10. kolo
29.11.2020 15:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Parádní obrat v Southamptonu

Fotbalisté Southamptonu prohráli domácí utkání s Manchesterem United, ačkoliv vedli už 2:0. Jejich vedení obstarali v první půli Jan Bednarek a James Ward-Prowse, po přestávce však skóre otočili Bruno Fernandes a dvěma brankami Edinson Cavani.

Ačkoliv hosté byli v úvodu aktivnějším celkem, do vedení šel ve 23. minutě Southampton. Domácí při rohu zahustili malé vápno, kde se Jan Bednarek prodral před Rashforda a hlavičkou na přední tyči otevřel skóre. O pět minut později mohlo být s hosty ještě hůř. Walker-Peters se po pravé straně prodral do vápna, kde nebezpečně vystřelil a Telles jeho pokus tečoval na tyč, z čehož vzešel rohový kop. Ve 30. minutě se ke slovu dostali United. Brankář Saints nejprve chybně poslal míč přímo na kopačku Greenwooda, jenže vzápětí svou chybku napravil skvělým zákrokem proti jeho střele i proti následné dorážce Fernandese.

Po chvíli však domácí přidali druhý gól. Přímého kopu se po faulu na Djenepa ujal kapitán James Ward-Prowse, jehož parádně zakroucený míč zapadl k pravé tyči, kam se de Gea natáhl pozdě. Domácí byli stále při chuti. Rychlý brejk Saints zakončil Djenepo dvě minuty po druhé brance, před vápnem si stáhl míč do středu a tvrdou ránou prověřil de Geu.

O přestávce zraněného De Geu v brance United vystřídal Dean Henderson a hned v prvních minutách druhého poločasu se musel činit při dvou střelách domácích. V 52. minutě měl na druhé straně Rashford na kopačce snížení. Anglický střelec se vydal do nečekaného brejku, dostal se až do vápna, odkud chtěl tváří v tvář propálit McCarthyho, ale ten mu skvěle zmenšil úhel a míč pokryl. Nápor United dále sílil. McCarthy musel vyboxovat vysoký centr do vápna, kde však míč zůstal, až se k němu ve středu dostal Cavani, jenž z otočky pálil nad.

Po hodině hry se Rudí ďáblové dočkali. Saints ztratili míč na polovině hřiště, načež se hosté dostali do útoku. Cavani z pravé strany odcentroval do vápna, kde stál osamocený Bruno Fernandes a v klidu poslal míč mimo dosah McCarthyho. Hosté ožili a po dalších deseti minutách Wan-Bissaka poslal z pravé strany centr, na který si šikovně naskočil Cavani, jehož hlavička mířila těsně vedle pravé tyče.

Tohle střídání se Manchesteru povedlo. Edinson Cavani korunoval v 74. minutě parádní výkon vyrovnávacím gólem. Míč se odrazil za vápno, odkud poslal tečovaný střílený centr Fernandes, do jehož pasu se položil uruguayský útočník a hlavičkou ho usměrnil do sítě.

Domácí se připomněli deset minut před koncem, kdy Adams skvěle zkrotil vysoký míč, který si šikovně připravil a parádní pokus poslal těsně vedle pravé tyče. Zápas už směřoval k remíze, ale ve druhé minutě nastavení se dostal znovu ke slovu Edinson Cavani. Zkušený útočník si našel centr na malé vápno a přesnou hlavičkou otočil zápas ve prospěch svého mužstva.

Southampton tak po kruté prohře zůstal pátý, United poskočili na sedmou příčku a mají zápas k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Vsadim gule

V suchým

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavy kdy zacne Ole vykladat ze je v Cavanim vidi noveho lidra a kapitana:D:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele