21. kolo
01.01.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton se nezalekl ani Tottenhamu, jenž znovu ztrácí půdu pod nohama

Zdá se, že kouzlo nového manažera Tottenhamu Josého Mourinha vyprchá. Spurs totiž za poslední čtyři zápasy získaly jen čtyři body a ztrácejí i s celky hrajícími o záchranu. Naposledy kohouti padli Southamptomu, jemuž výhru jediným gólem vystřelil Danny Ings.

Domácí tak potvrdili zlepšující výkony a po skalpu Mourinhovy družiny vystoupali již na jedenácté místo. Zato Tottenham ztrácí pozice zaručující účast v pohárové Evropě.

Manažer Saints Hasenhüttl učinil po remíze svého celku s Crystal Palace dvě změny v sestavě. Na pravý kraj zálohy se po krátké anabázi Boufala vrátil Armstrong, na druhé straně hřiště se představil Djenepo. Redmond však v rozestavení také zůstal, pouze se posunul do útoku místo odstaveného Adamse.

Také Mourinho se odhodlal vyměnit dva hráče poté, co jeho svěřenci vybojovali pouze bod v Norwichi. Portugalský stratég se zároveň vytasil s rozestavením se čtyřmi s obránci, v němž už nezbylo místo pro Foytha. Šanci naopak dostali záložníci Sissoko s Lucasem, vedle Foytha pak ze základu vypadl ještě Lo Celso. Hostům nadále chyběl hvězdný Son, jenž si ještě odpykává karetní trest.

Poprvé bylo před bránou Tottenhamu horko krátce po úvodním hvizdu, kdy hlavičkou těsně minul bránu Ings. Kohouti odpověděli za čtyři minuty, proti tečované ráně Kanea musel zasáhnout brankář McCarthy. Osm minut byl ve střehu i gólman Spurs Gazzaniga, jenž zastavil kličkovanou Redmonda. V osmnácté minutě už však šel Southampton do vedení. Stephensův dlouhý nákop našel Ingse, který si až příliš jednoduše obhodil Alderweirelda a následně zakončil přesně k tyči mimo dosah Gazzanigy.

Domácím aktivita vydržela i po úvodní trefě. Armstrong nejprve ve 26. minutě střílel vedle brány, za dalších šest minut pak po jeho pasu zakončoval Redmond a po teči Alderweirelda skončil balón nad břevnem. Po následném rohovém kopu se neprosadil Djenepo. Hosté vážněji zahrozili až ve 39. minutě, kdy po šťastném odrazu zblízka přestřelil Vertonghen. Neúspěšný byl i střídající Lo Celso, jenž v první půli nahradil zraněného Ndombelého. Saints ješte před přestávkou jednou zahrozili, ale hlavička Armstronga skončila v náruči Gazzanigy.

Tottenham se po změně stran místo očekávaného tlaku trápil. Až v 69. musel McCarthy zasahovat, střela Vertonghena mu ale moc starostí nenadělala. Čtyři minuty poté se po přihrávce Eriksena prosadil Kane, avšak jeho zásah kvůli odpískanému ofsajdu neplatil. Nejlepší střelec Spurs se navíc při zakončení zranil a musel opustit hřiště.

Domácí ve druhém poločase zahrozili až v 86. minutě, kdy Long zblízka hlavičkoval vedle tyče. Minutu nato se málem prosadil Moura, jehož střelu nebezpečně tečoval bránící Bertrand a míč proletěl těsně kolem McCarthyho svatyně. Snaha kohoutů však nakonec vyšla vniveč a tři body zůstaly na St. Mary's Stadium.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Foyth, Alderweireld, Davinson, Sessegnon - Dier, Ndombelé - Eriksen, Alli, Lucas - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Dier hrát nebude on se dá využít v podstatě jen na kouskování hry a zákeřné fauly. Místo něj radši Sissoko nebo Winks, kteří tomu aspoň přidají nějakou nadstavbu. Kane by si už měl taky odpočinout, ale jiná možnost než Sona asi není. Tip 2:2.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele