21. kolo
01.01.2020 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neporazitelnost Evertonu skončila, prohrál na Etihadu

Poprvé pod Carlem Ancelottim a celkově po téměř měsíci prohráli hráči Evertonu ligový zápas. Na závěr nabitého povánočního programu odjeli s prázdnou z Etihadu, kde Richarlisonovou brankou jen snižovali po dvou Jesusových trefách.

Úvod utkání byl plný akce. Sigurdsson našel přihrávkou za obranu nabíhajícího beka Colemana, proti němuž výtečně zasáhl Bravo. Zanedlouho na druhé straně zakončoval pohlednou kombinaci po Mahrezově pasu do odkryté klece Foden, jenže kvůli ofsajdu asistujícího Alžířana nemohla branka být po zásahu VAR uznána.

Ani ve druhém případě nerozhodlo video ve prospěch Citizens. Mahrez po souboji s Dignem upadl v pokutovém území, jenže podle sudích se o faul nejednalo. V závěru první půle byl alžírský křídelník opět v hlavní roli, tentokráte však akci špatně zakončil a Pickfordovu svatyni výrazně minul.

Asi pět minut po přestávce už bleděmodří vedli. Gündoganova parádní průniková přihrávka nalezla Gabriela Jesuse, jenž si ještě balón zasekl a povedenou střelou na zadní tyč skóroval, ačkoliv si Pickford na míč sáhl. Brzy se brazilský šutér prosadil podruhé. Tentokráte mu míč do běhu dal Mahrez a Jesus překonal gólmana přízemní ranou tentokráte na bližší tyč.

Dvacet minut před koncem dodal Toffees naději Richarlison. Bravovu tristní rozehrávku vystihl Kean, poradil si s několika obránci, načež Walcott našel Richarlisona, který zakončoval jednoduše do prázdné brány. Druhý brazilský střelec Jesus mohl na opačném konci hřiště završit hattrick, jenže pálil jen do tyče. Ve zbytku utkání už se nic nestalo a Citizens tak stále dýchají na paty druhému Leicesteru, Everton se pohybuje okolo středu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Musíme!

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele