1. kolo
05.08.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal vstoupil do nové sezony vítězstvím proti Crystal Palace

Drtivý nástup, postupem času změna obrazu hry a starost o tři body. Arsenal to na hřišti Crystal Palace neměl jednoduché, přesto se mu povedlo zvítězit poměrem 0:2. Skóre otevřel Martinelli, v závěru se Guehi trefil do vlastní sítě.

Gunners od samého začátku hýřili aktivitou, která mohla vyústit v odměnu už po třech minutách. Jesus se bravurně prosmýkl mezi několika protihráči, načež se balón odrazil ke Gabrielu Martinellimu. Ten ovšem trestuhodně selhal a z jednoduché pozice zamířil poměrně výrazně mimo bránu.

Brazilský šikula ale vše napravil ve dvacáté minutě. Rohový kop na vzdálenější tyč našel zcela osamoceného Zinchenka, jenž vrátil míč do malého vápna a tam právě nepříliš vysoký Martinelli snadno překonal Guaitu. Vzápětí začal tlak Kanonýrů polevovat a i díky nepřesnostem Ramsdalea se Eagles dostali do menších příležitostí.

Obrovskou šanci pak měli krátce před přestávkou, kdy Andersenova hlavička našla před brankou ve skvělé pozice Édouarda. Ten však stejnou částí těla nedokázal vyzrát na Ramsdalea. Další tutovku si Crystal Palace vypracoval po přestávce. Famózní průnikovku Zahy ale Ede k velkému překvapení nedokázal zužitkovat a i on ztroskotal na brankáři.

Gunners se dostávali pod stále větší tlak soupeře, po skvělém presinku Jesuse pohrdnul šancí na zklidnění Odegaard. K pojišťovací trefě se dostali až díky štěstěně v pětaosmdesáté minutě. Po pravé straně se do nebezpečného prostoru dostal Bukayo Saka, jehož centr si do vlastní svatyně srazil Marc Guehi.

Arsenal tak napravil loňské selhání v Selhurst Parku a do nového ročníku vkročil tou správnou nohou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
Petr Keš

Tak doufám že si ukážeme směr, kam ta sezóna povede.

Reagovat
milan78

takže 3:0

Reagovat
Petr Keš

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
dextroza_m

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele