21. kolo
01.01.2020 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal s Artetou slaví první vítězství, vyšlápl si na Manchester United

Do třetice všeho dobrého se již Arsenal po manažerské změně dočkal premiérového vítězství. "Kanonýři" na domácí půdě přehráli v prestižním klání Manchester United a výhrou 2:0 pod vedením nového kouče Mikela Artety úspěšně vykročili do nového roku. Obětavý výkon všech zúčastněných přinesl Arsenalu dvoubrankové vedení již do poločasu, které si po změně stran proti bezzubým United bez větších potíží londýnský klub uhlídal až do konce.

Vůbec poprvé v základní sestavě Arsenalu nastoupil společně útočný kvartet Aubameyang - Özil - Pépé - Lacazette a tento krok si Mikel Arteta mohl pochvalovat. Obzvláště Nicolas Pépé se za první start pod vedením španělského manažera odvděčil excelentním výkonem, který hned v úvodní čtvrthodině vyšperkoval i prvním gólem večera. Celou akci nastartoval uzdravivší levý bek Sead Kolašinac, jenž po kombinaci s Aubameyangem poslal do šestnáctky ostrý přízemní centr, který Victor Lindelöf jemně tečoval k volnému Pépému, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě.

Průlom skóre domácím dodal na sebevědomí, zatímco zakřiknutí United se jen obtížně vypořádávali s aktivním napadáním soupeře, natožpak aby sami ohrozili branku Bernda Lena. Po jedné z nepovedených rozehrávek hostí se Arsenal málem dočkal i druhého zásahu, ovšem De Geův zablokovaný odkop přetavil všudypřítomný Pépé jen v ránu do tyče.

Když už se zdálo, že navzdory výrazné dominanci Gunners stejně jako v minulém kole s Chelsea půjdou o přestávce do kabin jen s jednobrankovým vedením, podařilo se jim na sklonku poločasu přece jen skórovat ještě jednou. Pépého roh na přední tyči šikovně přizvedl Lacazette a De Gea reflexivně vyrazil míč pouze před sebe přímo k Sokratisi Papastathopoulosovi, jenž pohotově zabořil míč pod břevno.

Po změně stran se již hosté začali více usazovat na útočné polovině a brzy si připsali více střeleckých pokusů než za celý předcházející poločas, ale střídající Pereira v největší příležitosti ke snížení napálil pouze boční síť Lenovy brány a stav 2:0 přetrvával i nadále. Dvacet minut před koncem se hra na chvíli proměnila v otevřenou partii s vyprázdněným středem hřiště, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a Arsenal měl několik možností z rychlého protiútoku svůj náskok ještě více navýšit, jenže Alexandre Lacazette ani Bukayo Saka v zakončení neuspěli.

V samém závěru nastavení ještě mohl alespoň zkorigovat skóre Marcus Rashford, avšak Bernd Leno nebojácně vyběhl proti centrovanému míči a proti anglickému forvardovi stihl zakročit. Arsenal tak díky středečnímu vítězství poskočil v tabulce alespoň na desáté místo, zatímco United propásli možnost stáhnout náskok na čtvrtou Chelsea.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
Pharrell

Tohle Arsenal hodně posere...

Reagovat
Beči

Věštec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Ozil 2x

Reagovat
Pharrell

Zatím ti výsledek pěkně vychází.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy pod Mikelem a 3 nejlepší zápasy sezóny. Škoda toho konce s Chelsea. Jinak to vypadá už o něco líp. Teď máme lehčí los tak s chutí do toho

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele