22. kolo
13.01.2019 15:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - AFC Bournemouth 2:0

Everton si doma nakonec připsal těsnou výhru nad Bournemouthem, pravdou ale je, že měl v mnoha okamžicích obrovské štěstí. Hosté byli v mnoha pasážích lepším celkem, vypracovali si několik výborných šancí, jenže je pořádně zradila koncovka. A protože se na druhé straně za Everton premiérově trefil Zouma a v nastavení Calvert-Lewin, zůstaly všechny tři body v Goodison Parku.

Začátek utkání patřil jednoznačně hostujícímu týmu, který si vytvořil výborné příležitosti ke skórování. Po sedmi minutách se na malém vápně zjevil King, v krkolomné pozici však míč za Pickforda nedostal. O deset minut později se do samostatného úniku dostal Brooks, jeho rána však skončila pouze na tyči. Po půlhodině chyboval v rozehrávce Pickforda, hosté toho však využít nedokázali, když rychlou akci zakončil pouze hlavičkou nad útočník King.

Až pak se o slovo přihlásil také Everton - po centru Digneho se k hlavičce dostal Keane a míč olízl břevno hostující svatyně. Po poločasové pauze pak celek z Liverpoolu přece jen vystupňoval své úsilí a začal být tím lepším týmem - nejprve ani nadvakrát neprostřelil hradbu těl Richarlison, po více než hodině hry však už domácím vystřelil vedení Zouma, když jej obrana Bournemouthu nechala na malém vápně trestuhodně nestráženého.

V závěru mohl vyrovnat nejprve Fraser, tomu však šanci zmařil výtečným skokem pod nohy brankář Pickford, v nastavení ještě do vápna pronikl Gosling a velkou šanci mu uzmul zákrokem na poslední chvíli stoper Keane. V samém závěru pak utekl Lookman, míč nezištně předložil pod nohy Calverta-Lewina, který přízemní střelou upravil na konečných 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
ondrasch77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele