10. kolo
30.11.2020 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Ivan Cavaleiro (© AFP)

Fulham ukončil penaltové trápení a porazil Leicester 2:1

Pondělní dohrávka mezi Leicesterem City a Fulhamem přinesla nečekané rozuzlení v podobě výhry hostí, kteří se po výsledku 2:1 vymanili ze sestupového pásma a ke všemu i zlomili vlastní penaltovou kletbu. Leicester sice i nadále zůstává na čtvrtém místě, ovšem domácí prohra s nováčkem musí svěřence Brendana Rodgerse pořádně mrzet.

Cottagers se postarali o vše podstatné v závěru první půle, ovšem celé utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby je předtím dvakrát nezachránila branková konstrukce. Tielemansův volej napříč zalidněným pokutovým územím ke smůle domácích skončil jen na tyči a Fofanova následná rána z dorážky se pro změnu otřela o břevno branky Alphonse Aréoly.

Místo toho tak došlo k průlomu skóre na druhé straně, když rychlý brejk potáhl André-Frank Zambo Anguissa a postrčil míč Ademolu Lookmanovi, jenž tváří v tvář Kasperu Schmeichelovi chladnokrevně obstál.

Než se zaskočení hráči Foxes stihli rozkoukat, bylo jejich manko zničehonic dvojnásobné. Po zákroku Fuchse na Decordovu-Reida totiž sudí Hooper na radu videorozhodčího šel celý incident přezkoumat a nařídil pokutový kop. Vzhledem k tomu, že Fulham v této disciplíně ztroskotal již třikrát za sebou, dalo se napětí příznivců hostí krájet, avšak Ivan Cavaleiro tuto kritickou chvíli ustál a na rozdíl od neproměněné penalty v minulém kole proti Evertonu tentokráte suverénně zabořil míč do sítě.

Brendan Rodgers sáhl o přestávce hned ke dvojímu střídání, avšak ani to kýžený obrat nenakoplo. Až čtyři minuty před koncem se přece jen po přiklepnutí Vardyho prosadil Harvey Barnes, ale víc toho už hráči Foxes v závěru nestihli a musí se smířit s porážkou 1:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Heja Fulham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele