21. kolo
01.01.2020 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

West Ham United - AFC Bournemouth 4:0

Lepší nástup do funkce si snad David Moyes ani nemohl přát. West Ham United v premiérovém zápase pod vedením skotského manažera totiž rozstřílel Bournemouth 4:0 a odskočil tak od sestupových vod právě na úkor svého středečního soupeře. Hlavním strůjcem vysoké výhry Hammers byl neobvyklý střelec Mark Noble, který se prosadil hned dvakrát.

Kapitána West Hamu ještě gólově doplnili Sebastian Haller a Felipe Anderson a konečný výsledek mohl být ještě vyšší, neboť Bournemouth se zápasem vysloveně protrápil, zatímco rozjetí domácí se hnali za dalšími góly i za rozhodnutého stavu. Tak jako tak se West Ham posunul na šestnáctou příčku i před Bournemouth, který naopak spadl až na sestupové osmnácté místo a zdánlivě neotřesitelná pozice dlouholetého manažera Cherries Eddieho Howea bude v příštích týdnech podrobena větším skrupulím.

Lepší vstup do zápasu přitom měli hosté, ovšem netrvalo dlouho a West Ham přešel do ofenzivy, která přinesla průlom skóre již v 17. minutě. Snograssovu zpětnou přihrávku proměnil v první gól večera Mark Noble, byť mu k zásahu pomohla i nešťastná teč bránícího Lewise Cooka, která poslala míč do protipohybu brankáře Ramsdalea.

Od chvíle, kdy Bournemouth inkasoval první gól, jako by tým z jihu Anglie zcela rezignoval. V pětadvacáté minutě je podruhé do kolen poslal parádním akrobatickým zakončením Haller, jenž ve výskoku z voleje usměrnil Fredericksův centr přesně k zadní tyči, a dalších deset minut nato definitivně rozhodl o vítězi zápasu kapitán Noble, když si po postrčení Harryho Wilsona vybojoval pokutový kop, který sám následně proměnil.

Eddie Howe sice hned o přestávce sáhl ke dvojímu střídání, ovšem ani příchod Frasera se Stanislasem na vývoji utkání pranic nezměnil a nadále se hrálo takřka výhradně na branku Bournemouthu. Po sérii zahozených příležitostí přidal čtvrtý gól Felipe Anderson, jemuž připravil palebnou pozici Declan Rice, a brazilský křídelník stihl posunout míč pod vyběhnuvším Ramsdalem.

V závěru ještě nebyla nouze o drama s videem, neboť původní rozhodnutí vyloučit Aarona Cresswella za bezohledný zákrok kolíky napřed proti Lewisi Cookovi změnil videorozhodčí Lee Mason pouze na udělení žluté karty. Bez ohledu na konečné rozhodnutí však tento moment neměl šanci výrazněji ovlivnit samotné utkání, neboť West Ham již drtivé vedení 4:0 poklidně udržel až do konečného hvizdu a slaví vůbec první domácí výhru od září, zatímco Bournemouth prohrál celých osm z posledních desíti kol.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
OnlyWHU

Jsem na to hodně zvědav - 1. COYI!!!

Reagovat
duloig

No to aj ja.Na Bournemouth sa nám poslednú dobu nejako nedarí.Zmeníme to dnes? C O Y I !!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Poločas 3:0

Reagovat
OnlyWHU

Tak to si nechám líbit. Přejeli jsme je po výborným výkonu. Upřímně - soupeř byl už v první půli na ručník. Nehráli jsme úplně špatně i v posledních zápasech, ale vyhořeli jsme střelecky. Dnes bylo všechno jinak. Jestli je tohle Moyesův rukopis (lepší pres, týmový duch, ofenzivnější pojetí), tak jsem hodně spokojen. Fotbalovej Pánbíček se od nás neodvrátil. Jak na Nový rok, tak po celý rok!!!! Kladiváři, držme spolu! COYI!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska paráda, výborný napadání už v zárodku jejich útoků, byli bezradny. Dneska pro mě hráč no. 1 Rob Snodgrass COYI FOREVER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele