21. kolo
01.01.2020 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea znovu ztratila se slabším týmem. Remízu Birghtonu famózně vystřelil Jahanbakhsh

Pro fanoušky Chelsea jsou poslední výsledky jejich oblíbeného klubu poněkud k vzteku. Londýnský tým si nedělá hlavu s podobně velkými mužstvy a dokáže porazit Tottenham či Arsenal. Jakmile však narazí na celek z dolní poloviny tabulky, narazí na problém. Blues tak v prosinci nestačili na Everton, Bournemouth či Southampton, na Nový rok zase pouze remizovali s Brightonem.

Chelsea přitom dlouhou dobu držela těsné vedení, avšak v 84. minutě zařídil konečenou remízu Alireza Jahanbakhsh, který se nádherně trefil nůžkami. Blues přesto nadále drží v tabulce Premier League čtvrtou příčku, Brighton je po vybojování cenného bodu čtrnáctý.

Do sestavy domácích se místo Duffyho vrátil stoper Webster, Jahanbakhsh zase uvolnil v záloze místo pro Alzateho. Manažer hostů Lampard učnil po výhře v londýnském derby nad Arsenalem v základní jedenáctce svého celku tři změny, když šanci dostali obránce James a středopolaři Jorginho s Pulisicem.

A právě jeden z nových mužů na trávníku James se v páté minutě hry postaral o první střelecký pokus, jenž však byl nepřesný. Podobně si krátce poté vedl na druhé straně hřiště další novic Alzate. V desáté minutě už padla první branka, ze které se radovali hráči Chelsea. Zouma po rohovém kopu posunul míč hlavou k Abrahamovi, jehož střelu srazil Mooy pouze k Azpilicuetovi, jenž zblízka neměl problém rozvlnit síť a připsat si první gól v probíhající ligové sezóně.

Další nepříjemnost potkala Brighton za dalších osm minut, kdy se levý bek Burn nepříjemně srazil ve vzduchu s Jamesem a zjevně otřeseného jej musel nahradit Bernardo. Přesto Seagulls neměli následně až do přestávky mnoho starostí s útoky protivníka. Sami mohli vyrovnat ve 43. minutě, avšak Trossardův povedený pokus zpoza pokutového území vyrazil gólman Blues Kepa. Za hosty odpověděl v nastaveném čase střelou mimo tři tyče Pulisic.

Americký rychlík pálil nepřesně i deset minut po změně stran. Zato Kanté za další tři minuty již prověřil brankáře domácích Ryana, ten se ale přesto moc nezapotil. Další nepříliš záživnou pasáž plnou kouskování hry střídáními a žlutými kartami přerušil až v 73. minutě střídající Jahanbakhsh ránou nad břevno.

Obrovskou šanci na srovnání stavu měl deset minut před vypršením řádné hrací doby Connolly, k němuž se po standardní situaci odrazil míč, jenže proti jeho pohotovému zakončení bravurně zasáhl Kepa. Čtyři minuty poté už si ale Brighton vše fantastickým způsobem vynahradil. Dunk po rohovém kopu odhlavičkoval balón k Jahanbakhshovi, jenž vystřil famózní nůžky, kterými kulatý nesmysl usměrnil přesně k tyči. Opařený Kepa se jen ohlédl - 1:1.

Závěr utkání ještě přinesl velké drama, v němž obě strany sahaly po třech bodech. Nejprve předvedla tah vpřed Chelsea, ovšem Hudson-Odoi o kousek minul horní roh Ryanovy svatyně. Vzápětí našel povzbuzený Jahanbakhsh v pokutovém území Maupaye, jenž však ztroskotal na připraveném Kepovi. V poslední minutě nastaveného času ještě zahrál přímý kop Dunk přímo do Kepovy náruče. Až do záverečného hvizdu tedy vydržel remízový stav.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele