26. kolo
08.02.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

V Brightonu se zrodila remíza, Watford tam těsné vedení neudržel

Záchranářská bitva v Premier League mezi Brightonem a Watfordem dopadla nakonec remízou, kterou domácí urvali až díky vyrovnávacímu vlastenci, jenž si na své konto připsal nešťastník Adrian Mariappa. Hosté vedli na jihu Anglie už po prvním poločase zásluhou Abdoulayeho Doucourého, těsný náskok se jim ale až do konce nepodařilo udržet.

Především svěřenci Nigela Pearsona si potřebovali spravit chuť po třech porážkách v řadě napříč všemi soutěžemi. Třeba před týdnem přitom všechny body ztratili s Evertonem, ačkoli si proti němu vytvořili již dvougólový odstup. I teď měli utkání rozehrané dobře, nakonec ale vytěžili pouze plichtu. Oba celky tak po tomto rezultátu zůstaly v tabulce na svém.

Mužstvo manažera Grahama Pottera v uplynulých deseti ligových zápasech slavilo vítězství jen v jednom případě, a to na konci prosince v duelu s Bournemouthem, a rozhodně si brousilo zuby na další tříbodový výsledek právě proti nynějšímu papírově přívětivějšímu sokovi. Bylo však ve finále velmi rádo, že vydolovalo aspoň nějaký částečný úspěch.

Vůbec první střelecký pokus mezi tři tyče vyslal domácí forvard Murray, s jeho hlavičkou si však stačil poradit gólman Foster. Naopak na druhé straně se hosté radovali z proměnění své vůbec první šance utkání. Capoue vybojoval míč ve středu pole pro Doucourého, ten přeběhl třetinu hřiště, narovnal si balón na pravačkou a hbitou střelu umístil ke vzdálenější tyči.

The Seagulls nepůsobili na hrací ploše dojmem, že by chtěli okamžitě s negativním stavem něco udělat, a měli docela problém prosadit se vůči dobře organizovanému soupeři. Ve 26. minutě se se svým zakončením neosvědčil Mooy, který zacílil mimo, lepší mušku nevyprodukovali v závěru půle ani jeho spoluhráči Murray spolu s Trossardem.

Obrázek hry se ve druhé pětačtyřicetiminutovce nikterak nezměnil. Watfordu současná situace vyhovovala, a tak se směrem dopředu nijak vehementně nehnal, naopak Brighton i nadále marně hledal cestu za vyrovnáním. V 69. minutě se snažil hlavičkou překonat Fostera slušně naskakující Dunk, jenomže v koncovce nenašel potřebný klid a mířil mimo.

Rozhodující okamžik přišel na řadu až o devět minut později. Mooy unikl po pravé straně, svou prudkou přihrávkou se snažil najít na hranici brankového území někoho ze svých nabíhajících kolegů, nakonec však ani nemusel, neboť vracející se Mariappa usměrnil merunu na zadní tyčce do vlastní sítě. V závěru ještě chtěl skórovat Trossard, jenže pálil nepřesně.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele