10. kolo
28.11.2020 13:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Pascal Groß (© AFP)

Liverpool vedení neudržel a odváží si pouze bod

Liverpool nakonec veze z Brightonu pouze bod za remízu 1:1. Hosté se sice v druhé půli ujali vedení, nicméně jejich výkon nebyl přesvědčivý a vyrovnání domácích se tak dá označit za spravedlivé. Byl to každopádně další zápas, ve kterém hosty určitě nepotěšil VAR, který jim kvůli ofsajdovému postavení zrušil dvě branky a v nastaveném čase doporučil hlavnímu sudímu nařídit pokutový kop za faul Robertsona na Welbecka.

Na první příležitost se nečekalo vůbec dlouho, již ve třetí minutě totiž pěkným pasem vysunul Fabinho kanonýra Salaha, který pálil z hranice šestnáctky a pořádně vyplašil domácího brankáře, rána však nakonec mezi tři tyče nemířila. Domácí odpověděli po deseti minutách, když si na pas Grosse naběhl aktivní Connolly a postupoval sám na Alissona, jeho obstřel však ke vší smůle domácích skončil těsně vedle.

Ještě větší šanci měl Brighton po dvaceti minutách hry, to totiž Connollyho ve vápně nešikovným zákrokem skolil Neco Williams a kopala se penalta. K té se postavil útočník Maupay a míč poslal na opačnou stranu, než na kterou se posunul brankář Alisson. Z gólu se však přesto radovat nemohl, jelikož míč z jeho kopačky zamířil trestuhodně půl metru vedle levé tyče.

Vedení Brightonu mohl vystřelit po půlhodině hry náhradník Trossard, který se na hranici vápna uvolnil a chytrým pokusem se snažil míč umístit za zadní tyč, jenže to se mu o dobrý metr a půl nepodařilo. A tak udeřilo na druhé straně - výkop Alissona se dostal k nehlídanému Firminovi, který balón bleskurychle nasměroval na rozeběhnutého Salaha, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Z poloviny hřiště se ale nakonec nerozehrávalo, tradiční kontrola VARu totiž našla několikacentimetrový ofsajd egyptského útočníka, a tak zůstalo skóre bezbrankové.

První polovinu zápasu sice Liverpool neměl pod kontrolou, ovšem poločasová přestávka a příchod záložníka Hendersona ráz duelu přece jenom změnila. Od úvodu druhého dějství se hráči Liverpoolu natlačili na polovinu domácích a získali územní převahu. Dlouho to však k žádné vážnější šanci nevedlo. Až po hodině hry si Jota chytře odskočil od stoperů, převzal přihrávku od Salaha, navedl si míč na střed hřiště, naznačením střely posadil dva obránce domácího celku a následně přesnou křižnou ranou otevřel skóre zápasu.

Následovala hluchá pasáž, ve které se toho mnoho nedělo, nicméně poslední desetiminutovka přinesla pořádné drama. Nejprve se po volném přímém kopu Robertsona prosadil Mané a zdálo se, že Liverpoolu definitivně vystřelil tři body. Jenže ani tentokráte nebyla branka uznána a opět se jednalo o ofsajd - nutno ale podotknout, že tady hostující hráči žádné námitky mít nemohou.

V nastaveném čase pak při snaze odkopnout míč trefil Robertson Welbecka a anglický útočník se po chvilce poroučel k zemi. Hra však pokračovala dále, hlavní rozhodčí totiž zákrok nevyhodnotil jako penaltový. Opačného názoru však byl jeho kolega u videa, který jej poslal situaci překontrolovat k obrazovce, načež hlavní sudí svůj verdikt změnil a Brighton v utkání kopal druhou penaltu. K té se tentokráte postavil Pascal Gross a nekompromisní ranou do středu branky srovnal na konečných 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

1:3

Reagovat
syraLFC

1:3

Reagovat
adam77

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton má skvělého kouče, jsem zvědavý jaký klub potáhne za 5 let ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele