10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Michail Antonio (© AFP)

West Ham zvládl derby s Fulhamem

West Ham United vyhrál v utkání desátého kola Premier League s Fulhamem 3:1. Skóre otevřel hostující Andreas Pereira, za Hammers pak skóre otočili Jarrod Bowen z penalty, Gianluca Scamacca a Michail Antonio.

Cottagers zchladili domácí fanoušky už v páté minutě. Hosté se vrhli do otevřené obrany West Hamu a Neeskens Kebano poté na levé straně našel Pereiru. Ten nakonec situaci vzal na sebe, vřítil se do pokutového území a parádní ránou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Fabiańského.

Fulham mohl navíc o pár minut později přidat další branku. Z hranice vápna vypálil rychlík Daniel James, překonal domácího gólmana, jenže jeho rána pouze orazítkovala břevno.

Tři minuty po Jamesově břevnu se konečně připomněli i Hammers. Ze strany přiletěl před bránu centr na Scamaccu, který využil, že se o něj nikdo z hostující obrany nestaral, gólman Leno však byl připraven a jeho hlavičku vyrazil. Ve 26. minutě se do zakončení hlavou dostal znovu italský útočník, kterého však znovu vychytal Leno a neuspěl ani dorážející Bowen.

O minutku později měli domácí rohový kop, při kterém fauloval Pereira a sudí odpískal pokutový kop pro Hammers. Toho se ujal Bowen, počkal si na pohyb gólmana a zkušeně zakončil.

Po hodině hry otočil West Ham utkání ve svůj prospěch. Lucas Paquetá převzal balon ve středu pole, obloučkem našel Scamaccu a ten přeloboval vybíhajícího Lena. Situaci ještě dlouhou dobu zkoumal VAR kvůli možnému ofsajdu a zároveň hře rukou, nakonec však bylo vše v pořádku.

Aby měli domácí jistotu, přidal v 91. minutě třetí pojišťovací gól Antonio. Ten upaloval sám na gólmana Lena, který ale jeho pokus po zemi zneškodnil. Přibíhající Ream však srazil míč do svého kolegy, díky čemuž se k němu znovu dostal Antonio, uvolnil se a dokonal nepovedený moment hostujícího Fulhamu. Žádný z vracejících se hráčů Cottagers už totiž nedokázal zabránit zkáze.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Domácí úkol splněn. V poli vcelku vyrovnaný zápas jsme rozhodli nebezpečnější koncovkou. Góly? Samozřejmě platí! Opakovaný faul na Dawsona byl evidentní a ruka Scamacci prostě neviditelná. Tohle by se pískalo resp. nepískalo uprostřed hřiště bez protestů. Je vidět, že jsme opravdu posílili, jen mě pořád trochu drhne pravý kraj obrany. Za poslední měsíc jsme ztratili body jen v nešťastným zápase na Evertonu, takže je jasný, že jsme se zvedli. Teď urvat body na Southamptonu a před tím úspěšně zvládnout Anderlecht. COY!!!!!

Reagovat
duloig

Najlepší hráč na Ihrisku Dawson. Bez debaty. Teraz už len vzhuru tabulkou. Posili už si snáď sadli a jedeeeeem. C O Y I ⚒️

Reagovat
kolouch

Výsledek super, určitý posun je znát, ale do West Hamu posledních dvou sezón máme pořád hodně daleko. Připomíná mi to výhry za Bilice a Pellegriniho. Bez dominance, bez presingu, prostě se to nějak ukope. A to se bavíme o Wolves a Fulhamu... Na druhou stranu mám radost z posil, které už si našly cestu do základní sestavy. Spolupráce Paqueta -> Scamacca funguje čím dál líp. Z trochou nadsázky něco jako De Bruyne s Haalandem

Reagovat
OnlyWHU

Podle The Athletic byl Dawson jen dvě hodiny od toho, aby se před příchodem do Wolves v letním přestupovém oknu podrobil lékařský prohlídce. West Ham by za něj dostal pouhých 4 mil. liber!!! Vše naštěstí padlo přestupem Bednarka do Aston Vily, místo do WHU.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele