12. kolo
10.11.2018 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Watford FC 1:1

Do vzájemného střetu šli rozhodně v lepší formě hráči Watfordu, kteří se drží na překvapivém 8. místě jen o bod za sedmým Manchesterem United. To Southamptonu se nedaří, všechny tři body bral naposledy 1. září a aby to nebylo málo, v minulém kole utrpěl na hřišti lídra tabulky Manchesteru City prohru 6:1.

První šanci zápasu si připsali hosté, když se Gerard Deulofeu po rychlém uvolnění dostal k zakončení do levého dolního rohu brány, brankář McCarthy byl však připravený. Domácí ale stupňovali svůj tlak a brzy se k šanci dostal domácí záložník Gabbiadini, když se k němu dostal míč na hranici pokutového území. Jeho střela však tentokrát letěla mimo bránu.

Po zahřívacím kolečku se už ale domácí prosadili. Po rohovém kopu se ve skrumáži v pokutovém území nejlépe zorientoval Gabbiadini, prostřelil brankáře hostů Fostera a poslal Saints do jednogólového vedení.

Hornets se snažili co nejrychleji na vstřelený gól reagovat, ale ani Deulofeu nepřekonal McCarthyho a skóre zůstalo beze změny. Když se ani Yoshida hlavičkou neprosadil, bylo jisté, že týmy půjdou do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Konec poločasu byl poznamenán dvěma střídáními kvůli zraněním.

Ve druhém poločasu se povedlo Watfordu vyrovnat. Gerard Deulofeu vyslal přízemní centr do pokutového území a obrana Southamptonu nebyla schopna míč pořádně odvrátit, čehož využil krajní obránce José Holebas a tečovanou ranou z hranice vápna překonal McCarthyho.

Southampton tak nedokázal udržet vedení a po minulém víkendu si příliš chuť nenapravil. Na druhou stranu vzhledem k postavení a formě Watfordu lze brát konečný výsledek zápasu jako úspěch. Southampton totiž momentálně potřebuje každý bod.

Autor: Filip Zelenka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele