10. kolo
08.10.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bournemouthu (© AFP)

Bournemouth domácí zápas s Leicesterem zvládl

Leicester nenavázal na výborný výkon proti Nottinghamu a v 10. kole nestačil na Bournemouth. Hosté přitom začali výborně a již v 10. minutě je poslal do vedení Daka. Domácí po inkasované brance zabrali a postupem času měli více ze hry. Po přestávce se během čtyř minut prosadili Billing a Christie, čímž výsledek otočili a zajistili svému týmu tři body.

Leicesteru se z první vážné šance podařilo vstřelit branku. V 10. minutě se v dobré pozici objevil Barnes, jeho nadějnou střelu zblokoval jeden z obránců, míč se dostal až k volnému Dakovi, jenž neměl problém uklidit míč do branky. Regulérnost branky schválil i VAR, a tak šli hosté do vedení 1-0.

Ve 37. minutě mohli domácí vyrovnat. Přesnou finální přihrávku dostal Christie, ale jeho střela po zemi našla pouze rukavice připraveného brankáře. Ke konci prvního poločasu Bournemouth převzal iniciativu v zápase a byl daleko nebezpečnější než hosté.

Ve 43. minutě to byli znovu Cherries, kteří spálili velkou šanci. Na pěkný centr si v pokutovém území soupeře naskočil Christie, avšak ani napodruhé skvělého Warda nepřekonal. Do šaten se tedy šlo za stavu 1-0 pro Leicester.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji opět domácí, ale několik jejich útočných pokusů zastavila pozorná obrana Leicesteru. V 58. minutě zajel do protihráče Soumaré a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

V 67. minutě skončili v zápase Castagne a Daka, jež byli nahrazeni Vardym a Amarteym. Postupný tlak domácích slavil úspěch v 68. minutě. Po skrumáži v pokutovém území Foxes se k míči dostal Billing a svou dorážku uklidil pod břevno.

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí šli do vedení. Nejdříve vystřelil nebezpečně Barnes, jeho pokus mířící do pravé části brány vyrazil Ward pouze ke Christiemu, který tak na třetí pokus velšského brankáře překonal.

V 88. minutě tvrdě zfauloval protihráče Maddison a rozhodčí to ocenil žlutou kartou. V 95. minutě se znovu prosadil Christie, ale jeho gól nemohl platit z důvodu ofsajdového postavení. Bournemouth těsný náskok udržel a v domácím utkání vyhrál 2-1.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele