Premier League - souhrn 22. kola

14.01.2019, 22:54
Aktuality
Manchester United potvrdil formu, nejtěsnějším možným rozdílem vyhrál na půdě Tottenhamu a dotáhl se na Arsenal, jenž pro změnu podlehl v derby West Hamu. Na čele tabulky zůstává Liverpool, který zásluhou penalty veze body z Brightonu, Citizens zareagovali triumfem nad Wolverhamptonem. Uspěla také Chelsea, která přetlačila Newcastle. Důležitou výhru zapsal Southampton...

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 3:0

14.01.2019 21:00

Góly: 10. Gabriel Jesus, 39. Gabriel Jesus (pen.), 78. Conor Coady (vl.)

Manchester City v poklidu zdolal Wolverhampton a v tabulce zůstává v patách vedoucímu Liverpoolu. Navíc odskočil třetímu Tottenhamu, který o víkendu zaváhal. Zápas byl rozhodnut v podstatě již po čtyřiceti pěti minutách, kdy domácí vedli o dvě branky a Vlci dohrávali v deseti lidech.

V sestavě Citizens zůstali po drtivé výhře v Ligovém poháru nad Burtonem pouze obránce Walker, záložník David Silva a útočníci Sané s Gabrielem Jesusem. Do základní jedenáctky hostů se po skalpu Liverpoolu v FA Cupu vrátili brankář Patrício a pravý křídelník Doherty.

Manchester od začátku ukazoval, kdo obhajuje mistrovskou trofej a po devíti minutách hry se dostal do vedení. Laporte skvělou přihrávkou vysunul Saného, který předložil míč Gabrielu Jesusovi, jenž neměl problém uklidit kulatý nesmysl do odkryté svatyně. Za dalších šest minut tečoval střelu Davida Silvy nešťastně Bennett a brankář Wolves Patrício měl co dělat, aby balón vytáhl alespoň na rohový kop.

Ve 20. minutě pak přišla pro hosty další velká komplikace. Boly ostře zajel do Bernarda Silvy a za škaredý zákrok viděl zaslouženě červenou kartu. Vyloučení dalo zbytku první půle jasný ráz. Domácí bez potíží drželi míč pod kontrolu a Vlkům jej půjčovali sporadicky. Sedm minut před přestávkou navíc Bennett fauloval v pokutovém území a z nařízené penalty přidal svůj druhý gól v zápase Gabriel Jesus. Josef Csaplár by měl sice námitky, ale lodivod Manchesteru Guardiola odcházel do kabiny zcela spokojen.

Druhý poločas již mnoho vzrušení nepřinesl. Citizens nadále dominovali, ovšem vsadili na úsporný režim a diváky často uspávali. Na hřiště se dostal i letošní smolař na zranění De Bruyne. V 67. minutě se uvedl prudkým volejem, jenž však proletěl pouze kolem tyče Patríciovy brány. Belgický šikula pálil i o deset minut později, kdy proti jeho pokusu musel zasáhnout Patrício. Po následném rohovém kopu centroval De Bruyne do pokutového území, kde míč nešťastně za záda vlastního brankáře srazil Coady - 3:0.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United 0:1

13.01.2019 17:30

Góly: 44. Marcus Rashford

Šest zápasů, šest vítězství. Taková je zatím bilance Oleho Gunnara Soljskaera jako manažera Manchesteru United. Na půdě Tottenhamu zařídil tři body chvíli před poločasem Marcus Rashford.

První velká šance přišla na straně domácího celku. Sonovi se v posledním zápase před odjezdem za reprezentačními povinnostmi povedlo proniknout po levé straně, aby předložil před bránu Winksovi, jenže ten zcela osamocený před brankářem absolutně nezvládl střelu na zadní tyč.

Po necelých dvaceti minutách zahrozili i hosté, a to zásluhou Martiala. Francouzský křídelník se dostal ke střele po pohledné individuální akci, ovšem Lloris byl připraven a vyrazil míč na roh. V dalších chvílích se dostali do tlaku Kohouti. Ten vyvrcholil po centru od pravé postranní čáry, když Dele Alli sklepl míč na Kanea. Anglický kanonýr dostal míč bez problémů do brány, gól však oprávněně nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Už se blížil poločas, když pro domácí přišla ledová sprcha. Pogba si uprostřed hřiště ve spolupráci s dalšími hráči poradil se zálohou Tottenhamu, načež přesným dlouhým pasem našel Marcuse Rashforda. Mladý útočník se ze slušné pozice nemýlil a přízemní ranou na zadní tyč překonal brankáře Llorise. Rashfordovi se poprvé podařilo skórovat ve třech po sobě jdoucích zápasech Premier League.

Chvíli po pauze se dostal do další příležitosti Harry Kane, tentokrát se v ofsajdu nenacházel, avšak pro změnu proti jeho střele zasáhl de Gea. Španělský gólman se zaskvěl i za okamžik, když konečky prstů vytáhl Alliho dobrou hlavičku. Hra nabrala na začátku druhé půle velký spád, Lloris i de Gea museli řešit nebezpečné situace po centrech. Po hodině hry se dostal k zajímavému pokusu z vápna Pogba, ani on si ale na svého krajana v bráně Spurs nepřišel.

Jednu z největších příležitostí na srovnání měl Alli. Po dlouhém sólu se znovu ocitl tváří v tvář brankáři, jenže i tentokrát na něm ztroskotal. Anglického záložníka vychytal de Gea i čtvrthodinu před koncem. Poslední velkou šanci Tottenhamu měl Kane, jehož střelu na bližší tyč vytáhl španělský brankář nohou.

Domácí Spurs tak nevyužili šanci znovu odskočit čtvrté Chelsea a mají před ní už jen jednobodový náskok. Naopak Rudí ďáblové se v tabulce dotáhli na pátý Arsenal, jedinečný výkon si připsal de Gea, který poprvé v anglické nejvyšší soutěži zneškodnil jedenáct střel bez toho, aby inkasoval.

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth 2:0

13.01.2019 15:15

Góly: 61. Kurt Zouma, 90+5. Dominic Calvert-Lewin

Everton si doma nakonec připsal těsnou výhru nad Bournemouthem, pravdou ale je, že měl v mnoha okamžicích obrovské štěstí. Hosté byli v mnoha pasážích lepším celkem, vypracovali si několik výborných šancí, jenže je pořádně zradila koncovka. A protože se na druhé straně za Everton premiérově trefil Zouma a v nastavení Calvert-Lewin, zůstaly všechny tři body v Goodison Parku.

Začátek utkání patřil jednoznačně hostujícímu týmu, který si vytvořil výborné příležitosti ke skórování. Po sedmi minutách se na malém vápně zjevil King, v krkolomné pozici však míč za Pickforda nedostal. O deset minut později se do samostatného úniku dostal Brooks, jeho rána však skončila pouze na tyči. Po půlhodině chyboval v rozehrávce Pickforda, hosté toho však využít nedokázali, když rychlou akci zakončil pouze hlavičkou nad útočník King.

Až pak se o slovo přihlásil také Everton - po centru Digneho se k hlavičce dostal Keane a míč olízl břevno hostující svatyně. Po poločasové pauze pak celek z Liverpoolu přece jen vystupňoval své úsilí a začal být tím lepším týmem - nejprve ani nadvakrát neprostřelil hradbu těl Richarlison, po více než hodině hry však už domácím vystřelil vedení Zouma, když jej obrana Bournemouthu nechala na malém vápně trestuhodně nestráženého.

V závěru mohl vyrovnat nejprve Fraser, tomu však šanci zmařil výtečným skokem pod nohy brankář Pickford, v nastavení ještě do vápna pronikl Gosling a velkou šanci mu uzmul zákrokem na poslední chvíli stoper Keane. V samém závěru pak utekl Lookman, míč nezištně předložil pod nohy Calverta-Lewina, který přízemní střelou upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 2:1

12.01.2019 18:30

Góly: 9. Pedro, 57. Willian - 40. Ciaran Clark

Chelsea nakonec na Stamford Bridge dosáhla na vítězství, lehká práce to ovšem rozhodně nebyla. Domácí poslal už na začátku do vedení Pedro, za hosty před poločasem srovnával Clark, definitivní podobu výsledku tak dal v druhé půli Willian.

Na Stamford Bridge se začalo pěkně od podlahy a už po devíti minutách se fanoušci poprvé radovali. David Luiz načechral parádní míč za obranu na nabíhajícího Pedra, který jej jedním dotekem zalepil a druhým poslal neomylně za záda brankáře Dúbravky. Pokud ale někdo očekával ofenzivní koncert domácích, musel být tuze zklamán. Následující minuty se odehrávaly pouze ve středu pole, Blues nebyli schopni vystupňovat tempo hry, a tak se o slovo začal hlásit také Newcastle. Nejprve pálil Rondón vedle, o pár momentů později však hlavou prodloužil míč na nabíhajícího Péreze, který však ve výborné šanci minul.

Chelsea ovšem nehrála dobře, což Newcastle ještě do poločasu potrestal. Na rohový kop Ritchieho si naskočil Clark a prudkou hlavičkou zatloukl míč přesně k tyči. Prvně jmenovaný mohl o pár chvilek později dokonce poslat hosty do vedení, volej z hranice vápna mu ovšem vůbec nesedl. To na druhé straně se po pasu Jorginha dostal do vyložené tutovky Willian, jenže se zakončením si vůbec neporadil a pořádně tak nakrkl domácí osazenstvo.

Po pauze se favorit přece jenom dostal do tempa a hostující defenzivě začal zle zatápět. Nejprve se po pasu Kantého ocitl ve skvělé pozice Pedro, jeho gólovou střelu však Dúbravka perfektně vyrazil. O chvilku později hostující brankář nezkrotil rohový kop a měl velké štěstí, že se k míči nedostal žádný z ofenzivních hráčů hostí. Tlak Chelsea ale dále sílil a po další akci a centru Alonsa se na penaltě zjevil osamocený Pedro, který míč však dobře netrefil - a s pomalou střelou si již strážce hostující svatyně poradil.

Gól přinesla až další akce, kterou nejprve potáhl ve středu hřiště Hazard, následně míč předložil do strany Willianovi, který si jej krátkou kličkou připravil na pravačku a nádherně se trefil za vzdálenější tyč. Tentýž hráč mohl o chvíli později přidat i pojistku, když si našel přesný pas Luize, vyběhnuvšího Dúbravku však přelobovat nedokázal. Na konci pak mohl bod pro Newcastle vystřelit Rondón, jeho hlavička však šla těsně vedle, a tak si Chelsea připisuje sice utrápenou, ovšem důležitou výhru 2:1.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC 0:1

12.01.2019 16:00

Góly: 50. Mohamed Salah (pen.)

Po dvou porážkách za sebou potřeboval Liverpool potvrdit roli favorita na půdě Brightonu a udržet si náskok na čele, což se Reds navzdory nepříliš atraktivnímu výkonu bez větších potíží podařilo. Nejlepší ligová obrana udržela soupeře na uzdě po celých devadesát minut, brankář Alisson nemusel dokonce během utkání ani jedinkrát zasahovat, a proměněný pokutový kop Mohameda Salaha vynesl liverpoolským hubenou výhru 1:0.

Tým Jürgena Kloppa tak přinejmenším na chvíli navýšil svůj náskok před druhým Manchesterem City na sedm bodů a porážky právě od Citizens spolu s pohárovým vyřazením proti Wolverhamptonu na Reds nezanechaly vážnější šrámy. Netrvalo dlouho, než se hosté zmocnili herní iniciativy a začali si vytvářet slibné brankové příležitosti. Roberto Firmino však v deváté minutě ve skluzu nezvládl usměrnit Robertsonův centr do brány a Xherdan Shaqiri netradičním zakončením hlavou rovněž minul, takže se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Pouhých pět minut po změně stran se už ale Liverpoolští dočkali. Nešikovný zákrok Pascala Grosse na Mohameda Salaha ve vlastní šestnáctce vynesl hostům výhodu pokutového kopu, který sám faulovaný s přehledem proměnil. Zatímco v minulé ligové sezoně se Liverpool na tuto ideální možnost ke skórování načekal, jak byl rok dlouhý, v posledních týdnech se naopak těší vyslovené penaltové lavině - od Vánoc již Reds v Premier League kopali pokutový kop hned čtyřikrát, zatímco nikdo z ostatních týmů nevybojoval "desítku" více než jednou.

Ani s nabytým náskokem hosté neupustili od převahy s míčem na kopačkách a Brighton ve zbytku první půle zahrozil pouze sporadicky z ojedinělých protiútoků. Grossovu ránu však stačil zablokovat provizorní stoper Fabinho a s neúspěchem se potázal také Jürgen Locadia. V samém závěru měl ještě Mohamed Salah perfektní příležitost navýšit náskok svým druhým zásahem odpoledne, jenže z hloubi pokutového území nedokázal zamířit přesně. Egyptského forvarda spolu s příznivci Reds to však nijak zvláště mrzet nemusí, neboť Liverpool dokázal na Amex Stadium uhájit vedení až do konce a výhrou 1:0 se opět o malý krůček posunul k vytouženému zisku titulu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Fulham FC 2:1

12.01.2019 16:00

Góly: 20. Joe Bryan (vl.), 23. Dennis Odoi (vl.) - 2. André Schürrle

Dobrá půlsezona trápení se zdá být se vším všudy u konce. Přestože Burnley po mimořádně úspěšném loňském vystoupení dlouhé měsíce tápalo a propadlo se až na hranici sestupu, nyní se tým Seana Dyche jako mávnutím kouzelného proutku zvednul a sbírá jednu výhru za druhou a po sobotním zápase s Fulhamem již třetí v řadě. Clarets k tomu kuriózně dopomohly vlastní góly soupeře, díky nimž zvrátili nepříznivý vývoj ještě do přestávky a nabytý náskok 2:1 udrželi až do konce.

Zatímco Burnley díky dalšímu úspěchu za sebou poskočilo již na patnáctou příčku, Fulham zůstává předposlední s pětibodovou ztrátou na záchranu. Hosté přitom měli lepší vstup do zápasu a brzy se také dočkali průlomu skóre. Hned po dvou minutách si André Schürrle zpracoval dlouhý pas Odoie a úchvatnou ranou z halfvoleje pod břevno nedal Tomu Heatonovi sebemenší šanci zasáhnout.

Clarets měli vyrovnání na dosah o čtvrthodinu později, když hlavička Chrise Wooda skončila na brankové konstrukci, ale Fulhamu štěstí dlouho nevydrželo. Sotva pár minut nato totiž Hendrickův centr nešťastně tečoval Ryan Sessegnon do spoluhráče Joea Bryana a míč v nepřehledné situaci zapadl až do sítě.

O chvíli později bylo pro zaskočený Fulham ještě hůře. V třiadvacáté minutě se na střeleckou listinu zapsal i Odoi, jenže stejně jako Bryan zamířil nedopatřením do vlastní sítě po dalším nebezpečném pasu Hendricka. Od té chvíle sice hosté měli opět navrch, jenže jejich dvě šance do přestávky skončily v případě Chambersovy hlavičky na tyči a Sessegnon záhy z nadějné pozice zamířil nepřesně.

Po změně stran již Burnley rezignovalo na ofenzivu a za celý poločas si nepřipsalo ani jediný přesný střelecký pokus. Fulham tak hře dominoval, avšak přes zataženou obranu soupeře se jen s obtížemi probíjel do dalších příležitostí, a když už jedna taková připadla střídajícímu Viettovi, stihl na brankové čáře za Heatona zaskočit James Tarkowski. Aktivní Vietto se posléze postaral o další dvě nebezpečné situace, jenže jeho centr tečoval Charlie Taylor těsně vedle a s tvrdou ranou argentinského forvarda čtvrthodinu před koncem si Tom Heaton dokázal poradit. Od návratu své staronové jedničky mezi tři tyče tak Burnley nepřestává vítězit a v důležitém "šestibodovém" duelu vyválčilo všechny body.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Watford FC 1:2

12.01.2019 16:00

Góly: 38. Craig Cathcart (vl.) - 67. Craig Cathcart, 74. Tom Cleverley

Crystal Palace mělo zápas s Watfordem dobře rozehraný, nakonec si však body odvezli hosté. Eagles vyšel lépe první poločas, po změně stran však dvakrát neuhlídali soupeře, a pro to jim zůstaly pouze oči pro pláč.

Manažer domácích Hodgson obměnil téměř kompletně základní jedenáctku svého týmu, ve které po zápase v FA Cupu proti Grimsby zůstali pouze křídelníci Zaha s Townsendem. Hodgsonův protějšek Gracia zasáhl do sestavy Sršňů ještě víc a ponechal v ní jen Hughese.

Již ve čtvrté minutě byli Hornets velmi blízko úvodnímu zásahu. Prvotní střelou orazítkoval Deulofeu tyč a brankovou konstrukci trefil z následné dorážky také Pereyra. Již po dvaceti minutách hry musel hřiště opustit Hughes, jehož nahradil Sema. Postupně se do útoku tlačili také Orli, většinou se však zastřelovali.

Až v 39. minutě vznikl po rohovém kopu velký zmatek před bránou Watfordu, kdy nejprve vypálil Tomkins a následně se míč od hostujícího Cathcarta dostal za brankovou čáru - 1:0. Vedení svého týmu mohl čtyři minuty po přestávce zvýšit Zaha, avšak jeho průnik zlikvidoval brankář Sršňů Foster, který se činil i po hodině hry, kdy vyrazil dělovku Milivojeviće.

V 68. minutě se Hornets zničehonic dočkali vyrovnání. Rohový kop se na zadní tyči snesl na hlavu Cathcarta, jenž se gólem vykoupil za svůj podíl při první brance duelu. Poté se na hřiště dostal Cleverley, jenž za sedm minut rozhodl o osudu utkání. Po dalším závaru v pokutovém území se parádně trefil z voleje a zařídil hostům výhru.

Více informací k zápasu

Leicester City - Southampton FC 1:2

12.01.2019 16:00

Góly: 58. Wilfred Ndidi - 11. James Ward-Prowse (pen.), 45+2. Shane Long

Southampton překvapivě obral o body Leicester a po zisku tří bodů se vyšvihl nad sestupové pásmo. Hosté si klíčový náskok vybojovali v prvním poločase, přestože přišli o vyloučeného Valeryho. Lišky po změně stran svého protivníka mačkaly, ale dosáhly pouze na korekci výsledku.

Do základní sestavy domácích se po utkání v FA Cupu vrátili brankář Schmeichel, obránci Pereira, Maguire a Chilwell, záložníci Mendy s Ndidim, křídelní hráč Maddison a útočník Vardy. Také manažer Světců Hasenhüttl do značné míry obměnil jedenáctku svého týmu, ve které se po jednozápasové pauze objevili McCarthy, Soares, Bednarek, Valery, Romeu či Armstrong.

A právě posledně jmenovaný se v šesté minutě jako první dostal ke střeleckému pokusu, byť šlo pouze o zápis do statistik. Za další čtyři minuty ohrozil bránu Foxes Long, avšak hlavičkoval nad břevno. O minutu později Long vybojoval penaltu, jejíž exekuce se ujal Ward-Prowse. Schmeichel sice vystihl směr střely, ale míči v cestě do sítě nezabránil, a tak se Saints dostali do vedení.

Lišky se nadále trápily a ve 29. minutě děkovali Schmeichelovi, který vytáhl nebezpečnou hlavičku Vestergaarda po rohovém kopu. Leicester se poprvé vážněji připomněl až ve 36. minutě, kdy hosty na poslední chvíli zachránil Bednarek. Závěr poločasu se vůbec nepovedl Valerymu, který za dvě zbytečné žluté karty oslabil Southampton a zamířil předčasně do sprch. Přesto se Světcům povedlo do přestávky ještě jednou skórovat. Po dlouhém odkopu gólmana McCarthyho přelstil Long jak Mendyho, tak Morgana, a následně z úhlu překonal i Schmeichela.

Domácí mohli vstřelit branku pět minut po změně stran, ale McCarthy skvěle zasáhl proti Maguirově ráně. Za dalších osm minut však Foxes uzavřely svého soupeře před pokutovým územím, kam si naběhl Pereira a přihrávkou vybídl ke skórování Ndidiho, jenž stehnem s velkou dávkou štěstí snížil náskok Saints. V 63. minutě se Lišky dokonce dožadovaly penalty, avšak rozhodčí neposoudil Stephensův zákrok jako nedovolený.

O vyrovnání se snažili především Maddison s Maguirem, avšak jejich pokusy míjely cíl. Poprvé v sezóně se dobře uvedl také střídající Barnes, ale ani on nakonec nepomohl Leicesteru k vytouženému druhému gólu. Tři body tak především díky výborné první půli vybojoval Southampton.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Huddersfield Town 0:0

12.01.2019 16:00

Góly: -

Záchranářský duel branku nepřinesl, Cardiff se tak s Huddersfieldem rozešel smírně 0:0. Remíza přitom nesedí ani jednomu z týmů, neboť nic pořádně neřeší - Huddersfield zůstává poslední, zatímco Cardiff okupuje sedmnáctou příčku s jednobodovým náskokem na sestupová místa.

Fotbal to přitom zpočátku nebyl špatný, diváci si rozhodně nemohli stěžovat na nedostatek zajímavých situací. Jako první zahrozili hosté, konkrétně pak JAseon Puncheon, který za vápnem napřáhl a nepříjemnou přízemní střelou pořádně vystrašil domácí osazenstvo - mířil však těsně vedle. Na druhé straně domácí kontrovali zásluhou Hoiletta, který si našel přízemní centr, dokázal jej však nasměrovat pouze do hostujícího brankáře.

V polovině první půle musel Cardiff zachraňovat obránce Bennett, který na poslední chvíli zablokoval nepříjemnou ránu Hogga. Další minuty už mnoho vzruchu nepřinesly, hra se odehrávala především ve středu pole a byla poznamenána řadou tvrdých soubojů a technických nedostatků.

Jestliže úvod první půle přinesl vesměs zajímavou podívanou, ta druhá byla přesným opakem. Nuda a šeď - tak bychom mohli shrnout úvodních 25 minut druhého dějství. Až dvacet minut před koncem domácí zahrozili zásluhou Patersona, jehož tečovaná rána ovšem mířila nad. A když se v nastaveném čase neujala ani hlavička hostujícího Depoitra, dospěl duel k remíze 0:0.

Více informací k zápasu

West Ham United - Arsenal FC 1:0

12.01.2019 13:30

Góly: 48. Declan Rice

Vůbec poprvé od prvního kola se Arsenalu nepodařilo vstřelit alespoň jeden gól, a to poněkud nečekaně zrovna proti West Hamu United, který se stejně jako Kanonýři prezentuje spíše přestřílením soupeřů. Na domácím stadionu svěřenci Manuela Pellegriniho uhájili první čisté konto po osmi předešlých neúspěších a udržená nula je pro ně o to sladší, že ji díky trefě Declana Rice podpořili i gólově a slaví cennou výhru 1:0.

Oba manažeři sáhli k rozdílným volbám, co se ofenzivních záložníků týče. Zatímco Manuel Pellegrini překvapil nasazením Samira Nasriho rovnou do základní sestavy, Unai Emery opět pro Mesuta Özila nenašel místo ani na lavičce náhradníků. Lepší vstup do utkání měli domácí, ale Nobleově ráně z hranice šestnáctky scházela razance. Kladiváři útočili především po své levé straně skrze tápajícího Ainsleyho Maitlanda-Nilese, s nímž bek Aaron Cresswell sváděl jeden úspěšný souboj za druhým.

Pak se ke slovu dostal i Arsenal. Slibnou šanci Lacazetta pohotově lapil Lukasz Fabianski a vůbec největší šance první půle připadla Seadu Kolašinacovi, jenž se po výtečném přistrčení Iwobiho řítil z mírného úhlu sám na branku, ale místo zakončení ještě volil zpětnou přihrávku, kterou před Lacazettem stačil zastavit Declan Rice.

Oba celky potvrzovaly, že jejich doménou je především útok, a pohledné přímočaré kombinace středem hřiště opakovaně vedly k nadějným zakončením, přesto se však do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Ten však po změně stran platil již jen sotva tři minuty. Xhakovo nedůrazné odvrácení Andersonova centru využil Samir Nasri přistrčením míče Declanu Riceovi, který neméně pohotově zabořil míč do sítě.

Zaražený Arsenal probudilo až po hodině hry dvojí střídání s nástupem Ramseyho a Torreiry, ovšem Piérre-Emerick Aubameyang v dobré šanci po Kolašinacově pobídce nedokázal v rychlosti zamířit přesně. Chvíli nato měl vyrovnání na kopačce Alex Iwobi, jenže i jeho přízemní rána skončila pár decimetrů vedle Fabianského levé tyče.

Tím se však Kanonýři vyčerpali a obvykle děravá obrana West Hamu v závěrečné půlhodině svědomitě plnila svou úlohu a nepouštěla soupeře do sebemenších šancí. Tým Manuela Pellegriniho tak přinejmenším na chvíli poskočil na osmé místo, zatímco Arsenal promarnil možnost dotáhnout se v tabulce na čtvrtou Chelsea.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC22183150:1057
2.Manchester City22172359:1753
3.Tottenham Hotspur22160646:2248
4.Chelsea FC22145340:1747
5.Arsenal FC22125546:3241
6.Manchester United22125544:3241
7.Watford FC2295832:3232
8.Leicester City2294926:2531
9.West Ham United2294930:3231
10.Everton FC2286833:3130
11.Wolverhampton Wanderers2285923:2829
12.AFC Bournemouth22831131:4227
13.Brighton & Hove Albion22751024:3026
14.Crystal Palace22641220:2822
15.Burnley FC22631323:4321
16.Southampton FC22471123:3919
17.Cardiff City22541319:4119
18.Newcastle United22461216:3118
19.Fulham FC22351420:4914
20.Huddersfield Town22251513:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1014)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele