10. kolo
29.11.2020 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šlágr branku nepřinesl, Chelsea remizovala s Tottenhamem

Šlágr kola nakonec branku nepřinesl. K vidění bylo podle předpokladů opatrné utkání, které nenabídlo mnoho brankových příležitostí. V prvním poločase byli o něco nebezpečnější hosté, v druhém dějství se však už pouze bránili, nicméně domácí Chelsea defenzivní tvrz Tottenhamu zdolat nedokázala. Tottenham se tak posouvá zpět na první místo v tabulce, Chelsea zůstává třetí.

Přitom skóre se mohlo měnit už v první desetiminutovce, jednu z prvních akcí zápasu totiž potáhl Mount a pěknou přihrávkou našel v solidní pozici uvnitř pokutového území hostí Wernera, který tentokráte v zakončení zachoval chladnou hlavu a parádním obstřelem dostal míč za Llorisova záda. K jeho smůle a smůle fanoušků domácího celku byl ale správně odmáván a odpískán ofsajd, tudíž stav zůstával 0:0. Další šance připadly na kopačky hostujícího mužstva - nejprve se po hezké kombinaci mezi Reguilonem a Kanem dostal do palebné pozici Bergwijn, ovšem branku Mendyho přestřelil. Následně se zpoza vápna zase do míče opřel Aurier a tentokráte už strážce domácí svatyně zasahovat musel, u své pravé tyče však byl včas a ránu vyrazil.

Do konce poločasu ještě pálil nepřesně z volného přímého kopu Kane, na straně druhé se zase k odraženému míči dostal Chilwell, ovšem ani jeho pokus si ránu mezi tři tyče nenašel.

Druhou půli začali přece jenom lépe domácí, kterým se konečně podařilo Tottenham zatlačit a definitivně tak převzít otěže zápasu do svých rukou. Dvě minuty po změně stran se k zakončení uvnitř vápna dostal Werner a jeho rána skončila jen těsně vedle, ovšem při zpracování si pomohl rukou a ani případná branka by tak neplatila. Poté se o slovo přihlásil útočník Abraham, který se dostal do tří nadějných pozic. Nejprve nedokázal správně trefit prudký centr Jamese, o dvě minuty později se tato spolupráce opakovala, ale ani tentokráte nedokázal Abraham zasáhnout míč naplno. Do své největší šance se dostal po více než hodině hry, kdy se dokázal dostat za záda stopera Diera, kde jej našel střílený centr Wernera, jenže ani tentokráte jej útočník Chelsea v krkolomné pozici nedokázal dostat do branky.

Pětadvacet minut před koncem ještě pálil z hranice vápna nad Ziyech, načež tlak domácích utichl a hra se převážně odehrávala ve středu pole. Rozhodnutí mohl přinést v poslední desetiminutovce Mount, ovšem jeho utěšenou ránu dokázal Lloris konečky prstů vytáhnout na roh. Pětiminutové nastavení pak přineslo po jedné šanci na obou stranách - nejprve se hrozivé hrubice dopustil stoper Rodon, který svou hlavičkou jen namazal Giroudovi, jenže ten svého reprezentačního kolegu v bráně Spurs přehodit nedokázal a míč nasměroval pouze do jeho rukavic. O minutu později si svou slabší chvilku vybral Zouma, který nepochopitelně namazal do brejku Lo Celsovi, který naštěstí celou situaci vyřešil hrůzostrašně a neškodným dloubáčkem tak rozhodl o tom, že se na Stamford Bridge po bezgólové remíze body dělily.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Rodon, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Sissoko - Bale, N´dombelé, Son - Kane

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
frederik

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Etika

1:1 prostě x

Reagovat
smazaný uživatel

pralesní Abraham jasně nejslabší na hřišti, ten chudák potřebuje na gol 20 šancí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele