22. kolo
12.01.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Southampton i v deseti lidech vyloupil Leicester

Southampton překvapivě obral o body Leicester a po zisku tří bodů se vyšvihl nad sestupové pásmo. Hosté si klíčový náskok vybojovali v prvním poločase, přestože přišli o vyloučeného Valeryho. Lišky po změně stran svého protivníka mačkaly, ale dosáhly pouze na korekci výsledku.

Do základní sestavy domácích se po utkání v FA Cupu vrátili brankář Schmeichel, obránci Pereira, Maguire a Chilwell, záložníci Mendy s Ndidim, křídelní hráč Maddison a útočník Vardy. Také manažer Světců Hasenhüttl do značné míry obměnil jedenáctku svého týmu, ve které se po jednozápasové pauze objevili McCarthy, Soares, Bednarek, Valery, Romeu či Armstrong.

A právě posledně jmenovaný se v šesté minutě jako první dostal ke střeleckému pokusu, byť šlo pouze o zápis do statistik. Za další čtyři minuty ohrozil bránu Foxes Long, avšak hlavičkoval nad břevno. O minutu později Long vybojoval penaltu, jejíž exekuce se ujal Ward-Prowse. Schmeichel sice vystihl směr střely, ale míči v cestě do sítě nezabránil, a tak se Saints dostali do vedení.

Lišky se nadále trápily a ve 29. minutě děkovali Schmeichelovi, který vytáhl nebezpečnou hlavičku Vestergaarda po rohovém kopu. Leicester se poprvé vážněji připomněl až ve 36. minutě, kdy hosty na poslední chvíli zachránil Bednarek. Závěr poločasu se vůbec nepovedl Valerymu, který za dvě zbytečné žluté karty oslabil Southampton a zamířil předčasně do sprch. Přesto se Světcům povedlo do přestávky ještě jednou skórovat. Po dlouhém odkopu gólmana McCarthyho přelstil Long jak Mendyho, tak Morgana, a následně z úhlu překonal i Schmeichela.

Domácí mohli vstřelit branku pět minut po změně stran, ale McCarthy skvěle zasáhl proti Maguirově ráně. Za dalších osm minut však Foxes uzavřely svého soupeře před pokutovým územím, kam si naběhl Pereira a přihrávkou vybídl ke skórování Ndidiho, jenž stehnem s velkou dávkou štěstí snížil náskok Saints. V 63. minutě se Lišky dokonce dožadovaly penalty, avšak rozhodčí neposoudil Stephensův zákrok jako nedovolený.

O vyrovnání se snažili především Maddison s Maguirem, avšak jejich pokusy míjely cíl. Poprvé v sezóně se dobře uvedl také střídající Barnes, ale ani on nakonec nepomohl Leicesteru k vytouženému druhému gólu. Tři body tak především díky výborné první půli vybojoval Southampton.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele