12. kolo
11.11.2018 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Manchester United 3:1

Citizens si bez vážnějších problémů poradili s městským rivalem a pokračují tak v cestě za obhajobou titulu.

Po úvodním ceremoniálu a minutě ticha za účelem vzpomínky na vojáky padlé v 1. Světové válce se mohlo rozběhnout první klání týmů z Manchesteru v letošní sezóně.

Hosté šli do zápasu v pozici outsidera, navíc bez zraněného Paula Pogby . To domácí byli připraveni dostát role favorita a pomstít se za loňskou porážku 2:3.

Podle předpokladu úvod zápasu režírovali domácí. Už ve 2. minutě proletěla střela Bernarda Silvy těsně vedle tyče.

O chvíli později mohl zahrozit Sterling, ale jeho střelu srazil Smalling na rohový kop.

Red Devils si zahrávali s ohněm a v 19. minutě poprvé poznali, že jakékoliv výraznější zaváhání v obraně bude potrestáno. Centr na zadní tyč sklepl zpět do malého vápna Bernardo Silva a jeho jmenovec David po dobrém prvním doteku rozvlnil síť branky hostí.

United se z obdržené branky rychle oklepali a jejich výkon šel s postupem poločasu nahoru. Dokázali kompaktně bránit a elegantně se dostávat ze složitých situací. V přechodu do útoku bohužel evidentně postrádali Paula Pogbu. Záložní trojice ve složení Herrera, Matić a Fellaini sice dobře likvidovala útoky City, ale nedokázala útočnému trojlístku mladých rychlíků poskytovat dostatečný přísun kvalitních přihrávek za obranu.

Hostující tým tak měl největší šanci v prvním poločase ve chvíli, kdy se Smalling po centru z pravé strany dostal k hlavičce. Mířil ale jen nad branku Edersona.

Ve 44. minutě mohl navýšit vedení Agüero, ale dostal se po přihrávce Bernarda Silvy do moc ostrého úhlu a našel tedy jen boční síť.

Rudí ďáblové nezachytili nástup do druhé půle. Běžela její třetí minuta a na světelné tabuli už zářila dvojka. Herrera lacině ztratil míč po De Geově výkopu. Mahrez si vyměnil míč s Agüerem a argentinský snajpr svojí pumelicí zvýšil skóre.

Hladoví domácí se hrnuli do útoku. Sterling po geniální přihrávce od Fernandinha ale tak dlouho váhal se střelou, až se k ní nakonec vůbec nedostal.

Mourinho byl donucen jednat a tak vyslal na hrot Lukaka, kterého nepostavil v posledních dvou zápasech.

Dopad belgického útočníka na hru byl okamžitý. Jeho první dotek s míčem se rovnal odpískání pokutového kopu ve prospěch jeho týmu. Ederson byl pozdě na zemi a místo balónu vzal jen Lukakovy nohy.

Penaltu si vzal na starosti Martial a s přehledem proměnil. United byli rázem ve hře.

Většina týmu by se v takové situaci zřejmě zatáhla a bránila těsné vedení. Ne však Manchester City Pepa Guardioly. Domácí se drželi úsloví, které říká, že nejlepší obrana je útok.

Střídající Leroy Sané proháněl obránce Manchesteru celou dobu od svého příchodu na hřiště.

V 67. minutě předvedl famózní slalom, při kterém mu tyčky dělali stopeři United, zakončil ho sklepnutím Fernandinhovi a jen šťastná teč měnící směr střely, zachránila De Geu.

United se snažili vyrovnat, ale byli bezzubí.

Hřebíček do rakve jim zasadil İlkay Gündoğan. Ten se ocitl naprosto sám před De Geou, poté co jeho spoluhráči předvedli pro oko nestranného diváka velice líbivou kombinaci. Německý záložník neměl vzhledem k dostatečnému času na přípravu se zakončením problém a upravil tak výsledek zápasu na konečných 3:1.

Poslední minuty se pak odehrály v rohu na půlce hostí, kde si Sané se Sterlingem s klidem mohli ťukat míč mezi sebou a poté jen vítězoslavně zvednout ruce nad hlavu, když Anthony Taylor potřetí foukl do píšťalky.

Citizens se tak posouvají do čela tabulky, naopak ztráta United na špici se prohloubila na propastných 12 bodů.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
diastan

1,35

Snad to ukopeme

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn drsny kurz

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
Noustress

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele