1. kolo
06.08.2022 13:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Aleksandar Mitrović (© AFP)

Senzační výhra Fulhamu byla blízko, proti však byl debutant Núñez

V úvodním kole nejvyšší anglické soutěže se na Craven Cottage střetl domácí Fulham s Liverpoolem. Domácí šli dvakrát do vedení zásluhou Aleksandara Mitroviće. Hosté nicméně dokázali dvakrát srovnat. Nejprve se prosadil ligový debutant Darwin Núñez a deset minut před koncem dal na konečných 2:2 Mohamed Salah. Celé utkání odchytal v brance Fulhamu slovenský brankář Marek Rodák.

Fulham nastoupil do prvního zápasu v Premier League po ročním návratu sympaticky aktivně, v úvodu si však žádnou vyloženou brankovou příležitost nevytvořil. Ve čtrnácté minutě se hned z první příležitosti radovali z vedení hosté, nicméně branka Luise Díaze nebyla pro ofsajd jeho spoluhráče Robertsona uznána.

Střelecky aktivnější domácí se za svůj výkon dočkali odměny v 32. minutě. Centr Kennyho Teteho našel přesně Mitroviće, který přehlavičkoval Trenta Alexandera-Arnolda a otevřel skóre. Liverpool byl dvakrát do konce poločasu kousek od vyrovnání. Nejdříve Díaz jen těsně nedosáhl na střílený centr Robertsona a o chvíli později nastřelil Kolumbijec tyč Rodákovy brány.

V 57. minutě to už mohlo být o dvě branky. Z okraje pokutového území vystřelil Neeskends Kebano, nicméně jeho rána orazítkovala pravou tyč liverpoolské svatyně. Srovnat mohl střídající ligový debutant Núñez, ale jeho patička z bezprostřední blízkosti neprošla přes slovenského brankáře.

Nová uruguayská akvizice The Reds se přeci jen svého premiérového gólu v Premier League dočkala. V 64. minutě efektní patičkou poprvé rozvlnil síť branky Fulhamu a srovnal na 1:1. V 71. minutě odpískal rozhodčí Madley po souboji Virgila van Dijka s Mitrovićem pokutový kop pro domácí. Penaltu sám faulovaný srbský ostrostřelec proměnil a potvrdil svou famózní formu z předchozí sezóny, kdy byl s 43 brankami nejlepším střelcem League Championship.

Deset minut před koncem utkání bylo opět vyrovnáno. Nedorozumění domácí stoperské dvojice Ream-Adarabioyo využilo útočné liverpoolské duo. Debutant Núñez sklepl míč Salahovi, který bez problému dorazil míč do sítě.

V nastavení mohl dokončit obrat hostující kapitán Jordan Henderson. Jeho rána zpoza pokutového území však skončila pouze na břevně.

Nováček Fulham za svůj bojovný výkon získal zasloužený bod, naopak favorit ze Severozápadní Anglie své fanoušky zklamal a ztratil první body hned na úvod. Příští týden vyrazí Fulham do West Midlans, kde se na Molineux utká s Wolverhamptonem; Reds by si rádi zlepšili reputaci na Anfieldu, kde přivítají Crystal Palace.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
madridcan

Leno na fotke, Rodák v základe

Reagovat
ian.rush

No konečně srovnali.... Darwin bude zabiják!

Reagovat
ian.rush

hmm tak bída dneska

Reagovat
Dirtyfoxx420

Čekal jsem klidný 3 body, ale nestalo se, Fulham hrál dobře a určitě si minimálně bod zasloužil.

Nevadí, byl to první zápas na rozehřátí, čeká nás ještě plno zajímavých kol.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dle mého skromného názoru by si Nunez zasloužil základ. Ten Bobino paběrkuje už delší dobu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele