Premier League - souhrn 12. kola

10.11.2018, 15:30, aktualizováno 11.11.2018, 19:28
Komentáře a souhrny
Man City zvládl derby s Man Utd a vrací se na čelo před Liverpool, jenž zdolal Fulham. Naopak Chelsea ztratila za bezbrankovou remízu s Evertonem a to platí i pro další londýnský celek Arsenal. Tottenham v sobotu vydřel vítězství na hřišti Crystal Palace. Newcastle United konečně zabral a před vlastními fanoušky porazil Bournemouth...

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

11.11.2018 17:30

Góly: 86. Henrich Mchitarjan - 13. Ivan Cavaleiro

Po táhlé vítězné sérii prožívá londýnský Arsenal o poznání méně příjemnou šňůru remíz. Proti Wolverhamptonu na brzkou trefu Cavaleira po minele Granita Xhaky sice po soustavném tlaku dokázal čtyři minuty před koncem odpovědět Henrik Mchitarjan, ale na obrat skóre již Kanonýři nedosáhli a třetí dělbou bodů v řadě ztrácí před reprezentační přestávkou kontakt s čelem tabulky. Pro domácí přitom mohlo být ještě hůř nebýt špičkových zákroků Bernda Lena, jenž likvidoval jeden samostatný únik soupeře za druhým.

Jedním z největších problémů Arsenalu pod vedením Unaie Emeryho jsou pomalé nástupy do zápasů a totéž platilo i pro nedělní duel. Přestože měli domácí více než 70% držení míče, obranu soupeře takřka neprověřili, a navíc si hned na úvod výrazně zavařili. Granit Xhaka mylně přepouštěl Kolašinacovu přihrávku za sebe, čímž založil kontr Wolves a rozběhnutému Ivánu Cavaleirovi již ve skórování prvního gólu večera nezabránil.

Kanonýři se prvním poločasem protrápili snad jen s výjimkou kratičké sekvence na přelomu dvaceti odehraných minut, kdy měl vyrovnání na kopačce Alexander Lacazette. Jeho ránu i následné pokusy Xhaky s Iwobim ale zastavila obětavá obrana Wolverhamptonu.

Hosté navíc využívali každé příležitosti k výpadům kupředu, a to v početném množství hráčů. Po propadnutí Holdinga na půli hřiště se dokonce Hélder Costa ocitl v samostatném úniku, avšak Bernd Leno se vytáhl s výtečným zákrokem a udržel svůj tým alespoň na dostřel jediného gólu. Ani na dvanáctý pokus se tak Arsenal o přestávce neradoval z průběžného vedení a Emeryho čekala v kabině další náročná práce, jak hrubě nepovedený výkon po změně stran pozvednout.

Španělský kouč se nakonec rozhodl provést jedno poločasové střídání, a to stažení Alexe Iwobiho za Mattea Guendouziho. Emery tím sledoval potíže na levé straně pole, kde strádali jak Kolašinac, tak Aubameyang, ovšem bezprostřední zlepšení se nedostavilo. Wolverhampton se sice ocitl pod ještě větším územním tlakem, ovšem Rui Patrício mohl být i nadále v poklidu, neboť jeho spoluhráči v defenzivě i nadále odváděli precizní práci.

Až na přelomu hodiny hry portugalského gólmana prověřil Torreira, ale Patrício si s jeho ranou pod břevno bezpečně poradil. V 73. minutě si Arsenal vytvořil vůbec největší šanci zápasu, když povedenou a přímočarou kombinaci zakončoval po Bellerínově centru Aubameyang, jenže míč před odkrytou brankou tečoval pouze do tyče a z frustrace kopl do druhé.

Závěrečné minuty nabídly neuvěřitelné drama před oběma brankami. Nejprve hosté pohrdli šancí pojistit z rychlého protiútoku hubené vedení, když Leno zablokoval ránu Jonnyho z bezprostřední blízkosti, a na druhé straně zase střídající Aaron Ramsey ztroskotal ve výtečné šanci na Patríciovi. Velšský záložník však obratem rychle rozehrál rohový kop pro Henrika Mchitarjana, jehož přetažený centr na zadní tyč bez jediné teče propadl až do sítě a bylo vyrovnáno.

Ani to ale nebylo všechno. Zatímco domácí se nadále tlačili kupředu v honbě za obratem skóre, Wolverhampton se nedržel zpátky a vytvořil si proti otevřené obraně soupeře ještě dvě gólovky. Nejprve rychlonohý Traoré v dalším samostatném úniku ztroskotal na excelentním Lenovi a poté se další střídající hráč Wolves, Morgan Gibbs-White, vytáhl s takřka perfektní ranou do horního růžku, jenže míč se od brankové konstrukce odrazil zpět před brankovou čáru. Napínavé utkání tak skončilo remízou 1:1, s níž nakonec nemůže být spokojen ani jeden ze zúčastněných celků.

Více informací k zápasu

Manchester City - Manchester United 3:1

11.11.2018 17:30

Góly: 12. David Silva, 48. Sergio Agüero, 86. Ilkay Gündogan - 58. Anthony Martial (pen.)

Citizens si bez vážnějších problémů poradili s městským rivalem a pokračují tak v cestě za obhajobou titulu.

Po úvodním ceremoniálu a minutě ticha za účelem vzpomínky na vojáky padlé v 1. Světové válce se mohlo rozběhnout první klání týmů z Manchesteru v letošní sezóně.

Hosté šli do zápasu v pozici outsidera, navíc bez zraněného Paula Pogby . To domácí byli připraveni dostát role favorita a pomstít se za loňskou porážku 2:3.

Podle předpokladu úvod zápasu režírovali domácí. Už ve 2. minutě proletěla střela Bernarda Silvy těsně vedle tyče.

O chvíli později mohl zahrozit Sterling, ale jeho střelu srazil Smalling na rohový kop.

Red Devils si zahrávali s ohněm a v 19. minutě poprvé poznali, že jakékoliv výraznější zaváhání v obraně bude potrestáno. Centr na zadní tyč sklepl zpět do malého vápna Bernardo Silva a jeho jmenovec David po dobrém prvním doteku rozvlnil síť branky hostí.

United se z obdržené branky rychle oklepali a jejich výkon šel s postupem poločasu nahoru. Dokázali kompaktně bránit a elegantně se dostávat ze složitých situací. V přechodu do útoku bohužel evidentně postrádali Paula Pogbu. Záložní trojice ve složení Herrera, Matić a Fellaini sice dobře likvidovala útoky City, ale nedokázala útočnému trojlístku mladých rychlíků poskytovat dostatečný přísun kvalitních přihrávek za obranu.

Hostující tým tak měl největší šanci v prvním poločase ve chvíli, kdy se Smalling po centru z pravé strany dostal k hlavičce. Mířil ale jen nad branku Edersona.

Ve 44. minutě mohl navýšit vedení Agüero, ale dostal se po přihrávce Bernarda Silvy do moc ostrého úhlu a našel tedy jen boční síť.

Rudí ďáblové nezachytili nástup do druhé půle. Běžela její třetí minuta a na světelné tabuli už zářila dvojka. Herrera lacině ztratil míč po De Geově výkopu. Mahrez si vyměnil míč s Agüerem a argentinský snajpr svojí pumelicí zvýšil skóre.

Hladoví domácí se hrnuli do útoku. Sterling po geniální přihrávce od Fernandinha ale tak dlouho váhal se střelou, až se k ní nakonec vůbec nedostal.

Mourinho byl donucen jednat a tak vyslal na hrot Lukaka, kterého nepostavil v posledních dvou zápasech.

Dopad belgického útočníka na hru byl okamžitý. Jeho první dotek s míčem se rovnal odpískání pokutového kopu ve prospěch jeho týmu. Ederson byl pozdě na zemi a místo balónu vzal jen Lukakovy nohy.

Penaltu si vzal na starosti Martial a s přehledem proměnil. United byli rázem ve hře.

Většina týmu by se v takové situaci zřejmě zatáhla a bránila těsné vedení. Ne však Manchester City Pepa Guardioly. Domácí se drželi úsloví, které říká, že nejlepší obrana je útok.

Střídající Leroy Sané proháněl obránce Manchesteru celou dobu od svého příchodu na hřiště.

V 67. minutě předvedl famózní slalom, při kterém mu tyčky dělali stopeři United, zakončil ho sklepnutím Fernandinhovi a jen šťastná teč měnící směr střely, zachránila De Geu.

United se snažili vyrovnat, ale byli bezzubí.

Hřebíček do rakve jim zasadil İlkay Gündoğan. Ten se ocitl naprosto sám před De Geou, poté co jeho spoluhráči předvedli pro oko nestranného diváka velice líbivou kombinaci. Německý záložník neměl vzhledem k dostatečnému času na přípravu se zakončením problém a upravil tak výsledek zápasu na konečných 3:1.

Poslední minuty se pak odehrály v rohu na půlce hostí, kde si Sané se Sterlingem s klidem mohli ťukat míč mezi sebou a poté jen vítězoslavně zvednout ruce nad hlavu, když Anthony Taylor potřetí foukl do píšťalky.

Citizens se tak posouvají do čela tabulky, naopak ztráta United na špici se prohloubila na propastných 12 bodů.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Everton FC 0:0

11.11.2018 15:15

Góly: -

Maurizio Sarri se stal rekordmanem Premier League, neprohrál totiž ani dvanáctý zápas po příchodu do soutěže, což se ještě nikdy nikomu nepodařilo. Chelsea ale s Evertonem jen remizovala 0:0 a ztrácí kontakt s čelem. Před manchesterským derby ztrácí na vedoucí Liverpool dva body.

První půle nebyla úplně koukatelná, fotbalisté nejspíš ctili památku obětí první světové války i tím, že odmítali útočit. Everton byl o chlup lepší, ale opravdu jen o chlup. Bernard střílel velmi zajímavě, ale těsně minul, stejně tak na druhé straně Marcos Alonso z přímého kopu. Levý bek Chelsea byl do pauzy nejnebezpečnějším mužem Blues a jako první vypálil i na bránu - nacvičený signál ze standardky se povedl a Alonso z voleje prověřil Pickforda.

Že by to ve druhém poločase mohlo být jinak ukázal už její úvod. Hned z výkopu se k míči na levé straně dostal Eden Hazard, který neváhal, poslal míč obratem do šestnácky, no a tam se úplně poprvé v dnešním utkání projevil Álvaro Morata. Yerri Mina ho ale tělem vyvedl z míry a Pickford tak proti jeho kostrbatému pokusu stačil tygřím skokem zakročit.

Jen za dvě minuty hodlal odpovědět i Everton, excelentní balón do samostatného úniku poslal Walcottovi Sigurdsson, jenže bývalý anglický reprezentant míč nedokázal zpracovat. Kepa se ale dostal do permanence až po pětapadesáti minutách, kdy zpoza vápna napřáhl Sigurdsson.

Chelsea se postupem času dostávala do nátlaku a krátce před hodinou hry měl zlatou šanci na úvodní branku Willian. Hazard mu poslal do úniku parádní pas, jenže Brazilec zakončil samostatný nájezd střelou o kousíček vedle. Krátce nato Pickford opět slavil, když vytlačil zpod břevna tečovanou střelu od Hazarda.

Povedenou sekvenci podpořil i Marcos Alonso, jehož křížná střela narazila do tyčky. Bohužel pro Chelsea tím ukončil rozsáhlé snahy Blues o vstřelení jediného gólu a následovalo třicet minut nudy, které podporoval Morata svým mizerným výkonem, Everton svým poctivým výkonem a občas i nějakým poleháváním. Bezgólovou remízu Toffees ze Stamford Bridge rozhodně berou.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Fulham FC 2:0

11.11.2018 13:00

Góly: 41. Mohamed Salah, 53. Xherdan Shaqiri

Po nečekané prohře v Bělehradu měl Liverpool co napravovat a proti trápícímu se Fulhamu v tomto ohledu s přehledem obstál. Na Anfield Road totiž diváci zhlédli vítězství domácího týmu 2:0, když se prosadili Mohamed Salah a Xherdan Shaqiri. Utkání se mohlo vyvíjet jiným směrem, kdyby trefu Aleksandara Mitroviće z hraniční ofsajdové situace jen chvíli před gólem Salaha rozhodčí uznali, takto si hosté připsali šestou ligovou porážku v řadě, zůstávají v tabulce poslední a pozice trenéra Jokanoviće je již značně nejistá.

To liverpoolští naopak prožívají vůbec nejlepší start do nové sezony v moderní historii Premier League, neboť bilanci 30 bodů po dvanácti odehraných kolech doposud nikdy nepřekonali a pouze v sezoně 2002/03 dosáhli na tentýž bodový zisk. Přinejmenším na pár hodin tak Reds poskočili do čela tabulky a stále drží ligovou neporazitelnost.

Zatímco v Lize mistrů proti srbské Crvené Zvezdě se Jürgen Klopp rozhodl předejít možným diváckým nepokojům a nechal Xherdana Shaqiriho raději v Anglii, nyní švýcarský reprezentant s kosovsko-albánskými kořeny nastoupil v základní sestavě a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Poté, co brankář Sergio Rico zvládl lapit pokusy právě Shaqiriho či Mohameda Salaha, však dokázal zahrozit i Fulham. Ve vyložené příležitosti se objevil Ryan Sessegnon, jenže svůj samostatný únik zakončil nepřesně.

Nejdůležitější moment zápasu přišel krátce před koncem první půle. Nejenže Fulhamu zkazil radost sporně zdvižený praporek čárového rozhodčího poté, co Mitrović z Cairneyho centru překonal hlavou Alissona, ale pouhých třináct vteřin nato padl gól na druhé straně. Rychlá Alissonova rozehrávka přinesla ovoce a na konci bleskové akce a pasu Alexandera-Arnolda se zjevil Mohamed Salah, jenž chladnokrevně vsítil svůj čtyřiatřicátý gól na Anfield Road.

Po změně stran domácí vlétli na soupeře ve snaze navýšit hubené vedení a přesně to se jim hned v 53. minutě podařilo. Robertsonův povedený centr přistál u nikým nehlídaného Shaqiriho, jenž sebevědomě napálil míč z voleje a stanovil pohodlné skóre 2:0. Zbytek utkání si již Reds bezpečně pohlídali a sami naopak mohli přidat další branku, avšak Robertsona v dobré šanci vychytal Rico.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0:1

10.11.2018 18:30

Góly: 66. Juan Foyth

Po smolném debutu v Premier League, v němž zavinil dva pokutové kopy, si Juan Foyth při své druhé ligové účasti vše plnohodnotně vynahradil. Mladý argentinský obránce se totiž jako jediný zapsal v zápase Crystal Palace a Tottenhamu na střeleckou listinu, čímž se postaral o vítězství Spurs 1:0. Tým Mauricia Pochettina tak má na kontě další vydřený triumf a drží krok s kluby na špici tabulky, přestože jej neustále sužují zdravotní problémy, jež se po sobotním zápase znovu rozrostly...

Již po třiadvaceti minutách hry totiž musel odstoupit Kieran Trippier, jehož stejně jako další hráče Tottenhamu s odehranými minutami na letním mistrovství světa potkalo svalové zranění a na trávníku jej nahradil Serge Aurier. Domácí na tom však nebyli o nic lépe, neboť do utkání nezasáhl zraněný Wilfried Zaha. Bez své největší hvězdy a útočného tahouna již Eagles nezvládli v lize zvítězit od září 2016, a tak nebylo žádným překvapením, že se v ofenzivě trápili i tentokráte.

Ani jeden z týmů tak nepředváděl nijak oslnivý fotbal a šancí bylo pomálu. Po úvodním tlaku domácích se Tottenham zvednul a po zbytek první půle měl střetnutí pod kontrolou, ovšem hlavička Alliho skončila vedle a s ranou Kanea si brankář Hennessey bezpečně poradil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli lepší nástup hráči Crystal Palace a průlom skóre měl po rohovém kopu na hlavě James Tomkins, jenže na zadní tyči neumístil přesně. Místo toho se tak ze standardní situace radovali hosté. V 66. minutě míč po Kaneově zablokované hlavičce zamířil kolmo vzhůru a zatímco na něj Jordan Ayew pasivně čekal, Juan Foyth vpadl do souboje a zblízka zabořil míč do sítě.

Domácí sice v závěrečné desetiminutovce zatlačili soupeře na vlastní šestnáctku, ale se Schluppovou ranou si Hugo Lloris poradil, stejně jako s pokusem střídajícího Sorlotha v samém nastavení. Zatímco Spurs slaví již čtvrtou výhru za sebou napříč všemi soutěžemi, svěřenci Roye Hodgsona si naopak připsali šestou porážku z posledních sedmi zápasů a doma v Selhurst Parku stále nevyhráli.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - West Ham United 1:1

10.11.2018 16:00

Góly: 6. Alex Pritchard - 75. Felipe Anderson

Huddersfield do zápasu vstoupil lépe a už po pár minutách se mohl radovat, když si na rohový kop naběhl jeden ze stoperů domácího celku - Fabianski ovšem vytáhl senzační zákrok a gólovou střelu vytěsnil na břevno. Hosté kontrovali únikem Arnautoviče, který se dostal za záda domácích stoperů, samostatný únik však zakončil jen ranou do boční sítě.

Skóre se tak měnilo až v minutě šesté, když se nenápadnou ranou zpoza šestnáctky prosadil Pritchard a loňského nováčka poslal do zaslouženého vedení. V další části první půle se hra uklidnila, oba celky zabezpečily své obrany a šancí tak mnoho nepřibývalo.

V druhé půli mohl nejprve vyrovnat Chicharito, poprvé jej fakt vychytal strážce domácí svatyně, dorážku pak mexický forward poslal jen na horní síť. Vedení však Huddersfield neudržel, o dva body je totiž patnáct minut před koncem připravil Anderson, který se po skrumáži před brankou prosadil tvrdou ranou pod břevno. Ob soupeři se tak rozešly smírně 1:1

Více informací k zápasu

Leicester City - Burnley FC 0:0

10.11.2018 16:00

Góly: -

Burnley mělo v 11. kole Premier League co napravovat, za poslední tři utkání má skóre 13:2, naposledy schytalo debakl v Londýně, když podlehlo West Hamu 4:2. To Leicester mohl navazovat na poslední zápas, ve kterém přetlačil gólem Graye Cardiff a vyhráli tak 1:0.

Zápas začal lépe pro Leicester, jeho hráči byli aktivní a dařilo se jim držet míč na soupeřově straně a vytěžili z toho i ohrožení branky, kterou střežil Joe Hart. S první šancí přišel Mendy, když napřáhl asi z 25 metrů a jen díky zákroku Harta míč pouze škrtl o tyč a skončilo to rohovým kopem.

Leicesteru se i nadále dařilo být aktivnějším týmem a v 16. minutě byl opravdu blízko vstřelení prvního gólu. Jamie Vardy se dostal po chybě brankáře k míči pár metrů před bránou, bohužel pro Lišky ale trefil pouze obránce Burnley, který na brankové čáře dokázal zabránit vstřelení gólu.

Tlak Leicesteru pokračoval a v 21. minutě se dostal Ghezzal po skvělém centru Albrightona do velké šance a hlavičkou orazítkoval břevno, Joe Hart by byl neměl šanci. Další velkou příležitost spálil Gray, když se po rychlém přechodu do útoku sám hnal na Harta, brankář hostí byl ale pohotový a jeho pokus zneškodnil.

V závěru poločasu se k ohrožení brány soupeře dostali i hosté, když měli příležitost kopat přímý volný kop zhruba 35 metrů od brány. Gudmundsson vyslal na pravou stranu brány tvrdou střelu, brankář Leicesteru Kasper Schmeichel byl však pozorný a efektivním skokem střelu vychytal.

Leicester byl i ve druhém poločase nebezpečnějším týmem, více držel míč a na bránu Joe Harta vyslal nakonec celkem 20 střel. Za celý zápas se ale nedokázal prosadit. Když i útočník Burnley Chris Wood v 73. minutě v šanci přestřelil bránu soupeře, bylo jasné, že si týmy ze zápasu odnesou po jednom bodu a utkání skončí 0:0.

Více informací k zápasu

Newcastle United - AFC Bournemouth 2:1

10.11.2018 16:00

Góly: 7. Salomón Rondón, 40. Salomón Rondón - 45+6. Jefferson Lerma

Druhou výhru v řadě si připisují svěřenci Rafaela Beníteze, kteří po dvou přesných zásazích Rondóna přemohli Bournemouth těsně 2:1.

Newcastle začal utkáni pěkně zostra a už v sedmé minutě se ujal vedení. To se za obranu prodral Yedlin, zpětným pasem našel osamoceného Rondóna, který nadvakrát překonal Begoviče.

Na druhé straně se po souboji s Fernandezem skácel Brooks, penalta se ale nepískala. Pět minut před koncem našel krásným centrem Kennedy hlavu Rondóna, který prudkou ranou zvýšil na 2:0.

Hosté se ale nevzdali a ještě do poločasu dokázali zápas zdramatizovat. Nejprve si na volný přímý kop naskočil Crooks, jeho hlavičku ještě Dúbravka vytěsnil na rohový kop. Z něj se však k hlavičce prodral Lerma a na jeho zakončení už byl slovenský brankář krátký.

V druhé části měl Bournemouth příležitosti k vyrovnání - pouze nad zakončoval Wilson, Ibe ve vynikající pozici sám před brankářem také přestřelil, a když už se hostům po závaru podařilo balón dotlačit do sítě, nebyla branka uznána kvůli ofsajdu. Newcastle tak dokráčel k druhé výhře za sebou a posouvá se tabulkou vzhůru.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Watford FC 1:1

10.11.2018 16:00

Góly: 20. Manolo Gabbiadini - 82. José Holebas

Do vzájemného střetu šli rozhodně v lepší formě hráči Watfordu, kteří se drží na překvapivém 8. místě jen o bod za sedmým Manchesterem United. To Southamptonu se nedaří, všechny tři body bral naposledy 1. září a aby to nebylo málo, v minulém kole utrpěl na hřišti lídra tabulky Manchesteru City prohru 6:1.

První šanci zápasu si připsali hosté, když se Gerard Deulofeu po rychlém uvolnění dostal k zakončení do levého dolního rohu brány, brankář McCarthy byl však připravený. Domácí ale stupňovali svůj tlak a brzy se k šanci dostal domácí záložník Gabbiadini, když se k němu dostal míč na hranici pokutového území. Jeho střela však tentokrát letěla mimo bránu.

Po zahřívacím kolečku se už ale domácí prosadili. Po rohovém kopu se ve skrumáži v pokutovém území nejlépe zorientoval Gabbiadini, prostřelil brankáře hostů Fostera a poslal Saints do jednogólového vedení.

Hornets se snažili co nejrychleji na vstřelený gól reagovat, ale ani Deulofeu nepřekonal McCarthyho a skóre zůstalo beze změny. Když se ani Yoshida hlavičkou neprosadil, bylo jisté, že týmy půjdou do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Konec poločasu byl poznamenán dvěma střídáními kvůli zraněním.

Ve druhém poločasu se povedlo Watfordu vyrovnat. Gerard Deulofeu vyslal přízemní centr do pokutového území a obrana Southamptonu nebyla schopna míč pořádně odvrátit, čehož využil krajní obránce José Holebas a tečovanou ranou z hranice vápna překonal McCarthyho.

Southampton tak nedokázal udržet vedení a po minulém víkendu si příliš chuť nenapravil. Na druhou stranu vzhledem k postavení a formě Watfordu lze brát konečný výsledek zápasu jako úspěch. Southampton totiž momentálně potřebuje každý bod.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Brighton & Hove Albion 2:1

10.11.2018 13:30

Góly: 28. Callum Paterson, 90. Sol Bamba - 6. Lewis Dunk

Jestli někdo včera na večírku přebral, mohl si u klasického poobědového anglického šlágru docela pohodlně zdřímnout. Tedy aspoň ve druhém dějství, kterému dlouho vévodili oslabení a poctivě bránící hráči Brightonu. Držet remízu se jim po gólech Dunka a Patersona dařilo až do samého závěru, pak ale náhlý tlak Cardiffu zužitkoval Bamba, jenž vystřelil Velšanům druhou výhru v sezóně.

Stoper Cardiffu neměl čisté svědomí, protože do výrazné míry zavinil první branku Brightonu. Nejdřív fauloval Marche, a pak neuhlídal na zadní tyčce skórujícího Lewise Dunka. V šestadvacáté minutě se k další nebezpečné střele dostal po průniku Bonga Glenn Murray, ale trefil gólmana Etheridghe.

A pak se všechno začalo náhle bortit. Ojedinělý průnik Harrise do šestnáctky způsobil Brightonu velké problémy, natožpak jeho následný centr na Calluma Patersona, jenž hlavou vyrovnal. Za pět minut Dale Stephens přejel vysokou nohou Cunninghama a šel pod sprchy. Tenhle moment na dlouhou dobu uvrhl zápas do doby ledové a první dějství co do ofenzivních příležitostí skončil.

Druhý poločas nenabídl velkou změnu, Brighton je o poznání zkušenější, což prokázal třeba v říjnu, kdy nedostal ani jeden gól. Cardiff měl velké problémy se jakkoli dostat k nebezpečí. Až krátce před šedesátou minutou si vzal trenérský štáb na slovíčko Harrise a výsledek se dostavil. Hbitý křídelník se odhodlal ke střele zpoza vápna a nádhernou ranou orazítkoval břevno.

S blížícím se závěrem zápasu se začali osmělovat i fotbalisté Brightonu, kteří měli trestuhodně mnoho prostoru při protiútocích. Jednou to užuž vypadalo, že půjdou tři na jednoho, avšak finální pas nevyšel. Deset minut před koncem se k povedené pumelici odhodlal paradoxně pravou nohou Izquierdo, ale Etheridge ji výborným zákrokem vyrazil a vzepjal Cardiff k závěrečnému náporu.

Ten řídil nejaktivnější střelec domácích Kamarasa, který Ryana dvakrát prověřil střelou z dálky. Klíčový moment ale obstaral hříšník u jediného gólu Brightonu Sol Bamba. Takřka FIFA scénu zahájil nůžkami do tyčky, dorážku Patersona následně vyrazil do břevna Dunk, ale když se Bamba dostal ke třetí střele, div neprotrhl síť.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City12102036:532
2.Liverpool FC1293023:530
3.Chelsea FC1284027:828
4.Tottenham Hotspur1290320:1027
5.Arsenal FC1273226:1524
6.AFC Bournemouth1262421:1620
7.Watford FC1262417:1420
8.Manchester United1262420:2120
9.Everton FC1254319:1519
10.Leicester City1252517:1617
11.Wolverhampton Wanderers1244412:1316
12.Brighton & Hove Albion1242613:1814
13.West Ham United1233614:1812
14.Newcastle United122379:159
15.Burnley FC1223712:259
16.Crystal Palace122288:178
17.Southampton FC121568:218
18.Cardiff City1222811:258
19.Huddersfield Town121476:227
20.Fulham FC1212911:315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele