10. kolo
28.11.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Leeds nadále překvapuje, tentokráte vyhrál s Evertonem

Další nečekanou porážku má za sebou Everton. Ten po povedeném vstupu do sezóny strádá a nyní dokonce na domácím hřišti nestačil na nováčka z Leedsu. Tomu podlehl 0:1 poté, co se v závěrečné čtvrthodině prosadil Raphinha.

Peacocks nastoupili do zápasu velmi aktivně až už ve druhé minutě se dostal do šance Raphinha, který sice obhodil Pickforda, ovšem balón se kutálel příliš pomalu. Na druhé straně musel do akce i Meslier, který předvedl proti Doucourému opravdu výtečný zákrok.

Za hosty se nadále skvěle prezentoval Raphinha, který připravil tutovku Harrisonovi, jenž ovšem selhal. Tím tlak Leedsu nekončil, ve dvacáté minutě prověřil Pickforda Bamford. Další šance přišla poté, co Jamesovi nebyl kvůli ofsajdu uznán gól. Z dlouhého obléhání však nic nevytěžili Raphinha ani Harrison.

Krátce před pauzou se podruhé radoval Everton, ani tentokráte mu to ovšem nevydrželo dlouho. Při Richarlisonově hlavičce totiž gólmanovi stínil v ofsajdu stojící Godfrey. Hned po přestávce bídně rozehrál Meslier, který ovšem svou chybu stihl napravit a na Jamesův lob zacouvat zpět do brány.

I Leeds se dočkal neregulérní branky, Bamfordovi asistující Alioski totiž přijímal přihrávku v ofsajdové pozici. Ovšem po necelých osmdesáti minutách hry už přišel první nezrušený gól, to když zpoza vápna napřáhl Raphinha, načež se Pickford proti umístěné střele natahoval marně.

A jelikož se Everton ve zbytku utkání na nic nezmohl, zůstává nadále na šesté příčce. Naopak Leeds se vyšvihl na místo jedenácté.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
syraLFC

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele