22. kolo
12.01.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 2:1

Chelsea nakonec na Stamford Bridge dosáhla na vítězství, lehká práce to ovšem rozhodně nebyla. Domácí poslal už na začátku do vedení Pedro, za hosty před poločasem srovnával Clark, definitivní podobu výsledku tak dal v druhé půli Willian.

Na Stamford Bridge se začalo pěkně od podlahy a už po devíti minutách se fanoušci poprvé radovali. David Luiz načechral parádní míč za obranu na nabíhajícího Pedra, který jej jedním dotekem zalepil a druhým poslal neomylně za záda brankáře Dúbravky. Pokud ale někdo očekával ofenzivní koncert domácích, musel být tuze zklamán. Následující minuty se odehrávaly pouze ve středu pole, Blues nebyli schopni vystupňovat tempo hry, a tak se o slovo začal hlásit také Newcastle. Nejprve pálil Rondón vedle, o pár momentů později však hlavou prodloužil míč na nabíhajícího Péreze, který však ve výborné šanci minul.

Chelsea ovšem nehrála dobře, což Newcastle ještě do poločasu potrestal. Na rohový kop Ritchieho si naskočil Clark a prudkou hlavičkou zatloukl míč přesně k tyči. Prvně jmenovaný mohl o pár chvilek později dokonce poslat hosty do vedení, volej z hranice vápna mu ovšem vůbec nesedl. To na druhé straně se po pasu Jorginha dostal do vyložené tutovky Willian, jenže se zakončením si vůbec neporadil a pořádně tak nakrkl domácí osazenstvo.

Po pauze se favorit přece jenom dostal do tempa a hostující defenzivě začal zle zatápět. Nejprve se po pasu Kantého ocitl ve skvělé pozice Pedro, jeho gólovou střelu však Dúbravka perfektně vyrazil. O chvilku později hostující brankář nezkrotil rohový kop a měl velké štěstí, že se k míči nedostal žádný z ofenzivních hráčů hostí. Tlak Chelsea ale dále sílil a po další akci a centru Alonsa se na penaltě zjevil osamocený Pedro, který míč však dobře netrefil - a s pomalou střelou si již strážce hostující svatyně poradil.

Gól přinesla až další akce, kterou nejprve potáhl ve středu hřiště Hazard, následně míč předložil do strany Willianovi, který si jej krátkou kličkou připravil na pravačku a nádherně se trefil za vzdálenější tyč. Tentýž hráč mohl o chvíli později přidat i pojistku, když si našel přesný pas Luize, vyběhnuvšího Dúbravku však přelobovat nedokázal. Na konci pak mohl bod pro Newcastle vystřelit Rondón, jeho hlavička však šla těsně vedle, a tak si Chelsea připisuje sice utrápenou, ovšem důležitou výhru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele