12. kolo
11.11.2018 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

Po táhlé vítězné sérii prožívá londýnský Arsenal o poznání méně příjemnou šňůru remíz. Proti Wolverhamptonu na brzkou trefu Cavaleira po minele Granita Xhaky sice po soustavném tlaku dokázal čtyři minuty před koncem odpovědět Henrik Mchitarjan, ale na obrat skóre již Kanonýři nedosáhli a třetí dělbou bodů v řadě ztrácí před reprezentační přestávkou kontakt s čelem tabulky. Pro domácí přitom mohlo být ještě hůř nebýt špičkových zákroků Bernda Lena, jenž likvidoval jeden samostatný únik soupeře za druhým.

Jedním z největších problémů Arsenalu pod vedením Unaie Emeryho jsou pomalé nástupy do zápasů a totéž platilo i pro nedělní duel. Přestože měli domácí více než 70% držení míče, obranu soupeře takřka neprověřili, a navíc si hned na úvod výrazně zavařili. Granit Xhaka mylně přepouštěl Kolašinacovu přihrávku za sebe, čímž založil kontr Wolves a rozběhnutému Ivánu Cavaleirovi již ve skórování prvního gólu večera nezabránil.

Kanonýři se prvním poločasem protrápili snad jen s výjimkou kratičké sekvence na přelomu dvaceti odehraných minut, kdy měl vyrovnání na kopačce Alexander Lacazette. Jeho ránu i následné pokusy Xhaky s Iwobim ale zastavila obětavá obrana Wolverhamptonu.

Hosté navíc využívali každé příležitosti k výpadům kupředu, a to v početném množství hráčů. Po propadnutí Holdinga na půli hřiště se dokonce Hélder Costa ocitl v samostatném úniku, avšak Bernd Leno se vytáhl s výtečným zákrokem a udržel svůj tým alespoň na dostřel jediného gólu. Ani na dvanáctý pokus se tak Arsenal o přestávce neradoval z průběžného vedení a Emeryho čekala v kabině další náročná práce, jak hrubě nepovedený výkon po změně stran pozvednout.

Španělský kouč se nakonec rozhodl provést jedno poločasové střídání, a to stažení Alexe Iwobiho za Mattea Guendouziho. Emery tím sledoval potíže na levé straně pole, kde strádali jak Kolašinac, tak Aubameyang, ovšem bezprostřední zlepšení se nedostavilo. Wolverhampton se sice ocitl pod ještě větším územním tlakem, ovšem Rui Patrício mohl být i nadále v poklidu, neboť jeho spoluhráči v defenzivě i nadále odváděli precizní práci.

Až na přelomu hodiny hry portugalského gólmana prověřil Torreira, ale Patrício si s jeho ranou pod břevno bezpečně poradil. V 73. minutě si Arsenal vytvořil vůbec největší šanci zápasu, když povedenou a přímočarou kombinaci zakončoval po Bellerínově centru Aubameyang, jenže míč před odkrytou brankou tečoval pouze do tyče a z frustrace kopl do druhé.

Závěrečné minuty nabídly neuvěřitelné drama před oběma brankami. Nejprve hosté pohrdli šancí pojistit z rychlého protiútoku hubené vedení, když Leno zablokoval ránu Jonnyho z bezprostřední blízkosti, a na druhé straně zase střídající Aaron Ramsey ztroskotal ve výtečné šanci na Patríciovi. Velšský záložník však obratem rychle rozehrál rohový kop pro Henrika Mchitarjana, jehož přetažený centr na zadní tyč bez jediné teče propadl až do sítě a bylo vyrovnáno.

Ani to ale nebylo všechno. Zatímco domácí se nadále tlačili kupředu v honbě za obratem skóre, Wolverhampton se nedržel zpátky a vytvořil si proti otevřené obraně soupeře ještě dvě gólovky. Nejprve rychlonohý Traoré v dalším samostatném úniku ztroskotal na excelentním Lenovi a poté se další střídající hráč Wolves, Morgan Gibbs-White, vytáhl s takřka perfektní ranou do horního růžku, jenže míč se od brankové konstrukce odrazil zpět před brankovou čáru. Napínavé utkání tak skončilo remízou 1:1, s níž nakonec nemůže být spokojen ani jeden ze zúčastněných celků.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 (Lacazette, Auba, Ozil) poločas 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Díky demente Čakovice.

Reagovat
smazaný uživatel

Čako (Xaka)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele