12. kolo
10.11.2018 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Burnley FC 0:0

Burnley mělo v 11. kole Premier League co napravovat, za poslední tři utkání má skóre 13:2, naposledy schytalo debakl v Londýně, když podlehlo West Hamu 4:2. To Leicester mohl navazovat na poslední zápas, ve kterém přetlačil gólem Graye Cardiff a vyhráli tak 1:0.

Zápas začal lépe pro Leicester, jeho hráči byli aktivní a dařilo se jim držet míč na soupeřově straně a vytěžili z toho i ohrožení branky, kterou střežil Joe Hart. S první šancí přišel Mendy, když napřáhl asi z 25 metrů a jen díky zákroku Harta míč pouze škrtl o tyč a skončilo to rohovým kopem.

Leicesteru se i nadále dařilo být aktivnějším týmem a v 16. minutě byl opravdu blízko vstřelení prvního gólu. Jamie Vardy se dostal po chybě brankáře k míči pár metrů před bránou, bohužel pro Lišky ale trefil pouze obránce Burnley, který na brankové čáře dokázal zabránit vstřelení gólu.

Tlak Leicesteru pokračoval a v 21. minutě se dostal Ghezzal po skvělém centru Albrightona do velké šance a hlavičkou orazítkoval břevno, Joe Hart by byl neměl šanci. Další velkou příležitost spálil Gray, když se po rychlém přechodu do útoku sám hnal na Harta, brankář hostí byl ale pohotový a jeho pokus zneškodnil.

V závěru poločasu se k ohrožení brány soupeře dostali i hosté, když měli příležitost kopat přímý volný kop zhruba 35 metrů od brány. Gudmundsson vyslal na pravou stranu brány tvrdou střelu, brankář Leicesteru Kasper Schmeichel byl však pozorný a efektivním skokem střelu vychytal.

Leicester byl i ve druhém poločase nebezpečnějším týmem, více držel míč a na bránu Joe Harta vyslal nakonec celkem 20 střel. Za celý zápas se ale nedokázal prosadit. Když i útočník Burnley Chris Wood v 73. minutě v šanci přestřelil bránu soupeře, bylo jasné, že si týmy ze zápasu odnesou po jednom bodu a utkání skončí 0:0.

Autor: Filip Zelenka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele