22. kolo
12.01.2019 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Londýnské derby pro West Ham, výhru nad Arsenalem vystřelil Rice

Vůbec poprvé od prvního kola se Arsenalu nepodařilo vstřelit alespoň jeden gól, a to poněkud nečekaně zrovna proti West Hamu United, který se stejně jako Kanonýři prezentuje spíše přestřílením soupeřů. Na domácím stadionu svěřenci Manuela Pellegriniho uhájili první čisté konto po osmi předešlých neúspěších a udržená nula je pro ně o to sladší, že ji díky trefě Declana Rice podpořili i gólově a slaví cennou výhru 1:0.

Oba manažeři sáhli k rozdílným volbám, co se ofenzivních záložníků týče. Zatímco Manuel Pellegrini překvapil nasazením Samira Nasriho rovnou do základní sestavy, Unai Emery opět pro Mesuta Özila nenašel místo ani na lavičce náhradníků. Lepší vstup do utkání měli domácí, ale Nobleově ráně z hranice šestnáctky scházela razance. Kladiváři útočili především po své levé straně skrze tápajícího Ainsleyho Maitlanda-Nilese, s nímž bek Aaron Cresswell sváděl jeden úspěšný souboj za druhým.

Pak se ke slovu dostal i Arsenal. Slibnou šanci Lacazetta pohotově lapil Lukasz Fabianski a vůbec největší šance první půle připadla Seadu Kolašinacovi, jenž se po výtečném přistrčení Iwobiho řítil z mírného úhlu sám na branku, ale místo zakončení ještě volil zpětnou přihrávku, kterou před Lacazettem stačil zastavit Declan Rice.

Oba celky potvrzovaly, že jejich doménou je především útok, a pohledné přímočaré kombinace středem hřiště opakovaně vedly k nadějným zakončením, přesto se však do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Ten však po změně stran platil již jen sotva tři minuty. Xhakovo nedůrazné odvrácení Andersonova centru využil Samir Nasri přistrčením míče Declanu Riceovi, který neméně pohotově zabořil míč do sítě.

Zaražený Arsenal probudilo až po hodině hry dvojí střídání s nástupem Ramseyho a Torreiry, ovšem Piérre-Emerick Aubameyang v dobré šanci po Kolašinacově pobídce nedokázal v rychlosti zamířit přesně. Chvíli nato měl vyrovnání na kopačce Alex Iwobi, jenže i jeho přízemní rána skončila pár decimetrů vedle Fabianského levé tyče.

Tím se však Kanonýři vyčerpali a obvykle děravá obrana West Hamu v závěrečné půlhodině svědomitě plnila svou úlohu a nepouštěla soupeře do sebemenších šancí. Tým Manuela Pellegriniho tak přinejmenším na chvíli poskočil na osmé místo, zatímco Arsenal promarnil možnost dotáhnout se v tabulce na čtvrtou Chelsea.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (21)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Mikesh

1:3.. Nejlépe s čistým

Reagovat
smazaný uživatel

Anderson dnes doufám v plné parádě zase ukáže, co v něm je 2:1, 2x Felipe

Reagovat
smazaný uživatel

Dulezity bude,jak zahraje stred zalohy.3:1COYI

Reagovat
duloig

live prenos ide aj na televizeseznam.cz 2:1 C O Y I !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem MAJKL Antonie mi rve uši

Reagovat
smazaný uživatel

Antonio

Reagovat
Mikesh

To je zase chcana hra , zapl jsem 2 poločas a jedinou pořádnou šanci vyprodukoval Ramsey v 62.. Který byl na hřišti 2 minuty a v létě jde navíc do <->

Reagovat
Mikesh

Tragédie, nikdo nepresuje, nenabíhá.. Xhaka a Kolasinac by mohli hrát základ tak v Cardiffu maximálně.. Slabý jsme jak čaj.. Ale nám stačí hráči na hostování a v létě přivést někoho tipu Elneny.. Ten tým může být rád za tu EL...

Reagovat
OnlyWHU

S E N Z A Č NÍ !!!!!! Dnes žádný hodnocení! Skvělej týmovej výkon!!! Pyšnýmu Šídlovi na TV Seznam spadly hračky do kanalizace. Máme na to! COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Jo, a smekám před Pellegrinim. Dělá s manšaftem opravdu maximum. Především diktuje hráčům zodpovědnost a týmovost. To byla vždycky a bude naše cesta. COYI!!

Reagovat
duloig

Jo,dnes sa na to dobre pozeralo.A dnešok si Declan rozhodne zapamätá C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Vsadim gule

Super. Potěšilo

Reagovat
Muza

Arsenal je posledni zapasy ubohej a trapnej jak sanky v lete. Je zralej tak na vymenu celyho kadru jen utok je ok. Manazer ktery rekne ze nepotrebuje zadny nakupy, tak musi jednoznacne byt prvni v lize a s prehledem vyhravat vsechny zapasy a nebo nevidi realitu a v Tom pripade tam nema co delat. Kazdy tym se snazi posilit , jen Emery je spoken presto ze v posledni dobe prohrali co se dalo a ta hra samotna je otres. Je rozdil trenovat PSG, ktery nema konkurenci ve Francii a trenovat tym v Premier league

Reagovat
Mikesh

Sem rád, že nejsem jediný kdo to tak vidí.. Je jednoduché býti kritikem, ale prostě ten pocit když ,,ty" už to dávno vidíš a ostatní ne je prostě frustrující, protože to trvá už více sezón, ale nic se nemění.. Bohužel to nebylo Wengerem a nebude to Emerym, ale úzkým kádrem, který kdyby měl vyhrát titul či LM tak bych to přirovnal k zázraku u Leicesteru .

Reagovat
Muza

Kdyby úzký kádr, ale ta kvalita hráčů, to je děs. Polovina hráčů patří tak, na střídačku a e do základu týmu co chce hrát v lize mistrů a vyhrát titul. Utrpení

Reagovat
smazaný uživatel

Zaloha proti west hamu by mala sediet na lavicke a lavicka hrat

Reagovat
Muza

Dnes je problem v nákupech hracu. Opravdu kvalitní hrac stojí 50,60 milionů a výš podle pozice a spickovy hraci od 80 milionů a výš. Ne kazdy má vlastníka klubu arabského sejka pro který není problém dát za hráče 200 milionů a výstupní klauzule 500 600 milionů. Kam až ty castky polezou . Poslední transfer 20 let De Jong 80 mega do Barcelony, tam odehraje pár minut za zápas a jestli se mu těch pár minut párkrát nepovede, tak půjde někam na hostování a pak zase a zase. Ostatní kluby si nebudou moct ho koupit, protože Barcelona přeci neprodělá x desítek mega navíc hračka v prdeli kariéru . Taková Chelsea má na hostování nejvyšší počet hráčů že všech klubu v evropě. Proč je kupuje a hned posílají na hostování? Jednoduše aby hráče nemohl koupit někdo jiný. Nechápu že s tím UEFA něco neudělá. Možná má ruská mafie příliš dlouhé prsty. Jelikož kluby utrácí přemrštěný částky za přestupy, tak požadují vyšší prachy za TV práva a my platíme a platíme jak blbí. Á pak sleduju Ozila v televizi, který bere 300 tisíc liber týdně , jak na hřišti chodí bez zájmu, ani dres nezpoti, pak je ještě nasranej, že ho vystřídají. To co hraje on bych možná předvedl taky za 1000 liber týdně. Tak fotbalu zdar

Reagovat
Muza

Bate Borisov vs Arsenal Londyn 1:0. Co k tomu rict. Ubohost, trapeni, nemohoucnost. Chelsea dostala od man city 6:0, ale musi se rict ze prohrali s jednim z top klubu na svete, ale aby klub jako Arsenal prohral s podprumernym klubem v evrope, to je silny kafe . Tak nevim co je vetsi ostuda. Uz me pomalu nebavi na tu bezmoc a utrpeni koukat. Kez by se vratil herni projev z pred deseti let.

Reagovat
Muza

Zdar. Tak dnešní výsledek nepotřebuje žádný komentář a předvedena hra. To je utrpení, děs, ubohost a neschopnost tě nejvyšší úrovně. Stejně jako poslední zápasy. Už po druhý promarnit šanci se dostat na třetí místo a ještě k tomu doma s Crystal palace. Být majitel klubu, tak bych vyházel všechny od nejvyšších pozic po posledního vodonosice. Kvalita týmu, kde je? To je otřesný a to ještě odejde Ramsey a zadarmo!!! To je neuvěřitelné a totální neschopnost. . Jak můžou nechat odejít jediného záložníka, co něco hraje. Nepochopitelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele