10. kolo
09.10.2022 20:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

United se dotahují na top čtyřku

Manchester United si poradil v desátém kole Premier League s Evertonem na jeho stadionu 2:1. Domácí Toffees poslal do vedení Alex Iwobi, hosté pak zápas zásluhou Antonyho a Cristiana Ronalda otočili. VAR navíc kvůli ruce odvolal gól Marcuse Rashforda.

United si určitě jeli na Everton pro výhru, ten jim však už v páté minutě ukázal, že jim nenechá nic zadarmo. Toffees šli po zisku míče do rychlého protiútoku, Alex Iwobi dostal přihrávku z levé strany, srovnal si balon na pravou nohu a vyslal krásnou technickou střelu do horního růžku, na kterou David de Gea nedosáhl. Vyrovnáno však bylo už o deset minut později. Domácí si tak dlouho přihrávali na středu hřiště, až o míč přišli. Manchester podnikl rychlý brejk, Martial přihrál na rozběhnutého Antonyho a ten z pravé strany perfektně obstřelil Pickforda, který se natahoval marně.

Domácí gólman musel nadále zůstat v pozoru, ve 22. minutě se na něj valila další akce Red Devils. Bruno Fernandes z pravé strany hledal Martiala, kterému se ale po nohy vrhnul brankář Evertonu a situaci zneškodnil. O dvacet minut poté měl obrovskou šanci Casemiro, kterého zleva povedeným centrem našel Marcus Rashford, jenže brazilský záložník hlavičkoval jen do pravé tyče. Obrat tak nastal až ve 44. minutě, když domácí zbytečně přišli na útočné polovině o balon. Casemiro jej ihned poslal na rozběhnutého Cristiana Ronalda, který nahradil zraněného Martiala, a portugalský fenomén dokázal prostřelit vyběhnutého Pickforda, čímž si připsal jubilejní sedmistý klubový gól.

Deset minut před koncem se hosté radovali z pojišťovací branky, avšak zbytečně. Rashford vyhrál hlavičkový souboj, přešel přes Iwobiho i Tarkowskiho, dokonce udělal kličku Pickfordovi a poslal balon do prázdné brány. Tahle individuální paráda ale nakonec nemohla platit, protože anglický reprezentant si při přechodu přes jednoho z obránců míč lehce přiťukl rukou, což poté odhalil VAR. Manchesteru to nakonec vadit nemuselo, jednobrankové vedení už v Goodison Parku uhájil.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Class 92

Jsem opravdu zvědav chlapci co v Liverpoolu předvedete???

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele