22. kolo
13.01.2019 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Na Manchester United nestačil ani Tottenham, rozhodl Rashford

Šest zápasů, šest vítězství. Taková je zatím bilance Oleho Gunnara Soljskaera jako manažera Manchesteru United. Na půdě Tottenhamu zařídil tři body chvíli před poločasem Marcus Rashford.

První velká šance přišla na straně domácího celku. Sonovi se v posledním zápase před odjezdem za reprezentačními povinnostmi povedlo proniknout po levé straně, aby předložil před bránu Winksovi, jenže ten zcela osamocený před brankářem absolutně nezvládl střelu na zadní tyč.

Po necelých dvaceti minutách zahrozili i hosté, a to zásluhou Martiala. Francouzský křídelník se dostal ke střele po pohledné individuální akci, ovšem Lloris byl připraven a vyrazil míč na roh. V dalších chvílích se dostali do tlaku Kohouti. Ten vyvrcholil po centru od pravé postranní čáry, když Dele Alli sklepl míč na Kanea. Anglický kanonýr dostal míč bez problémů do brány, gól však oprávněně nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Už se blížil poločas, když pro domácí přišla ledová sprcha. Pogba si uprostřed hřiště ve spolupráci s dalšími hráči poradil se zálohou Tottenhamu, načež přesným dlouhým pasem našel Marcuse Rashforda. Mladý útočník se ze slušné pozice nemýlil a přízemní ranou na zadní tyč překonal brankáře Llorise. Rashfordovi se poprvé podařilo skórovat ve třech po sobě jdoucích zápasech Premier League.

Chvíli po pauze se dostal do další příležitosti Harry Kane, tentokrát se v ofsajdu nenacházel, avšak pro změnu proti jeho střele zasáhl de Gea. Španělský gólman se zaskvěl i za okamžik, když konečky prstů vytáhl Alliho dobrou hlavičku. Hra nabrala na začátku druhé půle velký spád, Lloris i de Gea museli řešit nebezpečné situace po centrech. Po hodině hry se dostal k zajímavému pokusu z vápna Pogba, ani on si ale na svého krajana v bráně Spurs nepřišel.

Jednu z největších příležitostí na srovnání měl Alli. Po dlouhém sólu se znovu ocitl tváří v tvář brankáři, jenže i tentokrát na něm ztroskotal. Anglického záložníka vychytal de Gea i čtvrthodinu před koncem. Poslední velkou šanci Tottenhamu měl Kane, jehož střelu na bližší tyč vytáhl španělský brankář nohou.

Domácí Spurs tak nevyužili šanci znovu odskočit čtvrté Chelsea a mají před ní už jen jednobodový náskok. Naopak Rudí ďáblové se v tabulce dotáhli na pátý Arsenal, jedinečný výkon si připsal de Gea, který poprvé v anglické nejvyšší soutěži zneškodnil jedenáct střel bez toho, aby inkasoval.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
willdonor

5:6

Reagovat
Kuba94

0:1 (Lukaku)

Reagovat
scholes18

0:3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Winks, Sissoko - Son, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Vert aj Dier už trénovali ale neviem ci nastúpia... Aspoň Vert by mohol

Loris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks - Eriksen, Sissoko - Dele - Son, Kane

Musíme urvat ďalšie 3 body COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden nebude hrať. Príliš skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja už trénovali a stav Verta bude posudeny pred nedelnajsim zápasom a keď nebude môcť hrať proti MU tak nasledujúci zápas určite...

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat
noustres

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
Sm0ker

7:4

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to bude atraktivní utkání se spoustou branek. Tip 3:3 .... přání 4:3 pro United.

Reagovat
Messi the Genius"10"

to je tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele