Premier League - preview 12. kola

10.11.2018, 08:39, aktualizováno 11.11.2018, 08:59
Previews
Těžké váhy jdou v neděli do akce v anglické lize. Vše odstartuje souboj Liverpoolu s Fulhamem, po němž se pozornost přesune do Londýna, kde Chelsea hostí Everton. Arsenal bude měřit síly s Wolverhamptonem, v nejsledovanějším utkání se proti sobě postaví Manchester City a Manchester United...
Liverpool FC - Fulham FC  (neděle 13:00)
Krátce po nedělním poledni se v 11. kole Premier League utkají dva týmy z opačných pater tabulky. Liverpoolu se v této sezóně opravdu daří, jeho aktuální třetí příčka a ligová neporazitelnost jsou toho důkazem. To se o dosavadních výkonech nováčka Premier League z Londýna opravdu tvrdit nedá, bod naposledy získal 22. září a pět prohraných ligových utkání v řadě mluví za vše.

Jednoznačný problém Fulhamu v této sezóně je mizerná obrana. Za 10 dosavadních ligových zápasů Cottagers inkasovali 29 gólů, což je suverénně nejvíce z celé ligy. Naopak v útoku se londýnský klub má o koho opřít, Aleksander Mitrović letos nastřílel 5 gólů a zdatně mu sekunduje se 4 góly německé křídlo Andreas Schürrle.

Liverpool se může po dlouhých letech konečně spolehnout na svého brankáře a i díky němu tým inkasoval teprve v 5 případech, v lize je na tom lépe už jen vedoucí Manchester City, který obdržel o jednu branku méně. A i v útoku to Liverpoolu klape, Mané se Salahem gólově táhnou tým, ale přidávají se k nim i další střelci, jako třeba dvougólový veterán James Milner nebo Roberto Firmino.

Ani jeden z týmů nepostrádá své opory, připraven naskočit do hry i stoper Dejan Lovren, který během týdne musel kvůli nemoci vynechat zápas v Bělehradu. Jediný dlouhodobě zraněný je středopolař Alex Oxlade-Chamberlain. Fulhamu se v minulém zápase proti Huddersfiledu vrátil kapitán Tom Cairney a jedinými hráči, kteří se nemohou zapojit do hry tak zůstávají Joe Bryan a Kevin McDonald.

Liverpool a Fulham na sebe naposledy narazily před 4 roky a v obou případech to znamenalo 3 body pro Liverpool. Oba týmy také budou chtít napravit minulý víkend a získat všechny 3 body, Liverpool remizoval ve vyrovnaném zápasu s Arsenalem, kdežto Fulham vinou vlastního gólu Fosu-Mensaha ztratil zápas proti Huddersfieldu a přišel tak o možnost odrazit se od ligového dna.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allisson - Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho - Shaqiri, Firmino, Mane - Salah
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Serge Rico - Christie, Odoi, Le Marchand, Sessegnon - Cairney, Anguissa, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 12.40 - 27.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Everton FC  (neděle 15:15)
Na Stamford Bridge se během nedělního odpoledne střetnou dva týmu s dobrou formou. Everton se po nepříliš povedeném úvodu sezóny vzchopil a v posledních 5 zápasech dokázal hned 4x vyhrát, jedině proti Manchesteru United odešel ze zápasu s prázdnou. Chelsea tuto sezónu ještě chuť porážky nepocítila a drží se na druhém místě za vedoucím Manchesterem City.

Everton bude chtít navázat na výhru z minulého týdne, kdy poměrně jednoduše porazil Brighton 3:1. Na výhře se podílel také nejlepší střelec Toffees v této sezóně Richarlison, jehož start je kvůli šrámům ze zápasu proti Seagulls v ohrožení. Everton se však v ofenzívě nemusí spoléhat jen na brazilského kanonýra, ve velice dobré formě je i Sigurdsson, který s 5 vstřelenými brankami za Richarlisonem zaostává pouze o jeden gól.

Blues v předešlých dvou zápasech nastříleli 7 gólů a zdají se tak být ve velké herní pohodě. K sedmi gólovému střelcovi Edenu Hazardovi se přidává Morata s pěti góly nebo jeho španělský kolega z útoku Pedro, který vsítil góly čtyři. Po dvou zápasech se soupeři z chvostu tabulky se Chelsea pokusí uspět i proti týmu, kterému se daří.

Mimo ohroženého Richarlisona bude Everton v nedělním zápase postrádat i Martinu, Ramireze i Kurta Zoumu. Zejména poslední jmenovaný je v této sezóně stálicí, ovšem proti svému mateřskému klubu nastoupit nemůže. Marco Silva tak bude muset sáhnout k některému z méně protežovaných hráčů. Na výběr ovšem má, k zápasu jsou připraveni nastoupit vedle Keana třeba Yerry Mina nebo Phil Jagielka.

Chelsea se bude muset pravděpodobně obejít bez Fábregase, který se ze zápasu s BATE Borisov odnesl drobné zranění. I bez něho ale Chelsea bude mít víc než velké šance na vítězství, poslední výhra Evertonu nad Chelsea se zrodila před třemi lety v Goodinson Parku. Na Stamford Bridge to Everton dokázal dokonce naposledy v roce 1994.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić - Willian, Morata, Hazard
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gueye, André Gomes - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.23 - 8.44
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers  (neděle 17:30)
Tak trochu ve stínu očekávaného manchesterského derby je na pořadu dne rovněž od 18:30 utkání Arsenalu s Wolverhamptonem. Oba týmy v posledních týdnech výsledkově ustrnuly, a tak k nedělnímu střetnutí vzhlíží jako k možnosti vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Jasným favoritem bude domácí Arsenal, který momentálně drží patnáctizápasovou šňůru bez porážky napříč všemi soutěžemi.

Po herně nepřesvědčivé, ale i tak působivé sérii jedenácti vyhraných duelů za sebou se Arsenal v posledních čtyřech střetnutích musel hned třikrát spokojit s dělbou bodů a jediný triumf si připsal v ligovém poháru proti třetiligovému Blackpoolu. Naposledy tým Unaie Emeryho uhrál bezbrankovou remízu v Evropské lize proti lisabonskému Sportingu, což ale samo o sobě stačilo k předčasnému zajištění postupu do jarní vyřazovací fáze. Přesto španělský manažer po bodových ztrátách s Crystal Palace, Liverpoolem a nyní právě Sportingem volal po zlepšení a snaze co nejdříve ukořistit další vítězství.

To Wolverhampton řeší ještě závažnější výkonnostní propad. Ligový nováček v úvodu sezony zaujal bilancí šesti zápasů bez porážky, díky čemuž si manažer Nuno Espírito Santo dokonce vysloužil ocenění manažera měsíce, avšak v říjnu přišlo nenadálé zhoršení a tři ligové porážky v řadě. "Nejsme zrovna v nejlepším rozpoložení, ale musíme na to zareagovat," burcuje portugalský kouč. "Nemůžeme sbírat dobré výsledky, pokud nepodáme dobrý výkon. Na špatné představení s Watfordem jsme odpověděli dobře, ale s Brightonem ani Tottenhamem to na body nestačilo. Nemyslíme v prvé řadě na výsledky, vždy klademe důraz na kvalitní výkon, splnění svých úkolů a snahu zvítězit."

Zatímco hosté mají k dispozici takřka kompletní kádr, Arsenal po neustálých potížích s postem krajního beka utrpěl další ztrátu ve čtvrtek, kdy si Danny Welbeck smolně přivodil vážné poranění kotníku. Anglického forvarda stále čeká důkladné vyšetření, ovšem dle prvotních předpokladů se jedná dokonce o zlomeninu a s tím spojená dlouhodobá absence. Welbeckovo místo by v takovém případě mohl na druhou půlku sezony zastoupit Reiss Nelson, jenž doposud na hostování v Hoffenheimu podává výtečné výkony a stihl si již v Německu připsat šest ligových branek. Do té doby má šanci ukázat své kvality další mladíček z klubové akademie, Eddie Nketiah.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Holding, Kolašinac - Torreira, Xhaka - Iwobi, Özil, Aubameyang - Lacazette
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Costa, Jiménez, Cavaleiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.07 - 5.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Manchester United  (neděle 17:30)
Ještě před pár týdny pohlížel leckterý příznivec Manchesteru United na blížící se městské derby s nemalými obavami. Rudí ďáblové se však herně i výsledkově vzchopili, spekulace o blížícím se odvolání Josého Mourinha zcela utichly a čerstvý prestižní triumf z Turína dodává hostům před návštěvou Etihad Stadium důvod k opatrnému optimismu.

Přestože Manchester City stejně jako loni v Premier League válí a v neděli tak půjde o souboj prvního týmu se sedmým, všichni zúčastnění mají stále v živé paměti loňský vzájemný souboj, který United šokujícím způsobem ovládli v poměru 3:2, přestože v poločase prohrávali od dva góly. A právě z dalšího pomalého nástupu do hry měl José Mourinho na předzápasové tiskové konferenci největší obavy.

"Jestliže budeme nadále inkasovat góly jako první, přijde den, kdy už se nám výsledek zvrátit nepodaří," varuje portugalský kouč s ohledem nejen na zmíněné derby z minulé sezony, ale také nedávná střetnutí s Newcastlem, Bournemouthem či právě Juventusem, v nichž United vždy prohrávali a až v samotném závěru strhli vítězství na svou stranu. "Musíme se postarat o to, abychom nezlepšili jen náš přístup - protože je dle mého patrné, že tým skutečně roste - ale také musíme zkvalitnit naši soudržnost a dobře do zápasu nastoupit. Ale musím říci, že proti Juventusu to už platilo."

Prohra z minulé sezony nakonec Citizens vůbec nemusela mrzet, neboť i tak suverénně ovládli Premier League s devatenáctibodovým náskokem právě před United. Letos v rané fázi sezony by další takové zaváhání již bylo citelnější. "Minule jsme prohráli, ale každý zápas píše novou historii a novou kapitolu. Jsme si vědomi síly United. Když dominují a vytváří si šance, tak snadno vítězí, ale stejně tak můžete nabýt dojmu, že máte vše pod kontrolou, a stejně vás dokáží potrestat," varuje Pep Guardiola. "Je to Manchester United, spolu s Liverpoolem jeden z nejsilnějších týmů anglické historie. Doufám, že to bude dobré derby, jehož sledování si budeme moci všichni vychutnat."

Zatímco domácí mají k dispozici takřka kompletní kádr s výjimkou Kevina de Bruyneho, v případě Mourinhovy družiny je otazníků v sestavě více. Přestože se již na soupisku vrací po několikazápasové absenci Romelu Lukaku, jeho účast v základní sestavy by byla překvapením, a navíc panují obavy také o stav Paula Pogby, který poslední tréninky strávil pouze individuální přípravou.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - B. Silva, Fernandinho, D. Silva - Mahrez, Agüero, Sterling
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Smalling, Lindelof, Shaw - Fred, Matić, Pogba - Mata, Sánchez, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.29 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Brighton & Hove Albion  (sobota 13:30)
Brány dvanáctého kola anglické Premier League otevře souboj celků z druhé poloviny tabulky, a to konkrétně Cardiffu s Brightonem. Zatímco domácí se budou pokoušet o svou teprve druhou výhru po návratu mezi elitu, Brighton by v případě vítězství a dobré konstelace hvězd mohl předstihnout Leicester a posunout se do první desítky.

Cardiffu se po postupu mezi smetánku nedaří, hned na začátku sezóny na vlastní kůži poznali, jak těžký vlastně může být pro nováčka život mezi těmi nejlepšími z nejlepších. Celek z Walesu má jeden velký problém - prakticky nestřílí branky, hned v šesti případech vyšel střelecky naprázdno a nejinak tomu bylo i v minulém klání s Leicesterem. A pokud se svěřencům Neila Warnocka s produktivitou nepodaří něco udělat, šance na záchranu budou v takovém případě jen velmi malé.

Brighton sice v minulém kole podlehl Evertonu, jinak však se svým vystoupením v dosavadním průběhu sezóny může být spokojený. Chris Hughton se svou armádou začal tam, kde loni skončil, což platí skoro až doslovně - koncem loňského ročníku si fotbalisté Brightonu připsali skalp Manchesteru United, na což hned navázali i zkraje této sezóny. Krom toho přemohli ještě West Ham, Newcastle a Wolverhampton a momentálně ale pyšní solidní sbírkou 14 bodů.

Záložník Cardiffu Harry Arter si v sobotu odpyká jednozápasový trest za 5 žlutých karet, které nasbíral v takřka rekordním čase. Mimo budou také Jazz Richards a Kenneth Zohore, z marodky se pak vrací alespoň Joe Ralls. Brightonu bude chybět zraněná trojice Button, Gross, Propper.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.10 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Huddersfield Town - West Ham United  (sobota 16:00)
Oba týmu budou chtít v 11. kole Premier League navázat na svoje výkony z minulého víkendu a konečně dvakrát za sebou uspět. West Ham si v minulém kole poradil s Burnley, kdy o jeho vítězství rozhodl hlavně druhý poločas, ve kterém Hammers nastříleli tři branky a vyhráli tak 4:2. To vítězství Huddersfieldu bylo o něco skromnější, díky vlastnímu gólu porazili poslední Fulham a dokázali tak poprvé v sezóně získat tři body.

West Ham bude zcela jistě favoritem tohoto zápasu, čemuž napovídá už jen počet vstřelených branek. Huddersfield tuto sezónu zatím nenašel osvědčený recept, jak překonat obranu soupeře a s 5 vstřelenými góly je dokonce nejhorším týmem v Premier League. O žalostné produktivitě také svědčí fakt, že žádný z hráčů Hudderfieldu v této sezóně nevstřelil víc než jeden gól. To West Ham disponuje pětigólovým střelcem Markem Arnautovičem, který i tuto sezónu potvrzuje svoje kvality.

Proti Huddersfieldu mluví i vzájemné zápasy z minulé sezóny, které oba vyhrál tým z Londýna a to nejprve 2:0 a v druhé polovině ligové sezóny rozdílem třídy 4:1. Navzdory tomu, že hosté nehlásí žádné nové zraněné, budou se muset obejít bez celé řady hráčů, ať už těch krátkodobě zraněných jako Carroll a Wilshere, tak i bez dlouhodobých marodů - Jarmolenko, Reid a Lanzini. Kapitán Mark Noble není k dispozici kvůli karetnímu trestu ze střetnutí s Leicesterem City.

Nejen v útoku, ale i na druhé straně hřiště mají londýnští Kladiváři výraznou osobnost - Lukasze Fabianskiho. Tento zkušený polský brankář v této sezóně vyprodukoval už 45 zákroků a v celé Premier League mu v této statistice mezi brankáři patři druhé místo. To jeho dánský protějšek Jonas Lössl se krčí na druhém pólu tabulky s 20 zákroky.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl-Zanka, Schindler, Kongolo-Hadergjonaj, Mooy, Hogg, Billing, Lowe- Pritchard, Mounie
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski-Zabaleta, Balbuena, Diop, Cresswell- Diangana, Obiang, Snodgrass, Felipe Anderson-Arnautovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.26 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Burnley FC  (sobota 16:00)
Rozhodčí Lee Probert jen tuze nerad, s lítostí v očích a z nutnosti ukázal Demaraiu Grayovi žlutou kartu za svlečený dres. Když hbitý křídelník jediným gólem rozhodl zápas v Cardiffu, vypukly ve všech hráčích Leicesteru emoce, jako další dozvuk tragické nehody jejich někdejšího předsedy Vichaie Srivaddhanaprabhy. Teď Foxes vítají Burnley a duchovní otec Leicesteru se dočká další pocty.

Poprvé od zmíněné tragédie se fanoušky Leicesteru vrátí na stadion, odkud Vichaiova helikoptéra naposledy odstartovala a už nikdy nepřistála. Poprvé si King Power Stadium, nazvaný podle Thajcovy obrovské sítě duty free obchodů, připomene všechny krásné momenty, které se v něm díky němu odehrály.

Před týdnem se spekulovalo, zda Leicester má odehrát zápas ligového poháru, zda má nastoupit k dalšímu zápasu Premier League. Pohárové klání bylo nakonec odloženo, ale v sobotu už se Vichai z nebe usmíval, když zásluhou zmíněné trefy Graye Lišky vyhrály v Cardiffu a posunuly se na desáté místo tabulky, zase o fous blíž pohárovým příčkám.

To Burnley se začalo zase příšerně trápit. Dvě výhry i s Matějem Vydrou v základní sestavě vystřídala neuspokojivá domácí remíza z Huddersfieldem a tři další potupné porážky. Kdysi skálopevná defenziva Clarets dostala i přes heroické výkony Joea Harta od Man City, Chelsea a West Hamu dohromady 13 gólů. Horší obranu má jenom Fulham - a Burnley musí s pozorem hledět na dva body vzdálenou sestupovou propast.

Obzvlášť, když na hřišti Leicesteru nevyhrálo Burnley už 11 let, v nichž se pokusilo celkem o sedm výjezdů. Poslední dva mače si svěřenci Seana Dychea neodvezli ani bod, ba co víc - ani gól.

Ani Lišáci ale nejsou před zápasem úplně v klidu. Claude Puel totiž přišel o dvě dost možná nejdůležitější postavy základní sestavy, mimo hru jsou James Maddison a Harry Maguire. Burnley taktéž postrádá stopera, jmenovitě Jamese Tarkowskiho, jehož start je výrazně ohrožen. Naopak Jack Cork a Phil Bardley se po absenci z minulého týdne vrací na soupisku.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Morgan, Evans, Chillwell - Mendy, Ndidi - Albrighton, Iheanacho, Gray - Vardy
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Long, Mee, Taylor - Gudmundsson, Defour, Cork, Brady - Vokes, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.58 - 7.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Nejdelší cesta mezi dvěma kluby a Bournemouth proto čeká nejdelší výjezd v rámci celé Premier League. Newcastle je od Bournemouthu hodně daleko i v tabulce a až do minulého týdne byly výrazně kontrastní i výsledky obou celků. Před týdnem ale Magpies poprvé v sezóně vyhráli.

A byla to zatraceně důležitá výhra. Newcastle byl do té doby se třemi body předposlední, měl obrovské problémy v ofenzivě a zlepšení v nedohlednu. Pak přijel Watford, jenž se též pyšní dobrou fazónou. A Ayoze Pérez Strakám vystřelil výhru 1:0.

Teď je situace dost podobná. Eddie Howe si za výsledky v říjnu vysloužil cenu pro nejlepšího manažera měsíce, navíc Bournemouth postoupil do čtvrtfinále Carabao Cupu. S Manchesterem United prohrál smolně a přes skvělý výkon. Pro Newcastle zjevně ideální...

Horší je, že poslední dvě střetnutí v St. James‘ Parku domácí nezvládli a v sezóně 15/16 dostali dokonce "trojku". Rafa Benítez tak doufá aspoň v to, že se Jamal Lascelles, Yoshinori Muto a Jonjo Shelvey budou i přes drobné zdravotní potíže fit.

Eddie Howe nemá žádné nové problémy se zdravím hráčů, naopak bude mít příjemné problémy s poskládáním základní sestavy. Joshua King je po třech týdnech opět k dispozici a tlačí se na místo druhého útočníka. Manažer Cherries navíc musí zvážit, zda zachovat rozestavení 4-4-1-1, které skvěle fungovalo v první půli proti Man Utd, nebo 3-4-3, které parádně šlapalo týdny předtím.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Fernández, Dummett - Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy - Ayoze - Rondón
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Smith - Stanislas, Lerma, L. Cook, Fraser - Brooks - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.44 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Watford FC  (sobota 16:00)
Situace Southamptonu nevypadá vůbec dobře. Tradiční celek z jihu Anglie měl už loni co dělat, aby vůbec zachoval prvoligovou příslušnost, start do letošní sezóny mu přitom také nevychází podle jeho představ. Po šestigólovém debaklu na hřišti Manchesteru City je navíc údajně v ohrožení pozice trenéra Hughese, který tak v duelu proti Watfordu nutně potřebuje bodovat. Sršně si přitom užívají pohodlných časů, vstup do ročníku jim vyšel, na kontě mají již devatenáct bodů, a i když poslední prohra na hřišti Newcastlu jistě představovala zklamání, stále mohou být se svým dosavadním vystoupením nadmíru spokojeni.

V táboře Svatých už aby se znovu bilo na poplach. Šestnáctá příčka, jedno vítězství, čtyři remízy, šest porážek pouhých sedm vstřelených branek ku dvaceti inkasovaným. Tak skutečně vypadají statistiky celku, který má nakročeno k tuhý bojům o holé udržení. Nyní celek Marka Hughese čekají dva hratelnější duely proti zmíněnému Watfordu a následně také Fulhamu, z nichž nutně potřebuje vytěžit nějaké body. Tím spíš, když poté přichází na řadu testy z kategorie těch nejtěžších - Saints totiž narazína Manchester United a Tottenham. Pokud by tedy Svatí v sobotu nebodovali, mohl by u dalších zápasů v roli trenéra být taky někdo úplně jiný.

Watford prožil mimořádně povedený start do ročníku, když všechny své úvodní čtyři duely dokázal vyhrát. Na úvod soutěže zdolal Brighton, tři body potvrdil i proti Burnley a Crystal Palace a následně také senzačně porazil Tottenham. První zaváhání přišlo až v duelu s Manchesterem United, který se stal prvním celkem, který Watfordu uštědřil ligovou porážku. Od té chvílie Sršně přece jenom neudržely vysokou laťku, prohrály čtyřikrát, jednou si odnesly bod a dvakrát se jim podařilo bodovat naplno, přesto ale zůstávají v horní polovině tabulky.

Domácím by měl být k dispozici Mario Lemina, ten sice měl problémy se svalem, nakonec to ale vypadá, že na utkání by se měl stihnout dát do pořádku. Otazník se vznáší nad startem stopera Wesleyho Hoedta, další nové problémy však Mark Hughes nehlásí. Watford již může počítat s kapitánem Troyem Deeneym, který dle dostupných zpráv doléčil své svalové zranění. Chybět však bude Etienne Capoue, který si odpyká trest za nasbírání pěti žlutých karet, dále pak také Tom Cleverley, Sebastian Prodl a Daryl Janmaat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.42 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Na Tottenham čeká malé londýnské derby, Kohouti totiž v sobotu odpoledne zavítají na půdu Crystal Palace, tedy týmu, který prozatím zůstává za očekáváním. Svěřenci Roye Hodgsona sice ve většině zápasů herně nepropadli, jenže doplácí na špatnou hru v obou pokutových územích - slušené výkony se jim tak nedaří přetavit ve slušný bodový zisk.

Ostatně ani minulý týden na Stamford Bridge si parta okolo Wilfrieda Zahy nepočítala špatně a v úvodních třiceti minutách favorita duelu nepříjemně trápila. Tak trochu už tradičně ovšem následovala laciná chyba a soupeř se dostal do vedení. Když pak v druhé půli Townsend po ojedinělé akci vyrovnal a zadělal na pořádné drama, tak se zase defenziva nedokázala popasovat s triviálním centrem Hazarda, jenž propadl až na zadní tyč, kde jej do sítě uklidil Morata. Jestliže Palace chtějí ukončit šestizápasovou šňůru bez výhry, podobných přehmatů se musí bezpodmínečně vyvarovat.

Tottenham zase prožil týden plný dramatu. Minulý víkend si Spurs kráčeli pro suverénní výhru 3:0 na hřišti Wolves, když se ke slovu dostal mladík Juan Foyth, který prožil debut jako z hororu. Po necelých sedmdesáti minutách vyrobil penaltu, tentýž počin si zopakoval i o dalších deset minut a Mauriciovi Pochettinovi na lavičce hostí tak připravil skutečně perné chvilky. Kohouti nakonec vedení udrželi, podobné drama si ovšem zopakovali i v týdnu, kdy proti PSV Eindhoven jednoduše museli vyhrát, pokud chtěli dál živit naději na postup ze skupiny. A co čert nechtěl, londýnský celek již ve druhé minutě prohrával. Nakonec však díky skvělému výkonu Harryho Kanea dokázali výsledek otočit a jistě doufají, že je tato výhra nasměruje vstříc klidnějším zítřkům.

Co se zranění týče, Crystal Palace se musí i nadále obejít bez Christiana Bentekeho, Scotta Danna, Joel Warda nebo Connora Wickhama. Tottenhamu se v minulém duelu zranil Mousa Dembele, který by podle prvotních zpráv měl marodit minimálně do konce roku, pozitivní tak je alespoň návrat Erica Diera a Victora Wanyamy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.28 - 3.93 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1192033:429
2.Chelsea FC1183027:827
3.Liverpool FC1183021:527
4.Tottenham Hotspur1180319:1024
5.Arsenal FC1172225:1423
6.AFC Bournemouth1162320:1420
7.Manchester United1162319:1820
8.Watford FC1161416:1319
9.Everton FC1153319:1518
10.Leicester City1151517:1616
11.Wolverhampton Wanderers1143411:1215
12.Brighton & Hove Albion1142512:1614
13.West Ham United1132613:1711
14.Crystal Palace112278:168
15.Burnley FC1122712:258
16.Southampton FC111467:207
17.Newcastle United111377:146
18.Huddersfield Town111375:216
19.Cardiff City111289:245
20.Fulham FC1112811:295

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (979)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele