1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Leicester slibně rozjeté utkání k triumfu nedotáhl. Brentfordu zajistil bod Dasilva

Hráči Leicesteru a Brentfordu se v úvodním kole Premier League rozešli smírně po remíze 2:2. Domácí Lišky se sice na začátku druhé půle dostaly již do dvoubrankového vedení, to však nevídaným způsobem nakoplo hostující celek, který se prostřednictvím branek Ivana Toneyho a Joshe Dasilvy vrátil do zápasu a nakonec ukořistil cenný bod. Pro odchovance Arsenalu to byl vůbec první zásah v nejvyšší anglické soutěži.

Leicester byl na úvodní kolo soutěže natěšený po tom, co v přípravě vyhrál poslední čtyři utkání. Fanoušci Lišek však měli smíšené pocity z pasivity na přestupovém trhu, když jim nezbývalo než doufat v pozdní finanční injekci z prodeje talentovaného Angličana Wesleyho Fofany do Chelsea. Brentford měl za sebou také celkem vydařenou přípravu, ve které skolil i Arsenal, musel se ovšem již obejít bez Christiana Eriksena, jenž zamířil do Manchesteru United.

Hosté se navzdory relativně ofenzivnímu rozestavení museli po většinu první půle soustředit spíše na bránění. Leicester se pyšnil značnou převahou v držení míče a ve 20. minutě se málem mohl radovat i ze vstřelené branky, kdyby James Maddison mířil hlavičkou z malého vápna o několik desítek centimetrů přesněji. Roli zakončovatele tak domácí záložník zaměnil za úlohu asistenta, když si ve 33. minutě našel jeho centr po rohovém kopu Timothy Castagne a hlavou poslal míč do sítě. Těsně před pauzou to následně domácí zkusili i po zemi a opět byli blízko ke gólovým oslavám, neboť Youri Tielemans pohlednou ránou napálil tyč.

Branková konstrukce hrála roli i 22 vteřin po začátku druhého poločasu, kdy se ke střele odhodlal Kiernan Dewsbury-Hall, po jehož pokusu se míč odrazil za záda gólmana hostů. Pojišťující trefa ovšem domácí mírně ukolébala a Brentford se v 62. minutě dočkal snížení, protože se ve vápně nejlépe zorientoval Toney. Poté se však o slovo znovu přihlásily Lišky, když se k hlavičce probojoval Fofana a King Power Stadium potřetí rozezněla tyčka. Neproměněné šance nakonec hráče v modrém mrzely, neboť pět minut před koncem si navedl balon na levačku Dasilva a krásným způsobem srovnal na 2:2.

Leicester nedokázal plně využít výhody domácího hřiště a s Brentfordem si body rozdělil. Úvodní zaváhání se pokusí napravit 13. srpna proti Arsenalu, Brentford bude mít ve stejný den možnost znovu okrást favorita o body proti Manchesteru United.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele