1. kolo
06.08.2022 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Newcastle si poradil s nováčkem Nottinghamem Forest

Newcastle United potvrdil roli favorita a v prvním kole Premier League porazil Nottingham Forest 2:0. Zápas rozhodli ve druhém poločase Fabian Schär a Callum Wilson, čisté konto si v novém působišti připsal gólman Nick Pope.

Ve 25. minutě Joelinton prověřil pozornost gólmana Deana Hendersona, když vypálil z pětadvaceti metrů nepříjemnou ránu. Ta sice mířila do míst, kde se hostující brankář nacházel, jenže před ním skočila, a tak mu museli pomoci obránci, aby odklidili balon do bezpečí.

O šest minut později už byl opět v akci Joelinton, který převzal uprostřed hřiště míč od Bruna Guimarãese, nádherně v plné rychlosti proběhl polovinou nottinghamské sestavy a přízemní střelou na stojnou nohu brankáře jen o nějakého půl metru minul pravou tyč. Pokud by mířil přesněji, radoval by se z úvodního gólu.

Domácí fandové se vedení dočkali v 58. minutě, když Magpies uspěli po rohovém kopu. Ten samotný sice ještě ke vstřelení gólu nevedl, jenže Newcastle i nadále držel balon, Fabian Schär jej vedl za pokutové území, odkud vyslal nádhernou střelu do horního růžku Hendersonovy brány.

V 77. minutě sice Almirón ještě z velkého úhlu neuspěl, když jeho pokus vyrazil Henderson. Nemuselo ho to však dlouho mrzet, protože minutu nato už se domácí do dvoubrankového vedení dostali. Balon se od Guimarãese dostal přes Willocka a Saint-Maximina až k Joelintonovi, který si jej převzal do běhu a poslal centr před malé vápno, kde míč neskutečně šajtlí trefil Callum Wilson. Jeho pokus se obloučkem snesl přes Hendersona k zadní tyči.

Domácí si v závěru dvoubrankové vedení zkušeně pohlídali a úspěšně vstoupili do nového ročníku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele