Premier League - souhrn 10. kola

27.11.2020, 22:53, aktualizováno 30.11.2020, 23:07
Komentáře a souhrny
Ivan Cavaleiro (© AFP)
West Ham přežil penaltu a zásah VARu mu pomohl k vítězství nad Aston Villou. Leicester překvapivě doma padl s Fulhamem a odmítl šanci dotáhnout se bodově na Tottenham s Liverpoolem. Ve šlágru kola se na gól čekalo marně, Chelsea tak remizovala s Tottenhamem. Počtvrté v sezóně ztratil obhájce titulu Liverpool, jenž neudržel vedení v Brightonu a po gólu z nastaveného času se oba soupeři rozešli nerozhodně. Manchester City pěti góly roznesl Burnley, zatímco Everton nestačil na Leeds. Arsenal podlehl Wolves...

West Ham United - Aston Villa 2:1

30.11.2020 21:00

Góly: 2. Angelo Ogbonna, 46. Jarrod Bowen - 25. Jack Grealish

Poslední utkání desátého kola Premier League nabídlo atraktivní podívanou, která mohla snadno přinést i více než konečné tři góly. Vítězně si nakonec počínal domácí West Ham v sestavě oběma českými reprezentanty Coufalem i Součkem, byť hostující Aston Villa měla zdánlivě vyrovnání opakovaně na dosah. Smolař večera Ollie Watkins však nejprve neproměnil pokutový kop a jeho vyrovnávací trefu v samém závěru pro změnu zneplatnilo ofsajdové přezkoumání videorozhodčího.

Villans tak vyšlo pořádně draho, že si nepohlídali nástupy do obou poločasů a pokaždé hned na úvod hry inkasovali. Hned v druhé minutě je takto vytrestal Angelo Ogbonna po Bowenově rohovém kopu, a přestože hostující kapitán Jack Grealish v 25. minutě srovnal po povedeném sólovém průniku i zakončení, pouhých 28 vteřin po změně stran se znovu prosadili hráči West Hamu. Tentokráte se trefil sám Bowen, jemuž posadil míč na hlavu Said Benrahma.

Hosté měli víc než dost příležitostí znovu srovnat, jenže Trézeguet ve vyložené pozici selhal, Watkins z pokutového kopu nařízeného za Ricovo zatažení Trézeguetova dresu napálil míč jen do břevna, a když pak v samém nastavení přece jen útočník Aston Villy dotlačil míč do sítě, tak jej o gólovou radost připravil videorozhodčí, neboť Watkins byl svým ramenem v těsném postavení mimo hru. Družina Davida Moyese tak poskočila na skvělé páté místo, zatímco Villans jsou s dvoubodovým odstupem desátí.

Více informací k zápasu

Leicester City - Fulham FC 1:2

30.11.2020 18:30

Góly: 86. Harvey Barnes - 30. Ademola Lookman, 38. Ivan Cavaleiro (pen.)

Pondělní dohrávka mezi Leicesterem City a Fulhamem přinesla nečekané rozuzlení v podobě výhry hostí, kteří se po výsledku 2:1 vymanili ze sestupového pásma a ke všemu i zlomili vlastní penaltovou kletbu. Leicester sice i nadále zůstává na čtvrtém místě, ovšem domácí prohra s nováčkem musí svěřence Brendana Rodgerse pořádně mrzet.

Cottagers se postarali o vše podstatné v závěru první půle, ovšem celé utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby je předtím dvakrát nezachránila branková konstrukce. Tielemansův volej napříč zalidněným pokutovým územím ke smůle domácích skončil jen na tyči a Fofanova následná rána z dorážky se pro změnu otřela o břevno branky Alphonse Aréoly.

Místo toho tak došlo k průlomu skóre na druhé straně, když rychlý brejk potáhl André-Frank Zambo Anguissa a postrčil míč Ademolu Lookmanovi, jenž tváří v tvář Kasperu Schmeichelovi chladnokrevně obstál.

Než se zaskočení hráči Foxes stihli rozkoukat, bylo jejich manko zničehonic dvojnásobné. Po zákroku Fuchse na Decordovu-Reida totiž sudí Hooper na radu videorozhodčího šel celý incident přezkoumat a nařídil pokutový kop. Vzhledem k tomu, že Fulham v této disciplíně ztroskotal již třikrát za sebou, dalo se napětí příznivců hostí krájet, avšak Ivan Cavaleiro tuto kritickou chvíli ustál a na rozdíl od neproměněné penalty v minulém kole proti Evertonu tentokráte suverénně zabořil míč do sítě.

Brendan Rodgers sáhl o přestávce hned ke dvojímu střídání, avšak ani to kýžený obrat nenakoplo. Až čtyři minuty před koncem se přece jen po přiklepnutí Vardyho prosadil Harvey Barnes, ale víc toho už hráči Foxes v závěru nestihli a musí se smířit s porážkou 1:2.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

29.11.2020 20:15

Góly: 30. Gabriel Magalhães - 27. Pedro Neto, 42. Daniel Podence

Katastrofální domácí forma Arsenalu nebere konce. Severolondýnský klub si na svém Emirates Stadium připsal již třetí ligovou porážku v řadě a prožívá tak vůbec nejhorší vstup do nového ročníku Premier League v moderní historii. O výsledek 2:1 pro hostující Wolverhampton se postarali křídelníci Neto s Podencem, kteří umně střelecky nahradili zraněného Raúla Jiméneze, jenž po ošklivé srážce s Davidem Luizem skončil v nemocnici.

Právě Jiménezovo střetnutí hlav s Luizem vrhá na cenný triumf Wolves dlouhý stín, neboť zdravotní stav mexického forvarda se jevil nanejvýše vážný. To stoper Arsenalu dokončil první půli na hřišti, avšak o přestávce přece jen uvolnil své místo Robu Holdingovi. V tu chvíli už platil stav 2:1, neboť vše podstatné se odehrálo již před poločasovým odchodem do kabin.

Jako první udeřili hosté. V sedmadvacáté minutě vyzrál Adama Traoré na Kierana Tierneyho a dokázal z pravé strany ideálně odcentrovat na hlavu nehlídaného Leandera Dendonckera. Belgický reprezentant sice zblízka napálil míč jen do břevna, avšak obrana Arsenalu si nedokázala s odraženým míčem poradit, zmocnil se jej Pedro Neto a pohotově jej uklidil do odkryté branky.

Reakce domácích však byla blesková a sotva tři minuty nato bylo znovu srovnáno. Nakrátko rozehraný rohový kop skončil zpět u Williana, jehož centr do šestnáctky našel přesně hlavu Gabriela, jenž i v obležení bránících hráčů s hrubým taháním za dres v podání hostujícího Marçala dokázal vystřihnout ukázkovou hlavičku, po níž se brankář Raúl Patrício natahoval marně.

Ještě než ale došlo na dlouhé desetiminutové nastavené způsobené dlouhým ošetřováním zmíněné dvojice Jiménez-Luiz, povedlo se Wolves znovu odskočit do vedení. I tentokrát šlo o dorážku, kdy byl hostující hráč rychlejší než pasivní obrana "Kanonýrů" - tečovanou Netovu střelu sice Bernd Leno dokázal vyrazit, jenže míč si uzmul Raúl Podence, šikovně se vyhnul Gabrielově skluzu a chladnokrevně prostřelil i vyběhnuvšího Lena.

Po změně stran se již Wolverhampton uchýlil spíše k opatrnému bránění náskoku, z čehož vyplynula územní převaha domácích, ovšem žádné větší ohrožení Patríciovy branky přesto nepřicházelo. Arsenal se zmohl jen na sérii centrů a na vyrovnávací gól se čekalo marně. Tým Mikela Arteta tak přesně rok po vyhazovu Unaie Emeryho okupuje nelichotivou čtrnáctou příčku, přičemž před rokem byl "jen" osmý, zatímco Wolves poskočili na příčku šestou.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 0:0

29.11.2020 17:30

Góly: -

Šlágr kola nakonec branku nepřinesl. K vidění bylo podle předpokladů opatrné utkání, které nenabídlo mnoho brankových příležitostí. V prvním poločase byli o něco nebezpečnější hosté, v druhém dějství se však už pouze bránili, nicméně domácí Chelsea defenzivní tvrz Tottenhamu zdolat nedokázala. Tottenham se tak posouvá zpět na první místo v tabulce, Chelsea zůstává třetí.

Přitom skóre se mohlo měnit už v první desetiminutovce, jednu z prvních akcí zápasu totiž potáhl Mount a pěknou přihrávkou našel v solidní pozici uvnitř pokutového území hostí Wernera, který tentokráte v zakončení zachoval chladnou hlavu a parádním obstřelem dostal míč za Llorisova záda. K jeho smůle a smůle fanoušků domácího celku byl ale správně odmáván a odpískán ofsajd, tudíž stav zůstával 0:0. Další šance připadly na kopačky hostujícího mužstva - nejprve se po hezké kombinaci mezi Reguilonem a Kanem dostal do palebné pozici Bergwijn, ovšem branku Mendyho přestřelil. Následně se zpoza vápna zase do míče opřel Aurier a tentokráte už strážce domácí svatyně zasahovat musel, u své pravé tyče však byl včas a ránu vyrazil.

Do konce poločasu ještě pálil nepřesně z volného přímého kopu Kane, na straně druhé se zase k odraženému míči dostal Chilwell, ovšem ani jeho pokus si ránu mezi tři tyče nenašel.

Druhou půli začali přece jenom lépe domácí, kterým se konečně podařilo Tottenham zatlačit a definitivně tak převzít otěže zápasu do svých rukou. Dvě minuty po změně stran se k zakončení uvnitř vápna dostal Werner a jeho rána skončila jen těsně vedle, ovšem při zpracování si pomohl rukou a ani případná branka by tak neplatila. Poté se o slovo přihlásil útočník Abraham, který se dostal do tří nadějných pozic. Nejprve nedokázal správně trefit prudký centr Jamese, o dvě minuty později se tato spolupráce opakovala, ale ani tentokráte nedokázal Abraham zasáhnout míč naplno. Do své největší šance se dostal po více než hodině hry, kdy se dokázal dostat za záda stopera Diera, kde jej našel střílený centr Wernera, jenže ani tentokráte jej útočník Chelsea v krkolomné pozici nedokázal dostat do branky.

Pětadvacet minut před koncem ještě pálil z hranice vápna nad Ziyech, načež tlak domácích utichl a hra se převážně odehrávala ve středu pole. Rozhodnutí mohl přinést v poslední desetiminutovce Mount, ovšem jeho utěšenou ránu dokázal Lloris konečky prstů vytáhnout na roh. Pětiminutové nastavení pak přineslo po jedné šanci na obou stranách - nejprve se hrozivé hrubice dopustil stoper Rodon, který svou hlavičkou jen namazal Giroudovi, jenže ten svého reprezentačního kolegu v bráně Spurs přehodit nedokázal a míč nasměroval pouze do jeho rukavic. O minutu později si svou slabší chvilku vybral Zouma, který nepochopitelně namazal do brejku Lo Celsovi, který naštěstí celou situaci vyřešil hrůzostrašně a neškodným dloubáčkem tak rozhodl o tom, že se na Stamford Bridge po bezgólové remíze body dělily.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester United 2:3

29.11.2020 15:00

Góly: 23. Jan Bednarek, 33. James Ward-Prowse - 60. Bruno Fernandes, 74. Edinson Cavani, 90+2. Edinson Cavani

Fotbalisté Southamptonu prohráli domácí utkání s Manchesterem United, ačkoliv vedli už 2:0. Jejich vedení obstarali v první půli Jan Bednarek a James Ward-Prowse, po přestávce však skóre otočili Bruno Fernandes a dvěma brankami Edinson Cavani.

Ačkoliv hosté byli v úvodu aktivnějším celkem, do vedení šel ve 23. minutě Southampton. Domácí při rohu zahustili malé vápno, kde se Jan Bednarek prodral před Rashforda a hlavičkou na přední tyči otevřel skóre. O pět minut později mohlo být s hosty ještě hůř. Walker-Peters se po pravé straně prodral do vápna, kde nebezpečně vystřelil a Telles jeho pokus tečoval na tyč, z čehož vzešel rohový kop. Ve 30. minutě se ke slovu dostali United. Brankář Saints nejprve chybně poslal míč přímo na kopačku Greenwooda, jenže vzápětí svou chybku napravil skvělým zákrokem proti jeho střele i proti následné dorážce Fernandese.

Po chvíli však domácí přidali druhý gól. Přímého kopu se po faulu na Djenepa ujal kapitán James Ward-Prowse, jehož parádně zakroucený míč zapadl k pravé tyči, kam se de Gea natáhl pozdě. Domácí byli stále při chuti. Rychlý brejk Saints zakončil Djenepo dvě minuty po druhé brance, před vápnem si stáhl míč do středu a tvrdou ránou prověřil de Geu.

O přestávce zraněného De Geu v brance United vystřídal Dean Henderson a hned v prvních minutách druhého poločasu se musel činit při dvou střelách domácích. V 52. minutě měl na druhé straně Rashford na kopačce snížení. Anglický střelec se vydal do nečekaného brejku, dostal se až do vápna, odkud chtěl tváří v tvář propálit McCarthyho, ale ten mu skvěle zmenšil úhel a míč pokryl. Nápor United dále sílil. McCarthy musel vyboxovat vysoký centr do vápna, kde však míč zůstal, až se k němu ve středu dostal Cavani, jenž z otočky pálil nad.

Po hodině hry se Rudí ďáblové dočkali. Saints ztratili míč na polovině hřiště, načež se hosté dostali do útoku. Cavani z pravé strany odcentroval do vápna, kde stál osamocený Bruno Fernandes a v klidu poslal míč mimo dosah McCarthyho. Hosté ožili a po dalších deseti minutách Wan-Bissaka poslal z pravé strany centr, na který si šikovně naskočil Cavani, jehož hlavička mířila těsně vedle pravé tyče.

Tohle střídání se Manchesteru povedlo. Edinson Cavani korunoval v 74. minutě parádní výkon vyrovnávacím gólem. Míč se odrazil za vápno, odkud poslal tečovaný střílený centr Fernandes, do jehož pasu se položil uruguayský útočník a hlavičkou ho usměrnil do sítě.

Domácí se připomněli deset minut před koncem, kdy Adams skvěle zkrotil vysoký míč, který si šikovně připravil a parádní pokus poslal těsně vedle pravé tyče. Zápas už směřoval k remíze, ale ve druhé minutě nastavení se dostal znovu ke slovu Edinson Cavani. Zkušený útočník si našel centr na malé vápno a přesnou hlavičkou otočil zápas ve prospěch svého mužstva.

Southampton tak po kruté prohře zůstal pátý, United poskočili na sedmou příčku a mají zápas k dobru.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Sheffield United 1:0

28.11.2020 21:00

Góly: 13. Conor Gallagher

Dva nejhorší celky Premier League se střetly na závěr sobotního programu v Birminghamu. Domácí tým tam přehrál trápící se Sheffield United 1:0, přičemž o jedinou branku se v úvodu postaral Gallagher.

Baggies byli od samého začátku hladovější, a i když Grant v úniku neuspěl, dokázal se vzápětí prosadit Conor Gallagher. K němu se odrazil míč po rohovém kopu, načež Gallagher zpoza vápna vyslal přízemní ránu přesně k tyči.

Hosté se hned hnali za vyrovnáním, Johnstone musel vytáhnou skvělý zákrok proti Burkeovi. Zbytek první půle už byl podstatně klidnější, jediné větší vzrušení přišlo po rohovém kopu West Bromwiche, když Ramsdale výtečně zneškodnil Granta.

Nedlouho po návratu ze šaten se hostující gólman musel znovu činit, následný Grantův přímák srazila nad břevno zeď. Johnstone pak musel do pozoru v závěrečných minutách. Nejprve se mu sevřelo srdce při Bergeově centru, následně tasil zákrok proti McBurnieho pokusu.

A jelikož gólman domácího celku zneškodnil i Brewsterovu ránu a následně v obrovské šanci selhal Ivanović, skončilo utkání vítězstvím West Bromwiche.

Více informací k zápasu

Everton FC - Leeds United 0:1

28.11.2020 18:30

Góly: 79. Raphinha

Další nečekanou porážku má za sebou Everton. Ten po povedeném vstupu do sezóny strádá a nyní dokonce na domácím hřišti nestačil na nováčka z Leedsu. Tomu podlehl 0:1 poté, co se v závěrečné čtvrthodině prosadil Raphinha.

Peacocks nastoupili do zápasu velmi aktivně až už ve druhé minutě se dostal do šance Raphinha, který sice obhodil Pickforda, ovšem balón se kutálel příliš pomalu. Na druhé straně musel do akce i Meslier, který předvedl proti Doucourému opravdu výtečný zákrok.

Za hosty se nadále skvěle prezentoval Raphinha, který připravil tutovku Harrisonovi, jenž ovšem selhal. Tím tlak Leedsu nekončil, ve dvacáté minutě prověřil Pickforda Bamford. Další šance přišla poté, co Jamesovi nebyl kvůli ofsajdu uznán gól. Z dlouhého obléhání však nic nevytěžili Raphinha ani Harrison.

Krátce před pauzou se podruhé radoval Everton, ani tentokráte mu to ovšem nevydrželo dlouho. Při Richarlisonově hlavičce totiž gólmanovi stínil v ofsajdu stojící Godfrey. Hned po přestávce bídně rozehrál Meslier, který ovšem svou chybu stihl napravit a na Jamesův lob zacouvat zpět do brány.

I Leeds se dočkal neregulérní branky, Bamfordovi asistující Alioski totiž přijímal přihrávku v ofsajdové pozici. Ovšem po necelých osmdesáti minutách hry už přišel první nezrušený gól, to když zpoza vápna napřáhl Raphinha, načež se Pickford proti umístěné střele natahoval marně.

A jelikož se Everton ve zbytku utkání na nic nezmohl, zůstává nadále na šesté příčce. Naopak Leeds se vyšvihl na místo jedenácté.

Více informací k zápasu

Manchester City - Burnley FC 5:0

28.11.2020 16:00

Góly: 6. Riyad Mahrez, 22. Riyad Mahrez, 41. Benjamin Mendy, 67. Ferrán Torres, 69. Riyad Mahrez

Ofenziva Manchesteru City v posledních týdnech jistě nefungovala podle představ Pepa Guardioly, v sobotu odpoledne si ovšem konečně vybrala střelecký den a pěti brankami rozdrtila neškodné Burnley. Hostům se vůbec nevydařil úvod utkání, v prvních dvaceti minutách inkasovali dvě banky a o osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto. Ve zbývajícím čase byla k vidění hra na jednu branku a vzhledem k počtu šancí mohlo být výsledné skóre klidně i vyšší.

Manchester City na nic nečekal a už po pěti minutách se ujal vedení. Burnley ztratilo míč v nebezpečném prostoru ve středu hřiště, modrá rota tak okamžitě vyrazila do rychlého kontru, který potáhl De Bruyne, před vápnem našel parádní přihrávkou rozeběhnutého Mahreze, který si prvním dotekem balón připravil a druhým jej perfektně uklidil přesně k tyči. Podruhé zaspala obrana hostí po dvaceti minutách po autovém vhazování Walkera - ve svém vápně totiž ponechala opět osamoceného Mahreze, který si nikým neatakován míč zpracoval, následně si pohrál s oběma stopery a krásnou ranou o zadní tyč zvýšil vedení svého celku.

O pět minut později mohl být rozdíl už tříbrankový, ovšem branka Ferrana Torrese tentokráte nemohla platit kvůli postavení mimo hru. Do kabin se ale přece jen šlo za stavu 3:0, těsně před poločasem totiž našel De Bruyneho přesný centr nabíhajícího Mendyho, který z voleje poslal balón za záda hostujícího brankáře.

Po pauze pokračoval koncert ofenzivy Manchesteru City, která krátce po hodině hry přidala také čtvrtý přesný zásah. Parádní kombinaci po ose Mahrez - Walker - Jesus - Torres uklidil posledně jmenovaný prudkou přízemní ranou k tyči, na kterou brankář Burnley neměl nejmenší šanci dosáhnout. Burnley touto dobou vůbec nestíhalo a enormní problémy hostujícímu celku dělal hlavně De Bruyne a Mahrez, přičemž to byl druhý jmenovaný, který o pár chvilek později završil hattrick. Belgický reprezentant tentokráte parádním pasem oslovil střídajícího Fodena, který finální fázi vyřešil výborně a přesný centrem našel hlavu Mahreze, který už se zblízka nemohl mýlit.

Pošesté pak balón v posledních patnácti minutách dopravil do sítě Gabriel Jesus, respektive si vsítil smolný vlastní gól brankář Peacock-Farrell, od potupy při své premiéře jej však zachránilo ofsajdové postavení útočníka Citizens, kvůli kterému nakonec branka nebyla uznána.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC 1:1

28.11.2020 13:30

Góly: 90+3. Pascal Groß - 60. Diogo Jota

Liverpool nakonec veze z Brightonu pouze bod za remízu 1:1. Hosté se sice v druhé půli ujali vedení, nicméně jejich výkon nebyl přesvědčivý a vyrovnání domácích se tak dá označit za spravedlivé. Byl to každopádně další zápas, ve kterém hosty určitě nepotěšil VAR, který jim kvůli ofsajdovému postavení zrušil dvě branky a v nastaveném čase doporučil hlavnímu sudímu nařídit pokutový kop za faul Robertsona na Welbecka.

Na první příležitost se nečekalo vůbec dlouho, již ve třetí minutě totiž pěkným pasem vysunul Fabinho kanonýra Salaha, který pálil z hranice šestnáctky a pořádně vyplašil domácího brankáře, rána však nakonec mezi tři tyče nemířila. Domácí odpověděli po deseti minutách, když si na pas Grosse naběhl aktivní Connolly a postupoval sám na Alissona, jeho obstřel však ke vší smůle domácích skončil těsně vedle.

Ještě větší šanci měl Brighton po dvaceti minutách hry, to totiž Connollyho ve vápně nešikovným zákrokem skolil Neco Williams a kopala se penalta. K té se postavil útočník Maupay a míč poslal na opačnou stranu, než na kterou se posunul brankář Alisson. Z gólu se však přesto radovat nemohl, jelikož míč z jeho kopačky zamířil trestuhodně půl metru vedle levé tyče.

Vedení Brightonu mohl vystřelit po půlhodině hry náhradník Trossard, který se na hranici vápna uvolnil a chytrým pokusem se snažil míč umístit za zadní tyč, jenže to se mu o dobrý metr a půl nepodařilo. A tak udeřilo na druhé straně - výkop Alissona se dostal k nehlídanému Firminovi, který balón bleskurychle nasměroval na rozeběhnutého Salaha, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Z poloviny hřiště se ale nakonec nerozehrávalo, tradiční kontrola VARu totiž našla několikacentimetrový ofsajd egyptského útočníka, a tak zůstalo skóre bezbrankové.

První polovinu zápasu sice Liverpool neměl pod kontrolou, ovšem poločasová přestávka a příchod záložníka Hendersona ráz duelu přece jenom změnila. Od úvodu druhého dějství se hráči Liverpoolu natlačili na polovinu domácích a získali územní převahu. Dlouho to však k žádné vážnější šanci nevedlo. Až po hodině hry si Jota chytře odskočil od stoperů, převzal přihrávku od Salaha, navedl si míč na střed hřiště, naznačením střely posadil dva obránce domácího celku a následně přesnou křižnou ranou otevřel skóre zápasu.

Následovala hluchá pasáž, ve které se toho mnoho nedělo, nicméně poslední desetiminutovka přinesla pořádné drama. Nejprve se po volném přímém kopu Robertsona prosadil Mané a zdálo se, že Liverpoolu definitivně vystřelil tři body. Jenže ani tentokráte nebyla branka uznána a opět se jednalo o ofsajd - nutno ale podotknout, že tady hostující hráči žádné námitky mít nemohou.

V nastaveném čase pak při snaze odkopnout míč trefil Robertson Welbecka a anglický útočník se po chvilce poroučel k zemi. Hra však pokračovala dále, hlavní rozhodčí totiž zákrok nevyhodnotil jako penaltový. Opačného názoru však byl jeho kolega u videa, který jej poslal situaci překontrolovat k obrazovce, načež hlavní sudí svůj verdikt změnil a Brighton v utkání kopal druhou penaltu. K té se tentokráte postavil Pascal Gross a nekompromisní ranou do středu branky srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Newcastle United 0:2

27.11.2020 21:00

Góly: 88. Callum Wilson, 89. Joelinton

Crystal Palace nezvládl domácí utkání desátého kola s Newcastlem, když prohrál 0:2. Hosté rozhodli v úplném závěru, kdy se trefili Callum Wilson a Joelinton.

Ve 25. minutě Eze se dostal do první velké šance duelu. Domácí záložník napřáhl zpoza velkého vápna a hostující brankář jeho ránu musel vyrážet.

Další obrovská šance Crystal Palace nastala o pět minut později. Schlupp si naběhl na přihrávku za obranu, protlačil se do pokutového území, ale jeho ránu levačkou Darlow vyškrábl rukou na roh.

Joelinton mohl minutu před koncem poločasu potrestat chybu domácích v rozehrávce. Po špatné přihrávce se Brazilec dostal k míči, ale z hranice velkého vápna poslal hodně pomalý pozdrav domácímu brankáři.

V 68. minutě si Newcastle vypracoval největší šanci zápasu. Callum Wilson si naskočil na centr z pravé strany, ale o kousek minul branku domácího mužstva.

Newcastle se dvě minuty před koncem dostal do vedení a přiblížil se k důležité výhře. Callum Wilson si naběhl na Joelintonovu přihrávku a zakončil mezi nohy domácího brankáře.

O dvě minuty později hostující celek své vítězství potvrdil. Joelinton se dostal do pokutového území a jeho ránu si obránce Cahill nešťastně srazil do vlastní branky.

Hosté tak díky dvěma úderů ze závěru duelu brali tři body, pro domácí tým to byl hodně krutý vývoj.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur1063121:921
2.Liverpool FC1063122:1721
3.Chelsea FC1054122:1019
4.Leicester City1060419:1418
5.West Ham United1052317:1117
6.Southampton FC1052319:1617
7.Wolverhampton Wanderers1052311:1117
8.Everton FC1051419:1716
9.Manchester United951316:1616
10.Aston Villa950420:1315
11.Manchester City943215:1115
12.Leeds United1042415:1714
13.Newcastle United1042412:1514
14.Arsenal FC1041510:1213
15.Crystal Palace1041512:1513
16.Brighton & Hove Albion1024414:1610
17.Fulham FC1021711:197
18.West Bromwich Albion101367:186
19.Burnley FC91264:175
20.Sheffield United100194:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (932)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele