Devils veseleji. Fernandes potvrdil skvělou kopací techniku a od rohového praporku našel hlavu Maguiera, jenž  se trefil k tyči mimo dosah gólmana Caballera. V 77. minutě se na stranu Manchesteru zase postavila technologie VAR. Střídající Giroud totiž po centru od Mounta překonal hlavičkou De Geu, jenže se nacházel v nepatrném ofsajdu, tutíž jeho radost byla zbytečná.

Blues zkrátka neměli štěstí, což v 89. minutě potvrdil Mount, jenž ze standardní situace vyslal krásný pokus, který však skončil na tyči. V nastavení si málem první přesný zásah za rudé ďábly připsal Ighalo. Nakonec se neprosadil, přesto mohl po závěrečném hvizdu se spoluhráči slavit.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Abrahám sa nám konečne prebere a snáď aj mount tip3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celej zápas ovlineny rozhodčím redka pro nejdražší stoperske kopyto na světě a neuznany první gol, který měl platit

Reagovat
Explicitni_Euler

Pro Chelsea to bylo hodně kruté, oba ty neuznané góly byly fakt těsné situace. Při prvním gólu Azpilicueta rukama srazil na zem zezadu Fernandese, ale zase je třeba poznamenat, že zezadu mu pomáhal Fred. Faul se písknout dal. A u druhého gólu ten ofsajd Girouda byl asi o půl kopačky. Obojí to prostě byly hodně hraniční případy, ale zkrátka v obou případech to rozhodčí pískl proti Chelsea a dle mého názoru v obou případech v souladu s pravidly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele