10. kolo
29.11.2020 20:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Arsenal padl doma i proti Wolverhamptonu

Katastrofální domácí forma Arsenalu nebere konce. Severolondýnský klub si na svém Emirates Stadium připsal již třetí ligovou porážku v řadě a prožívá tak vůbec nejhorší vstup do nového ročníku Premier League v moderní historii. O výsledek 2:1 pro hostující Wolverhampton se postarali křídelníci Neto s Podencem, kteří umně střelecky nahradili zraněného Raúla Jiméneze, jenž po ošklivé srážce s Davidem Luizem skončil v nemocnici.

Právě Jiménezovo střetnutí hlav s Luizem vrhá na cenný triumf Wolves dlouhý stín, neboť zdravotní stav mexického forvarda se jevil nanejvýše vážný. To stoper Arsenalu dokončil první půli na hřišti, avšak o přestávce přece jen uvolnil své místo Robu Holdingovi. V tu chvíli už platil stav 2:1, neboť vše podstatné se odehrálo již před poločasovým odchodem do kabin.

Jako první udeřili hosté. V sedmadvacáté minutě vyzrál Adama Traoré na Kierana Tierneyho a dokázal z pravé strany ideálně odcentrovat na hlavu nehlídaného Leandera Dendonckera. Belgický reprezentant sice zblízka napálil míč jen do břevna, avšak obrana Arsenalu si nedokázala s odraženým míčem poradit, zmocnil se jej Pedro Neto a pohotově jej uklidil do odkryté branky.

Reakce domácích však byla blesková a sotva tři minuty nato bylo znovu srovnáno. Nakrátko rozehraný rohový kop skončil zpět u Williana, jehož centr do šestnáctky našel přesně hlavu Gabriela, jenž i v obležení bránících hráčů s hrubým taháním za dres v podání hostujícího Marçala dokázal vystřihnout ukázkovou hlavičku, po níž se brankář Raúl Patrício natahoval marně.

Ještě než ale došlo na dlouhé desetiminutové nastavené způsobené dlouhým ošetřováním zmíněné dvojice Jiménez-Luiz, povedlo se Wolves znovu odskočit do vedení. I tentokrát šlo o dorážku, kdy byl hostující hráč rychlejší než pasivní obrana "Kanonýrů" - tečovanou Netovu střelu sice Bernd Leno dokázal vyrazit, jenže míč si uzmul Raúl Podence, šikovně se vyhnul Gabrielově skluzu a chladnokrevně prostřelil i vyběhnuvšího Lena.

Po změně stran se již Wolverhampton uchýlil spíše k opatrnému bránění náskoku, z čehož vyplynula územní převaha domácích, ovšem žádné větší ohrožení Patríciovy branky přesto nepřicházelo. Arsenal se zmohl jen na sérii centrů a na vyrovnávací gól se čekalo marně. Tým Mikela Arteta tak přesně rok po vyhazovu Unaie Emeryho okupuje nelichotivou čtrnáctou příčku, přičemž před rokem byl "jen" osmý, zatímco Wolves poskočili na příčku šestou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
Petr Keš

Jsem zvědavej co Arteta pošle do základu.. 2:1

Reagovat
adam77

Arsenal sázet tak to je jak vyhrat ve sportce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele