21. kolo
01.01.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Norwich City - Crystal Palace 1:1

Dvakrát v rozmezí čtyř dní se Norwich City dokázal na domácí půdě ujmout vedení a v obou případech o něj v samotném závěru přišel. Po remíze 2:2 s Tottenhamem se nyní ligový nováček musel podělit body i s dalším londýnským klubem, a to Crystal Palace. Přestože domácí drželi vedení již od čtvrté minuty po trefě Cantwella a měli řadu šancí na pojištění náskoku, trefa raritního střelce Connora Wickhama znamenala zisk pouhého bodu takřka s pachutí porážky.

Někdejší útočník Sunderlandu se po vleklých zdravotních potížích prosadil v Premier League poprvé po celých třech letech, přesněji řečeno 1138 dnech, a to si ještě na gólovou radost musel chvíli počkat, neboť jeho zásah rozhodčí původně neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru a až dodatečná kontrola videorozhodčího toto rozhodnutí zvrátila. Crystal Palace se tak navzdory matnému výkonu udrželo touto remízou na devátém místě s osmadvaceti body, zatímco Norwich zůstává poslední s čím dál větší ztrátou na konkurenci v boji o záchranu. I předposlední Watford má již na Canaries pětibodový náskok, první nesestupová příčka je pak vzdálena na bodů sedm.

Vzhledem k výhrám Aston Villa, Southamptonu i zmíněného Watfordu potřebovali také hráči Norwiche nutně držet krok a lepší nástup do zápasu si v tomto ohledu ani nemohli přát. Již ve čtvrté minutě totiž Cantwellovu narážečku s Emilianem Buendíou nešťastně tečoval Luka Milivojević zpět k mladému anglickému křídelníkovi, jenž zachoval chladnou hlavu a povedenou ranou mimo dosah brankáře Guaity si připsal již svůj šestý ligový zásah sezony, tedy stejně jako jeho slavnější krajani Alli, Maddison či Grealish.

Tentýž hráč mohl ještě do přestávky vedení Norwiche zdvojnásobit, ale v 40. minutě si na Guaitu po Aaronsově přízemním centru nepřišel. Po změně stran měli domácí k pojištění vedení ještě blíže, když Guaita musel zasahovat proti přímému kopu Buendíí, Mario Vrancic ve vyložené šanci poslal míč trestuhodně mimo tři tyče a Kenny McLean pro změnu v další slibné pozici napálil jen brankovou konstrukci.

Místo poklidného dovedení zápasu k zaslouženému vítězství se tak Canaries museli strachovat o výsledek až do posledních minut a za neproměněné příležitosti nakonec skutečně zaplatili. Pět minut před koncem hostující debutant Brandon Pierrick vybídl Wilfrieda Zahu k úniku po levé straně, odkud hvězda Palace poslala ostrý centr ke střídajícímu Wickhamovi, jenž se pohotově prosadil svým prvním zásahem od listopadu 2016. Radost sice útočníkovi hostí vzápětí zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího, ovšem Wickham se po chvíli přece jen mohl znovu zaradovat, neboť kontrola videorozhodčího odhalila, že Zimmermannovo postavení jeho gól pravidlům neodporoval.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele