22. kolo
12.01.2019 16:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley se štěstím porazilo Fulham a posouvá se mimo sestup

Dobrá půlsezona trápení se zdá být se vším všudy u konce. Přestože Burnley po mimořádně úspěšném loňském vystoupení dlouhé měsíce tápalo a propadlo se až na hranici sestupu, nyní se tým Seana Dyche jako mávnutím kouzelného proutku zvednul a sbírá jednu výhru za druhou a po sobotním zápase s Fulhamem již třetí v řadě. Clarets k tomu kuriózně dopomohly vlastní góly soupeře, díky nimž zvrátili nepříznivý vývoj ještě do přestávky a nabytý náskok 2:1 udrželi až do konce.

Zatímco Burnley díky dalšímu úspěchu za sebou poskočilo již na patnáctou příčku, Fulham zůstává předposlední s pětibodovou ztrátou na záchranu. Hosté přitom měli lepší vstup do zápasu a brzy se také dočkali průlomu skóre. Hned po dvou minutách si André Schürrle zpracoval dlouhý pas Odoie a úchvatnou ranou z halfvoleje pod břevno nedal Tomu Heatonovi sebemenší šanci zasáhnout.

Clarets měli vyrovnání na dosah o čtvrthodinu později, když hlavička Chrise Wooda skončila na brankové konstrukci, ale Fulhamu štěstí dlouho nevydrželo. Sotva pár minut nato totiž Hendrickův centr nešťastně tečoval Ryan Sessegnon do spoluhráče Joea Bryana a míč v nepřehledné situaci zapadl až do sítě.

O chvíli později bylo pro zaskočený Fulham ještě hůře. V třiadvacáté minutě se na střeleckou listinu zapsal i Odoi, jenže stejně jako Bryan zamířil nedopatřením do vlastní sítě po dalším nebezpečném pasu Hendricka. Od té chvíle sice hosté měli opět navrch, jenže jejich dvě šance do přestávky skončily v případě Chambersovy hlavičky na tyči a Sessegnon záhy z nadějné pozice zamířil nepřesně.

Po změně stran již Burnley rezignovalo na ofenzivu a za celý poločas si nepřipsalo ani jediný přesný střelecký pokus. Fulham tak hře dominoval, avšak přes zataženou obranu soupeře se jen s obtížemi probíjel do dalších příležitostí, a když už jedna taková připadla střídajícímu Viettovi, stihl na brankové čáře za Heatona zaskočit James Tarkowski. Aktivní Vietto se posléze postaral o další dvě nebezpečné situace, jenže jeho centr tečoval Charlie Taylor těsně vedle a s tvrdou ranou argentinského forvarda čtvrthodinu před koncem si Tom Heaton dokázal poradit. Od návratu své staronové jedničky mezi tři tyče tak Burnley nepřestává vítězit a v důležitém "šestibodovém" duelu vyválčilo všechny body.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele