Premier League - souhrn 21. kola

01.01.2020, 15:28, aktualizováno 02.01.2020, 22:51
Komentáře a souhrny
Liverpool opět nezaváhal, tentokrát zdolal Sheffield United. Leicester neměl velké problémy v Newcastlu a pojistil si druhé místo, na kterém se drží o bod před rovněž tříbodovým Manchesterem City. Chelsea pouze remizovala na hřišti Brightonu, zatímco Tottenham pro změnu prohrál v Southamptonu. Arsenal zabral a doma si poradil s Manchesterem United...

Liverpool FC - Sheffield United 2:0

02.01.2020 21:00

Góly: 4. Mohamed Salah, 64. Sadio Mané

Ani ve formě hrající nováček ze Sheffieldu nezastavil mašinu vedenou Jürgenem Kloppem. Liverpool si s Blades poradil poměrně snadno 2:0, už v úvodu ho do vedení poslal Salaha, ve druhé půli pojistil vítězství Mané.

Hned z první příležitosti utkání padla branka. Dlouhý van Dijkův nákop po chybě bránícího hráče propadal a Robertsonovi, který z vápna nerušeně poslal míč na Mohameda Salaha. Egyptský útočník už si se situací poradil a nedal Hendersonovi sebemenší šanci. Brzy mohlo být srovnáno, McGoldrickovu ránu zpoza vápna ale vyrazil Alisson.

Za domácí zase mohl navýšit vedení Salah, jehož halfvolej horko těžko Henderson zneškodnil. Salah mohl mít po půlhodině už hattrick, avšak znovu ztroskotal na skvělém gólmanovi Blades. Po hodině hry byl Egypťan trochu náhodou u další gólové situace. Tentokráte po nakrátko rozehraném rohu centroval, načež balón zcela nerušeně doskákal až do tyče.

Co nezvládl on, to dokázal Sadio Mané. Ten si narazil míč o Salaha, aby sice následně nechal vyniknout Hendersona, následná dorážka do odkryté klece už ovšem byla snadným soustem. Ani ne o pět minut později Firmino nedokázal z malého vápna vystřelit, na Salaha si už poněkolikáté dnes počíhal z Manchesteru United hostující brankář.

Na něj si nedokázal přijít ani Mané, který nedokázal skórovat z bezprostřední blízkosti. V závěru mohl dát gól naděje McBurnie, po Stevensově centru ale ze skluzu nedokázal zakončit. Reds tak nadále suverénně opanují tabulku Premier League, Sheffield smutnit nemusí, je osmý.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester United 2:0

01.01.2020 21:00

Góly: 8. Nicolas Pépé, 43. Sokratis

Do třetice všeho dobrého se již Arsenal po manažerské změně dočkal premiérového vítězství. "Kanonýři" na domácí půdě přehráli v prestižním klání Manchester United a výhrou 2:0 pod vedením nového kouče Mikela Artety úspěšně vykročili do nového roku. Obětavý výkon všech zúčastněných přinesl Arsenalu dvoubrankové vedení již do poločasu, které si po změně stran proti bezzubým United bez větších potíží londýnský klub uhlídal až do konce.

Vůbec poprvé v základní sestavě Arsenalu nastoupil společně útočný kvartet Aubameyang - Özil - Pépé - Lacazette a tento krok si Mikel Arteta mohl pochvalovat. Obzvláště Nicolas Pépé se za první start pod vedením španělského manažera odvděčil excelentním výkonem, který hned v úvodní čtvrthodině vyšperkoval i prvním gólem večera. Celou akci nastartoval uzdravivší levý bek Sead Kolašinac, jenž po kombinaci s Aubameyangem poslal do šestnáctky ostrý přízemní centr, který Victor Lindelöf jemně tečoval k volnému Pépému, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě.

Průlom skóre domácím dodal na sebevědomí, zatímco zakřiknutí United se jen obtížně vypořádávali s aktivním napadáním soupeře, natožpak aby sami ohrozili branku Bernda Lena. Po jedné z nepovedených rozehrávek hostí se Arsenal málem dočkal i druhého zásahu, ovšem De Geův zablokovaný odkop přetavil všudypřítomný Pépé jen v ránu do tyče.

Když už se zdálo, že navzdory výrazné dominanci Gunners stejně jako v minulém kole s Chelsea půjdou o přestávce do kabin jen s jednobrankovým vedením, podařilo se jim na sklonku poločasu přece jen skórovat ještě jednou. Pépého roh na přední tyči šikovně přizvedl Lacazette a De Gea reflexivně vyrazil míč pouze před sebe přímo k Sokratisi Papastathopoulosovi, jenž pohotově zabořil míč pod břevno.

Po změně stran se již hosté začali více usazovat na útočné polovině a brzy si připsali více střeleckých pokusů než za celý předcházející poločas, ale střídající Pereira v největší příležitosti ke snížení napálil pouze boční síť Lenovy brány a stav 2:0 přetrvával i nadále. Dvacet minut před koncem se hra na chvíli proměnila v otevřenou partii s vyprázdněným středem hřiště, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a Arsenal měl několik možností z rychlého protiútoku svůj náskok ještě více navýšit, jenže Alexandre Lacazette ani Bukayo Saka v zakončení neuspěli.

V samém závěru nastavení ještě mohl alespoň zkorigovat skóre Marcus Rashford, avšak Bernd Leno nebojácně vyběhl proti centrovanému míči a proti anglickému forvardovi stihl zakročit. Arsenal tak díky středečnímu vítězství poskočil v tabulce alespoň na desáté místo, zatímco United propásli možnost stáhnout náskok na čtvrtou Chelsea.

Více informací k zápasu

Manchester City - Everton FC 2:1

01.01.2020 18:30

Góly: 51. Gabriel Jesus, 58. Gabriel Jesus - 71. Richarlison

Poprvé pod Carlem Ancelottim a celkově po téměř měsíci prohráli hráči Evertonu ligový zápas. Na závěr nabitého povánočního programu odjeli s prázdnou z Etihadu, kde Richarlisonovou brankou jen snižovali po dvou Jesusových trefách.

Úvod utkání byl plný akce. Sigurdsson našel přihrávkou za obranu nabíhajícího beka Colemana, proti němuž výtečně zasáhl Bravo. Zanedlouho na druhé straně zakončoval pohlednou kombinaci po Mahrezově pasu do odkryté klece Foden, jenže kvůli ofsajdu asistujícího Alžířana nemohla branka být po zásahu VAR uznána.

Ani ve druhém případě nerozhodlo video ve prospěch Citizens. Mahrez po souboji s Dignem upadl v pokutovém území, jenže podle sudích se o faul nejednalo. V závěru první půle byl alžírský křídelník opět v hlavní roli, tentokráte však akci špatně zakončil a Pickfordovu svatyni výrazně minul.

Asi pět minut po přestávce už bleděmodří vedli. Gündoganova parádní průniková přihrávka nalezla Gabriela Jesuse, jenž si ještě balón zasekl a povedenou střelou na zadní tyč skóroval, ačkoliv si Pickford na míč sáhl. Brzy se brazilský šutér prosadil podruhé. Tentokráte mu míč do běhu dal Mahrez a Jesus překonal gólmana přízemní ranou tentokráte na bližší tyč.

Dvacet minut před koncem dodal Toffees naději Richarlison. Bravovu tristní rozehrávku vystihl Kean, poradil si s několika obránci, načež Walcott našel Richarlisona, který zakončoval jednoduše do prázdné brány. Druhý brazilský střelec Jesus mohl na opačném konci hřiště završit hattrick, jenže pálil jen do tyče. Ve zbytku utkání už se nic nestalo a Citizens tak stále dýchají na paty druhému Leicesteru, Everton se pohybuje okolo středu tabulky.

Více informací k zápasu

Norwich City - Crystal Palace 1:1

01.01.2020 18:30

Góly: 4. Todd Cantwell - 85. Connor Wickham

Dvakrát v rozmezí čtyř dní se Norwich City dokázal na domácí půdě ujmout vedení a v obou případech o něj v samotném závěru přišel. Po remíze 2:2 s Tottenhamem se nyní ligový nováček musel podělit body i s dalším londýnským klubem, a to Crystal Palace. Přestože domácí drželi vedení již od čtvrté minuty po trefě Cantwella a měli řadu šancí na pojištění náskoku, trefa raritního střelce Connora Wickhama znamenala zisk pouhého bodu takřka s pachutí porážky.

Někdejší útočník Sunderlandu se po vleklých zdravotních potížích prosadil v Premier League poprvé po celých třech letech, přesněji řečeno 1138 dnech, a to si ještě na gólovou radost musel chvíli počkat, neboť jeho zásah rozhodčí původně neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru a až dodatečná kontrola videorozhodčího toto rozhodnutí zvrátila. Crystal Palace se tak navzdory matnému výkonu udrželo touto remízou na devátém místě s osmadvaceti body, zatímco Norwich zůstává poslední s čím dál větší ztrátou na konkurenci v boji o záchranu. I předposlední Watford má již na Canaries pětibodový náskok, první nesestupová příčka je pak vzdálena na bodů sedm.

Vzhledem k výhrám Aston Villa, Southamptonu i zmíněného Watfordu potřebovali také hráči Norwiche nutně držet krok a lepší nástup do zápasu si v tomto ohledu ani nemohli přát. Již ve čtvrté minutě totiž Cantwellovu narážečku s Emilianem Buendíou nešťastně tečoval Luka Milivojević zpět k mladému anglickému křídelníkovi, jenž zachoval chladnou hlavu a povedenou ranou mimo dosah brankáře Guaity si připsal již svůj šestý ligový zásah sezony, tedy stejně jako jeho slavnější krajani Alli, Maddison či Grealish.

Tentýž hráč mohl ještě do přestávky vedení Norwiche zdvojnásobit, ale v 40. minutě si na Guaitu po Aaronsově přízemním centru nepřišel. Po změně stran měli domácí k pojištění vedení ještě blíže, když Guaita musel zasahovat proti přímému kopu Buendíí, Mario Vrancic ve vyložené šanci poslal míč trestuhodně mimo tři tyče a Kenny McLean pro změnu v další slibné pozici napálil jen brankovou konstrukci.

Místo poklidného dovedení zápasu k zaslouženému vítězství se tak Canaries museli strachovat o výsledek až do posledních minut a za neproměněné příležitosti nakonec skutečně zaplatili. Pět minut před koncem hostující debutant Brandon Pierrick vybídl Wilfrieda Zahu k úniku po levé straně, odkud hvězda Palace poslala ostrý centr ke střídajícímu Wickhamovi, jenž se pohotově prosadil svým prvním zásahem od listopadu 2016. Radost sice útočníkovi hostí vzápětí zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího, ovšem Wickham se po chvíli přece jen mohl znovu zaradovat, neboť kontrola videorozhodčího odhalila, že Zimmermannovo postavení jeho gól pravidlům neodporoval.

Více informací k zápasu

West Ham United - AFC Bournemouth 4:0

01.01.2020 18:30

Góly: 17. Mark Noble, 25. Sébastien Haller, 35. Mark Noble (pen.), 66. Felipe Anderson

Lepší nástup do funkce si snad David Moyes ani nemohl přát. West Ham United v premiérovém zápase pod vedením skotského manažera totiž rozstřílel Bournemouth 4:0 a odskočil tak od sestupových vod právě na úkor svého středečního soupeře. Hlavním strůjcem vysoké výhry Hammers byl neobvyklý střelec Mark Noble, který se prosadil hned dvakrát.

Kapitána West Hamu ještě gólově doplnili Sebastian Haller a Felipe Anderson a konečný výsledek mohl být ještě vyšší, neboť Bournemouth se zápasem vysloveně protrápil, zatímco rozjetí domácí se hnali za dalšími góly i za rozhodnutého stavu. Tak jako tak se West Ham posunul na šestnáctou příčku i před Bournemouth, který naopak spadl až na sestupové osmnácté místo a zdánlivě neotřesitelná pozice dlouholetého manažera Cherries Eddieho Howea bude v příštích týdnech podrobena větším skrupulím.

Lepší vstup do zápasu přitom měli hosté, ovšem netrvalo dlouho a West Ham přešel do ofenzivy, která přinesla průlom skóre již v 17. minutě. Snograssovu zpětnou přihrávku proměnil v první gól večera Mark Noble, byť mu k zásahu pomohla i nešťastná teč bránícího Lewise Cooka, která poslala míč do protipohybu brankáře Ramsdalea.

Od chvíle, kdy Bournemouth inkasoval první gól, jako by tým z jihu Anglie zcela rezignoval. V pětadvacáté minutě je podruhé do kolen poslal parádním akrobatickým zakončením Haller, jenž ve výskoku z voleje usměrnil Fredericksův centr přesně k zadní tyči, a dalších deset minut nato definitivně rozhodl o vítězi zápasu kapitán Noble, když si po postrčení Harryho Wilsona vybojoval pokutový kop, který sám následně proměnil.

Eddie Howe sice hned o přestávce sáhl ke dvojímu střídání, ovšem ani příchod Frasera se Stanislasem na vývoji utkání pranic nezměnil a nadále se hrálo takřka výhradně na branku Bournemouthu. Po sérii zahozených příležitostí přidal čtvrtý gól Felipe Anderson, jemuž připravil palebnou pozici Declan Rice, a brazilský křídelník stihl posunout míč pod vyběhnuvším Ramsdalem.

V závěru ještě nebyla nouze o drama s videem, neboť původní rozhodnutí vyloučit Aarona Cresswella za bezohledný zákrok kolíky napřed proti Lewisi Cookovi změnil videorozhodčí Lee Mason pouze na udělení žluté karty. Bez ohledu na konečné rozhodnutí však tento moment neměl šanci výrazněji ovlivnit samotné utkání, neboť West Ham již drtivé vedení 4:0 poklidně udržel až do konečného hvizdu a slaví vůbec první domácí výhru od září, zatímco Bournemouth prohrál celých osm z posledních desíti kol.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Leicester City 0:3

01.01.2020 16:00

Góly: 36. Ayoze Pérez, 39. James Maddison, 87. Hamza Choudhury

Premier League čeká desetidenní přestávka a během ní se bude nadále na druhém místě vyhřívat Leicester. Ten totiž poměrně jasně zvládl prvním utkání v novém roce v Newcastlu, kde po trefách Péreze, Maddisona a Choudhuryho zvítězil 0:3.

Do první příležitosti se hráči Foxes dostali už v páté minutě. Maddisonův rohový kop doplachtil na hlavu Evanse, proti němuž bravurním způsobem zasáhl Dúbravka. Slovenský gólman už ale byl bezmocný v šestatřicáté minutě, kdy Lejeune namazal Ayozemu Pérezovi, jehož průnik do pokutovém území byl zakončen pohlednou brankou.

A brzy přišla pro "Straky" druhá pohroma a opět zapříčiněná hrubkou v rozehrávce. Pereira vystihl odkop od vápna soupeře a následná výměna balónu přinesla šanci pro Jamese Maddisona, který se zpoza vápna trefil výstavně do bližší šibenice. Ještě před pauzou Evans vysunul Péreze, který pobídl ke skórování Iheanacha. Ten ovšem ztroskotal na Dúbravkovi.

Newcastle decimovala zranění, už v první půli byl nucen vyměnit dva hráče a po pauze nevypadal úplně v kondici ani Schär. To pobízelo "Lišky" k dalším útočným výletům, třeba když Iheanacho znovu protáhl Dúbravku, na němž ztroskotal i Pérez.

Pojišťovací třetí gól pro hosty přeci jenom přišel. V sedmaosmdesáté minutě Gray za pokutovým územím přiťukl míč Hamzovi Choudhurymu, jehož technický pokus lízl břevno a skončil za Dúbravkovými zády.

Zatímco Foxes se nadále vyhřívají na zmíněném druhém místě, Magpies prohráli potřetí v řadě a klesají hlouběji tabulkou, aktuálně jsou třináctí.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Tottenham Hotspur 1:0

01.01.2020 16:00

Góly: 17. Danny Ings

Zdá se, že kouzlo nového manažera Tottenhamu Josého Mourinha vyprchá. Spurs totiž za poslední čtyři zápasy získaly jen čtyři body a ztrácejí i s celky hrajícími o záchranu. Naposledy kohouti padli Southamptomu, jemuž výhru jediným gólem vystřelil Danny Ings.

Domácí tak potvrdili zlepšující výkony a po skalpu Mourinhovy družiny vystoupali již na jedenácté místo. Zato Tottenham ztrácí pozice zaručující účast v pohárové Evropě.

Manažer Saints Hasenhüttl učinil po remíze svého celku s Crystal Palace dvě změny v sestavě. Na pravý kraj zálohy se po krátké anabázi Boufala vrátil Armstrong, na druhé straně hřiště se představil Djenepo. Redmond však v rozestavení také zůstal, pouze se posunul do útoku místo odstaveného Adamse.

Také Mourinho se odhodlal vyměnit dva hráče poté, co jeho svěřenci vybojovali pouze bod v Norwichi. Portugalský stratég se zároveň vytasil s rozestavením se čtyřmi s obránci, v němž už nezbylo místo pro Foytha. Šanci naopak dostali záložníci Sissoko s Lucasem, vedle Foytha pak ze základu vypadl ještě Lo Celso. Hostům nadále chyběl hvězdný Son, jenž si ještě odpykává karetní trest.

Poprvé bylo před bránou Tottenhamu horko krátce po úvodním hvizdu, kdy hlavičkou těsně minul bránu Ings. Kohouti odpověděli za čtyři minuty, proti tečované ráně Kanea musel zasáhnout brankář McCarthy. Osm minut byl ve střehu i gólman Spurs Gazzaniga, jenž zastavil kličkovanou Redmonda. V osmnácté minutě už však šel Southampton do vedení. Stephensův dlouhý nákop našel Ingse, který si až příliš jednoduše obhodil Alderweirelda a následně zakončil přesně k tyči mimo dosah Gazzanigy.

Domácím aktivita vydržela i po úvodní trefě. Armstrong nejprve ve 26. minutě střílel vedle brány, za dalších šest minut pak po jeho pasu zakončoval Redmond a po teči Alderweirelda skončil balón nad břevnem. Po následném rohovém kopu se neprosadil Djenepo. Hosté vážněji zahrozili až ve 39. minutě, kdy po šťastném odrazu zblízka přestřelil Vertonghen. Neúspěšný byl i střídající Lo Celso, jenž v první půli nahradil zraněného Ndombelého. Saints ješte před přestávkou jednou zahrozili, ale hlavička Armstronga skončila v náruči Gazzanigy.

Tottenham se po změně stran místo očekávaného tlaku trápil. Až v 69. musel McCarthy zasahovat, střela Vertonghena mu ale moc starostí nenadělala. Čtyři minuty poté se po přihrávce Eriksena prosadil Kane, avšak jeho zásah kvůli odpískanému ofsajdu neplatil. Nejlepší střelec Spurs se navíc při zakončení zranil a musel opustit hřiště.

Domácí ve druhém poločase zahrozili až v 86. minutě, kdy Long zblízka hlavičkoval vedle tyče. Minutu nato se málem prosadil Moura, jehož střelu nebezpečně tečoval bránící Bertrand a míč proletěl těsně kolem McCarthyho svatyně. Snaha kohoutů však nakonec vyšla vniveč a tři body zůstaly na St. Mary's Stadium.

Více informací k zápasu

Watford FC - Wolverhampton Wanderers 2:1

01.01.2020 16:00

Góly: 30. Gerard Deulofeu, 49. Abdoulaye Doucouré - 60. Pedro Neto

Hráči Watfordu získali důležité tři body v boji o záchranu, když na svém stadionu porazili 2:1 Wolverhampton. O branky domácích se postarali Deulofeu a Doucouré, za hosty snížil Neto. Watford hrál od 70. minuty bez vyloučeného Kabaseleho, přesto utkání dotáhl do vítězného konce.

První příležitost v zápase měli až ve třicáté minutě domácí. Do míče se po Deulofeově nahrávce opřel Nathaniel Chalobah, trefil ale pouze prostor, kde čekal Patrício.

O chvíli později se však už fanoušci Watfordu dočkali. Na hraně vápna čekal Sarr, který se neukvapil a po jeho přihrávce se mimo dosah marně se natahujícího Patrícia trefil Gerard Deulofeu.

Druhou branku domácí celek vsítil pár minut po začátku druhého poločasu. Deulofeu na sebe natáhl dva protihráče, poté zvedl hlavu a přihrál Abdoulayemu Doucourému, s jehož ránou pod břevno nemohl Patrício nic dělat.

V 60. minutě získali hosté naději, že by ještě v tomto zápase mohli nějaké body získat. Po Chalobahově zásahu se balon odrazil k Pedru Netovi, který jej za výrazného přispění teče Craiga Dawsona poslal do sítě. Portugalský mladík tak mohl oslavit první gól v Premier League.

O deset minut později tato naděje ještě stoupla, když šli domácí do deseti. Kabasele nejprve obdržel pouze žlutou kartu, po konzultaci s kolegou u videa ale Andrew Madley poslal belgického obránce předčasně pod sprchu.

Už v 75. minutě měli Wolves šanci na srovnání. Vinagre zastihl balon ještě před brankovou čarou a poslal jej až k Dohertymu, jehož povedenou hlavičku zneškodnil Foster.

Žádnou větší šanci už si ale hosté nevytvořili a Watford si připsal do tabulky tři body. Momentálně mu patří předposlední devatenáctá příčka, Wolverhampton je sedmý.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Chelsea FC 1:1

01.01.2020 13:30

Góly: 84. Alireza Jahanbakhsh - 10. César Azpilicueta

Pro fanoušky Chelsea jsou poslední výsledky jejich oblíbeného klubu poněkud k vzteku. Londýnský tým si nedělá hlavu s podobně velkými mužstvy a dokáže porazit Tottenham či Arsenal. Jakmile však narazí na celek z dolní poloviny tabulky, narazí na problém. Blues tak v prosinci nestačili na Everton, Bournemouth či Southampton, na Nový rok zase pouze remizovali s Brightonem.

Chelsea přitom dlouhou dobu držela těsné vedení, avšak v 84. minutě zařídil konečenou remízu Alireza Jahanbakhsh, který se nádherně trefil nůžkami. Blues přesto nadále drží v tabulce Premier League čtvrtou příčku, Brighton je po vybojování cenného bodu čtrnáctý.

Do sestavy domácích se místo Duffyho vrátil stoper Webster, Jahanbakhsh zase uvolnil v záloze místo pro Alzateho. Manažer hostů Lampard učnil po výhře v londýnském derby nad Arsenalem v základní jedenáctce svého celku tři změny, když šanci dostali obránce James a středopolaři Jorginho s Pulisicem.

A právě jeden z nových mužů na trávníku James se v páté minutě hry postaral o první střelecký pokus, jenž však byl nepřesný. Podobně si krátce poté vedl na druhé straně hřiště další novic Alzate. V desáté minutě už padla první branka, ze které se radovali hráči Chelsea. Zouma po rohovém kopu posunul míč hlavou k Abrahamovi, jehož střelu srazil Mooy pouze k Azpilicuetovi, jenž zblízka neměl problém rozvlnit síť a připsat si první gól v probíhající ligové sezóně.

Další nepříjemnost potkala Brighton za dalších osm minut, kdy se levý bek Burn nepříjemně srazil ve vzduchu s Jamesem a zjevně otřeseného jej musel nahradit Bernardo. Přesto Seagulls neměli následně až do přestávky mnoho starostí s útoky protivníka. Sami mohli vyrovnat ve 43. minutě, avšak Trossardův povedený pokus zpoza pokutového území vyrazil gólman Blues Kepa. Za hosty odpověděl v nastaveném čase střelou mimo tři tyče Pulisic.

Americký rychlík pálil nepřesně i deset minut po změně stran. Zato Kanté za další tři minuty již prověřil brankáře domácích Ryana, ten se ale přesto moc nezapotil. Další nepříliš záživnou pasáž plnou kouskování hry střídáními a žlutými kartami přerušil až v 73. minutě střídající Jahanbakhsh ránou nad břevno.

Obrovskou šanci na srovnání stavu měl deset minut před vypršením řádné hrací doby Connolly, k němuž se po standardní situaci odrazil míč, jenže proti jeho pohotovému zakončení bravurně zasáhl Kepa. Čtyři minuty poté už si ale Brighton vše fantastickým způsobem vynahradil. Dunk po rohovém kopu odhlavičkoval balón k Jahanbakhshovi, jenž vystřil famózní nůžky, kterými kulatý nesmysl usměrnil přesně k tyči. Opařený Kepa se jen ohlédl - 1:1.

Závěr utkání ještě přinesl velké drama, v němž obě strany sahaly po třech bodech. Nejprve předvedla tah vpřed Chelsea, ovšem Hudson-Odoi o kousek minul horní roh Ryanovy svatyně. Vzápětí našel povzbuzený Jahanbakhsh v pokutovém území Maupaye, jenž však ztroskotal na připraveném Kepovi. V poslední minutě nastaveného času ještě zahrál přímý kop Dunk přímo do Kepovy náruče. Až do záverečného hvizdu tedy vydržel remízový stav.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Aston Villa 1:2

01.01.2020 13:30

Góly: 80. Chris Wood - 28. Wesley Moraes, 41. Jack Grealish

Fotbalisté Aston Villy vybojovali velmi důležité tři body na půdě Burnley, když zvítězili 2:1. Za Villans rozhodli o výhře už v první půli Wesley s Grealishem, za domácí v závěru snížil Wood. Celek z Birminghamu se tak po dlouhé době dostal pryč ze sestupových příček.

Hosté už v jedenácté minutě ukázali, že si do Burnley přijeli pro výhru. Wesley udržel na zádech stopera Tarkowskiho a po dlouhém nákopu zakončoval z otočky těsně vedle vzdálenější tyče domácí brány.

O pár minut později měli Villans obrovskou smůlu. Po špatném odkopu Tarkowskiho se míč dostal ke Konsovi, který odcentroval do pokutového území. Tam ho lízl Trézéguet a Jack Grealish následně přesnou hlavičkou umístil do sítě. Záběry na systému VAR ale ukázaly, že Trézéguet byl v centimetrovém ofsajdu, konkrétně v něm měl patu.

Aston Villa byla i nadále lepším celkem, což potvrdila i situace ze dvacáté minuty. V pokutovém území se uvolnil Wesley a jeho střelu vykopl brankář Nick Pope pravou nohou. Vzápětí se dostal k zakončení zpoza šestnáctky Douglas Luiz a domácí gólman musel rychle na trávník, aby balón zastavil.

Ve 27. minutě se hosté přeci jen dočkali. Wesley si narazil míč s Jackem Grealishem, který mu následně balón vracel do šestnáctky vzduchem. Míč byl sice tečován, přesto se ale dostal na hruď Wesleyho, který si ho zpracoval a ranou mezi nohy propálil brankáře Popea.

Spanilá jízda zápasem však ze strany Aston Villy nekončila. Čtyři minuty před přestávkou totiž svěřenci kouče Smitha šli do dvoubrankového vedení. Hráči Aston Villy dobře kombinovali před pokutovým územím. Finální přihrávku na Jacka Grealishe vyslal Douglas Luiz, hostující kapitán následně využil, že od něho byli obránci soupeře daleko a z levé strany pokutového území zamířil do bližšího horního rohu brány soupeře.

Burnley se však po přestávce vzpamatovalo a zahrozilo. Jay Rodriguez se dostal ke střele z hranice šestnáctky, kterou tečoval bránící Kortney Hause tak, že se balón snesl tak metr vedle pravé tyče.

Domácí přikovali soupeře před jeho šestnáctku. V 63. minutě odcentroval z levé strany Charlie Taylor a míč propadl až ke Chrisu Woodovi, který z nějakých sedmi metrů z voleje minul bránu.

V 80. minutě tlak Clarets vyústil kontaktním gólem. Ashley Westwood se dostal k míči na pravé straně šestnáctky, odkud odcentroval na vzdálenější tyč a Chris Wood zblízka hlavičkoval do šibenice. Tom Heaton si sice na míč sáhl, ale i kdyby ho vytlačil zpět do pole, tak by jeho zákrok už asi přišel až za brankovou čárou.

Na víc už se však domácí hráči nezmohli. Aston Villa díky výhře poskočila na šestnácté místo, Burnley je o příčku lepší.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC20191049:1458
2.Leicester City21143446:1945
3.Manchester City21142556:2444
4.Chelsea FC21113736:2936
5.Manchester United2187632:2531
6.Tottenham Hotspur2186736:3030
7.Wolverhampton Wanderers2179530:2730
8.Sheffield United2178623:2129
9.Crystal Palace2177719:2328
10.Arsenal FC2169628:3027
11.Everton FC21741024:3225
12.Southampton FC21741025:3825
13.Newcastle United21741020:3325
14.Brighton & Hove Albion2166925:2924
15.Burnley FC21731124:3424
16.West Ham United20641025:3222
17.Aston Villa21631227:3721
18.AFC Bournemouth21551120:3220
19.Watford FC21471017:3419
20.Norwich City21351322:4114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (557)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston Villa

Reagovat
xjert02

Reagovat
Malresi

Chelsea nakoniec môže byť rada za bod.

Reagovat
Squinty

Podle mě by to chtělo přivést i nějaký kvalitní podhrot, Mount to prostě sám celou sezónu neutahne a na RLC se prostě spoléhat taky nedá, když je věčně zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Villans Grealishe nemůžou udržet v létě.

Reagovat
xjert02

Grealish je letos neskutecny. Prakticky sam tahne Villans.

Reagovat
spider_8

Achjo. To ani nemá cenu komentovat, my už nikdy nevyhraje zápas proti papírově slabšímu soupeři. Jediný pozitivum dneska je, že vánoční program už končí, protože ten jsme těžce nezvládli. Na druhou stranu, dneska byl docela znát ten jeden den volna navíc, který měl Brighton, protože na konci obou poločasů nás úplně přehrávali, což se nám jinak nestává. Ale to nic nemění na tom, že jsme hráli prostě blbě.

A chudák Kepa, konečně pořádně zachytá a stejně nemá ani čistý konto ani 3 body.

Reagovat
Raylan

Dneska super Kepa, slušný Willian, Rudi, James a docela Jorginho, jinak slabota. Od zápasu se City, s výjimkou Spurs a druhý půlky s Arsenal, dost slabý výkony. Chybí kreativita a jsou tam pořád dost podobný chyby v obraně. Posily budou hodně potřeba. Křídlo je nutnost, stejně jako stoper a levej bek - Azpi je horší a horší, i kvůli tomu hráči nalevo vypadaj, jak vypadaj. Taky použitelnej útočník k Tammymu a snad se Loftus-Cheek vrátí ve slušný kondici. O víkendu čekám pořádnou rotaci proti Nottinghamu, aby si odpočinuli a pak dvě výhry před Arsenalem.

Reagovat
czechfant

Já bych chtěl třeba 3 zápasy za sebou vidět Michyho. Pořádnou šanci bych mu dopřál..

Reagovat
Raylan

To já vůbec, nikdy mě nepřesvědčil. A asi na tom něco bude, když mu nevěřil Conte, Sarri a teď ani Lamps.

Reagovat
Squinty

v zimě klidně prodat

Reagovat
czechfant

No, on nikdy nedostal šanci aby je přesvědčil. za BvB a CP hrál dobře.

Reagovat
valek9610

Přesně nikdy nedostal opravdovou šanci vždy jen zápas ten se mu nepovedl a nazdar. Chce to víc a ne jen jeden nechápu jak uvažují frajer sedí a pak čekají, že podá jako výkon hodný Messiho nebo co ? špatně to je prostě.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Talker

Nikdo od něj špičkové výkony nečeká. Je to slušný žolík, ale ne hráč do základu - na to nemá techniku a fotbalové myšlení - s ním strašlivě trpí jakákoliv mezihra. Je to podobné jako Zouma na stoperovi.

Reagovat
icka

No dobře...jak se to vezme.

Reagovat
Slavia10

A co Giroud, mě přijde, že s tím už musí mít Lampard vyloženě osobní problém a nemá ho rad on osobně, protože takový bojovník by měl zasahovat do průběhu zápasu mnohem častěji.

Reagovat
czechfant

je zraněnej ne?

Reagovat
Talker

Giroud odchází kvůli EURO, asi je tam nějaká dohoda, stejně tak u Pedra.

Michy je sice goly dával, ale nemá techniku na to, aby hrál jedničku na hrotu v týmu, který chce mít míč.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

Íránec pěkně

Reagovat
mimi_united

Inak začína sa pekne potvrdzovať že Lukaku je lepší ako Kane

A taktiež aj Ole > Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

ale Kane hrá stále PL v Taliansku je každí priemerný futbalista za hviezdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikoho to nezajima

Reagovat
Counter

Ings je lepší než Kane...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jako chápu, že to vypadá směšně, ale dneska ten zápas skončil 1:0 pro Southampton a jediný gól dal Ings.

Byl to jeho třináctý gól v sezoně (z toho 0 z penalty), zatímco Kane (který má v PL odehráno o cca 340 minut více) dal doteď jedenáct (z toho 2 z penalty).

Reagovat
cristiano.K.

tak to stačilo napsat Ings má lepší formu než Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Forma je záležitost pár týdnů. Tady je to půl sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

pul sezony vs. treba 5 uplynulych sezon

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Counter

Taky že nikdo netvrdí, že před třemi čtyřmi lety byl Kane suverénně lepší, tehdy to byla světová špička. Poslední rok dva už ale ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ty to fakt myslis vazne

Reagovat
Counter

Tak jako kdybych si měl z těch dvou vybrat do Arsenalu nového útočníka, stejně si vyberu Kanea, žejo

Ale Ings je dlouhodobě podceňovaný, protože býval dost zraněný. Kane naopak šel poslední roky hrozně dolů oproti tomu, co předváděl dříve, takže mezi těma dvěma je aktuálně daleko menší mezera, než by se mohlo zdát; jestli vůbec nějaká...

Reagovat
j_mrazik

Jo, ty si za tím prohlášením stojíš. Já myslel, že to zase jenom zbytečně hecuješ.

Reagovat
Counter
Reagovat
cristiano.K.

musíš nazvat věci správnými jmény. Ings je poslední půl rok lepší než Kaně a nikdo by tě neřekl nic, takhle to vypadá, že to myslíš celkově.

Reagovat
Counter

Jde o to, že tohle už nejde považovat za krátkodobý trend a zaštítit to "formou". Kane byl s přehledem jeden z nejlepších hroťáků na světě. Už v minulé sezoně ale šel markantně dolů a letos je na tom stejně, ne-li hůř, a nic nenasvědčuje tomu, že by se měl vrátit na tu excelentní úroveň, které dosahoval dříve.

Teď je z něj "jen" nadprůměrný útočník, který umí kvalitně kopat penalty (a taky si pro ně chodit). Je až k neuvěření vidět všechny ty statsbombovské Optagrafy, jak titěrné má poslední dobou statistiky, a to nejen xG, ale i všechno okolo jako střely, dotyky s míčem nebo dribbling.

Tady pár starších, kde je vidět, jaké byl zvíře:

https://twitter.com/mixedknuts/status/931153691666731009

https://twitter.com/mixedknuts/status/946045598322626565

A tady pár z loňské a letošní sezony:

https://twitter.com/mixedknuts/status/1156957950163841024/photo/1

https://twitter.com/GraceOnFootball/status/1135983646425452544/photo/1

https://twitter.com/GraceOnFootball/status/1209202065270030337/photo/1

Reagovat
cristiano.K.

to je fuk, půl rok je pořád krátkodobý trend, srovnej poslední tři sezony.

Reagovat
Counter

U Kanea to není půlrok, ale už skoro dva roky. Ings má teď nejgólovější sezonu kariéry, ale taky je to poprvé za nevímkolik let, kdy mu konečně drží zdraví, kvalitní byl i předtím.

Reagovat
Svatej

Ahoj

Reagovat
Mates_Matesović

Dean a Taylor

Reagovat
Smreky

Jack Grealish - skvelý hráč

Keby neprisiel Minamino vedel by som si ho predstaviť u The Reds...

každopádne Aston Villa bude mat asi problém udržať ho v lete... asi každému by pasoval do mužstva

Reagovat
Liquid

v 2.anglický přímý souboj na hřišti 2 českých hráčů Kalas vs Žambůrek

Reagovat
ManUnited

Soton paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Malresi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Banda jedna ten center Auriera v poslednej sekunde to dokonale zaklincoval.

Reagovat
matZz

já myslím, že to byl pokus o lob přímo do brány, ale těžko říct

Reagovat
smazaný uživatel

tak určite. Ukopla sa nám láma.

Reagovat
Mates_Matesović

Parodie, nejhorší výkon za hoodně dlouhou dobu. Nevytvořit si na půdě jedný z nejhorších obran ligy vyloženou šanci, to chce kumšt.

Reagovat
Kixi Syhimour

Myslíte, že Kane nebo Ndombelé nás stihnou?

Reagovat
smazaný uživatel

Nestihnú.

Reagovat
Cobra

A není to jedno?

Reagovat
Kixi Syhimour

No, Kane je jeden z nejlepších střelců PL a Ndombelé je také velká zbraň.

Reagovat
icka

No Kane mi prijde hodne tezce utavenej..

Reagovat
Mimalu

tak ještě večer United a rvačku kriplů pro rok 2020 můžeme považovat za úspěšně započatou

Reagovat
bakasa
Reagovat
protiproudu

hahAHAHA to je sračka

Reagovat
aramaki

je mi záhadou, pri tých prachoch, ktoré sa točia v PL, prečo už banda programátorov nevytvorila AI, ktoré vyhodnotí ten ofsajd v priebehu sekundy, ale niekto tam stále musí poťahovať tie čiary ako v autocade

Reagovat
jk

Tak tohle byl rozhodně nejhorší výkon Spurs v roce...

Reagovat
Džeko55

Ale zároveň i nejlepší

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

To tedy čeká slepice pěknej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
martin1

Reagovat
icka

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Mastný Chobot

ako na nový rok, tak po celý rok?

Reagovat
jk

říká se to tak

Reagovat
Seydou Doumbia

kde jsou ty časy, kdy prvního ledna porazili Chelsea doma 5:3 tuším

Reagovat
smazaný uživatel

dnes jsem na to vzpomínal, 2015

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Otrasný výkon od nás. Vyzerá to tak ze to vykartovanie Sona nás bude stáť sezónu. Bez neho sme v útoku úplne bezradni...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sám Son by nás nevytrhol. Je to zmar.

Reagovat
matZz

Mourinho Dele a Kane odehráli za poslední měsíc úplně všechno, to je, pokud se nepletu, 7 zápasů během 30 dní. Bez střídání. Už proti Brightonu bylo vidět, že na konci zápasu sotva lezli, ale Mou je musel za každou cenu nasadit do všech zápasů, takže to nemůže skončit jinak, než Delem, kterej je třetího zápasu během týdne línej na krok a zraněním.

- Tanguy - proč naložit hráči, kterej se vrátil po svalovým zranění 2x90 minut během tří dnů?

- Taktika? Myšlenka? Nevím. Nevidím. Vždyť dneska jsme ani nenakopávali na Kanea.

- Doufám, že Eriksen hrál dnes definitivně naposledy.

za snahu pro Lo Celsa, Sessegnona, Gazzanigu a Vertonghena

Reagovat
smazaný uživatel

Vertonghen ale bol úplne mimo. Nestíha, rozohrávka veľmi slabá.

Reagovat
matZz

Vertonghen podle mě jediná jistota směrem dozadu

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

Za Sesse, dneska dost možná nejlepší na place.

Reagovat
Thelvin

Super že konečně hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoli s tím Kanem se to dělo už za Pocha, nechápu, proč sme nepodepsali ještě na rok Llorenteho nebo jinýho útočníka, popř., proč občas nehraje na hrotu Son a Kane si neodpočine.

Lo Celso a Sess mi dali naději, že by na těch dvou bolavejch postech mohli začít hrát pravidelně.

Reagovat
matZz

až teď mi to došlo: hrajeme třetí zápas během týdne a Mourinho ani nevyužije všechny střídání.

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Seydou Doumbia

Mourek měl taktiku...jen mu za to dal rozhodčí žlutou kartu, no.

Reagovat
Whitemedia

Kdykoliv jsem nasranej na výkon Chelsea, tak přijde Tottenham a přidá se..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Counter

Takové to, když nevíš, jestli se radovat z prohry Spurs, anebo se bát, že už je v tabulce před Arsenalem i Southampton...

Reagovat
aramaki

Reagovat
Golasso

Já si nastavil poměr 1:2. Na každou hodinu radosti z failů ostatních připadají dvě hodiny pláče a zmaru .

Jestli se dostaneme aspoň na 10. místo, tak to prohodím.

Reagovat
jk

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Grahf

Mourinho on his yellow card: "I think the yellow card is fair because I was rude, but I was rude to an idiot."

už ide svoje

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Counter

Ale musím přiznat, že tohle rozesmálo i mě jako jeho vrchního hejtra

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Y.N.W.A

mně přijde, že ty kluby tyto provokatérey, který už sportovně nemůžou nic dát (stejně jako Zlatan v AC) angažujou snad proto, aby nasbíraly lajky, subscribery, followery atd... a pak z toho maj víc peněz, než kdyby vyhrály LM

Reagovat
CHONG

Stejně jako Zlatan v AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Seydou Doumbia

Ukrást soupeři taktiku se zjevně nepodařilo...

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
TopinB

Reagovat
herold

Stream na everton?

Reagovat
Whitemedia

Jose Mourinho piles into Tanguy Ndombele. "He is always injured. you are full of hope. One game he is in and then he is injured. It is a concern."

Reagovat
Counter

jj, Ndombele je lehce zraněný, tak ho nasadím do dvou zápasů v rozmezí tří dnů, to dá rozum

Reagovat
aramaki

sliepky to s tym Mourinhom v každom prípade vyhrali...to bolo rečí po prvých výhrach, keď ešte fungovalo Pocheho dynamo

Reagovat
ajouki

Mourinho nikdy nebyl zvědavý na šetření hráčů. Buď hraješ pořád, anebo sedíš pořád. Ndombele by měl zdrhnout někam, kde se o něj lépe postarají.

Reagovat
smazaný uživatel

Věděl jsem, že angažování Mourinha je katastrofa a že to bude pod ním hrozná bída, ale že to bude až tak špatný, jsem netušil. Doufám, že po sezoně dostane Levy rozum a zbaví se ho, než napáchá ještě víc škody...

Reagovat
jk

Eriksen odejde zadarmo a dvoum trenérům vyplatíme na odstupném takovou raketu? Myslím, že Levyho trefí šlak.

Reagovat
Mates_Matesović

Aspoň by to s Lewisem prodali.

Reagovat
SpecialOne

Mourinho je tak příšerný, že nefunguje ani jako nové koště.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľké ego, množstvo rečí bez výsledku, Josého nemenná mozaika.

Reagovat
Y.N.W.A

jsem zvědav, jestli někdy Spurs přizná chybu, nebo se bude snažit ještině prodlužovat agónii spodobně jako nedávno ve Spartě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nedá se moc očekávat, že by ho vyhodili dřív než po sezóně. Ale v delšim horizontu, pokud nebude mít výsledky, tak ho Levy v klidu vykopne.

Reagovat
Bayern +

Dobrý výkon, luxusný výsledok

V druhom polčase viac-menej údržba no aj napriek tomu jeden gól a dobré tri šance ešte vychytal Ramsdale. Moyes začal veľmi pekne, Bournemouth je strašidelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že na výkonu Nobla fakt nemůže stát budoucnost WHU.

Reagovat
Bayern +

Ja viem, to ale teraz riešiť nemôžeme, priorita je zachrániť sa. Ale dnes bol Noble fakt úžasný.

Základom bude udržať Ricea a vedľa neho začať hľadať náhradu za Marka, pretože v kádri okrem IP Wilshera a odpadu Sancheza na stred nikto iný ani nie je. Dnes ma potešil aj návrat Lanziniho, to je skvelý hráč, do základu sa dostane rýchlo, problém je ale v tom, že sú s Fornalsom, Andersonom, Snoddym a Antoniom všetko príliš ofenzívni a ani jeden na Noblovom poste hrať nemôže.

Reagovat
smazaný uživatel

lanzini může

Reagovat
Seydou Doumbia

to si teda nemyslím...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
ondris

Danny ings

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia

Reagovat
Mimalu

DDG

Reagovat
smazaný uživatel

K.rva, ten Arteta je tam týždeň a z Arsenalu sa stáva mašina.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Uff.. A takhle to dopadá, když se člověk po dlouhý době těší na zápas Kdo by to byl řekl, že si dneškem Chelsea upevní TOP 4 o jeden bod

Každopádně hroznej výkon. Lingard byl absolutně otřesnej, ani si nedokážu vzpomenout na horší individuální výkon. Shaw taky hrůzostrašnej. Bohužel si slabší den vybrali i ti, co normálně hrajou solidně (Maguire, AWB). Pochvalu si zaslouží jen Fred. Zbytek byl při nejlepším podprůměrnej.

Strašnej průser je, že my máme prostě jenom jeden herní plán. Absolutně nemáme jinou variantu, plán B, nic.. Pořád nevím, jestli tohle dávat za vinu Olemu nebo ne, protože jakejkoliv jinej gameplan se v mých očích nedá postavit na týhle záloze (navíc s absencí Pogby a McTominaye). Dal bych mu šanci přivést si hráče, ať má šanci pořádně dokázat, že na to má, ale pokud v lednu nikdo nepříjde, těžko se bude mít na jaře na co vymloumat, když už za sebou bude mít rok a půl a 2 celý přestupáky.

Jo a Xhaka byl dneska fakt skvělej. Hodně vyzrálej výkon. Možná to z něj taky všechno trochu spadlo tím přestupem.

Reagovat
Counter

Reagovat
Pharrell

Reagovat
iamek

. Každý trosku slušný tým by druhy poločas Arsenalu naložil. Jen my si vypracujeme jednu sanci. Šílené.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas jak dělanej pro McTominaye.. Druhej jak dělanej pro Pogbu.

Reagovat
iamek

V lednu úplně odpadneme. Oba jsou mimo hru na cely měsíc a máme tam Matice a Freda. To je strasne super

Reagovat
smazaný uživatel

A máme úplně brutální los

Reagovat
Swarley

to můžeme zabalit

Reagovat
iamek

Bude šílený. Snad aspoň Norwich porazime . A to měl jít pryč Matic

Reagovat
Swarley

Jako nějaký body sbírat budeme, ale jestli jsme chtěli jít po TOP 4, tak s tímhle středem to bude teda šílený pokus

Reagovat
iamek

Zatím se píše jen o nějakém 20 letem z portugalské ligy. Taky nás asi nevytrhne

Reagovat
smazaný uživatel

Gedson Martinez, no. Ten nás skoro určitě nevytrhne. Navíc je to DM, ten nám na 10 nezahraje.

Reagovat
iamek

Martinez Matic Fred . Kreativita 99.

Reagovat
Swarley

Tak my i to DM potrebujeme, ale at to nejsou nějaké panic nákupy na poslední chvíli

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme na DM imho spíš nějakýho bořiče typu typu Ndidi/Partey. Navíc G. Fernandes se v podstatě nevyhvězdil ani v tý portugalský lize. Spíš o něco lepší status Dalota, když k nám přestupoval. A fakt hlavní problém je ta 10.

Reagovat
Swarley

To nam Raiola posílá nějakou kudlu do zad, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak McTominay má být mimo 2 měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

Fred hraje poslední zápasy velmi dobře. Fotbalu nerozumíš, když si to nepoznal

Reagovat
iamek

Tohle jsi vážně pochopil z toho co jsem napsal? I kdyby Matic a Fred bylo nejlepší stredaci na světě, tak těžko odehrají za měsíc 7 těžkých zápasu.

Reagovat
Ondiis

Na druhou stranu, kdyby Arsenal v druhém poločase dokázal dotáhnout ty brejky, tak mohl 2-3 góly klidně přidat.

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Counter

JSME PŘED NEWCASTLEM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po dnesku verim ze sa zachranime

Reagovat
Azza

Reagovat
protiproudu

Reagovat
EXoRcIsT

Toto bola reklama nato ze nam treba kupit v zime aspon dvoch zaloznikov.

Arsenal nas dal s prstom v nose . Matic Shaw Lingard Mata otras a Maguire tiez slaby

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to také zlé. Miestami United Arsenal pritlačil.

Reagovat
Front hell

Ano ke konci když došly Arsenalu síly

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Taiger

Škoda, že jsme neporazili tu Chelsea, ztráceli bychom na ně jen 3 body I tak dneska super výsledek

Xhaka MOTM, hned za ním Torreira, makali všichni, top

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

To bol tak neuveriteľny shit, odporne niečo. Veď to sa Ole musí úplne hanbiť, k tomu situácia s Pogbom je nechutna a i tak sme 5 bodov na top4. Ole je kráľ.

Reagovat
j_mrazik

Tady jde vidět, jak ti hráči nebyli ochotní za Freddieho a ani Emeryho bojovat... za Artetu to jde.

Reagovat
Counter

Hlavně najednou všichni vypadají, že ví, co mají dělat.

Reagovat
Trand

Reagovat
Ondiis

nejvíc mě překvapuje, jak dostupujeme hráče. Hlavně beci, s tím jsme měli roky problémy, že jsme nechávali obrovské množství času křídlům soupeře při převzetí míče

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

skor bolo vidiet ze ljunberg v emerym im neboli schopni vstiepit ani len zaklady

Reagovat
xjert02

Reagovat
Mastný Chobot

Vynikajúci výkon od všetkých hráčov, úroveň bojovnosti a tímovosti neskutočná. Xhaka s Torreirom skvelí, AMN a Luiz takisto, Kolašinac veľmi kvalitný. Ani neviem, kto bol najlepší, lebo všetci hrali dobre, to sa veľmi dlho nestalo. Najviac ma prekvapil AMN, myslel som, že na tom RB nikdy neurobí dobrý výkon, ale dnes sa predviedol.

Reagovat
Counter

Ale AMN tam měl pořád několik strašidelných ztrát na vlastní polovině, ale vždycky se to hned povedlo uhasit.

Reagovat
aramaki

asi dve tam zapílil ako falošný tón v inak geniálnej symfónii..hneď sa mi vynorili všetky tie nepekné veci s ním spojené, ale našťastie sa to hneď uhasilo.

Reagovat
merlick

Reagovat
Gunner14

Krása zatím v každém zápase pod Artetou jde vidět zlepšení z toho předchozího, tak hlavně at to takhle pokračuje

Reagovat
masly008

Dá se někde dohledat kolik kdo naběhal v zápase? dík.

Reagovat
pingla

je divne ze jsme nedostali ani kartu a nas vykon byl spatny

Reagovat
masly008

držel vás rozhodčí s těma kartama, minimálně 2-3 tam byly jasné.

Reagovat
Counter

Taky nechápu, že MU tenhle zápas dohráli bez jediné karty.

Reagovat
EXoRcIsT

Lingard Maguire mali mat urcite

Reagovat
Gunner14

taky jsem si říkal, že je zázrak že dohrajete bez karty.

Reagovat
Mastný Chobot

A Lacazette dnes vybojoval ešte viac súbojov ako zvyčajne, za čo mu musí byť celý tím vďačný, ale pred bránou bol otrasný.

Reagovat
Ondiis

je ve velké nepohodě, s loňskou formou by měl za poslední dva zápasy 4 góly

Reagovat
Nikikrew

Zacinam mam dobry pocit z Artetu, ale zatial sme len na zaciatku

Co spravil ako prve je, ze zcelil tim a tom som uz davno nevidel. Druhykrat som videl, ze hraci Arsenalu pred zapasom sa postavili do kruhu a hecovali sa, to je pre mna novinka ale vyzera to skvele. To iste aj po zapase, vsetci ostali na ihrisku a tesili sa

K zapasu. Paradny pirstup a hlavne odmakany. Eliminovali sme devizi supera a tim sme ho odstavili od ich hry. Prvy polcas dominantny, silny na lopte a najma stabilny vzadu. Druhy polcas sme sa uz zatiahli ale bolo to urcite lepsie ako proti Chelsea.

Motm nakoniac asi Luiz, za nim silno Xhaka a Lacca. Ale vsetci hrali super, vyzdvihnem vykon Koalu, Torreiru no a samozrejme Pepeho.

Jj a ten lenochod Ozil nabehol najviac km v zapase, to si predstavte. Pod Artetom ako vymeneny, skoda toho sporu s Emerym ale jebat uz nato.

Top4 daleko, taketo vykony chcem vidiet a mozno aj cosi uhaluzime v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou nekde k dispizici ty statitisky o nabehanych km?

Reagovat
Nikikrew

Videl som tweet iba a nakoniec mal najviac Fred, potom Torreira 11.3km a potom az Ozil 11.28 (Mesut mal najviac v prvom polčase, cez 6km)

Reagovat
smazaný uživatel

jo dik obema, ale me slo hlavne o nejkaou tu stranku, ktera by tu sumarizovala. ale to je asi placene

Reagovat
Taiger

Xhako prosím neodcházej

Reagovat
smazaný uživatel

heh :)

ozil nemaka a nezasluzi si byt ani na lavicke, co?

ten tim vobec nie je taky tragicky, len torreira hra tam, kde ma, zacali sme vyuzivat naseho najlepsieho hraca a celkovo mame system, tvar, hraci tomu rozumeju a veria...

celkom rozdiel..

bohuvdaka za mikela, konecne ma to zase bavi, dobre sa na to pozera a bola otazka casu kedy zacnu prichadzat aj vysledky...dneska vsetci uzasni, motm ozil/luiz

co tu s nami vyvadzal emery je na kriminal..

Reagovat
Counter

Freddie to samé ale.

Reagovat
Taiger

Freddie neměl žádný zkušenosti, navíc pod Emerym dělal že jo, takže tam si nemohl čekat nějak ultra velkou změnu, času taky neměl dost, takže ne

Reagovat
Counter

Emery je kategorie sama pro sebe a na Freddieho samozřejmě nejde nic z toho špatného rozpoložení hodit, ale jeho jmenování mělo (obzvláště v porovnání s Artetou, který taky doteď nikoho netrénoval) minimální efekt. Kdyby Mikel přišel dřív, byli bychom na tom dneska lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

arteta tiez vyhral az treti zapas

Reagovat
Counter

Ale výkony byly ve všech zápasech viditelně lepší, pod Freddiem jsme nezahráli dobře ani jednou, jediná světlá chvilka byla asi čtvrthodinka s katastrofálním West Hamem.

Reagovat
aramaki

Reagovat
Taiger

Tak Freddie nebyl jmenovanej si myslím na delší dobu, podle mě Artetu nemohli dotáhnout hnedka, museli prodiskutovat + si myslím, že to načasování bylo fakt chtěný, jelikož tomu předcházeli zápasy proti City (self-explanatory) a "vynechal" logicky i zápas s Evertonem

Reagovat
Counter

Jasně, základní chyba byla oddalování Emeryho odvolání, pak mohl Mikel klidně přijít daleko dřív, než na zápas s ManCity došlo. Jen mi šlo o to, že nejen oproti Emerymu, ale i oproti zápasům pod Freddiem je tohle obrovský posun.

Reagovat
Taiger

Souhlas, ale tebe to nějak překvapuje? Jak dole zmiňuješ na píču přechodný období, to jo, ale důvod byl jasnej, měl s hráčema dobrý vztahy, žádná markantní změna v nasazení a navíc nasazoval svoje oblíbený mladý hráče, prostě nulovej impuls

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je fer podla mna, verim ze by sa to zdvihlo aj pod nim, v klube ostal, cenia si ho

Reagovat
Counter

U Artety jsi viděl proměnu okamžitě, u Freddieho jsi po šesti zápasech viděl akorát to, že nechal na lavičce/tribuně skoro všechny hvězdy a byl rád za nudných 0:0 s Evertonem. Kdybychom ho nechali ve funkci ještě déle, takovýchhle výkonů jako dneska nebo i s tou Chelsea bychom se dočkali jen těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tam bol aj iny mindset, arteta prisiel ako novy trener so svojim timoma projektom, freddie bol zaplata vo vire neistoty, ine podmienky uplne

Reagovat
Taiger

Mu to říkám

Reagovat
Counter

Měl mít dobré vztahy s hráči, byl s nimi od začátku sezony... Když už nic jiného, chtělo to aspoň předvést obdobné nasazení, jaké vidíme v posledních zápasech. Místo toho jsme doma zaslouženě vytekli s Brightonem. Nikdo od něj nečekal zázraky, ale když vidíš, co za pár dnů předvedl Arteta, bylo to přechodné období hrozná bída.

Reagovat
Taiger

Ty dobrý vztahy byl právě průser, naše nejlepší hráče nedokázal namotivovat a svoje mladý miláčky stavěl furt a měli zaručený místo v týmu

Reagovat
aramaki

je to presne ako píšeš. Freddie sa možno cítil trochu ukrivdený, ale ten rozdiel je brutal. Ako asistent v pohode, ale Mikel je už iná liga. Na druhej strane by som nechal Emeryho na pokoji. Podľa mňa bolo od začiatku jasné, že každý kto príde hneď po Wengerovi zhorí. A čierneho Petra dostal Emery, viac by som sa k tomu nevracal. Určite robil chyby ako každý, určite aj mnoho dobrých vecí. Pripravil pôdu pre Mikela.

Reagovat
Counter

Hlavní chyba byla, že Emery neskončil dříve. On sám to bohužel nezvládl, nevtiskl nám žádnou tvář, s hráči si nerozuměl (asi jazykově i lidsky), s takovou byla jen otázka času, než to začne skřípat.

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze si to zacal vidiet az retrospektivne

Reagovat
Counter

Viděl jsem to včas Ale klub čekal ještě déle.

Reagovat
Golasso

Tady se bude do Emeryho kopat ještě dlouho, úplně zbytečně. Ačkoliv ani ten současný kádr není žádný zázrak, tak to co Emery loni zdědil nebo mu zbylo po zraněních, bylo ještě mnohem horší.

1) Naše esa v mezihře byly loni Iwobi a Mchitarjan + věčně zraněný Ramsey na odchodu.

2) Mustafi byla v podstatě první varianta na stopera, když Kos s Holdingem byli zranění, což bylo dlouho.

3) Leno měl rozpačité začátky, Čech měl zase rozpačitý konec.

ad 2 a 3 - chyby Mustafiho a Lena nás stály body s Chelsea. Minulou sezonu to bylo docela běžné, i když Leno se v průběhu sezony výrazně zlepšil.

4) Na krajních becích byla situace jako teď, akorát AMN s tím nebyl tak sžitý (ze začátku tam hrál asi stejně jako teď Saka) a Kolasinac se naučil ve čtyřčlenné obraně bránit teprve za Emeryho.

5) Šířka kádru byla 0. Při pohledu na lavičku se člověku chtělo zvracet. Emery ztratil klíčovou fázi sezony v době, kdy byl nucen zarotovat a spoléhat se na mrtvou váhu typu Elnenyho.

atd. Za spoustu věcí si Emery mohl sám a ve výsledku si i ten vaz zlomil sám, ale byly to těžké časy, první trenér po AW byl prakticky odsouzen k neúspěchu a jsem rád, že si to Mikel už tehdy nevyžral. Asi to tak mělo být. Teď máme šanci jít dál

Reagovat
wesleyborland

Určitě to neměl jednoduchý, ale vždyť my jsme neměli vůbec žádný systém! Nebo co jsme hráli? Na protiútoky? Držení míče? Ve všem jsme byli poslední zápasy pod Emerym tragičtí a on to ještě vyšperkoval tím, že když nás doma přestřílel Watford a my vystřelili asi 2x, že jsme hráli to co jsme chtěli.

PL je hrozně vyrovnaná a jestli dokážou týmy jako Burnley, hrát vyrovnaný partie s tím kádrem co mají, tak proč jsme nemohli i my s Mustafim apod.? Protože jsme neměli systém. Nebo hráči hráli mimo své pozice a tedy i pod svoje možnosti.

Jinak podívej se jak hraje teď Ozil s Torreirou. To bylo tak hrozně těžký je dát na pozice kam patří? Nebo udržovat formaci?

Ale to, že jsme teď ve sračkách za to může hlavně vedení. Protože odvolat Emeryho až po repre pauze, byla demence Raula a Edua. Díky tomu jsme přišli o takových 5-7 bodů určitě. A krize bude díky tomu delší.

Ale jsme rád, že nakonec zvolili Artetu a šlo se tímhle směrem, do budoucna se podle mě ukáže, že to byl správný krok než Mourek, či Ancelotti

Reagovat
Golasso

Ze začátku jsme hráli ten aktivní, vysoký pressing co teď pod Artetou, ale Emery od toho z nějakého důvodu upustil, což byla nejspíš chyba, ale otázka je, jestli to s tím loňským kádrem bylo možné. Pak jsme hráli pragmaticky hlavně na výsledky, na což se nedalo dívat, ale výsledky byly. Pak se zranili klíčoví hráči a Emerymu už se nikdy nepovedlo najít ten balanc mezi obranou a útokem. Překvapivě i tak jsme měli nějaké výsledky a když bylo potřeba a teklo do bot, vždy jsme něco uhráli (viz EL a to, že jsme dlouho měli top4 ve svých rukách). Vaz nám zlomila ta potřeba rotace, kdy prostě nebylo odkud brát, podělalo se pár zápasů a už se to vezlo. Ke konci v té nejhlubší krizi už Emery dost nesmyslně experimentoval, asi se z toho snažil zoufale dostat a těžko tam hledat nějaký promyšlený plán. Kecy na tiskovkách neberu v potaz, Wenger je měl nahouno, Emery je měl nahouno, Freddie je začínal mít na houno po pár zápasech a Arteta je v tomhle zatím v pozitivním smyslu unikát.

Burnley je 15., nemyslím si, že je to dobrý příklad nějakého konzistentně dobrého týmu. Raději se podívej na týmy, se kterými Emery soupeřil loni o TOP4. Live a City jsou úplně jinde. Slepice mají taky silnější kádr. Chelsea měla aspoň obranu a Hazarda, což ve výsledku stačilo. My měli obranu na úrovni CP, záloha nefungovala (ano z velké části Emeryho vinou) a útok už to prostě nespasil.

Jenže podívej se, jak hrál třeba Torreira na konci minulé sezony, na svojí pozici. Teď je ve formě a hraje super, ale ten úpadek se v klíčové chvíli dotkl i jeho. Cpát ho na AM byla blbost, jenže to už bylo součástí těch zoufalých experimentů, o kterých jsem psal v prvním odstavci. Ozil zase hrál houno poslední roky pod Wengerem, pak hrál houno pod Emerym, který se z něj snažil dostat víc nejspíš nevhodným způsobem. Každopádně to, že ho Arteta teď nastartoval je svým způsobem malý zázrak, snad mu to vydrží.

Jaké vedení? Za konstantní úpadek může Gazidis a Wenger, následky si vyžíráme doteď. Současné vedení se podle mě snaží a dělá dobrou práci. Že neodvolali Emeryho dřív? Who cares... Jak jsem psal níž, furt lepší udělat něco správně a pozdě, než rychle a blbě. Nevíme, jak na tom byla vyjednávání s Artetou a představ si, kdyby se chopili "příležitosti" o pár týdnů dřív a teď nám tu strašil třeba Mourinho.

Reagovat
wesleyborland

Burnley bylo jako příklad, že jeho hráči nejsou lepší než Mustafi, ale dokázali hrát a pořážet velké týmy když měly systém. My žádný neměli a je to chyba trenéra. Není se čemu divit, když ty hráči pak hrají hovno, když každý zápas je jiná formace, nebo jednou hraješ AM jindy zase DM. Jednou máš presovat, jindy zase máš být zalezlý.

Ozil je bohužel typ fotbalisty, který musí hrát na pozici na který teď hraje. Wenger ho cpal nesmyslně na křídlo, Emery taky a nebo ho nestavěl vůbec. Buď ho neměli přivádět, když ani Wenger nedokázal pochopit kde má hrát. Nebo ho měli prodat, když Emerymu se nehodil do systému.

V tom s tebou souhlasím, že si úpadek táhneme už od Wengera a Gazidise. Ale chyba byla podržet Emeryho před repre pauzou, kdy jsme hráli tragicky. A překvapivě ani po repre pauze nepřišlo zlepšení a prohloubila se agonie. Tohle rozhodnutí nás stálo 5-7b určitě, které nás ve výsledku můžou mrzet a stát LM. Takže nesouhlasím s "who-cares", protože LM a EL je rozdíl ve financích a tedy i v posílení týmu a samozřejmě v odchodech týmu (Auba).

Jinak jsem za Artetu taky rád viz. můj předchozí příspěvek.

Reagovat
Golasso

No s tím Burnley to podle mě není pro nás relevantní příklad, pokud myslíš Burnley z minulé sezony. Ani si nemyslím, že by v Burnley byli nějak unikátní v zavedeném systému a měli pověst těch, co umí na silné týmy. Mustafi je navíc zmatkář, který chybuje nezávisle na systému. Promiň, ale tady moc nechápu to přirovnání.

Ona je i otázka, jak ti hráči a trenéři jdou s dobou. V poslední době existuje trend cpát kreativní hráče víc na křídlo, takový de Bruyne se tomu přizpůsobil. AW to věděl taky, proto to zkusil. Ozil to nedokázal. Navíc pod AW Ozil hrával i 10, kde byl lepší, ale často podával nevyrovnané výkony a tu důvěru, kterou dostával, podle mě AW nikdy nesplatil. Emery by ho asi prodal rád, ale těžko prodáš hráče, o kterého skoro nikdo nestojí a má smlouvu na nesmyslně velký plat.

S tím načasováním vyhazovu Emeryho bychom se tu mohli zabývat donekonečna, ale v té době nebyl pro nás dostupný žádný vhodný nástupce a vedení si nejspíš myslelo, že Freddie to nezvládne (i proto, že to není jen - Emery, ale spíš - (Emery + jeho realizák). Freddie to nakonec vážně nezvedl a kdyby Emeryho odvolali dřív, tak, za předpokladu, že by nebyl vhodný nástupe, bychom stejně výsledky neměli. Mohli angažovat Artetu dřív, ale tam je otázka, jak a jakým tempem ta jednání probíhala. Navíc angažovat takto nezkušeného trenéra je obrovský manažerský risk, který je potřeba zvážit.

Reagovat
wesleyborland

Byla to myšlenka, že pokud hráči vědí co hrát, tak i zmatkař Mustafi by nemusel být tak tragický.

Porovnávat Ozila a de Bruyneho nejde. Oba dva jsou rozdílní hráči. Navíc s de Bruynem někdo pracoval, Wenger ani Emery tohle neuměli.

To rozhodnutí s Artetou mohli udělat dřív. Souhlasím, že lepší pozdě něž vůbec, ale pokud tým 10 zápasů v řadě nevyhraje, hra je horší a horší, tak to musíš řešit. A repre pauza se k tomu nabízí.

Reagovat
aramaki

Reagovat
aramaki

perfektne zhrnuté. Málokto dokáže v pamäti zaloviť o sezónu, dve dozadu. Niektorí tu plynule dokonca začnú tvrdiť opak a srať si do huby, len aby sa zviezli na súčasnej vlne. Všetko sa dá dohľadať v tých diskusiách, ale kto má na to chuť a čas. Budú trepať dve na tri, prinajhoršom si zmenia nick a ide sa ďalej

Reagovat
bbbauch

Paradox je, ze s tim kadrem, co zdedil, hral lepe nez s tim jeho upravenym. Zdedil spatnej kadr, trochu si ho prizpusobil a vysledkem bylo lamani rekordu v poctu strel proti Arsenalu.

Reagovat
Golasso

To je pravda. Loni z toho vyždímal skoro maximum a letos se silnějším kádrem si neuměl poradit. Asi fakt dokázal vytvořit taktiku pro dříče, ale k lepším hráčům si nenašel cestu skrz motivaci.

Reagovat
bbbauch

podle me to mel podobne i v psg, naopak v Seville takovy problemy moc resit nemusel, tam nemel uplne vylozene hvezdy

Reagovat
Counter

Ona ta první sezona byla i s kusem štěstí, stats jsme měli už tehdy chabé. Taky nakonec to štěstí vyprchalo v nejhorší možný moment a všechno šlo do kytek.

Reagovat
Trand

Reagovat
jacobT

Suhlas, ale Freddie mal tu situaciu o poznanie tazsiu, kedze nedostal moznost si vytvorit ani len riadny realizacny tim. I ked hlavny problem bol asi v tom, ze ak aj mal nejake napady a myslienky, tak nemyslim, ze sa mu podarilo presvedcit hracov, aby mu verili tak ako teraz ocividne veria v Artetu.

Reagovat
Lacko_Boh

Unai bol chumai

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik jsem to Artetovi pral. Chtel jsem aby zazil neco jako Ole kdyz mel super snuru po nastupu. Takto silny Arsenal pamatuji za Wengra. Tohle vitezstvi da jemu i tymu kryti v pripadnem budouciho nezdaru. Uz prvni zapas vnasel nadeji. S Chelsea to bylo jen vinou slepenych golu v zaveru, kdy na aktivni presing neni sila. Dneska v zaveru taky cely tym odpadnul a ManU mel tlak. Ale ty sance Arsenalu... proste paradni fotbal, z toho goly musi padnout.Fakt si Arsenal po dlouhe dove uzivam.

Reagovat
Heisenberg

Za mě je nejvhodnější příklad na ukázání rozdílu mezi Emerym a Artetou pozice a pressing Torreiry.

Je potřeba ještě najít balanc mezi první a druhou půlí, i když i při bránění vypadáme daleko líp než pod Emerym. Arteta chce hrát daleko výš i ve druhý půli, to gestikuloval i proti Chelsea. Finálka ještě taky není ok, což se ukazuje i na řešení brejků.

Ale jinak je to fakt super, ten tým je daleko kompaktnější, což pomáhá při pressingu i při kombinaci. Všichni super, Luiz, Xhaka, Ozil super super.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

pripadne este ozil na tribune vs ozil ktory lieta po ihrisku a rozdava radost :)

Reagovat
jacobT

Tie horsie druhe polcasy by som pripisal hlavne nedostatku fyzickych sil. Pod Artetom hrame fyzicky narocnejsi styl, na ktory zrejme hraci neboli pred sezonou pripravovani a teraz nevydrzia hrat tak aktivne celych 90 minut. A hlavne tomu nepomohlo, ze vsetky tie 3 zapasy pod Artetom sme odohrali v priebehu 7 dni a s podobnou zostavou.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
ManUnited

Spekuluje se aspoň o někom do zálohy/podhrot dopíči?

Reagovat
EXoRcIsT

ani velmi nie . Takze bud mame nieco v rukave co nikto nevycmuchal alebo sme v prdeli

Reagovat
ManUnited

tipoval bych, že B je správně

Reagovat
EXoRcIsT

sak toto

Reagovat
smazaný uživatel

O někom z Champsu myslím. Phillips...?

Reagovat
ManUnited

To jako čekaj, že se každej chytne jak James? Každopádně kohokoliv místo Lingarda nebo Matice uvítám!

Reagovat
iamek

Nějaký typek z Portugalska. 20 let. Nic víc

Reagovat
ManUnited

jakože Dalot verze pro zálohu?

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Arsenal co musím ale vyzdvihnout tak je atmosféra. Dnes se fandilo na stadionu dost tak teď začne ta největší zábava tady v diskuzích a to jak fans MU nebudou zvládat..

Reagovat
formic81

jako ten rozdil je fakt markantni..

daleko daleko lepsi rozehravka, hraci se lip pohybujou. Ten pohyb bez balonu mi dela radost, libi se mi jak se dokazeme konecne chytre seskupit v obrany cinnosti a nevypada to jak banda slepic co pobiha jak se jim zamane. Tim padem uz neni takovej tlak na stopery a zejmena Torreira byl fakt uzasnej. Xhaka at klidne zustane, kdyz bude pokracovat v tehlech vykonech. Ale hlavne je videt ta energie, vule a snaha se prat o kazdej mic, coz jsem proste dlouho nevidel.

Jinak mi asi udelala nejvetsi radost ta pozapasova interakce Artety. Sel za hracema a na nich bylo videt ze ho proste berou a bude tam fungovat ta chemie. Tesim se na dalsi zapasy

Reagovat
formic81

a jeste dodam ze nejvetsi zlepseni cekam hned po prvni offseason, Arteta urcite bude chtit zvednout jejich fyzickej potencial a podle me mu tohle nestaci a na tech hracich je videt ze uz kolem 70-80 minuty zacinaj slapat vodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
jacobT

Reagovat
Taiger

Rok 2020 s výsledkem 2:0 Arteta začal Novej rok ve stylu

Reagovat
Gunner14
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miezto

hair still perfect

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PhilipS

Reagovat
Front hell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
protiproudu

Reagovat
captain18

Reagovat
jacobT

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

Iba sa ukazuje, že Emery bol fakt kretén. Za 10 dní spravil s mužstvom viac jak Emery za rok a pol. Škoda.

Reagovat
iamek

To i Mourinho ve Spurs a kde jsou teď

Reagovat
aramaki

Neukazuje to nič, Emery bol v inej situácii. Keby to prevezme hneď po Wengerovi Arteta, dostal by sa do podobných sračiek. Toho čierneho Petra po Wengerovi si musel niekto vyžrať a pripraviť cestu pre Mikela.

Reagovat
Counter

No moc mu toho teda nepřipravil, Arteta okamžitě výrazně změnil náš styl hry.

Těžko odhadovat, jak by si vedl, kdyby tu funkci dostal už tehdy místo Emeryho. Měl v tu chvíli méně zkušeností, ale zároveň by měl víc času na práci s týmem, teď to byla uprostřed našlapaného vánočního programu PL hotová šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Ole mal výborné výsledky prvé dva-tri mesiace

Reagovat
Counter

Ole ale měl dobré akorát ty výsledky, stats byly pořád stejné. Tzn. časem logicky výsledky zase upadly a od té doby si MU pořád jede svou, konzistentní lehký nadprůměr.

Reagovat
aramaki

Nepochopil si ma správne alebo ja som sa nevyjadril jasne. Ja som v práci nastupoval po kolegyni (Emery), ktorá vydržala len rok, pokazila toho dosť, ale pripravila mi pôdu v zmysle, že som nebol pod takým tlakom ako ona, ktorá preberala prácu po dlhoročnom kolegovi (Wenger), ktorý mal celé pracovné prostredie prispôsobené svojmu štýlu práce. Ona síce mnoho pozitívneho neurobila, ale rozrýpala to pole a pripravila ho na novú éru. Prišlo mi najlepšie to ilustrovať osobným príkladom. A napokon Emery tiež neurobil len všetko zle. Tiež bol ten posledný, koho som si predstavoval na lavičke Arsenalu, ale keď už bol tam, tak som mu fandil. A v mnohých veciach sa mu aj darilo. Tá jazda v EL bola krásna, až na ten spackaný záver. Jeho výzvou bolo stabilizovať obranu a to sa mu sčasti chvíľu aj darilo, ale jeho témou bolo stále hľadanie balansu medzi útokom a obranou, čo Mikel našiel hneď, ale úplne iným spôsobom ako to robil Emery.

Reagovat
afc

Ukazuje to to, že absolútne nevedel pracovať s hráčmi. Čo to ako skúšal s Torreirom na AM? Veď to bolo na kriminál a pozri sa na Torreiru dnes. Ozil detto. Včera Luiz, Xhaka vypadali ako skutoční lídri. Pred mesiacom by to bolo nemysliteľné.

Reagovat
aramaki

Už som sa vyjadril jasnejšie hore. Ja som ten posledný, kto tu bude hájiť Emeryho. Určite je dobré, že skončil, ale mal aj pozitívne veci - zapracoval nových, mladých hráčov, jazda v EL https://www.youtube.com/watch?v=RbdEcL8rA_k Všetko, čo som chcel povedať bolo, že po Wengerovi určité medziobdobie muselo byť, keď sa akoby Arsenal "odwengeroval". Ja som chcel Artetu hneď po Wengerovi, ale viem, že by toho vtedy bolo naňho príliš a je dobre, že prišiel práve teraz. Niektoré veci nie je dobré uponáhľať.

Reagovat
afc

Prvá sezóna bola ešte ok až na ten záver, kde sa to zbytočne nezvládlo a ťahalo sa to až do začiatku tejto sezóny a ten záver bol proste totálne nezvládnutý zo strany Emeryho. Na to, aký mal káder k dispozícii, tak to bol z jeho strany proste prepadák.

Reagovat
Mastný Chobot

Arteta on Xhaka: “I think he’s going to stay. I really like him. If we get him on board he can be a tremendous player for the football club.”

He then confirms Xhaka has given him an assurance he will stay.

Reagovat
Taiger

Jen mamlasové ho chtějí pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

To je zas neskrotenej eufórie po jednom zápase

Reagovat
Taiger

Já jsem vždycky za ním stál, což ty moc dobře víš

Reagovat
Taiger

+ Famózně hraje všechny poslední zápasy, není jen jeden zápas

Reagovat
j_mrazik

Kolik zápasů po tom excesu odehrál?

Reagovat
Counter

V PL šest.

Reagovat
Counter

Xhaka hraje dobře už delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robertson

Jasné ;o)...pod troma trénermi sa javil a choval,ako kokot,a pri Artetovi naraz vyrástol na špičkového hráča, ktorý bude už len napredovať,a už nikdy sa nevráti na predchádzajúcu "úroveň"...na jeho prístup,chyby,neobratnosť, rýchlosť,aroganciu,som kvôli dvom zápasom,nezabudol!...nech páli do péčka,užajtakojhneď!...

Reagovat
fenixLFC

zas si treba spomenut aky bol aj v nemecku (a teraz nemyslim to mnozstvo rediek co dostaval ) ono sice pekne znie ze bol hrozny pod tromi trenermi ale z toho bol jeden tragicky asistent, jeden traged ktory za rok a pol nenaucil branit zalohu ako celok a poslednym sice legenda, ale uz za upadku. tym nechcem xhaku nejak prehnane obhajovat pretoze co on vedel vypustit do defenzivy to bolo hrozne. ale artetovi do hry sedi, bude to chciet z velkej casti na nom staviat a v tych dvoch zapasoch pod nim vyzeral celkom dobre. arsenal ma miliardu veci kore musi riesit, nie ze posle do hajzlu pocas zimy hraca, ktoreho manazer velmi chce, to by bolo dalsie stupidne rozhodnutie vedenia arsenalu

Reagovat
Counter

Reagovat
J0EL

Reagovat
Counter

Stojí za zmínku, že všichni ti trenéři do jednoho ho pravidelně nasazovali a chválili jej.

Reagovat
merlick

posuvac lopt je taky ten neutralny typ, v muzstve ho potrebujes a ma vela nerizikovych interakcii za zapas, takze vo vysledku ti z toho vyjde vzdy dobre, ked z 50 lahkych pokazi iba 2. 2 Prenesenia za zapas asi moc proti argument nebude. Prienikovych passov alebo chances created som si v jeho hre moc nevsimol.

O jeho errors leading to goal alebo redkach sa hadam bavit nemusime.

Reagovat
Ondiis

Za poslední desítky zápasů nikdo nebyl lepší spojkou útoku a obrany než Granit. Redku dostal kdy naposledy? To už bude tak 3 roky ne? není to perfektní hráč ani zdaleka, ale dělá se tu z něj zbytečně tragéd

Reagovat
merlick

lepsou spojkou boli teda urcite vlasy, aj ked ten toho tiez napachal. Tie redky ano - skor teda hlupe fauly a penalty.

Reagovat
J0EL

tiez som ten witch-hunt na neho nepochopil. Posledne zapasy bol naozaj skvely.

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

pod artetom pojde este hore..s torreirom skvela dvojka, s ozilom trojka

Reagovat
Hyrax

Reagovat
PhilipS

ale běžte do hajzlu. Paměť fanouška je hrozně krátkodobá. Zahraje dva zápasy a už je to miláček. Najednou jsou zapomenuty ty roky zmaru. S ním se nemůžem nikam posunout. Není to hráč pro PL. Jestli za něho je někdo ochutnej zaplatit 25 mega tak ať jde.

Reagovat
jacobT

Suhlas s prvou castou, ale nie s tym, ze sa so Xhakom nemozme nikam posunut. V dobre fungujucom systeme, kde bude mozne maximalizovat vyuzitie Xhakovych prednosti a naopak eliminovat jeho nedostatky, to moze fungovat. Ale bude sa musiet zlepsit aj Xhaka sam, lebo jeho vypadky v koncentracii a zly decision making v niektorych momentoch, nas moze vyjst draho. Otazka je, ci to dokaze...

Reagovat
Mastný Chobot

Odpoveď je, že nie, nedokáže.

Reagovat
jacobT

V kazdom pripade je hlupost ho pustat v zime, kedy je tazsie zohnat kvalitnu nahradu. A v lete sa uvidi, ci je tam pod Artetom nejaky posun k lepsiemu alebo bude najlepsie nechat Xhaku ist a priviest na jeho miesto niekoho lepsieho.

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

S tym suhlasim, samozrejme. Predávať ho teraz v zime by nemalo zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
Harakan

Celou jeho kariéru na něj všichni trenéři spoléhají, je součástí kostry týmu, ale vy to doma od bedny víte všechno líp... Pacienti fakt.. hlavně že máte svůj hromosvod a svět je cajk..

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
bbbauch

taky cumim, jeste nedavno vysmech za vysmechem a dneska mu vsichni veri

Reagovat
bbbauch

A vzdycky verili teda

Reagovat
Counter

Tak třeba já jo

Reagovat
Ondiis

Takových pět by se nás tu našlo

Reagovat
J0EL

Reagovat
bbbauch

To jo, Xhakuv prapor nosis celkem neohrozene uz dlouho

Reagovat
Counter

Taky jsem si za tu dobu vyslechl své, teď si konečně můžu na chvíli užít svých pět minut slávy

Reagovat
smazaný uživatel

Hector can now become a full time environmental vegan feminist super model and leave the football to Ainsley!

amn je uz na rb lepsi ako zrakveny belle..aj tak by som ho ale najradsej videl v zalohe

Reagovat
Taiger

Lepší, ale podle mě nejhorší od nás na place, zahrál ale okej

Reagovat
merlick

velmi kvalitny vykon vcera

Reagovat
Golasso

Zahrál teď pár zápasů dobře, ale s hypem bych počkal na chvíli, až zvládne udělat chybu a nesesypat se.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Counter

Héctorovi může pořád tak akorát leštit kopačky.

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz po tom zraneni vypadal belle dost blbe

Reagovat
Counter

Po roční pauze kvůli koleni takhle vypadá snad každý... Holding si doteď taky v podstatě nekopnul, a to se zranil o měsíc a půl dřív než Héctor.

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

ani nie. jednak hraje posledne zapasy fantasticky, druha vec je ze bellerin uz nikdy nebude taky rychly a taky dobry ako bol. navyse tie zranenia sa u neho mozu kopit

Reagovat
J0EL

Hral dobre ale aj napriek tomu spravil par chyb, po ktorych sme kludne mohli inkasovat byt tam lepsie muzstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si viem vybavit len jednu

Reagovat
Counter

Vážnými zraněními si u nás prošlo moře hráčů a řada z nich se zvládla dostat zpět na vrchol. Nevšiml jsem si, že bys třeba byl nadšený z prodeje Ramseyho, který po vážném zranění už nikdy nebude tak rychlý a dobrý, jaký byl, a zranění se u něj můžou kupit.

Reagovat
Lacko_Boh

Pekný argument however, Aaron nikdy netazil z rýchlosti ako Hector. Nie ze by neboli workarounds pre stratu rýchlosti.

Reagovat
Counter

Rychlost byla jen jednou z jeho devíz, není to alfa a omega jeho úspěchu. Už předtím, než to zranění kolene prodělal, jsme se všichni shodovali na tom, že není tak rychlý jako dřív, a stejně hrál kvalitně.

Reagovat
Lacko_Boh

ok to berem

Reagovat
smazaný uživatel

tak aaron by bol este o triedu lepsi hrac nebyt jeho zranenia

ale skor si ty spomen co spravilo s walcottom a jeho rychlostou jeho acl

Reagovat
Counter

Walcott je jednodušší hráč než Héctor, měl akorát rychlost a zakončení, teď už má jen to zakončení (do kterého se skoro vůbec nedostává). Být dobrým bekem fakt není jen o rychlosti.

Reagovat
fenixLFC

ktoze hra fantasticky???ainsley????

Reagovat
J0EL

djourou sa casto necha uniest. V tomto opat mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

mozno si to vsimnes o pol roka

Reagovat
Lacko_Boh

Opäť? Okrem voľby nicku, kedy sa Djourou unahlil? Srsly

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Infi

Reagovat
Front hell

Dneska parádní výkon. Leno už si nulu zasloužil, torreira to tam taky pěkně čistil a Pepe si je tam první poločas povodil jak holčičky. Nejhorší na hřišti pan rozhodčí. Jak mohli United dohrát bez karty nechápu,ale srát nato. Před mikelem je ještě spousta práce,ale takhle by to mohlo jít.

Reagovat
Pharrell

Pepé

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta je moc pěkné nahecoval a probudil v nich fotbalisty

Od Emeryho s Freddiem, jak vyměněni s chutí to urvat za každou cenu..

Jinak dneska i s Chelsea Luiz parádní, kez by mu to vydrželo. Navíc, jak tam stali pred zápasem v tom kolečku, tak mi přišlo, ze to tam nejvíc hecoval

Reagovat
protiproudu

jj dělal to i při zápase

Reagovat
smazaný uživatel

3 zapasy pod artetom a luiza zacinam milovat

Reagovat
Greny

Neboj ještě tak měsíc dva bude makat a pak to bude starej dobrej Luiz

Reagovat
cristiano.K.

Fanoušci Chelsea po vlastním zápase "ztratili jsme dva body"

Fanoušci Chelsea dnes "tak jsme si zase utekli konkurenci

Reagovat
Taiger

Jo Fredův přímák mi teď přistál v okně

Reagovat
twelwer

Reagovat
Sudsybarley

Mimochodem v rozhovoru pro BBC Mikel řekl, že Kola nebyl ready na zápas, očekávali jeho návrat do týmu na Leeds nebo až po, ale že včera přišel a řekl Mikelovi, že jestli ho potřebuje, tak že bude hrát. To mně osobně přijde hodně super a je vidět, jak tým MIkelovi důvěřuje

Reagovat
smazaný uživatel

kola je top top charakter

Reagovat
Taiger

Koala mad man

Reagovat
smazaný uživatel

levy bek levy bek je dlouhodobe zasobovan naprostymi sympataky. az na gibbse navic i kvalitou.

Reagovat
Euphael

Gibbs byl slusny

Reagovat
Lacko_Boh

to ano ale ako hrac nie

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Unai

Good ebening. Same old ManU

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Boze kdy uz prestanu tenhle nesmysl cist

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se tomu nikdo ani jednouo nezasmál, ale ty to sem budeš pořád cpát jak retard

Reagovat
Beči

Je vidět, že Ole absolutně neumí reagovat na průběh utkání. Oni prohrávají a on tam místo tragéda Lingarda pošle ještě většího tragéda Pereiru, který je navíc snad ještě defenzivnějším typem fotbalisty.

Fakt obdivuji vedení United, že s ním mají ještě trpělivost, protože ačkoliv je Ole sympaťák, tak se pod ním Manchester nikam neposune.

Jinak Arteta zatím výborný, je vidět, že hráči pod ním makají a že dokáže hráče namotivovat. Třeba Özil byl poslední tři roky naprosto tragický a teď poslední dva zápasy začal konečně zase makat, běhat a hrát fotbal.

Reagovat
protiproudu

tři roky vs dva zápasy = ještě bych si počkal jak to s ním bude vypadat, je fakt že ted hral dobře.

Reagovat
Steven666

boj o 4. miesto je boj jednookého so slepými...

Reagovat
Front hell

Tak to by mě zajímalo kdo je ten jednooký?

Reagovat
Golasso

Kyklopp

Reagovat
Golasso

Ale ten hraje o titul, tak nevím, koho myslel

Reagovat
Golasso

Jinak rád bych ocenil naše vedení, že se nenechali zlákat na angažování Mourinha nebo jiného vyčpělého paznehta (když se to nabízelo a překvapivě mnoho fans po tom i volalo) a dali místo toho šanci Artetovi . S Emerym to mohli vyřešit dřív, ale furt lepší to vyřešit dobře, než rychle

Reagovat
PP

Jo, včera spokojenost.. Hlavně to nasazení, bojování o každý balon a nějaký ten týmový duch - to mi hrozně chybělo. O změně herního systému ani nemluvě. Podle mě to krapet strhnul Laca, který v tomto umí být neocenitelný.

Xhaka fajn, nicméně nemít vedle sebe Torreiru, tak bude o parník horší. Jsem zvědavý, jestli si to sedne např. s Ceballosem. Tam je zase otázka, zda jej vůbec adaptovat u nás, když je to pouze hostovačka s mizivou možností přestup.

Ozil super za nasazení, nabízení se a vůbec chuť hrát, ale ten alibismus bude mít furt. A nemůžu si pomoct,včera se mi líbil AMN na tom bekovi.

Reagovat
Ondiis

Určitě je mizivá šance na zisk Ceballose i po hostování? Pokud se plně nechytne u nás, tak co má co dělat v RM?

Reagovat
PP

tak on má klauzuli snad 500 mil. Eur.. Existuje jen jeden hráč s takovou cenovkou. Druhá věc je, že jsem si od něj sliboval víc, ale uvidíme teď pod Artetou. Přeci jen jsou ty řady blíž, je více možností, hráči chtějí hrát - tudíž je komu nahrát..

Reagovat
Ondiis

Jako já ho upřímně nějak moc nechci, jen si myslím, že by se RM úplně nebálo jeho prodeje. Tak za desetinu výkupky teda, ba i méně

Reagovat
PP

za 30M by to šlo.. Pořád má 23 let a on s týmem poroste, ale na druhou stranu to je takový věchýtek, což nevím, jestli je na PL dobrý no..

Reagovat
smazaný uživatel

Mi se teda AMN na tom bekovi nelíbí, pokud se máme zlepšit, tak by měl přijít někdo kvalitnější...

Reagovat
wesleyborland

Zrovna AMN poslední zápasy vypadá dost dobře.

Reagovat
PP

o tom žádná.. Mě tam taky donedávna pil krev, protože nemá návyky obránce. Ale poslední dva-tři zápasy (Arteta) je jako vyměněný. Pravdou je, že ten včerejšek se nedá považovat za měřítko, pač United byli žalostní, ale nepřišel mi laxní a mám v piči jak vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

No včera, být tým trosku kvalitnější než Učka, tak tu chybu AMN při rozehravce potrestají a kdo ví jak by vypadal zbytek zápasu, jako je to možná mnou, protože já AMN nemusím celou dobu..

Reagovat
Busby babes

Brendan Rodgers was able to make nine changes in between Leicester’s Boxing Day and subsequent fixture, if United had made that many they would have had the under-9s out there.

tohle je nas soucasnej problem, kterej se ukazal zvlast v tomhle obdobi. Fred hral 4 zapasy v rade 90 minut, 3 z nich od 26. prosince. a tam, kde se zarotovalo, tak ti hraci (Jesse a Shaw) proste nemaj vubec formu. Shaw je letos strasidelne spatnej, i ten Young je lepsi jak on. A ted jeste v zime nejspis nikdo neprijde, pritom do te zalohy nekoho ukrutne potrebujeme.

Fred a Scott jsou posledni dobou ok, ale porad by to meli byt hraci do rotace, nemelo by to na nich stat.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj my sme hrali s tými istými hráčmi. A jak to dopadlo. Kane zranený, Alli ťahá jazyk po zemi. Slabé výsledky. Tá Sonova hlúpa červená možno znamená zranenie Kanea na mesiac. Fakt úžas.

Reagovat
Busby babes

vsk taky hrajete stejnou tuzku jak my. Hele co ten Eriksen, jste schopni nam ho prodat uz v lednu?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že áno. No čítal som, že Eriksen nie je veľmi naklonený prestupu do United. Možno len kačica. Aj tak ho získa Juventus zadarmo podľa mňa.

Reagovat
Busby babes

jo, taky si myslim, ze to tak dopadne, ze k nam nebude chtit jit. Uprimne moc nevim, proc se o nej snazime. nebo jestli teda vubec, ale tech drbu je zase celkem hodne... v lete jsme od toho dali ruce pryc, kdyz jsme zjistili, ze by radsi Real...

Reagovat
PP

mazec, co vám tam hraje za průměráky. Ono dokud to držel Sir Alex, tak i ti nekopové se ztratili, ale na Shawa či Lingaarda jsem teda čuměl.. a to jsem od nás zvyklý na ledacos.

Je možné, že vám to včera jen nevyšlo, ale jeden bek, 2 střeďáci a křídlo nebo hrot je pro vás povinnost..

Reagovat
Busby babes

Primarne potrebujeme poradny DM, ktery te obrane trochu pomuze. Fred pak muze mit vic ofenzivnich povinnosti. To same na ten podhrot. Kdyz je Pogba mimo tak nemame dost hracu, kteri by na tu pozici naskocili. Andreas nebo Jesse v jeho soucasne forme jsou tak max do rotace, ale nemuzou byt prvni volbou. Prave kridlo by bylo taky fajn, hrot pak uz bonus navic. Ale ted v zime by to chtelo hlavne nekoho do zalohy.

Jen teda vubec nevim koho, ani se o nikom moc nemluvi. Trochu spekulace o Eriksenovi, ale kdo vi, jestli ma zajem a jestli by ho Spurs pustili. Libil by se mi treba Graelish ale toho Villa nepusti, to by to mohli rovnou zabalit. A ze zahranici se spekulovalo jen o nejakem 20 letem klukovi z Benfiky...

Reagovat
PP

tak McTom mi přišel na DM hodně slušný.. nebo je primárně CM? U vás je šílená ta nekreativita. Zaňdoura + brejky zvládáte dobře, ale v kombinaci či v dobývání zalezlého soupeře jste mizerní. Eriksen by byl super pro vás, ten umí otevírat obrany výborně. Z lavky vám pomoc už vůbec nepřijde.

Reagovat
Busby babes

on je spis CM v tuhle chvili. On muze a mozna i bude hodne dobrej na ty CM/DM pozici, ale tak za rok za dva, jeste potrebuje cas. se zbytkem souhlas no.

https://www.telegraph.co.uk/football/2019/12/23/paul-pogbas-impressive-cameo-against-watford-shows-manchester/

tady je treba dobre popsane, ze i u nas jsou videt nacvicene akce, ale ti hraci to zatim hrozne spatne prevadeji do praxe... no uvidime. Zatim je to sezona plna nevyrovnanych vykonu. dva zapasy slusne, jeden zapas hruza a porad dokola.

Reagovat
PP

tak nám včera pomohlo, že jsme momentálně spíš tým druhého sledu.. Považovat nás za favorita, tak zalezete a prohrajem.

Reagovat
j_mrazik

Včera jsem tak v průběhu toho zápasu přemýšlel, že kdybychom to po krajích nehráli všechno přes nohu a využili rychlosti hráčů k tomu, aby to potáhli po lajně, tak se to dá sypat před branku na Aubu, který to tam s Laccou umí uklidit. Takhle se to pořád zasekává a ztrácí se vteřiny i spousta šancí tu hru zrychlit.

Na druhou stranu zase přijdeme o možnosti střel proti noze od těch krajních hráčů... V průběhu zápasu by se občas mohli prohodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestojí to za nič ale dajme Mourinhovi trochu čas to napraviť. Vianočný program bol fakt nabitý, nebol čas na žiadnu prípravu. V mužstve je veľa hráčov, ktorí v minulosti ťahali tím, no momentálne sú mimo (Rose, Kane, Eriksen, Alderweireld, Lloris, Dier). A bez kvalitnej zálohy jednoducho nemáme šancu. Kvalitu na top 4 tam má len Ndombelé, no i ten je vkuse zranený.

Reagovat
Mates_Matesović

Potřebujem DM no, s nim by šla nahoru celá obrana a možná bychom pak nepřicházeli o zbytečný body.

Reagovat
Counter

Fellaini s Matićem

Reagovat
smazaný uživatel

Matica si Ole nepusti

Reagovat
Counter

jn, tak zbývá jedině ten Fella. Číňani udělali velkým platům utrum, takže bude k mání za lidovou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini nie je DM a navyše ho nedokážeme zaplatiť. Nie som naklonený jeho prestupu, no na druhú stranu ako podhrot na posledné minúty, keď potrebujeme streliť gól (každý zápas), by sa na nakopávané lopty zišiel.

Reagovat
Counter

Fella je všechno, co zrovna José potřebuje. DM, falešné křídlo nebo hrot, hlavně že je vysoký a sype z rukávu jeden loktík za druhým.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Ale koho? Potrebujeme hráča, ktorý nie len že vyhráva súboje a to i vo vzduchu, ale pobral i trochu futbalového rozumu a techniky. A ešte k tomu nebude stáť prachy.

Čo ten Zakaria z Monchengladbachu?

Reagovat
smazaný uživatel

bude stat prachy

Reagovat
Mates_Matesović

Prý se zajímáme o Soumarého z Lille. Úplně nevím, jestli je to ortodoxní DMko typu Ndidi, ale jdou na něj pozitivní ohlasy a navíc se zná se Sacramentem, což by mohla být výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

O ňom som čítal. Dlhodobo nemáme šťastnú ruku na prestupy z Ligue 1, toto že by mala byť výnimka? Som skeptický.

Hľadal by som hráča, ktorý už má skúsenosti s PL. Bissouma z Brightonu sa mi páčil, keď som ho sledoval v pár zápasoch. Stále mladý, perspektívny.

Reagovat
Mates_Matesović

Však z Francie byli provar co pamatuju akorát ti 2 N’Moulové a Capoue, a to byli hráči za pár šupů, od kterejch snad nikdo zázraky nečekal. Lucas a Aurier byli taky víceméně za pakatel. A Ndombélé se zatim jeví dobře, bohužel je skleněnka no.

Bissouma nevim, ale líbí se mi Doucoré, ten by se mi líbil no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte Stambouli. Aurier stál veľa, utopené peniaze. Od Capoueho som tiež čakal viac. N´Koudou, N´Jie, Stambouli ani nehodnotím.

Jedine Lloris a viac menej Lucas boli a sú posilami. Ndombelé ešte skoro hodnotiť, za tie prachy som čakal okamžitý efekt.

Reagovat
Mates_Matesović

Jak jsem mohl zapomenout na Stambouliho. Ten týpek by mohl Dierovi leštit kopačky.

U Ndombelého to bude asi těžší, ale snad to bude jak s Fabinhem, kterej se taky první půlrok hledal.

Reagovat
smazaný uživatel

A do útoku Edouard z Celticu. Má dobré štatistiky, i za FR U21. Vysoký, silný v zakončení. A stále len 21 rokov. Skúsenosť s Škótskou ligou. Podobne ak VVD a Waynama, ktorým to prespelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Partey má mít snad výkupku za 30

Reagovat
Mates_Matesović

Teď jsem koukal, prý 50. Toho bych taky bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proč by k vám chodil? A prý má podepsat novou smlouvu.

Reagovat
PP

Nechápu, že někdo nesáhne po Zaniolovi z AS.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaniolo je DM? Mam ho za AM.

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
PP

i CM zvládne. A když máte Sissoka či Diera, proč chtít ortodoxní DMko? Naopak po odchodu Eriksena by vám mohla pokulhávat kreativita.

Reagovat
mul

Lo Celso miesto Eriksena

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko ani súčasný Dier nie sú TOP 4 kvalita na DM/CM. Jak som písal vyššie, problém vidím v našom strede. Kvalitu na top 4 má len Ndombelé, ktorý je ale vkuse zranený. Potrebujeme jedno nové DM k Ndombelemu, aby sme v budúcej sezóne mohli bojovoať o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol viděli jste včera ten ofsajd podle VARu Aston Villy?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
icemike

Ne, ale VAR ano

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
avicii

Dnes nakoniec pohoda, chýbal tomu ešte aspoň jeden gól.. Keita snáď nič vážne, na Everton náhradníkov, snáď sa ukáže Minamino

Reagovat
martin.b

Při pohledu na naši lavičku.. bál jsem se každýho sprintu, že někoho chytně hamstring. Důležitý 3 body před dalším náročným programem od druhé půlky ledna.

Reagovat
Luc-Luc

zapas bez nervu od prvni minuty nebylo pochyb, ze to bez problemu vyhrajeme, Gini zahral hodne dobre dnes, Salah, Mane super vykony...

Reagovat
fenixLFC

gini ma prave dnes strasne sral ako vsetko brzdil a kazil

Reagovat
fff

Ved neskazilnl takmer nič.

A to brzdenie, na ktoré tu pri nom frfles snáď odkedy prišiel, je zjavne presne to, čo od neho Klopp chce a Wijnaldum je jeden z najdôležitejších hráčov pokiaľ ide o ten game management, keď vieme spomaliť hru a vydýchnuť si.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
R22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool dnes 969 prihravek to je snad rekord ne?

Reagovat
technecium

Hrajete házenou

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za odpoved

Reagovat
LFC182

je to rekord v počtu úspěšných přihrávek

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí dneska dvakrát tam byl Dijk jasné drzenej a nebejt toho dostal by se do šance a nic. Tak když to nevidí hlavní má mu říct od videa ne? Jak se mi VAR líbí tak dneska stál za hovno..

Reagovat
LokoLFC

drzeni na penaltu VAR evidentne neposuzuje, pac uz x krat v sezone jsme meli kopat penaltu a nic

Reagovat
Kixi Syhimour

Skvělý výkon, kontrolovaný duel, van Dijk, Henderson a Salah, Alisson velmi velmi kvalitní výkony

Reagovat
stiflerovamama

No a teraz 3 ťažké zápasy. Bolo by dobré ak by sa vrátili niektorí maródi.

Reagovat
fff

Ono keď človek otvorí Twitter ma pomaly pocit, že MC chyba polka tímu a nám nič. Alisson, Matip, Lovren, Keita, Ox, Fabinho, Salah hral so zranením snáď mesiac. Ale do konca januára by sa snáď mali všetci aktuálne zranení dať dokopy.

Reagovat
smazaný uživatel

ale o Liverpoolu se furt píše že kdyby chybělo tolik co City taky by ztráceli..a nám skoro celou sezónu chybí víc hráčů..ještě bych doplnil Shaqa a Clyne..jasné Clyne by nebyl v základu ale stejně nějaký zápasy by odehrál..

Reagovat
fff

Shaqiri. Vedel som, že som dakoho zabudol. A Clyne som aj zabudol, že existuje .

Reagovat
smazaný uživatel

ale i on by se hodil..na hostování loni hrál fakt hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky šampióni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

They've recorded five consecutive clean PL sheets for the first time since September 2007 under Rafael Benitez.

Conceded just one goal in the six league games that both Joe Gomez and Virgil van Dijk have started this season.

Gomez úplne perfektny odkedy sa dostal do zostavy, podľa mňa do konca sezóny bude hrať základ. Už v minulej sezóne, keď hral s VVD, tak sme zbierali jednu nulu za druhou. To náhoda nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

s Gomezem jsem se pěkně seknul. Nadával jsem na nějy nelíbil se mi, ale u něj to fakt bylo jen o rozehrání. Teď je naprosto skvělej stejně tak jak na začátku minulé sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
Smreky

Gomez hra momentálne skvele. Vrátil sa spať do formy v ktorej hral pred zranením.

Horšie je to na pravej strane... nemôže hrať pravého obrancu tam musí prist záskok za Arnolda... Gomez je tam príšerný...

Reagovat
fff

Liverpool's total of 969 passes against Sheffield United is the highest number by any team in a Premier League match!

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že city mali viac proti swansea

Reagovat
Remt

To by ale nemusel být takovej problém překonat, pokud by jsi hrál proti někomu zalezlýmu a záměrně jel na rekord, prostě by si jen Van Dijk a Gomez přihrávali 90 min mezi sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Pri štýle : záložník na stopéra, stopér na L beka, L bek na stopéra, stopér na R beka, R bek na stopéra nazbieraš kopec prihrávok, ale to je iba pomocné hodnotenie.

Reagovat
Taiger

Nudná sezóna, ani mi tak nevadí, že Liverpool ten titul dá, spíš to, že to nemá žádnej šmrnc

Reagovat
cristiano.K.

blbost

Reagovat
Taiger

zdůvodni

Reagovat
cristiano.K.

Poche out, Mourinho in, Emery out, Arteta in.+ Carlo in. Trenérské rošády, které nikdo nečekal. Boj o čtvrté místo sice bude válka kriplů, nicméně to náboj má. Sestup bude taky zajímavej. Jinými slovy je rozhodnuto jen o titulu. Liverpool má po 21. kolech náskok na MU 30 bodů. Krása střídá nádheru

Reagovat
LFC182

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupost. Jedna z nejzábavnějších sezón. Sice ne tak o titul, ale o top4? Co by jsi víc chtěl než tenhle Arsenal,MU,Chelsea a Spurs?

Reagovat
Taiger

Tak minulá sezóna byla třebas v tomhle ohledu zajímavější, navíc my v boji o top4 nejsme, možná to vypadá, že píšu z frustrace, ale kdybyste měli větší konkurenty, resp. nějaký, bylo by to atraktivnější, ale chápu, proč to je pro tebe zábavný

Reagovat
smazaný uživatel

I já chápu tebe. Ale mě to takhle vyhovuje i když nejste třeba konkurenti na boj o top4 tak se u vás toho stalo strašně zajímavého. To stejné u United Spurs i Chelsea. + Třeba Lestr taky takhle nahoře,Sheffield,neustále dohady kvůli VAR,..nevím podle mě je toho spoustu

Reagovat
fenixLFC

nejde len o nas ale koho zaujima liga ako celok tak sa musi bavit. top 4, boj o zachranu tam bude este vela boja. ved stacia tri dobre vysledky po sebe a je ta tabulka uplne ina. nikto nema vyrovnanu vykonnost a tak kazde kolo su uplne bezne prekvapenia. united v ejdnu chvilu skoro zostup teraz hraju o top4. spurs sa zdali mimo hry a zrazu im stacilo porazit chelsea aby sli pred nu. watford na jasny zostup a teraz uz ma zachranu blizko. atd atd. furt sa cosi deje, mne to teda nudne nepride

Reagovat
PP

tak nemůžeš se jim divit. Jejich hra je skvělá. Tam momentálně není slabina, na tu hru se dobře dívá, vědí, kdy hru zklidnit a kdy naopak jít do plných za balonem.. O zastupování hráčů, přesunu beků z jedné strany na druhou, do toho Mané, který je momentálně v TOP 3 na světě.. Ale faktem je, že už je to trochu nuda..

Reagovat
protiproudu

Reagovat
LokoLFC

Však fandíš Arsenalu, takže sezóna musí mít pro tebe neskutečný šmrnc... "skončíme do první 8 nebo neskončíme"...

Reagovat
Taiger

Křeč, je vidět, že ses dostal do hlášek úplně náhodou

Reagovat
LokoLFC

Křeč tady předvádíš ty a ten tvůj Arsenal. Ale jo, chápu, tvůj oblíbenej klub hraje hovno, tak chceš aspoň sledovat, jak se perou top týmy ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

smrnc bude 112 alebo ne? ale ono to este pride

Reagovat
herold

Loňská byla mnohem lepší(patřila k nejlepším vůbec), dostihy mezi city a liverpoolem byly boží, slušný náskok, ztráta bodů, pak oba jeli jako pila. Sezona, na kterou se nedá zapomenout.

Reagovat
cristiano.K.

pohoda, Sadio je král, 40 m sprint, bylo jasné,že Salah vystřelí a on to stejně nevypustí a dá gol

V neděli béčko, jakou má Carlo celkově bilanci proti LFC za všechny kluby, co trénoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaschrona se dočká první výhry Evertonu na AR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Keita určitě ne na Everton. Prej při poslední střele na rozcvičce..jestli se nám do zápase se Spurs zrání ještě někdo tak Bůh nám pomáhej..a to Klopp letos i velice slušně rotoval..

Reagovat
fenixLFC

dve poznamky k dnesku- pre origiho za ten sprint cez cele ihrisko ked tam v pozicii stopera zachranoval v zavere. a pre keitu, nad tym som uz zlomil palicu, prvy prestupovy flop mame. ten chlap nevydrzi zdravy mesiac, uplne nulovy spolahnutie nanho v lete snad pride zaloznik do zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu ještě věřím, ale bohužel má nakročeno převzít "Sturridgeho štafetu".

Reagovat
Front hell

Druhý prestupovy flop

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Karius, leč byl tedy za drobné

Reagovat
Front hell

Ten stal fakt drobné, to nepočítám. I když LM vám podělal kvalitně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jestli myslíš Chamberlaina tak to flop určitě není, sice se mu zranění nevyhýbají, ale kvalitu má.

Reagovat
smazaný uživatel

Keita má kvalitu ještě větší, nevím jestli zrovna tohle označit za flop. Kvalitu mají,zapadají do systému, ale zdravý nedrží. To je těžké předpokládat. U Oxe je hlavně vidět to jedno dlouhodobé zranění, které si přivodil při obraném zákroku a to se může stát každému. Jinak si myslím že skleněnka není. Uvidíme no.

Reagovat
Front hell

Ale to není o jednom zranění. On měl tyhle problémy už dávno před tím v Arsenalu. On prostě skleněnka je.

Reagovat
Front hell

Aha takže hráč za 35 milionů a za 2,5 roku má odehrané 3000 minut. Na co je ti kvalita od doktora?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty minuty jsou dány hlavně tím že vynechal tu celou skupinu jinak by jich měl určitě víc. A potom tím že v záloze je dostatek hráčů a Ox nemá základ jistý a nenastupuje každý zápas.

Reagovat
Front hell

Vím čím jsou ty minuty dány,ale jak píšu on byl skleněný už v Arsenalu,tím pádem se dalo počítat a předpokládat že v tom bude pokračovat i nadále. A pokračuje. Už se aspoň ví kdy se vrátí? Jako tenhle rok je euro takže počítám že díky zranění o něho opět přijde.

Reagovat
fenixLFC

v arsenalu bola sklenena polovica hracov pretoze tam maju neschopnych doktorov. ked sa pozries na jeho historiu v arsenale tak tam mal jedno dlhe zranenie kolena a potom kopec svalovych zraneni, teda zla praca personalu arsenalu napriec rokmi. v liverpoole mal dlhe zranenie kolena, z ktoreho vyplyvalo dalsie zranenie (s ktorym sa aj celkom ratalo) a teraz ma zraneny clenok po zakroku na MS. snad tam vidis ten rozdiel.

Reagovat
Front hell

Povíme si za pár roků

Reagovat
Front hell

Tak co jsem se schválně podíval na jeho historii zranění,tak problémy s kolenem měl víckrát než jenom jednou. Ano byl tam jeden dlouhodobý a pak spousta těch kratších problému s kolenem

Reagovat
Front hell

No kdo si s keitou nejčastěji drží dveře u doktora?

Reagovat
Hai

Karius.....

Reagovat
66pepo66

My sme na tom tak biedne, že už začínam byť miestami v tomto ľahostajný. Už je to 6 alebo 7 rokov od odchodu Fergusona a všetko funkčné v klube je preč. Stačil odchod Fergusona a jeho trenerskeho tomu a Gilla a vôbec sa z toho nevieme spamätať.

Toľko sa o tom diskutuje a píše, ale vinnici sú dlhodobo známi. Woodward a vedenie klubu. Ukážte mi prstom na nejaký velkoklub, ktorý si dovolí prakticky v priebehu 4 mesiacov pustiť 4 hráčov, za ktorých nepeivedie nijaké náhrady. Lukaku, Herrera, Fellaini a Alexis. Nech hrali ako hrali, mali formu akú chceli, nijako sme ich nenahradili. Smallinga sme nahradili Maguoreom. Ako sme ho mohli nechať odísť a nechať si tu Jonesa, Roja a Baillyho. Útok. My sa tu spolieham na Rashforda, naladoveho Martiala a 18 ročného Greenwooda. V zálohe mame talentovaného Gomesa a Garnera, ale hra nám tam Pereira, Lingard, Fred,, Matic. Aj keď je to aj vinou zranení, Scott alebo Pogba to nepotiahnu. Ako tak o tom píšem, Pogba je ďalšia téma. Prečo tu držíme hráča, ktorý tu byt nechce? Jeho agent si obtiera ústa o tento klub a ten chlapec nemá najmenšiu snahu niečo povedať. Zranený na mesiac? Neverím.

Mame 200 miliónov na prestupy a aj tak sme v lete neminuli skoro nič. Príchody hráčov sa ešte upravili vyzorovo vďaka predaju Lukakua. Ed po 6 rokoch predstúpil pred média a podá vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že ideme správnou cestou. Nedá sa všetko zmeniť za jeden mesiac, rok, nedá, ale niečo tam už musí byť vidieť. My robíme stále tie isté chyby na ihrisku a za to nesie zodpovednosť manažér aj hráči. Dôležité je však aj to, že vedenie klubu a Ed robia to isté. Či už nejaké drobnosti zmenili alebo nie, pôsobia ako amatéri, ktorí by nezvládli viesť ani 4. ligový anglicky tím tie platy hráčov, podpisy zmlúv s hráčmi, predaje a niektoré nákupy. Co k tomu povedať.

Ole prišiel a zmenil rozostavenie, priniesol impulz, mal jasný víziu. Mal predstavu koho predá, koho si nechá, ale tak ako manažéri pred ním, aj on pochopil, že tu to nepôjde. Aspoň nie tak ľahko. Mame zálohu, ktorá nie je hodná ani posledného tímu v lige. Útok kde nám chyba nejaký skúsený vodca a obranu, kde nám chyba poriadne LB, s ktorým si môže konkurovať Williams. Shawa by som predal okamžite a myslím si, že on a Jones, tu už 3 roky nemajú čo robiť. A stred obrany? Tým sa dostávam späť k Olemu. Mam na lavičke Tuanzebeho, prečo nedám hrať jeho? Mam na lavičke Romera, prečo nedám šancu jemu, pokiaľ vidím, že DDG prežíva pokles formy a nevyeivnane výkony? Ja už niektoré tie or veci nechápem. A tí hráči to isté. Ako môžu byť spokojní a mat čisté svedomie z tých výkonov co podávajú. Natočí niečo na sociálne siete, urobím fotku, idem si zaklopať na niekoľko minút s loptou, nedám gól alebo asistenciu v lige rok, ale výplatu dostanem, tak čo. Reči fanúšikov a ostatných si všímať nebudem, keď tak napíšem, že najbližší zápas to odcinime a je to.

Liverpool si myslím, že v takejto slamastike nebol ako sme my teraz. Ci im tam behali Ngog, Konchelsky alebo neviem kto, neboli. Ako kľúčové u nich však vidím to, že sa rozhodli podpísať Kloppa, manažéra, ktorý mal potenciál a dali mi čas. Druhá kľúčová vec bola zmena majiteľa. Myslím, že im to veľmi prospelo. Keď sa tieto veci spojili, vznikol z toho súčasný Liverpool. Hráči, ktorí nemuseli byť vždy úplne drahí, ale boli vyberaní s rozumom. Klopp ukázal na posilu, dostal ju. To iba u nás mi to príde tak, že manažér dostane jedného hráča ako prvú voľbu a zvyšok sú len nejaké nálepky.

Ťaháme tu 5 rokov priemer prakticky za desiatky miliónov a predávame ich ani nie za polovicu tej ceny. V tomto obdivujem vedenie Chelsea. Ti vedia predávať neskutočne.

Ja si myslím, že my sa nikde neposunieme. Kým tu bude Ed a toto vedenie, nebudeme mat šancu. Predáme Pogbu a v zálohe nám ostane Scott, Pereira, Matic, Fred a Mata. Jediný Scott tam obstojí. To je žalostne. Potrebujeme aspoň 3 zaloznikov, kde 2 z nich by mali byť posily do základu.

Toro je taka situácia, že tu by som mohol písať aj týždeň o tomto. Oleho výber zostáv, jeho taktika, jeho opakovanie chýb, jeho striedania - nestriedania. Pogba a jeho prístup. Lingard, Pereira,, Matic, Shaw a iní. Najhoršie je to, že ak by sa rozhodol Ed pre zmenu manažéra o mesiac alebo aj na konci sezóny, tak nám Pochettino nijako nepomôže. A aj to by som nebol prekvapený keby dal oredolnost Bayernu,, Realu alebo Juventusu. Akémukoľvek tímu pred nami. Ole toto leto začal s posielali dobre, ale bude potrebovať takéto nákupy aspoň tak 5. A dostane k tomu čas a priestor? Podporí ho vedenie? Človek sa ru smial z Liverpoolu a ich next year, ale je to 6 alebo 7 rokov od Fergusona a my neustále kráčame v kruhu. Takto to môže ísť ďalej ďalších 6, 10 rokov a nakoniec sa ani nenazdame a na ten titul budeme 30 rokov čakať my.

Reagovat
Malresi

Je vôbec nejaká šanca, že by sa v United zmenilo vedenie, resp. Woodward?

Reagovat
EXoRcIsT

nie

Reagovat
Busby babes

ne. Woodward je Glazer jen s jinym prijmenim. Myslet si cokoliv jineho je naivita. Navic majitelum porad vydelava penize.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff to optimismus člověku do žil nevleje.

Reagovat
Busby babes

tam my uz realne mame jen dve moznosti. Bud nas koupi Saudove a zacnou klub pouzivat jako City v ramci sveho sportwashingu nebo nas koupi nejakej investor, kterej bude ale delat uplne to smae co Glazerove. Nikdo neda 4 miliardy liber aniz by je nechtel vyhledove zpatky.

V tomhle jsou pro me Glazerove mensi zlo. I kdyz to delaj blbe. Saudove za to nestoji.,

Reagovat
smazaný uživatel

A dá se čekat že Ed třeba aspoň to DoF najme? Že nechá tyhle záležitosti někomu kdo v tom umí chodit a má svoji představu o tom, jakého manažera a jaké hráče by chtěl získat?

Reagovat
Busby babes

tezko rict. Oni ten sportovni usek trochu prekopali, rekneme ve vasem stylu, ale DoF tam jako takovy neni. Ale vyuziva se hodne dat, jsou tam fotbalovi experti jako Lawlor nebo Court, hlavni skauti jeste od SAFa a tak.

Takhle nejak by ted mel fungovat ten proces:

They work with analysts to make technical assessments based on data. United have reports from matches globally as they watch up to 15,000 players, most of them emerging talents. That number is whittled to 50 names in the autumn, and then narrowed to 15. The managerial team can take out more names, while the identified players are subject to more scouting and background checks. It’s a good idea to find out if Dan James is a decent lad from multiple sources, as opposed to the one or two self-interested types who said Angel Di Maria was.

When targets have been agreed, Matt Judge will get involved. His job title is head of corporate development, and his role is to negotiate with agents and to lay the foundations for those negotiations. He plays no part in the football evaluation, which is right since he has no football background.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha aha to by mohlo pomoct aby se neopakoval případ Alexise a dalších. A manažer bude mít z toho nejužšího výběru slovo nebo to bude čistě na vedeni? Já si nemůžu pomoct, ale mě prostě přijde že největší problém nejsou Glazerove, ale Ed. Hodně těch přestupových preslapu bych dával za vinu hlavně jemu. Když to hodně zjednoduším tak se prostě na trhu objeví hráč s velkým jménem a on po něm jde jen proto aby zavřel hubu fanouškům a je mu úplně jedno jak má tom bude sportovně. Jasné MU nějak zvlášť nesluduju ale takhle mi to prostě prijde.

Reagovat
Busby babes

manager tam ma mit slovo/veto. Ale zas asi kdyz si vymysli, ze chce za 200 mega Neymara, tak bude mit veto i klub no. V tomhle to muze byt nefunkcni. Ole rika a psali to i nekteri novinari, ze konecne slovo o tom, zda nekdo prijde nebo ne ma on. Ale tam bych to bral spis tak, ze proste rekne: toho nechci.

Reagovat
Busby babes

tak to by se ted melo zmenit, s tema velkyma jmenama za kazdou cenu. Dybala nemel zajem, tak jsme od toho dlai ruce pryc hned. Eriksen podobny. Driv bychom je presvedcovali jak Alexise... uvidime dalsi leto, jestli to je udrzitelny smer nebo to byla vyjimka.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem psal jak pro někoho může být tahle sezóna nezajímavá nepochopím. Takových průběhu co se v téhle sezoně píše nepamatuji

Reagovat
66pepo66

Nedá. Ak niekoho takého najme, bude sa stále zodpovedať jemu. To znamená, že nech bude mať predstavu SD akú chce, všetko bude musieť odsúhlasiť Ed.

Reagovat
66pepo66

Evil is evil. Lesser, greater, middling. It's all the same.

Reagovat
Busby babes

no fajn. Glazerove ale zatim jeste nenechavaj vrazdit lidi na cizich ambasadach a kamenovat znasilnene zenske.

Btw takhle hlaska ze Zaklinace je debilni.

Reagovat
66pepo66

Samozrejme, v tom sa zhodneme, len som si ju neodpustil pri tom menšom zle. Glazerovci by možno aj neboli takí strašnú majitelia, keby nechali ciest klub ľudí, ktorí tomu rozumejú a nestaral sa neustále iba o finančnú a marketingovú stránku klubu. Ale všetko zlé je aj na niečo dobré. Ak v tomto buys pokračovať, tak o niekoľko rokov skončía sponzorské zmluvy ako mame s aon, chevroletom a adidasom. Budu nižšie príjmy, nižší záujem a aspoň sa ich zbavíme. Už iba dúfať, že nás nakoniec odkúpi niekto, kto bude mať záujem aj o športovu aj finančnú stránku klubu. Ci si budeme môcť dovoliť v každom lete minút 100 alebo 200 miliónov, neviem, ale aspoň by to mohlo začať normálne fungovať.

Ta hláška je inak aj priamo z kníh.

Reagovat
Busby babes

nerad ti kazim nadeje, ale hrajem tuzku uz par let a nova sponzorska smlouva na dresy bude pravdepodobne vyssi. Jedna se s Alibabou o nejaky obrovsky sponzorsky smlouve a tak (nevim, jestli Alibaba ma jit na dresy nebo jen nejakej partner). proste... porad nas sleduji miliony lidi a ty firmy to vedi.

Reagovat
fenixLFC

ako komu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
66pepo66

Kým sú tam Glazerovci, určite nie.

To je inak tiež iba ďalšia kapitola v tomto celom. Za Mourinha sa hovorilo o športovom riaditeľovi, prešiel rok a pol a stále tu nijaký nie je. A tie nákupy to isté. Ed začal Fellainim a iba v tom všetkom pokračuje. Môžeš mať Fellainiho za niekoľko miliónov, ale ty musíš počkať na posledný deň a zaplatiť klauzulu. Nemôžeš mať Maguireho za 60 miliónov, musíš počkať, vyhodiť Mourinha a kúpiť ho o rok za 75 aspoň.

Reagovat
LFC182

jste na tom bídně, a další roky budete. Svět je zase v pořádku. Zvykej si.

Reagovat
pobody's nerfect

Byl bych mnohem raději, kdyby o titul hrál liverpool s united a ne se city, mělo by to mnohem větší náboj

Reagovat
Bandita_Harry

to teda ano ale asi by ma porazilo keby boli minulu sezonu miesto City United, verim ze tento titul uz dame nech sa deje cokolvek a budu sezonu by sa nam to mohlo podarit tiez no a na tu dalsiu si to uz mozme rozdat s United o 21. titul

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

"Ukážte mi prstom na nejaký velkoklub, ktorý si dovolí prakticky v priebehu 4 mesiacov pustiť 4 hráčov, za ktorých nepeivedie nijaké náhrady."

Btw je to Manchester United. V roce 95, kdyz odesel Hughes, Ince a Kancelskis. Ale chapu jak to myslis.

Mame 200 miliónov na prestupy a aj tak sme v lete neminuli skoro nič.

To zalezi na uhlu pohledu. Hodne pokryl prodej Lukaku, ale AWB a Maguire stali hodne penez. Jen bylo treba privest jeste tak dva hrace.

Nedá sa všetko zmeniť za jeden mesiac, rok, nedá, ale niečo tam už musí byť vidieť.

Ta zmena strategie nastala nekdy okolo prichodu Solskjaera. Takze ted jsme rok od toho, kdy to v klubu zacli delat jinak (a mozna rozumneji). Uvidime, co bude dal.

"To iba u nás mi to príde tak, že manažér dostane jedného hráča ako prvú voľbu a zvyšok sú len nejaké nálepky."

Ty si trochu odporujes. Na jednu stranu volas po nakupech za kazdou cenu, na druhou stranu rikas, ze casto prichazeli hraci, ktere manager tak uplne nechtel, coz je teda pravda, ale ted, kdyz klub teda rekne: hele, radsi neprivedem nikoho, nez hrace, co tu byt nechteji/nejsou vhodni, tak je to taky spatne...

.

Reagovat
66pepo66

Môže byť, že som to trocha tak napísal. Narážal som na to, že tie prve voľby chodili nie tak často a namiesto toho sme sem na ťahali priemer. Jedine Rashford dostal šancu z akadémie a dokázal sa chytiť. Od Mourinha je to potom už v podstate iba Scott a pod Olem sa chytá Williams a Greenwood. Narážal som jednoducho na to, že tie posily, ktoré vyslovene manažér chcel, prišli akurát tak toto leto s tým, že aj zapadli do tímu a dokázali ho aj vylepšiť. Aj keď Maguire posledné zápasy nejako tiež zmätkuje. Bud on alebo Victor.

Ide mi len o to, že z toho milióna hráčov musíme mať nejaké ciele, ktoré by sme mali vedieť získať.

Ja nie som Oleout, ja mu stále verím a verím jeho vízii aj jeho trenerskemu timu. Len ma už hnevá táto celá opakujúce sa situácia. Mame Pogbu zraneného alebo trucujuceho na prestup, zraneného Scotta a tu našu zálohu, ktorá je j dispozícii už ani menovať radšej nejdem. Potrebujeme aspoň 3 hráčov. Na am, dm aj nejakého cm alebo box to box záložníka. Viem, že v zime sa nakupujú takýto hráči ťažko, ale v tomto prípade je to nutné. Liverpool potreboval stredného obrancu, položil na stôl 70+ miliónov a ma Van Dijka. Ked sa vedenie rozhýbe a kúpi aspoň toho jedného záložníka už teraz, aj to bude už úspech a aspoň mala náplasť toho, co pokazili v lete.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je ta chyba s tím Olem. On na to prostě nemá.

Reagovat
Mastný Chobot

"Mame 200 miliónov na prestupy a aj tak sme v lete neminuli skoro nič"

Sa mi páči, ako 100+ mega vyhodených za Wan-Bissaku a Maguirea je skoro nič

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak ale Maguire se zaplatil z Romela

Reagovat
66pepo66

Pozri, ja to už beriem ako nič.

Reagovat
66pepo66

Omylom som to odoslal, tak aby som sa doplnil. beriem to už ako nič, keďže klub si tie peniaze zarobil v priebehu rokov a aj preto, že Ed neustále vyhlasuje od svojho príchodu ako veľa peňazí mame. Tak keď je hlupucky a nechá sa dojit ostatnými klubmi, tak nech tie peniaze len pekne púšťa. Radšej za hráčov, najlepšie takých, ktorí nám naozaj pomôžu, ako majiteľom klubu do vrecka.

Presne ako toto leto. Prišiel James, Bissaka aj Maguire za nemalo peňazí, ale odišiel Lukaku a tie náklady na prestupy sa okamžite znížili.

Reagovat
Malresi

Včerajší zápas sme zvládli oproti zápasu s Wolves úplne na pohodu. Rýchle vedenie nám pomohlo a len vďaka Hendersonovi sme Sheffieldu nenaložili bura. Škoda len zranenia Keitu

Na Everton imho určite nepošleme nejaké Béčko, až na pár zmien podľa mna nastúpi rovnaká, resp. silná zostava. Ide o derby a Klopp už do tretice FA cup imo vypúšťať nebude....

Reagovat
Kixi Syhimour

Však Henderson byl pomalu nejlepší na place

Reagovat
ManUnited

Však to se nevylučuje s tím co napsal

Reagovat
Kixi Syhimour

Aha, já myslil, že myslí nášeho Hendersona

Reagovat
Malresi

Nie nie, gólmana Sheffieldu, ktorý včera chytal fantasticky. Náš Henderson bol ale tiež výborný, normálne sa mi nechce veriť k akým výkonom sa rozohral. Nebál by som sa napísať, že posledné 2 mesiace predvádza World class výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
herold

Tebe si tu novic všimne a zapamatuje jako prvního, hlavně tvého myšlení teda.

Reagovat
Kixi Syhimour

Asi to je spíš myšleno negativně bych si tipo, ale díky za názor

Reagovat
smazaný uživatel

O tom presne mluvi....

Reagovat
Busby babes

The most Liverpool thing ever would be for them to be miles clear at the top of the Premier League in April, only for Trump to start WWIII.

Price I am willing to pay.

Reagovat
masina_LFC

ja viem, že to je len debilný vtip, ale keby začala WWIII, tak titul nevyhrá už nikdy nikto

Reagovat
Busby babes

presne tak.

Reagovat
smazaný uživatel

3. sv. valka uz zacala, jen je to valka informacni a ne fyzicka, vice zaludna, mene citelna

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to trochu dehonestujici k stovkam milionu mrtvych behem WWI a WWII?

Reagovat
Generalní Gladiator

stovkám?

Reagovat
smazaný uživatel

WWI 40 mega +50 az 100 mega na spanelskou chripku, ktera byla primym dusledkem straslivych podminek v zakopech.

WWII 75 mega?

Takze prez 200 to bude, ale priznam se ze jsem to strelil. Desitky milionu ten point asi tolik neoslabi, ne?

Reagovat
Generalní Gladiator

Ale kdeže, jen mně zajímalo,co do toho počítáš, s komentem souhlasím.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně to jako dehonestující není myšleno. Jestli tě to pobouřilo, tak se omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

Pobouřilo je určitě silné slovo. Jen si prostě pod pojmem světová válka představuju něco jiného, než to co tady zažíváme. Že Rusáci hacknou amíkům volební systém je sice nebo vypnou dejme tomu elektrárnu v Estonsku je asi alarmující, ale světová válka bych tomu úplně neříkal...

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem na to téma několik článků, jediný který si vzpomenu a umím najít je tenhle:

https://a2larm.cz/2016/04/svetova-valka-uz-zacala/

Válka je asi silné slovo, ale ono před tou skrytou hrozbou je třeba varovat raději ukřičeně než naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvykejte si

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
REPLIKATOR

Z 5. místa větší ztráta na 3. místo než náskok na sestup

Reagovat
Counter

Nepotrvá dlouho a ze čtvrtého místa bude blíž k poslednímu než prvnímu (teď to vychází přesně nastejno, a to má LFC o zápas méně).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele