10. kolo
08.10.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Robert Sánchez (© AFP)

Tottenham si poradil s nepříjemným Brightonem a zůstává v kontaktu s čelem

Zápas mezi Brightonem a Tottenhamem rozhodl ve 22. minutě Harry Kane. Domácí mužstvo se sice snažilo srovnat, nicméně obrana Tottenhamu, ve které exceloval Eric Dier, dokázala udržet čisté konto.

První ohrožení Sánchezovy branky přišlo hned ve třetí minutě, kdy zahrával Heung-min Son přímý kop z nebezpečného prostoru. Jihokorejský útočník mířil mezi tři tyče, ale domácí gólman si s jeho střelou bez větších problémů poradil. Ve dvanácté minutě se ocitl po centru na vzdálenější tyč ve skvělé pozici Matt Doherty, ale Irova skákavá střela z první nebyla vůbec přesná.

Ve 20. minutě nejprve prověřil Sáncheze střelou z dálky Bentancur, španělský brankář dokázal míč vyrazit. Z následujícího rohu však přišla první branka zápasu. K míči se dostal Son, který stříleným centrem našel přesně hlavu Kanea. Ten míč šikovně hlavou prodloužil a poslal jej za záda domácího gólmana.

Po půlhodině hry měl na hlavě vyrovnání domácí kapitán Lewis Dunk. Ten si v hlavičkovém souboji po rohu Grosse počínal lépe než Bentancur, ale jen těsně minul Llorisovu branku. Podobně skončil také pokus Sollyho Marche o pár minut později. Tlak domácích se v závěru první půle stupňoval, nicméně nedokázali dostat míč za záda francouzského brankáře.

Brighton se na začátku druhé půle snažil srovnat, nicméně si nedokázal vypracovat žádnou brankovou příležitost. První zajímavou situaci po poločasové přestávce tak měli hosté, když dokázal Kane setřást bránícího Dunka, ale následná střela anglického reprezentanta neměla potřebné gólové parametry.

Brighton byl i nadále lepším týmem, hrozil ale Tottenham. V 74. minutě vytahoval Sánchez míč ze své sítě podruhé v utkání, krásná branka Sona však nebyla pro těsný ofsajd uznána.

Bezzubá ofenziva Brightonu nenašla recept na skálopevnou obranu Tottenhamu, a tak zápas skončil výhrou hostů 0:1.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele