12. kolo
10.11.2018 13:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cardiff City - Brighton & Hove Albion 2:1

Jestli někdo včera na večírku přebral, mohl si u klasického poobědového anglického šlágru docela pohodlně zdřímnout. Tedy aspoň ve druhém dějství, kterému dlouho vévodili oslabení a poctivě bránící hráči Brightonu. Držet remízu se jim po gólech Dunka a Patersona dařilo až do samého závěru, pak ale náhlý tlak Cardiffu zužitkoval Bamba, jenž vystřelil Velšanům druhou výhru v sezóně.

Stoper Cardiffu neměl čisté svědomí, protože do výrazné míry zavinil první branku Brightonu. Nejdřív fauloval Marche, a pak neuhlídal na zadní tyčce skórujícího Lewise Dunka. V šestadvacáté minutě se k další nebezpečné střele dostal po průniku Bonga Glenn Murray, ale trefil gólmana Etheridghe.

A pak se všechno začalo náhle bortit. Ojedinělý průnik Harrise do šestnáctky způsobil Brightonu velké problémy, natožpak jeho následný centr na Calluma Patersona, jenž hlavou vyrovnal. Za pět minut Dale Stephens přejel vysokou nohou Cunninghama a šel pod sprchy. Tenhle moment na dlouhou dobu uvrhl zápas do doby ledové a první dějství co do ofenzivních příležitostí skončil.

Druhý poločas nenabídl velkou změnu, Brighton je o poznání zkušenější, což prokázal třeba v říjnu, kdy nedostal ani jeden gól. Cardiff měl velké problémy se jakkoli dostat k nebezpečí. Až krátce před šedesátou minutou si vzal trenérský štáb na slovíčko Harrise a výsledek se dostavil. Hbitý křídelník se odhodlal ke střele zpoza vápna a nádhernou ranou orazítkoval břevno.

S blížícím se závěrem zápasu se začali osmělovat i fotbalisté Brightonu, kteří měli trestuhodně mnoho prostoru při protiútocích. Jednou to užuž vypadalo, že půjdou tři na jednoho, avšak finální pas nevyšel. Deset minut před koncem se k povedené pumelici odhodlal paradoxně pravou nohou Izquierdo, ale Etheridge ji výborným zákrokem vyrazil a vzepjal Cardiff k závěrečnému náporu.

Ten řídil nejaktivnější střelec domácích Kamarasa, který Ryana dvakrát prověřil střelou z dálky. Klíčový moment ale obstaral hříšník u jediného gólu Brightonu Sol Bamba. Takřka FIFA scénu zahájil nůžkami do tyčky, dorážku Patersona následně vyrazil do břevna Dunk, ale když se Bamba dostal ke třetí střele, div neprotrhl síť.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

No hurá, to je dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele