10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Odsonne Edouard (© AFP)

Eze v závěru utnul nepříznivou bilanci Crystal Palace. Leeds ztratil dech už v první půli

Crystal Palace zvítězil v 10. kole Premier League na domácím hřišti 2:1 nad Leedsem. Hosté se v 10. minutě dostali do vedení zásluhou dorážejícího Pascala Struijka, ještě v první půli však dokázal i přes výraznou převahu hostů vyrovnat Odsonne Édouard. Domácí po změně stran zvýšili tempo a zasypali svého soupeře střeleckými pokusy. V 76. minutě jeden z nich proměnil v rozhodující gól Eberechi Eze a ukončil čtyřzápasové čekání Orlů na vítězství.

Hráči Leedsu se po skvělém úvodu sezony začali výkonnostně i výsledkově propadat. Z posledních čtyř utkání si připsali pouhé dva body. Na druhé straně Crystal Palace také tápalo, s výkonem proti Chelsea v minulém kole však mohl být manažer Patrick Vieira spokojený.

Jeho celek držel dlouhou dobu vyrovnaný stav, o který přišel až v úplném závěru. I proto nastupovali Orli do následujícího střetnutí v roli mírného favorita.

Hosté se v úvodu snažili papírovým předpokladům vzepřít a už v 10. minutě se ujali vedení. Krásnou individuální akci předvedl Brenden Aaronson, jehož střela sice skončila pouze na tyči, dorážející Struijk se však nemýlil.

Ve 24. minutě si na druhé straně naběhl na pěkný centr z přímého kopu Édouard a hlavou vyrovnal stav utkání. Hráči Leedsu byli střelecky aktivnější, další gól už ale diváci v první půli neviděli.

Domácí po změně stran pomalu přebírali otěže. V 57. minutě se velké šanci zjevil Jordan Ayew, jeho střelu však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. The Whites byli po změně stran příliš pasivní, za což je v 76. minutě potrestal Eze. Ten využil chytrého přistrčení od Wilfrieda Zahy, navedl si míč na střed hřiště a prudkou ranou k levé tyči poslal Orly do vedení. Ti tak dokázali zužitkovat herní převahu ze druhé půle a uhájit těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Crystal Palace tak dokázalo využít bouřlivé domácí atmosféry a připsalo si plný bodový zisk. V dalším utkání se 15. října střetne s Leicesterem, Leeds o den později změří síly s Arsenalem.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele