21. kolo
01.01.2020 13:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Aston Villa vyhrála na Burnley

Fotbalisté Aston Villy vybojovali velmi důležité tři body na půdě Burnley, když zvítězili 2:1. Za Villans rozhodli o výhře už v první půli Wesley s Grealishem, za domácí v závěru snížil Wood. Celek z Birminghamu se tak po dlouhé době dostal pryč ze sestupových příček.

Hosté už v jedenácté minutě ukázali, že si do Burnley přijeli pro výhru. Wesley udržel na zádech stopera Tarkowskiho a po dlouhém nákopu zakončoval z otočky těsně vedle vzdálenější tyče domácí brány.

O pár minut později měli Villans obrovskou smůlu. Po špatném odkopu Tarkowskiho se míč dostal ke Konsovi, který odcentroval do pokutového území. Tam ho lízl Trézéguet a Jack Grealish následně přesnou hlavičkou umístil do sítě. Záběry na systému VAR ale ukázaly, že Trézéguet byl v centimetrovém ofsajdu, konkrétně v něm měl patu.

Aston Villa byla i nadále lepším celkem, což potvrdila i situace ze dvacáté minuty. V pokutovém území se uvolnil Wesley a jeho střelu vykopl brankář Nick Pope pravou nohou. Vzápětí se dostal k zakončení zpoza šestnáctky Douglas Luiz a domácí gólman musel rychle na trávník, aby balón zastavil.

Ve 27. minutě se hosté přeci jen dočkali. Wesley si narazil míč s Jackem Grealishem, který mu následně balón vracel do šestnáctky vzduchem. Míč byl sice tečován, přesto se ale dostal na hruď Wesleyho, který si ho zpracoval a ranou mezi nohy propálil brankáře Popea.

Spanilá jízda zápasem však ze strany Aston Villy nekončila. Čtyři minuty před přestávkou totiž svěřenci kouče Smitha šli do dvoubrankového vedení. Hráči Aston Villy dobře kombinovali před pokutovým územím. Finální přihrávku na Jacka Grealishe vyslal Douglas Luiz, hostující kapitán následně využil, že od něho byli obránci soupeře daleko a z levé strany pokutového území zamířil do bližšího horního rohu brány soupeře.

Burnley se však po přestávce vzpamatovalo a zahrozilo. Jay Rodriguez se dostal ke střele z hranice šestnáctky, kterou tečoval bránící Kortney Hause tak, že se balón snesl tak metr vedle pravé tyče.

Domácí přikovali soupeře před jeho šestnáctku. V 63. minutě odcentroval z levé strany Charlie Taylor a míč propadl až ke Chrisu Woodovi, který z nějakých sedmi metrů z voleje minul bránu.

V 80. minutě tlak Clarets vyústil kontaktním gólem. Ashley Westwood se dostal k míči na pravé straně šestnáctky, odkud odcentroval na vzdálenější tyč a Chris Wood zblízka hlavičkoval do šibenice. Tom Heaton si sice na míč sáhl, ale i kdyby ho vytlačil zpět do pole, tak by jeho zákrok už asi přišel až za brankovou čárou.

Na víc už se však domácí hráči nezmohli. Aston Villa díky výhře poskočila na šestnácté místo, Burnley je o příčku lepší.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele