12. kolo
10.11.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0:1

Po smolném debutu v Premier League, v němž zavinil dva pokutové kopy, si Juan Foyth při své druhé ligové účasti vše plnohodnotně vynahradil. Mladý argentinský obránce se totiž jako jediný zapsal v zápase Crystal Palace a Tottenhamu na střeleckou listinu, čímž se postaral o vítězství Spurs 1:0. Tým Mauricia Pochettina tak má na kontě další vydřený triumf a drží krok s kluby na špici tabulky, přestože jej neustále sužují zdravotní problémy, jež se po sobotním zápase znovu rozrostly...

Již po třiadvaceti minutách hry totiž musel odstoupit Kieran Trippier, jehož stejně jako další hráče Tottenhamu s odehranými minutami na letním mistrovství světa potkalo svalové zranění a na trávníku jej nahradil Serge Aurier. Domácí na tom však nebyli o nic lépe, neboť do utkání nezasáhl zraněný Wilfried Zaha. Bez své největší hvězdy a útočného tahouna již Eagles nezvládli v lize zvítězit od září 2016, a tak nebylo žádným překvapením, že se v ofenzivě trápili i tentokráte.

Ani jeden z týmů tak nepředváděl nijak oslnivý fotbal a šancí bylo pomálu. Po úvodním tlaku domácích se Tottenham zvednul a po zbytek první půle měl střetnutí pod kontrolou, ovšem hlavička Alliho skončila vedle a s ranou Kanea si brankář Hennessey bezpečně poradil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli lepší nástup hráči Crystal Palace a průlom skóre měl po rohovém kopu na hlavě James Tomkins, jenže na zadní tyči neumístil přesně. Místo toho se tak ze standardní situace radovali hosté. V 66. minutě míč po Kaneově zablokované hlavičce zamířil kolmo vzhůru a zatímco na něj Jordan Ayew pasivně čekal, Juan Foyth vpadl do souboje a zblízka zabořil míč do sítě.

Domácí sice v závěrečné desetiminutovce zatlačili soupeře na vlastní šestnáctku, ale se Schluppovou ranou si Hugo Lloris poradil, stejně jako s pokusem střídajícího Sorlotha v samém nastavení. Zatímco Spurs slaví již čtvrtou výhru za sebou napříč všemi soutěžemi, svěřenci Roye Hodgsona si naopak připsali šestou porážku z posledních sedmi zápasů a doma v Selhurst Parku stále nevyhráli.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Davinson, Alderweireld, Davies - Sissoko, Winks - Lucas, Lamela, Son - Kane

Reagovat
DUCK11

další duležitý vítezství ... Spurs konečne yhrávají i zápasy ve ktorých nehrají nijak oslnivě... takže i letos věřím v TOP4 a ideálne i na další umístení na stupních vítezu.

Marodka je pořád citelná, no naštestí máme hodne schopných hráču a to znamená jediné - konečne se s´távame konkurence schopním tímem za jakýchkoliv podmínek...

titul se blíží!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele