10. kolo
09.10.2022 17:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal zvládl přestřelku s Liverpoolem

Arsenal zvládl náročný duel desátého kola Premier League a porazil na Emirates Stadium Liverpool 3:2, díky čemuž se udržel na čele ligové tabulky. Reds se trápí a jsou až desátí. Za Gunners se prosadili Gabriel Martinelli a dvakrát Bukayo Saka, z toho jednou z pokutového kopu. Za hosty skórovali Darwin Núñez a Roberto Firmino.

Hráči Liverpoolu zřejmě ještě byli v myšlenkách v šatně, když už Arsenal v první minutě skóroval. Domácí předvedli ukázkovou kombinaci, Martin Ödegaard poslal přihrávku mezi dvěma protihráči do vápna, kam naběhl Gabriel Martinelli a střelou bez přípravy překonal vyběhnutého brankáře Alissona, který se hodně zlobil na své spoluhráče. Vyrovnání se na druhé straně hostům málem dostalo po půlhodině hry. Na centr z pravé strany si naběhl do vápna Luis Díaz, zastavit jej chtěl William Saliba, jenže balon tečoval tak nešťastně, že jej nasměroval na vlastní bránu a perfektní zákrok musel vytáhnout Aaron Ramsdale.

Hosté se však vyrovnání nakonec dočkali ve 34. minutě. Na pravé straně přidržel míč Luis Díaz, který jej nakonec nasměroval na malé vápno, kde se objevil nikým nepokrytý Darwin Núñez, který pas šikovně tečoval za vyběhnutého Ramsdalea. Obrana Arsenalu v tomto případě hodně zaspala. Hlavní sudí však v prvním poločase nastavil pět minut, čehož domácí dokázali dokonale využít ke strhnutí vedení na svou stranu. Bukayo Saka zůstal u malého vápna úplně volný, křižná přihrávka před odkrytou bránu sice byla trochu přetažená, ale hráč Arsenalu dokázal pravačkou na míč dosáhnout a tečoval jej do odkryté části hostující branky.

Vedení však domácímu mančaftu vydrželo po přestávce jen pár minut. Roberto Firmino využil ideálního momentu a naběhl si za obranu do pokutového území. Z levé strany zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, kam domácí gólman nemohl dosáhnout, jeho rána navíc měla pořádnou razanci, takže by s ní měl Ramsdale problémy, i kdyby byla hůře umístěná. Po sedmdesáté minutě byl rušno na druhé straně. Spoustu práce měl gólman Alisson Becker, který nejprve musel krýt prudkou ránu z pravé strany a poté si musel poradit i s dorážkou Gabriela Jesuse, který zakončoval z bezprostřední blízkosti a až trestuhodně si se situací nedokázal poradit, ačkoliv mu soupeřův gólman značně zhoršil střelecký úhel.

O minutu později odpískal hlavní rozhodčí k podivu všech hostujících hráčů i činovníků pokutový kop pro Gunners. Posléze vznikla strkanice ve vápně hostů, kteří opravdu nelibě nesli předchozí verdikt sudího, se kterým ale pochopitelně těžko mohli něco udělat. Penalty se ujal Bukayo Saka, jenž měl malý rozběh, ale přesnou střelu, kterou adresoval po zemi ze svého pohledu na levou stranu. Brankář záměr vystihl, ale skočil pozdě, a tak na balon už nedosáhl. Domácí už poté Liverpool do žádné větší příležitosti nepustili a zažívají nejlepší ligový start za posledních patnáct let.

Kanonýry čeká v týdnu v rámci Evropské ligy duel na půdě Bodo/Glimt, kde jsou zatím stoprocentní. V ligové soutěži v příštím kole zamíří na stadion Leeds United. Liverpool v Lize mistrů zamíří do Skotska na utkání s Glasgow Rangers, v Premier League jej čeká další velmi náročný soupeř, na Anfield přijede Manchester City s nejlepším střelcem soutěže Erlingem Haalandem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
Gunner14

4:2

Reagovat
Mr.S

3:1

Reagovat
Ranoth

1:2

Reagovat
fcb+mufc

3-3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
oli9

1:3

3 body prosím

Reagovat
hematop

3:2

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele