10. kolo
28.11.2020 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Manchester City pěti brankami deklasoval Burnley

Ofenziva Manchesteru City v posledních týdnech jistě nefungovala podle představ Pepa Guardioly, v sobotu odpoledne si ovšem konečně vybrala střelecký den a pěti brankami rozdrtila neškodné Burnley. Hostům se vůbec nevydařil úvod utkání, v prvních dvaceti minutách inkasovali dvě banky a o osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto. Ve zbývajícím čase byla k vidění hra na jednu branku a vzhledem k počtu šancí mohlo být výsledné skóre klidně i vyšší.

Manchester City na nic nečekal a už po pěti minutách se ujal vedení. Burnley ztratilo míč v nebezpečném prostoru ve středu hřiště, modrá rota tak okamžitě vyrazila do rychlého kontru, který potáhl De Bruyne, před vápnem našel parádní přihrávkou rozeběhnutého Mahreze, který si prvním dotekem balón připravil a druhým jej perfektně uklidil přesně k tyči. Podruhé zaspala obrana hostí po dvaceti minutách po autovém vhazování Walkera - ve svém vápně totiž ponechala opět osamoceného Mahreze, který si nikým neatakován míč zpracoval, následně si pohrál s oběma stopery a krásnou ranou o zadní tyč zvýšil vedení svého celku.

O pět minut později mohl být rozdíl už tříbrankový, ovšem branka Ferrana Torrese tentokráte nemohla platit kvůli postavení mimo hru. Do kabin se ale přece jen šlo za stavu 3:0, těsně před poločasem totiž našel De Bruyneho přesný centr nabíhajícího Mendyho, který z voleje poslal balón za záda hostujícího brankáře.

Po pauze pokračoval koncert ofenzivy Manchesteru City, která krátce po hodině hry přidala také čtvrtý přesný zásah. Parádní kombinaci po ose Mahrez - Walker - Jesus - Torres uklidil posledně jmenovaný prudkou přízemní ranou k tyči, na kterou brankář Burnley neměl nejmenší šanci dosáhnout. Burnley touto dobou vůbec nestíhalo a enormní problémy hostujícímu celku dělal hlavně De Bruyne a Mahrez, přičemž to byl druhý jmenovaný, který o pár chvilek později završil hattrick. Belgický reprezentant tentokráte parádním pasem oslovil střídajícího Fodena, který finální fázi vyřešil výborně a přesný centrem našel hlavu Mahreze, který už se zblízka nemohl mýlit.

Pošesté pak balón v posledních patnácti minutách dopravil do sítě Gabriel Jesus, respektive si vsítil smolný vlastní gól brankář Peacock-Farrell, od potupy při své premiéře jej však zachránilo ofsajdové postavení útočníka Citizens, kvůli kterému nakonec branka nebyla uznána.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

uz by to chcelo konecne vyssie vitazstvo v lige...4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

ano musime udelat nejakou snuru vyher ted protoze zatim v lize

Reagovat
MCFC_8

2 zapasy doma po sebe Burnley a Fulham musime a tak nas caka derby

Reagovat
diastan

Nejde už tak ani o výhru jako se konečně probrat v dávání gólů, ten průměr je tragický.

Dnes výhra alespoň o 3 góly povinnost

tip 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele