Premier League - souhrn 1. kola: Haaland se uvedl dvěma góly

05.08.2022, 22:54, aktualizováno 07.08.2022, 19:26
Komentáře a souhrny
Erling Håland (© AFP)
Erling Haaland hned při svém debutu v Premier League dvěma zásahy sestřelil West Ham. Manchester United vstoupil do nové éry špatně, na domácím stadionu nestačil na Brighton. Chelsea zásluhou proměněné penalty veze body z Goodison Parku, zaváhal naopak Liverpool, jenž si rozdělil body po remíze 2:2 s Fulhamem. Úlohu favorita naplnily Tottenham nebo Newcastle, Arsenal v předehrávce porazil jiný londýnský klub Crystal Palace...

West Ham United - Manchester City 0:2

07.08.2022 17:30

Góly: 36. Erling Haaland (pen.), 65. Erling Haaland

Vítězně začal obhájce titulu z Manchesteru. Citizens zvítězili na Olympic Stadium v Londýně 2:0 a děkovat mohou své nové posile, útočníkovi Erlingu Haalandovi. Obávaný kanonýr vstřelil oba góly Guardiolovy družiny a City po třech letech vezou z West Hamu všechny body.

Erling Haaland pochopitelně nemohl v sestavě Citizens chybět a v ofenzívě ho doplňovali Phil Foden a Jack Grealish. V očekávané sestavě nastoupil i West Ham, včetně dvojice českých reprezentantů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Kladiváři se svého soupeře nezalekli a již ve 3. minutě měl slibnou příležitost Bowen, který ale hradbu těl před sebou nepropálil. Manchester pak typicky držel balón a postupně utahoval smyčku, ovšem dlouho si větší příležitost nevypracoval. Když už se pak Gündoganovi podařilo skórovat, vyletěl do vzduchu praporek pomezního. Manažer domácích David Moyes musel už ve 29. minutě střídat brankáře Fabianského za Areolu a bohužel to byl nový brankář, který se podepsal pod první branku Citizens. Haalanda v pokutovém území fauloval a sám postižený s naprostým přehledem proměnil pokutový kop!

Tím se Kladiváři dostali do velkých potížích, protože museli hru směrem dopředu více otevřít a vystavovat svojí obranu rychlým výpadům Manchesteru. V 53. minutě ale West Ham sahal po vyrovnání a po chybě hostující obrany trestuhodně střílel nad záložník Rice. David Moyes se pak rozhodl oživit ofenzívu a nasadit italského útočníka Gianlucu Scammacu, o kterém na tiskovce prohlásil, že do utkání nezasáhne.

Byli to ale hosté, kteří si vytvořili další gólovku. Haaland v dobré pozici promáchl a Gündogan netrefil zařízení. Vzápětí se hnal do šance West Ham a Ederson se musel proti Benrahmovi rychle přemístit k tyči.

Ústřední postavou zápasu byl nakonec norský kanonýr Haaland. V 65. minutě ho vysunul průnikovou přihrávkou De Bruyne a Haaland chladnokrevně zvýšil na 2:0. Příznivci londýnského celku už tušili, že na body v tomto střetnutí nedosáhnou. Citizens v závěru zápasu výsledek udržovali a stav 2:0 dovedli do zdárného konce. Pep Guardiola se minutu před koncem rozhodl nasadit i další letní akvizici Kalvina Phillipse, nicméně vliv na konečný výsledek to už nemělo.

Více informací k zápasu

Leicester City - Brentford FC 2:2

07.08.2022 15:00

Góly: 33. Timothy Castagne, 46. Kiernan Dewsbury-Hall - 62. Ivan Toney, 86. Josh Dasilva

Hráči Leicesteru a Brentfordu se v úvodním kole Premier League rozešli smírně po remíze 2:2. Domácí Lišky se sice na začátku druhé půle dostaly již do dvoubrankového vedení, to však nevídaným způsobem nakoplo hostující celek, který se prostřednictvím branek Ivana Toneyho a Joshe Dasilvy vrátil do zápasu a nakonec ukořistil cenný bod. Pro odchovance Arsenalu to byl vůbec první zásah v nejvyšší anglické soutěži.

Leicester byl na úvodní kolo soutěže natěšený po tom, co v přípravě vyhrál poslední čtyři utkání. Fanoušci Lišek však měli smíšené pocity z pasivity na přestupovém trhu, když jim nezbývalo než doufat v pozdní finanční injekci z prodeje talentovaného Angličana Wesleyho Fofany do Chelsea. Brentford měl za sebou také celkem vydařenou přípravu, ve které skolil i Arsenal, musel se ovšem již obejít bez Christiana Eriksena, jenž zamířil do Manchesteru United.

Hosté se navzdory relativně ofenzivnímu rozestavení museli po většinu první půle soustředit spíše na bránění. Leicester se pyšnil značnou převahou v držení míče a ve 20. minutě se málem mohl radovat i ze vstřelené branky, kdyby James Maddison mířil hlavičkou z malého vápna o několik desítek centimetrů přesněji. Roli zakončovatele tak domácí záložník zaměnil za úlohu asistenta, když si ve 33. minutě našel jeho centr po rohovém kopu Timothy Castagne a hlavou poslal míč do sítě. Těsně před pauzou to následně domácí zkusili i po zemi a opět byli blízko ke gólovým oslavám, neboť Youri Tielemans pohlednou ránou napálil tyč.

Branková konstrukce hrála roli i 22 vteřin po začátku druhého poločasu, kdy se ke střele odhodlal Kiernan Dewsbury-Hall, po jehož pokusu se míč odrazil za záda gólmana hostů. Pojišťující trefa ovšem domácí mírně ukolébala a Brentford se v 62. minutě dočkal snížení, protože se ve vápně nejlépe zorientoval Toney. Poté se však o slovo znovu přihlásily Lišky, když se k hlavičce probojoval Fofana a King Power Stadium potřetí rozezněla tyčka. Neproměněné šance nakonec hráče v modrém mrzely, neboť pět minut před koncem si navedl balon na levačku Dasilva a krásným způsobem srovnal na 2:2.

Leicester nedokázal plně využít výhody domácího hřiště a s Brentfordem si body rozdělil. Úvodní zaváhání se pokusí napravit 13. srpna proti Arsenalu, Brentford bude mít ve stejný den možnost znovu okrást favorita o body proti Manchesteru United.

Více informací k zápasu

Manchester United - Brighton & Hove Albion 1:2

07.08.2022 15:00

Góly: 68. Alexis Mac Allister (vl.) - 30. Pascal Groß, 39. Pascal Groß

Stejně jako v květnu i tentokrát bere tři body ze vzájemného utkání Brighton, a to rovnou poprvé v historii ze slavného stadionu Old Trafford. Stalo se tak na základě povedeného prvního poločasu, během kterého vstřelili Seagulls dva góly. Manchesteru pak nepomohl ani příchod Cristiana Ronalda, po němž se sice Rudým ďáblům podařilo snížit, ovšem na víc se nezmohli. Erik ten Hag tak začíná na lavičce Manchesteru nepříjemnou porážkou.

Manchester United nastoupil bez Cristiana Ronalda, kterého se nový trenér Erik ten Hag rozhodl nechat pouze na lavičce náhradníků. Naopak od úvodní minuty nastoupil Christian Eriksen. V zaplněném "divadle snů" chtěli Rudí ďáblové začít aktivně a alespoň v úvodu se jim to dařilo.

Brighton přežil zablokovaný pokus McTominaye i nepřesné zakončení Bruna Fernandese, který ve vyložené pozici hodně přestřelil, čímž ale výčet domácích šancí skončil. O žádné drtivé převaze Manchesteru nemohla být řeč a naplno se to projevilo po půlhodině hry, kdy Brighton šokoval Old Trafford vedoucí brankou. Po ztrátě balónu ve středu hřiště dostal přihrávku na hranici ofsajdu Danny Welbeck a po jeho přihrávce Pascal Gross trefoval již zcela odkrytou branku. Pro Manchester to byla tvrdá rána a to ještě trenér Erik ten Hag nevěděl, co přijde. Ve 39. minutě brankář De Gea pouze vyrazil pokus Sollyho Marche a Pascal Gross ani napodruhé odkrytou branku neminul. United byli na kolenou a Cristiano Ronaldo dostal pokyn se rozcvičovat. V závěru prvního poločasu se sice domácí usadili na polovině Brightonu, ale k žádné větší šanci to nevedlo.

O přestávce měl manažer ten Hag co dělat, aby své svěřence alespoň v hlavách připravil na druhý poločas. To Graham Potter mohl být naprosto spokojen, ale ani stav 2:0 nedával Seagulls jistotu. K překvapení všech se ten Hag rozhodl nestřídat, a tak do druhého poločasu nastoupily stejné jedenáctky.

Manchester začal převahou, ale svými individuálními chybami nabízel Brightonu další příležitosti a Welbeck hlavičkoval mimo De Geovu svatyni. Na druhé straně zase Rashford trefil jen boční síť. V 54. minutě už došlo na očekávaný příchod Cristiana Ronalda, který nahradil nevýrazného Freda. Převaha United rostla a v 68. minutě přišla kontaktní branka. Brankář Sánchez neměl centrovaný balón od rohového praporku a následně si ve skrumáži Alexis Mac Allister vstřelil vlastní gól.

Domácí si i poté udržovali převahu, jenomže žádnou větší šanci už si vypracovat nedokázali. Od vlastního Mac Allisterova gólu se jim navíc začal povážlivě krátit čas a Brighton se nakonec probránil k udržení výsledku. Na Old Trafford zvítězili Potterovi svěřenci vůbec poprvé v historii.

Více informací k zápasu

Everton FC - Chelsea FC 0:1

06.08.2022 18:30

Góly: 45+9. Jorginho (pen.)

Everton prohrál v úvodním kole Premier League s Chelsea 0:1. O jediný gól zápasu se v nastaveném čase prvního poločasu postaral z penalty Jorginho.

Domácí Toffees měli jako první větší šanci po rohovém kopu ve 25. minutě. Balon vracel zpět před bránu Mykolenko a našel spoluhráče Tarkowského, který prudkou hlavičkou nechal vyniknout gólmana Mendyho.

Ve 43. minutě James našel na hranici vápna Kantého, který vyslal pěknou střelu k tyči. Tu Pickford vyrazil jen před sebe přesně ke kopačce Raheema Sterlinga, jehož dorážka do prázdné brány však nemohla platit, protože v době střely svého spoluhráče byl v jasném ofsajdu.

První poločas se nakonec hodně protáhl, když v sedmé nastavené minutě fauloval ve vápně Bena Chilwella domácí Abdoulaye Doucouré. Pokutového kopu se ujal specialista Blues na tuto disciplínu Jorginho, který si počkal na Pickfordův pohyb a poslal míč na opačnou stranu k tyči.

Chvíli po začátku druhého poločasu mohlo být vyrovnáno. Demarai Gray předběhl v souboji o dlouhý nákop Thiaga Silvu, pak skrz jeho nohy vypálil křížně na zadní tyč, brazilský stoper ovšem stačil tečí přesměrovat jeho šanci na roh.

Everton pokračoval v tlaku a v 52. minutě vznikl po jeho rohovém kopu pořádný závar v pokutovém území. Mendy navíc vyběhl mezi hráče, takže jej na čáře zastupoval Azpilicueta. Gólman Chelsea se po několika hlavičkách k balonu přeci jen dostal.

Po hodině hry poslal Tarkowski parádní křiznou přihrávku na rozběhnutého Vitalije Mykolenka. Ten se však zřejmě příliš ukvapil a vyslal ránu z velké rány, která mířila nad břevno hostující svatyně.

V nastaveném čase ještě VAR posuzoval ruku ve vápně Chelsea, ale vše bylo v pořádku, a tak Chelsea vstoupila do nové sezony vítězně.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Aston Villa 2:0

06.08.2022 16:00

Góly: 3. Jefferson Lerma, 80. Kieffer Moore

Bournemouth se představil na domácím Vitality Stadium svým fanouškům ve skvělém světle, když porazil Aston Villu. Již ve třetí minutě se po rohu prosadil Jefferson Lerma. Aston Villa byla v průběhu zápasu aktivnější, nicméně v utkání nedokázala vyrovnat. Deset minut před koncem rozhodl o výhře domácích Kieffer Moore.

Domácímu Bournemouthu se podařilo otevřít skóre již ve třetí minutě. Po rohovém kopu se míč odrazil přesně na nohu záložníka Jeffersona Lermy, který tvrdou ránou prostřelil shluk těl a poslal míč za záda brankáře Martíneze.

V desáté minutě se do další velké šance dostal Solanke, toho ale dokázal hostující brankář reflexivním zákrokem vychytat. Za zmínku rozhodně stojí také pokus Jacoba Ramseyho z dvaadvacáté minuty, ale ani on nedokázal vyrovnat, proti byl Mark Travers.

V pětašedesáté minutě zkusil překvapit domácího brankáře debutant Boubacar Kamara, ale jeho tvrdá rána jen těsně minula svůj cíl, a tak následoval pouze odkop od branky. Aktivnější Aston Villa si nedokázala vytvořit další vyložené brankové příležitosti, naopak deset minut před koncem se ze vstřelené branky opět radovali domácí. Po standardní situaci přišel centr do vápna od kapitána Kellyho, který našel přesně velšského útočníka Kieffera Moorea. Ten si dal na hlavičce záležet a usměrnil míč přesně ke vzdálenější tyči.

Bournemouth se jako jediný nováček v letošní sezoně Premier League radoval z výhry v prvním kole a již vyhlíží souboj s Manchesterem City. Aston Villu čeká v následujícím kole Everton.

Více informací k zápasu

Leeds United - Wolverhampton Wanderers 2:1

06.08.2022 16:00

Góly: 24. Rodrigo, 74. Rayan Aït Nouri (vl.) - 6. Daniel Podence

V sobotu odpoledne se na Elland Road střetl Leeds United s Wolverhamptonem Wanderers. Hosty poslal do vedení na začátku utkání Daniel Podence, domácí dokázali zápas otočit brankami Rodriga a vlastní brankou Aïta-Nouriho.

V šesté minutě otevřeli skóre hostující "Vlci". Neto přetlačil Kristensena a poslal míč do vápna soupeře. V něm sklepl Hwang Hee-chan balón Podencovi, který přesně ránou o zem s pomocí břevna dostal míč za záda Mesliera. Aaronsonova tečovaná střela z 13. minuty zamířila těsně mimo branku Josého Sá. Portugalský brankář byl o pár okamžiků později pozdě v souboji s Kristensenem, kterého zasáhl rukou do obličeje. Po ošetření a prošetření situace VAR se však penalta nepískala.

Ve 24. minutě chyboval ve vlastním pokutovém území Rayan Aït-Nouri, jenž ztratil míč, který se odrazil k Rodrigovi. Ten střelou na přední tyč překvapil Josého Sá a srovnal na 1:1.

Ke konci poločasu mohl Leeds stav utkání otočit. Nejprve zmatků v rozehrávce hostujícího týmu nedokázal využít Patrick Bamford a o minutu později jen těsně nedoskočili Rodrigo právě s Bamfordem na centr Jacka Harrisona.

Obrovskou šanci měl na druhé straně také Leander Dendoncker. Sklepnutím Hwanga se dostal belgický středopolař osamoceně před domácího brankáře, nicméně jej nedokázal prostřelit.

Dendoncker neměl daleko od skórování ani v 56. minutě po rohu Morgana Gibbse-Whitea. Jeho prudkou hlavičku však reflexivně vyrazil nad brankář Mesllier. V 73. minutě připravili hráči Leedsu svým fanouškům dárek v podobě vstřeleného gólů. Aït-Nouri nedokázal ubránit Aaronsona a při pokusu o sražení centru Bamforda si nešťastně doklepl míč do vlastní branky.

V 80. minutě mohl zápas nadobro rozhodnout útočník Bamford. Jeho prudkou hlavičku však dokázal Sá vyrazit, a dal tak svému týmu ještě naději na bodový zisk. Pevná obrana Leedsu však vyrovnání nepovolila, a tak se z plného bodového zisku radovali domácí.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Nottingham Forest 2:0

06.08.2022 16:00

Góly: 58. Fabian Schär, 78. Callum Wilson

Newcastle United potvrdil roli favorita a v prvním kole Premier League porazil Nottingham Forest 2:0. Zápas rozhodli ve druhém poločase Fabian Schär a Callum Wilson, čisté konto si v novém působišti připsal gólman Nick Pope.

Ve 25. minutě Joelinton prověřil pozornost gólmana Deana Hendersona, když vypálil z pětadvaceti metrů nepříjemnou ránu. Ta sice mířila do míst, kde se hostující brankář nacházel, jenže před ním skočila, a tak mu museli pomoci obránci, aby odklidili balon do bezpečí.

O šest minut později už byl opět v akci Joelinton, který převzal uprostřed hřiště míč od Bruna Guimarãese, nádherně v plné rychlosti proběhl polovinou nottinghamské sestavy a přízemní střelou na stojnou nohu brankáře jen o nějakého půl metru minul pravou tyč. Pokud by mířil přesněji, radoval by se z úvodního gólu.

Domácí fandové se vedení dočkali v 58. minutě, když Magpies uspěli po rohovém kopu. Ten samotný sice ještě ke vstřelení gólu nevedl, jenže Newcastle i nadále držel balon, Fabian Schär jej vedl za pokutové území, odkud vyslal nádhernou střelu do horního růžku Hendersonovy brány.

V 77. minutě sice Almirón ještě z velkého úhlu neuspěl, když jeho pokus vyrazil Henderson. Nemuselo ho to však dlouho mrzet, protože minutu nato už se domácí do dvoubrankového vedení dostali. Balon se od Guimarãese dostal přes Willocka a Saint-Maximina až k Joelintonovi, který si jej převzal do běhu a poslal centr před malé vápno, kde míč neskutečně šajtlí trefil Callum Wilson. Jeho pokus se obloučkem snesl přes Hendersona k zadní tyči.

Domácí si v závěru dvoubrankové vedení zkušeně pohlídali a úspěšně vstoupili do nového ročníku.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Southampton FC 4:1

06.08.2022 16:00

Góly: 21. Ryan Sessegnon, 31. Eric Dier, 61. Mohammed Salisu (vl.), 63. Dejan Kulusevski - 12. James Ward-Prowse

Tottenham Hotspur zvítězil v prvním kole Premier League na domácí půdě se Southamptonem 4:1. Na kanonádě se za domácí podíleli Sessegon, Dier a Kulusevski, vlastní branku si vstřelil Salisu. Za hosty se trefil Ward-Prowse.

Vedení se překvapivě ujali ve dvanácté minutě hosté. Nalevo dostal trochu místa Moussa Djenepo, čehož využil, přesně našel vzduchem Jamese Warda-Prowseho, který vypálil z první přesně k levé tyči. Kapitán Spurs Hugo Lloris nemohl s touhle střelou dělat vůbec nic.

Saints se však z vedení moc dlouho neradovali, za devět minut o něj totiž přišli. Dejan Kulusevski si na pravém křídle míč navedl na levačku, kterou poté poslal centr do pokutového území. Tam přesně našel Ryana Sessegnona, jenž balon dokázal hlavou umístit mimo dosah padajícího gólmana Bazuna.

Ani na v pořadí třetí branku duelu nemuseli přítomní fanoušci moc dlouho čekat, Spurs si vedení na svou stranu vzali ve 31. minutě. Centr Son Heung-mina letěl z levé strany na malé vápno, kde přistál na hlavě Erica Diera, který už si se situací jako zkušený hlavičkář poradil. Míč usměrnil na vzdálenější tyč, Bazunu byl opět bez šance zasáhnout.

V nastaveném čase prvního poločasu se ještě po centru Emersona Royala dostal do obrovské šance Harry Kane. Domácí kanonýr však vedení svého týmu nenavýšil, jelikož z bezprostřední blízkosti střílel jen do gólmana Saints. Po přestávce Sessegnon sice dokázal balon dostat do sítě, ale nacházel se v poměrně zřetelném ofsajdu, a tak gól nemohl platit.

Tottenham přidal třetí gól po hodině hry. Emerson si v pokutovém území sběhl na levé straně pro balon, odkud chtěl hledat před bránou své spoluhráče. Trefil jen obránce soupeře Mohammeda Salisua, který však už byl v pádu, a tak si míč nešťastně nasměroval do vlastní sítě.

Dvě minuty nato už byl Southampton zralý na ručník. Prsty v tom opět měl Emerson, který z pravé strany našel na malém vápně číhajícího Dejana Kulusevskiho. Ten si balon převzal a když zjistil, že jej nikdo neatakuje, tak se otočil a levačkou obstřelil všechny obránce i gólmana krásně k zadní tyči.

Spurs tak v prvním kole splnili roli favorita a před vyprodaným stadionem došli pro tři body.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Liverpool FC 2:2

06.08.2022 13:30

Góly: 32. Aleksandar Mitrović, 72. Aleksandar Mitrović (pen.) - 64. Darwin Núñez, 80. Mohamed Salah

V úvodním kole nejvyšší anglické soutěže se na Craven Cottage střetl domácí Fulham s Liverpoolem. Domácí šli dvakrát do vedení zásluhou Aleksandara Mitroviće. Hosté nicméně dokázali dvakrát srovnat. Nejprve se prosadil ligový debutant Darwin Núñez a deset minut před koncem dal na konečných 2:2 Mohamed Salah. Celé utkání odchytal v brance Fulhamu slovenský brankář Marek Rodák.

Fulham nastoupil do prvního zápasu v Premier League po ročním návratu sympaticky aktivně, v úvodu si však žádnou vyloženou brankovou příležitost nevytvořil. Ve čtrnácté minutě se hned z první příležitosti radovali z vedení hosté, nicméně branka Luise Díaze nebyla pro ofsajd jeho spoluhráče Robertsona uznána.

Střelecky aktivnější domácí se za svůj výkon dočkali odměny v 32. minutě. Centr Kennyho Teteho našel přesně Mitroviće, který přehlavičkoval Trenta Alexandera-Arnolda a otevřel skóre. Liverpool byl dvakrát do konce poločasu kousek od vyrovnání. Nejdříve Díaz jen těsně nedosáhl na střílený centr Robertsona a o chvíli později nastřelil Kolumbijec tyč Rodákovy brány.

V 57. minutě to už mohlo být o dvě branky. Z okraje pokutového území vystřelil Neeskends Kebano, nicméně jeho rána orazítkovala pravou tyč liverpoolské svatyně. Srovnat mohl střídající ligový debutant Núñez, ale jeho patička z bezprostřední blízkosti neprošla přes slovenského brankáře.

Nová uruguayská akvizice The Reds se přeci jen svého premiérového gólu v Premier League dočkala. V 64. minutě efektní patičkou poprvé rozvlnil síť branky Fulhamu a srovnal na 1:1. V 71. minutě odpískal rozhodčí Madley po souboji Virgila van Dijka s Mitrovićem pokutový kop pro domácí. Penaltu sám faulovaný srbský ostrostřelec proměnil a potvrdil svou famózní formu z předchozí sezóny, kdy byl s 43 brankami nejlepším střelcem League Championship.

Deset minut před koncem utkání bylo opět vyrovnáno. Nedorozumění domácí stoperské dvojice Ream-Adarabioyo využilo útočné liverpoolské duo. Debutant Núñez sklepl míč Salahovi, který bez problému dorazil míč do sítě.

V nastavení mohl dokončit obrat hostující kapitán Jordan Henderson. Jeho rána zpoza pokutového území však skončila pouze na břevně.

Nováček Fulham za svůj bojovný výkon získal zasloužený bod, naopak favorit ze Severozápadní Anglie své fanoušky zklamal a ztratil první body hned na úvod. Příští týden vyrazí Fulham do West Midlans, kde se na Molineux utká s Wolverhamptonem; Reds by si rádi zlepšili reputaci na Anfieldu, kde přivítají Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Arsenal FC 0:2

05.08.2022 21:00

Góly: 20. Gabriel Martinelli, 85. Marc Guehi (vl.)

Drtivý nástup, postupem času změna obrazu hry a starost o tři body. Arsenal to na hřišti Crystal Palace neměl jednoduché, přesto se mu povedlo zvítězit poměrem 0:2. Skóre otevřel Martinelli, v závěru se Guehi trefil do vlastní sítě.

Gunners od samého začátku hýřili aktivitou, která mohla vyústit v odměnu už po třech minutách. Jesus se bravurně prosmýkl mezi několika protihráči, načež se balón odrazil ke Gabrielu Martinellimu. Ten ovšem trestuhodně selhal a z jednoduché pozice zamířil poměrně výrazně mimo bránu.

Brazilský šikula ale vše napravil ve dvacáté minutě. Rohový kop na vzdálenější tyč našel zcela osamoceného Zinchenka, jenž vrátil míč do malého vápna a tam právě nepříliš vysoký Martinelli snadno překonal Guaitu. Vzápětí začal tlak Kanonýrů polevovat a i díky nepřesnostem Ramsdalea se Eagles dostali do menších příležitostí.

Obrovskou šanci pak měli krátce před přestávkou, kdy Andersenova hlavička našla před brankou ve skvělé pozice Édouarda. Ten však stejnou částí těla nedokázal vyzrát na Ramsdalea. Další tutovku si Crystal Palace vypracoval po přestávce. Famózní průnikovku Zahy ale Ede k velkému překvapení nedokázal zužitkovat a i on ztroskotal na brankáři.

Gunners se dostávali pod stále větší tlak soupeře, po skvělém presinku Jesuse pohrdnul šancí na zklidnění Odegaard. K pojišťovací trefě se dostali až díky štěstěně v pětaosmdesáté minutě. Po pravé straně se do nebezpečného prostoru dostal Bukayo Saka, jehož centr si do vlastní svatyně srazil Marc Guehi.

Arsenal tak napravil loňské selhání v Selhurst Parku a do nového ročníku vkročil tou správnou nohou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur11004:13
2.Arsenal FC11002:03
 AFC Bournemouth11002:03
 Manchester City11002:03
 Newcastle United11002:03
6.Leeds United11002:13
 Brighton & Hove Albion11002:13
8.Chelsea FC11001:03
9.Leicester City10102:21
 Brentford FC10102:21
 Fulham FC10102:21
 Liverpool FC10102:21
13.Manchester United10011:20
 Wolverhampton Wanderers10011:20
15.Everton FC10010:10
16.Aston Villa10010:20
 Crystal Palace10010:20
 Nottingham Forest10010:20
 West Ham United10010:20
20.Southampton FC10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1201)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele