Premier League - souhrn 10. kola: Arsenal zpátky na čele

08.10.2022, 17:57, aktualizováno 10.10.2022, 22:52
Komentáře a souhrny
Steve Cooper (© AFP)
Nottingham přerušil sérii pěti porážek v řadě a doma v pondělí remizoval s Aston Villou. Arsenal v nedělním šlágru přehrál Liverpool a vrátil se na první místo před Manchester City, jenž rozstřílel Saints. Tottenham vyhrál těžký duel na půdě Brightonu, stejně tak Manchester United v Goodison Parku. Chelsea si poradila s Wolves, zatímco Newcastle United zdolal Brentford. V neděli vyhrály londýnské celky Crystal Palace a WHU...

Nottingham Forest - Aston Villa 1:1

10.10.2022 21:00

Góly: 15. Emmanuel Dennis - 22. Ashley Young

V pondělní dohrávce anglické Premier League se střetl Nottingham Forest s Aston Villou. Zápas nepřinesl příliš zajímavou podívanou. V úvodu zápasu se trefil Dennis, o několik minut později srovnal na konečných 1:1 Young.

Emmanuel Dennis otevřel svůj střelecký účet v dresu Nottinghamu Forest v 15. minutě. Morgan Gibbs-White našel z přímého kopu přesně hlavu nigerijského útočníka, jenž se z malého vápna hlavou nemýlil a poslal míč za záda bezmocného Martíneze.

O neskutečnou parádu se postaral v 22. minutě velezkušený obránce Villains Ashley Young. K němu se odrazil balón po hlavičkovém souboji a bývalý anglický reprezentant se do něj opřel vší silou, zamířil přesně k tyči a nedal Hendersonovi stojícímu uprostřed brány nejmenší šanci. Bylo srovnáno na 1:1.

A o pár okamžiků později se hostující příznivci radovali z další branky. Přízemní centr Jacoba Ramseyho přesně směřoval na nohu Watkinse, který míč bez větších problémů doklepl do odkryté svatyně. Radost trenérovi Gerrardovi a jeho svěřencům však překazil vztyčený praporek pomezního rozhodčího.

Deset minut před koncem první půle hlavičkoval z dobré pozice po centru Auriera Kouyaté, ale jeho hlavička neměla gólové parametry, a tak s ní neměl Martínez větší problémy.

Druhý poločas nepřinesl příliš zajímavý fotbal, do šancí se dostávaly oba kluby jen sporadicky. Největší šanci na vstřelení branky měl v 70. minutě Kouyaté, jenže jeho prudká střela asi ze 30 metrů skončila pouze v rukavicích argentinského brankáře. Ve druhé půli zkrátka branka nepadla, a tak Nottingham přerušil sérii pěti porážek v řadě. Aston Villa naopak počtvrté v řadě remizovala.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester United 1:2

09.10.2022 20:00

Góly: 5. Alex Iwobi - 15. Antony, 44. Cristiano Ronaldo

Manchester United si poradil v desátém kole Premier League s Evertonem na jeho stadionu 2:1. Domácí Toffees poslal do vedení Alex Iwobi, hosté pak zápas zásluhou Antonyho a Cristiana Ronalda otočili. VAR navíc kvůli ruce odvolal gól Marcuse Rashforda.

United si určitě jeli na Everton pro výhru, ten jim však už v páté minutě ukázal, že jim nenechá nic zadarmo. Toffees šli po zisku míče do rychlého protiútoku, Alex Iwobi dostal přihrávku z levé strany, srovnal si balon na pravou nohu a vyslal krásnou technickou střelu do horního růžku, na kterou David de Gea nedosáhl. Vyrovnáno však bylo už o deset minut později. Domácí si tak dlouho přihrávali na středu hřiště, až o míč přišli. Manchester podnikl rychlý brejk, Martial přihrál na rozběhnutého Antonyho a ten z pravé strany perfektně obstřelil Pickforda, který se natahoval marně.

Domácí gólman musel nadále zůstat v pozoru, ve 22. minutě se na něj valila další akce Red Devils. Bruno Fernandes z pravé strany hledal Martiala, kterému se ale po nohy vrhnul brankář Evertonu a situaci zneškodnil. O dvacet minut poté měl obrovskou šanci Casemiro, kterého zleva povedeným centrem našel Marcus Rashford, jenže brazilský záložník hlavičkoval jen do pravé tyče. Obrat tak nastal až ve 44. minutě, když domácí zbytečně přišli na útočné polovině o balon. Casemiro jej ihned poslal na rozběhnutého Cristiana Ronalda, který nahradil zraněného Martiala, a portugalský fenomén dokázal prostřelit vyběhnutého Pickforda, čímž si připsal jubilejní sedmistý klubový gól.

Deset minut před koncem se hosté radovali z pojišťovací branky, avšak zbytečně. Rashford vyhrál hlavičkový souboj, přešel přes Iwobiho i Tarkowskiho, dokonce udělal kličku Pickfordovi a poslal balon do prázdné brány. Tahle individuální paráda ale nakonec nemohla platit, protože anglický reprezentant si při přechodu přes jednoho z obránců míč lehce přiťukl rukou, což poté odhalil VAR. Manchesteru to nakonec vadit nemuselo, jednobrankové vedení už v Goodison Parku uhájil.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Liverpool FC 3:2

09.10.2022 17:30

Góly: 1. Gabriel Martinelli, 45+5. Bukayo Saka, 75. Bukayo Saka (pen.) - 34. Darwin Núñez, 53. Roberto Firmino

Arsenal zvládl náročný duel desátého kola Premier League a porazil na Emirates Stadium Liverpool 3:2, díky čemuž se udržel na čele ligové tabulky. Reds se trápí a jsou až desátí. Za Gunners se prosadili Gabriel Martinelli a dvakrát Bukayo Saka, z toho jednou z pokutového kopu. Za hosty skórovali Darwin Núñez a Roberto Firmino.

Hráči Liverpoolu zřejmě ještě byli v myšlenkách v šatně, když už Arsenal v první minutě skóroval. Domácí předvedli ukázkovou kombinaci, Martin Ödegaard poslal přihrávku mezi dvěma protihráči do vápna, kam naběhl Gabriel Martinelli a střelou bez přípravy překonal vyběhnutého brankáře Alissona, který se hodně zlobil na své spoluhráče. Vyrovnání se na druhé straně hostům málem dostalo po půlhodině hry. Na centr z pravé strany si naběhl do vápna Luis Díaz, zastavit jej chtěl William Saliba, jenže balon tečoval tak nešťastně, že jej nasměroval na vlastní bránu a perfektní zákrok musel vytáhnout Aaron Ramsdale.

Hosté se však vyrovnání nakonec dočkali ve 34. minutě. Na pravé straně přidržel míč Luis Díaz, který jej nakonec nasměroval na malé vápno, kde se objevil nikým nepokrytý Darwin Núñez, který pas šikovně tečoval za vyběhnutého Ramsdalea. Obrana Arsenalu v tomto případě hodně zaspala. Hlavní sudí však v prvním poločase nastavil pět minut, čehož domácí dokázali dokonale využít ke strhnutí vedení na svou stranu. Bukayo Saka zůstal u malého vápna úplně volný, křižná přihrávka před odkrytou bránu sice byla trochu přetažená, ale hráč Arsenalu dokázal pravačkou na míč dosáhnout a tečoval jej do odkryté části hostující branky.

Vedení však domácímu mančaftu vydrželo po přestávce jen pár minut. Roberto Firmino využil ideálního momentu a naběhl si za obranu do pokutového území. Z levé strany zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, kam domácí gólman nemohl dosáhnout, jeho rána navíc měla pořádnou razanci, takže by s ní měl Ramsdale problémy, i kdyby byla hůře umístěná. Po sedmdesáté minutě byl rušno na druhé straně. Spoustu práce měl gólman Alisson Becker, který nejprve musel krýt prudkou ránu z pravé strany a poté si musel poradit i s dorážkou Gabriela Jesuse, který zakončoval z bezprostřední blízkosti a až trestuhodně si se situací nedokázal poradit, ačkoliv mu soupeřův gólman značně zhoršil střelecký úhel.

O minutu později odpískal hlavní rozhodčí k podivu všech hostujících hráčů i činovníků pokutový kop pro Gunners. Posléze vznikla strkanice ve vápně hostů, kteří opravdu nelibě nesli předchozí verdikt sudího, se kterým ale pochopitelně těžko mohli něco udělat. Penalty se ujal Bukayo Saka, jenž měl malý rozběh, ale přesnou střelu, kterou adresoval po zemi ze svého pohledu na levou stranu. Brankář záměr vystihl, ale skočil pozdě, a tak na balon už nedosáhl. Domácí už poté Liverpool do žádné větší příležitosti nepustili a zažívají nejlepší ligový start za posledních patnáct let.

Kanonýry čeká v týdnu v rámci Evropské ligy duel na půdě Bodo/Glimt, kde jsou zatím stoprocentní. V ligové soutěži v příštím kole zamíří na stadion Leeds United. Liverpool v Lize mistrů zamíří do Skotska na utkání s Glasgow Rangers, v Premier League jej čeká další velmi náročný soupeř, na Anfield přijede Manchester City s nejlepším střelcem soutěže Erlingem Haalandem.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Leeds United 2:1

09.10.2022 15:00

Góly: 24. Odsonne Édouard, 76. Eberechi Eze - 10. Pascal Struijk

Crystal Palace zvítězil v 10. kole Premier League na domácím hřišti 2:1 nad Leedsem. Hosté se v 10. minutě dostali do vedení zásluhou dorážejícího Pascala Struijka, ještě v první půli však dokázal i přes výraznou převahu hostů vyrovnat Odsonne Édouard. Domácí po změně stran zvýšili tempo a zasypali svého soupeře střeleckými pokusy. V 76. minutě jeden z nich proměnil v rozhodující gól Eberechi Eze a ukončil čtyřzápasové čekání Orlů na vítězství.

Hráči Leedsu se po skvělém úvodu sezony začali výkonnostně i výsledkově propadat. Z posledních čtyř utkání si připsali pouhé dva body. Na druhé straně Crystal Palace také tápalo, s výkonem proti Chelsea v minulém kole však mohl být manažer Patrick Vieira spokojený.

Jeho celek držel dlouhou dobu vyrovnaný stav, o který přišel až v úplném závěru. I proto nastupovali Orli do následujícího střetnutí v roli mírného favorita.

Hosté se v úvodu snažili papírovým předpokladům vzepřít a už v 10. minutě se ujali vedení. Krásnou individuální akci předvedl Brenden Aaronson, jehož střela sice skončila pouze na tyči, dorážející Struijk se však nemýlil.

Ve 24. minutě si na druhé straně naběhl na pěkný centr z přímého kopu Édouard a hlavou vyrovnal stav utkání. Hráči Leedsu byli střelecky aktivnější, další gól už ale diváci v první půli neviděli.

Domácí po změně stran pomalu přebírali otěže. V 57. minutě se velké šanci zjevil Jordan Ayew, jeho střelu však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. The Whites byli po změně stran příliš pasivní, za což je v 76. minutě potrestal Eze. Ten využil chytrého přistrčení od Wilfrieda Zahy, navedl si míč na střed hřiště a prudkou ranou k levé tyči poslal Orly do vedení. Ti tak dokázali zužitkovat herní převahu ze druhé půle a uhájit těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Crystal Palace tak dokázalo využít bouřlivé domácí atmosféry a připsalo si plný bodový zisk. V dalším utkání se 15. října střetne s Leicesterem, Leeds o den později změří síly s Arsenalem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Fulham FC 3:1

09.10.2022 15:00

Góly: 29. Jarrod Bowen (pen.), 62. Gianluca Scamacca, 90+1. Michail Antonio - 5. Andreas Pereira

West Ham United vyhrál v utkání desátého kola Premier League s Fulhamem 3:1. Skóre otevřel hostující Andreas Pereira, za Hammers pak skóre otočili Jarrod Bowen z penalty, Gianluca Scamacca a Michail Antonio.

Cottagers zchladili domácí fanoušky už v páté minutě. Hosté se vrhli do otevřené obrany West Hamu a Neeskens Kebano poté na levé straně našel Pereiru. Ten nakonec situaci vzal na sebe, vřítil se do pokutového území a parádní ránou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Fabiańského.

Fulham mohl navíc o pár minut později přidat další branku. Z hranice vápna vypálil rychlík Daniel James, překonal domácího gólmana, jenže jeho rána pouze orazítkovala břevno.

Tři minuty po Jamesově břevnu se konečně připomněli i Hammers. Ze strany přiletěl před bránu centr na Scamaccu, který využil, že se o něj nikdo z hostující obrany nestaral, gólman Leno však byl připraven a jeho hlavičku vyrazil. Ve 26. minutě se do zakončení hlavou dostal znovu italský útočník, kterého však znovu vychytal Leno a neuspěl ani dorážející Bowen.

O minutku později měli domácí rohový kop, při kterém fauloval Pereira a sudí odpískal pokutový kop pro Hammers. Toho se ujal Bowen, počkal si na pohyb gólmana a zkušeně zakončil.

Po hodině hry otočil West Ham utkání ve svůj prospěch. Lucas Paquetá převzal balon ve středu pole, obloučkem našel Scamaccu a ten přeloboval vybíhajícího Lena. Situaci ještě dlouhou dobu zkoumal VAR kvůli možnému ofsajdu a zároveň hře rukou, nakonec však bylo vše v pořádku.

Aby měli domácí jistotu, přidal v 91. minutě třetí pojišťovací gól Antonio. Ten upaloval sám na gólmana Lena, který ale jeho pokus po zemi zneškodnil. Přibíhající Ream však srazil míč do svého kolegy, díky čemuž se k němu znovu dostal Antonio, uvolnil se a dokonal nepovedený moment hostujícího Fulhamu. Žádný z vracejících se hráčů Cottagers už totiž nedokázal zabránit zkáze.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 0:1

08.10.2022 18:30

Góly: 22. Harry Kane

Zápas mezi Brightonem a Tottenhamem rozhodl ve 22. minutě Harry Kane. Domácí mužstvo se sice snažilo srovnat, nicméně obrana Tottenhamu, ve které exceloval Eric Dier, dokázala udržet čisté konto.

První ohrožení Sánchezovy branky přišlo hned ve třetí minutě, kdy zahrával Heung-min Son přímý kop z nebezpečného prostoru. Jihokorejský útočník mířil mezi tři tyče, ale domácí gólman si s jeho střelou bez větších problémů poradil. Ve dvanácté minutě se ocitl po centru na vzdálenější tyč ve skvělé pozici Matt Doherty, ale Irova skákavá střela z první nebyla vůbec přesná.

Ve 20. minutě nejprve prověřil Sáncheze střelou z dálky Bentancur, španělský brankář dokázal míč vyrazit. Z následujícího rohu však přišla první branka zápasu. K míči se dostal Son, který stříleným centrem našel přesně hlavu Kanea. Ten míč šikovně hlavou prodloužil a poslal jej za záda domácího gólmana.

Po půlhodině hry měl na hlavě vyrovnání domácí kapitán Lewis Dunk. Ten si v hlavičkovém souboji po rohu Grosse počínal lépe než Bentancur, ale jen těsně minul Llorisovu branku. Podobně skončil také pokus Sollyho Marche o pár minut později. Tlak domácích se v závěru první půle stupňoval, nicméně nedokázali dostat míč za záda francouzského brankáře.

Brighton se na začátku druhé půle snažil srovnat, nicméně si nedokázal vypracovat žádnou brankovou příležitost. První zajímavou situaci po poločasové přestávce tak měli hosté, když dokázal Kane setřást bránícího Dunka, ale následná střela anglického reprezentanta neměla potřebné gólové parametry.

Brighton byl i nadále lepším týmem, hrozil ale Tottenham. V 74. minutě vytahoval Sánchez míč ze své sítě podruhé v utkání, krásná branka Sona však nebyla pro těsný ofsajd uznána.

Bezzubá ofenziva Brightonu nenašla recept na skálopevnou obranu Tottenhamu, a tak zápas skončil výhrou hostů 0:1.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Leicester City 2:1

08.10.2022 16:00

Góly: 68. Philip Billing, 71. Ryan Christie - 10. Patson Daka

Leicester nenavázal na výborný výkon proti Nottinghamu a v 10. kole nestačil na Bournemouth. Hosté přitom začali výborně a již v 10. minutě je poslal do vedení Daka. Domácí po inkasované brance zabrali a postupem času měli více ze hry. Po přestávce se během čtyř minut prosadili Billing a Christie, čímž výsledek otočili a zajistili svému týmu tři body.

Leicesteru se z první vážné šance podařilo vstřelit branku. V 10. minutě se v dobré pozici objevil Barnes, jeho nadějnou střelu zblokoval jeden z obránců, míč se dostal až k volnému Dakovi, jenž neměl problém uklidit míč do branky. Regulérnost branky schválil i VAR, a tak šli hosté do vedení 1-0.

Ve 37. minutě mohli domácí vyrovnat. Přesnou finální přihrávku dostal Christie, ale jeho střela po zemi našla pouze rukavice připraveného brankáře. Ke konci prvního poločasu Bournemouth převzal iniciativu v zápase a byl daleko nebezpečnější než hosté.

Ve 43. minutě to byli znovu Cherries, kteří spálili velkou šanci. Na pěkný centr si v pokutovém území soupeře naskočil Christie, avšak ani napodruhé skvělého Warda nepřekonal. Do šaten se tedy šlo za stavu 1-0 pro Leicester.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji opět domácí, ale několik jejich útočných pokusů zastavila pozorná obrana Leicesteru. V 58. minutě zajel do protihráče Soumaré a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

V 67. minutě skončili v zápase Castagne a Daka, jež byli nahrazeni Vardym a Amarteym. Postupný tlak domácích slavil úspěch v 68. minutě. Po skrumáži v pokutovém území Foxes se k míči dostal Billing a svou dorážku uklidil pod břevno.

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí šli do vedení. Nejdříve vystřelil nebezpečně Barnes, jeho pokus mířící do pravé části brány vyrazil Ward pouze ke Christiemu, který tak na třetí pokus velšského brankáře překonal.

V 88. minutě tvrdě zfauloval protihráče Maddison a rozhodčí to ocenil žlutou kartou. V 95. minutě se znovu prosadil Christie, ale jeho gól nemohl platit z důvodu ofsajdového postavení. Bournemouth těsný náskok udržel a v domácím utkání vyhrál 2-1.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 3:0

08.10.2022 16:00

Góly: 45+3. Kai Havertz, 54. Christian Pulisic, 90. Armando Broja

Chelsea potvrdila dobrou formu a zápas s Wolverhamptonem zcela ovládla. Blues se prosadili až na konci prvního poločasu, když se v nastaveném čase trefil Havertz. Domácí po přestávce pokračovali v dominantním výkonu a v 54. minutě přidal druhou branku Pulisic. V 89. minutě ještě výsledek pojistil Borja a Chelsea po dalším výborném výkonu vyhrála jednoznačně 3-0.

O změnu skóre se mohl postarat už ve 3. minutě Gallagher, ale jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče. Hosté zareagovali o dvě minuty později, když po dobře zahraném volném kopu zblízka hlavičkoval Podence, nicméně ani on na brankáře soupeře nevyzrál a jeho zakončení mířilo mimo bránu.

Ve 22. minutě zajel do protihráče Azpilicueta a po zásluze viděl žlutou kartu. Vzápětí hosté zahrávali přímý volný kop z hranice velkého vápna, Moutinho krásně míč zatočil k pravé tyči, ale Kepa skvělým zákrokem podržel Chelsea.

O deset minut později zahrozila Chelsea. S balónem se před velkým vápnem objevil Pulisic a prudce vystřelil na branku soupeře. Jeho tvrdý pokus bez problému pokryl José Sá a nepřipustil změnu skóre.

Gól přinesl až závěr prvního poločasu. Ve třetí nastavené minutě našel Mount pěkným centrem Havertze a ten umístil hlavičku za bezmocného gólmana.

Na straně hostů proběhla po přestávce jedna změna v poli. Nevýrazného Guedese nahradil Hodge. Blues navýšili vedení ihned na začátku druhé půlky. V 50. minutě přihrával Mount do pokutového území Pulisicovi, který chytrým lobem přehodil brankáře soupeře.

Manažer "Vlků" Davis reagoval na nepříznivý průběh zápasu dalším střídáním, místo Costy nastoupil Hwang Hee-Chan. O pár minut později sáhl ke střídání i Graham Potter. V zápase skončili Loftus-Cheek, Pulisic a Mount a na jejich místo přišli Kovačić, James a Broja.

Chelsea si poté hlídala dvougólový náskok, držela míč na svých kopačkách a soupeře téměř do ničeho nepustila. V 90. minutě definitivně rozhodl utkání Broja, jenž v dobré pozici umístil střelu přesně k pravé tyči. Branku ještě zkoumal VAR, ale nakonec bylo rozhodnuto, že gólu bylo dosaženo dle pravidel.

Blues si připsali vítězství 3-0 a díky třem bodům se posunuli na 4. příčku v Premier League.

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC 4:0

08.10.2022 16:00

Góly: 20. João Cancelo, 32. Phil Foden, 49. Riyad Mahrez, 65. Erling Haaland

Manchester City doma opět válel a v desátém kole Premier League porazil Southampton 4:0. Skóre otevřel João Cancelo, další góly pak přidali Phil Foden, Riyad Mahrez a nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který už má na kontě patnáct gólů.

Už ve druhé minutě domácí hostům ukázali, že je nečeká nic lehkého. Parádní centr vyslal Cancelo, který na zadní tyči našel Mahreze. Ten si balon připravil a vyslal křižnou ránu, kterou parádním zákrokem vyrazil Gavin Bazunu. V další velké šanci Citizens Foden našel z levé strany Haalanda, který už byl sám před Bazunuem. Pokusil se jej obstřelit, jenže trefil pouze tyčku, které se míč odrazil do zámezí.

Co nevyšlo předtím, podařilo se ve dvacáté minutě, kdy už City skóre zápase otevřeli. Ve středu hřiště se balonu ujal Foden, který jej poté posunul doleva na Cancela, který ukázal, že momentálně hraje v parádní formě. Vydal se totiž na odvážný průnik až do pokutového území, kde přešel přes Warda-Prowseho a přízemní ranou rozvlnil síť.

Uběhla půlhodina hry a domácí se ujali dvoubrankové vedení. Genialitu předvedl belgický špílmachr Kevin De Bruyne, který svou typickou přihrávkou vyslal Fodena, který z levé strany pronikl do pokutového území, využil laxnosti hostujících obránců a obloučkem překonal vybíhajícího brankáře Bazunua.

Těsně před přestávkou mohli zahrozit i hosté, když překonali presink soupeře. Balon poté putoval doprava na Adama Armstronga, který na středu našel svého jmenovce Stuarta Armstronga, který vyslal zpoza šestnáctky prudkou ránu, jež těsně přeletěla břevno. A tak po pauze znovu trestali Citizens. Ve velké pohodě hrající Cancelo vyvezl míč až k šestnáctce, kde jej předal Rodrimu a ten obloučkem našel Mahreze. Volej Alžířana zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Tři šance měl okolo šedesáté minuty Haaland a až ta třetí skončila gólem. Nejprve před odkrytou bránou nedosáhl na přihrávku od De Bruyneho, poté už překonával Bazunua, ten mu však stihl míč na poslední chvíli vypíchnout.

Poté se do kombinace Cancela a Grealishe zapojil ještě De Bruyne, finální centr však nakonec letěl z kopačky portugalského obránce a norský kanonýr už se tentokrát nemýlil. V závěru se ještě přes Salisua uvolnil Palmer, jehož ránu však dokázal Bazunu zneškodnit.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brentford FC 5:1

08.10.2022 16:00

Góly: 21. Bruno Guimarães, 28. Jacob Murphy, 56. Bruno Guimarães, 82. Miguel Almirón, 90. Ethan Pinnock (vl.) - 54. Ivan Toney (pen.)

Do zajímavé formy se dostává Newcastle United. Ten si totiž připsal druhou vysokou výhru v řadě, když na vlastním stadiónu rozstřílel Brentford vysoko 5:1. Hosté se přitom po deseti minutách málem dostali do vedení, jenže VAR jejich úvodní branku zrušil a od té doby už bylo na hřišti jen jedno mužstvo.

Jako první zahrozili hosté, v desáté minutě totiž Baptiste prodloužil míč z hloubky pole na Toneyho, ten míč ale mezi nohama pustil na Mbeuma, který z hranice vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Radost mu však po minutové kontrole zkazil videorozhodčí, který posoudil počínání jeho kolegy Toneyho jako ofsajdové a branka tak nemohla být uznána.

Pak už se rozjel Newcastle. Po krásném centru Trippiera se na zadní tyči objevil zcela osamocený Guimaraes a hlavičkou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. O pět minut později předvedl hrozivou minelu v rozehrávce brankář Raya, který našel jen kopačky útočníka Wilsona. Ten nezpanikařil a balón ještě předložil před prázdnou branku Murphymu, který už snadno skóroval.

Po změně stran se Brentford ještě na chvíli vzchopil a pokusil se dostat zpět do hry. Ránu Mbeuma zlikvidoval brankář Pope, po následném centru ale zahrál rukou obránce Burn a kopala se penalta. K té se postavil útočník Toney a chladnokrevně ji proměnil.

Brentford byl ale na dostřel jen nějaké dvě minuty, pak totiž ve středu lacině přišel o míč, hvězda zápasu Guimaraes se ze střední vzdálenosti opřela do míče a trefila se přesně k pravé tyči Rayovy branky.

Poslední dva přesné zásahy si domácí schovali do poslední desetiminutovky. Nejprve předvedl další strašlivou chybu stoper Pinnock, který dal krátkou malou domů, čehož naplno využil číhající Almiron, obešel brankáře a do prázdné branky poslal čtvrtý gól. Neštastník Pinnock pak dílo zkázy dokonal v nastaveném čase, když si do vlastní svatyně srazil Joelintův centr a upravil tak na konečných 5:1 pro Newcastle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC980123:1024
2.Manchester City972033:923
3.Tottenham Hotspur962120:1020
4.Chelsea FC851213:1016
5.Manchester United850313:1515
6.Newcastle United935117:914
7.Brighton & Hove Albion842214:914
8.AFC Bournemouth93338:2012
9.Fulham FC932414:1811
10.Liverpool FC824220:1210
11.Brentford FC924316:1710
12.Everton FC92438:910
13.West Ham United93158:1010
14.Leeds United823311:129
15.Crystal Palace823310:129
16.Aston Villa92347:119
17.Southampton FC92168:177
18.Wolverhampton Wanderers91353:126
19.Nottingham Forest91267:225
20.Leicester City911715:244

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (432)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele