12. kolo
11.11.2018 15:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 0:0

Maurizio Sarri se stal rekordmanem Premier League, neprohrál totiž ani dvanáctý zápas po příchodu do soutěže, což se ještě nikdy nikomu nepodařilo. Chelsea ale s Evertonem jen remizovala 0:0 a ztrácí kontakt s čelem. Před manchesterským derby ztrácí na vedoucí Liverpool dva body.

První půle nebyla úplně koukatelná, fotbalisté nejspíš ctili památku obětí první světové války i tím, že odmítali útočit. Everton byl o chlup lepší, ale opravdu jen o chlup. Bernard střílel velmi zajímavě, ale těsně minul, stejně tak na druhé straně Marcos Alonso z přímého kopu. Levý bek Chelsea byl do pauzy nejnebezpečnějším mužem Blues a jako první vypálil i na bránu - nacvičený signál ze standardky se povedl a Alonso z voleje prověřil Pickforda.

Že by to ve druhém poločase mohlo být jinak ukázal už její úvod. Hned z výkopu se k míči na levé straně dostal Eden Hazard, který neváhal, poslal míč obratem do šestnácky, no a tam se úplně poprvé v dnešním utkání projevil Álvaro Morata. Yerri Mina ho ale tělem vyvedl z míry a Pickford tak proti jeho kostrbatému pokusu stačil tygřím skokem zakročit.

Jen za dvě minuty hodlal odpovědět i Everton, excelentní balón do samostatného úniku poslal Walcottovi Sigurdsson, jenže bývalý anglický reprezentant míč nedokázal zpracovat. Kepa se ale dostal do permanence až po pětapadesáti minutách, kdy zpoza vápna napřáhl Sigurdsson.

Chelsea se postupem času dostávala do nátlaku a krátce před hodinou hry měl zlatou šanci na úvodní branku Willian. Hazard mu poslal do úniku parádní pas, jenže Brazilec zakončil samostatný nájezd střelou o kousíček vedle. Krátce nato Pickford opět slavil, když vytlačil zpod břevna tečovanou střelu od Hazarda.

Povedenou sekvenci podpořil i Marcos Alonso, jehož křížná střela narazila do tyčky. Bohužel pro Chelsea tím ukončil rozsáhlé snahy Blues o vstřelení jediného gólu a následovalo třicet minut nudy, které podporoval Morata svým mizerným výkonem, Everton svým poctivým výkonem a občas i nějakým poleháváním. Bezgólovou remízu Toffees ze Stamford Bridge rozhodně berou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
frederik

3:1

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele