1. kolo
06.08.2022 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Ryan Sessegnon (© AFP)

Tottenham na úvod vysoko vyhrál nad Southamptonem

Tottenham Hotspur zvítězil v prvním kole Premier League na domácí půdě se Southamptonem 4:1. Na kanonádě se za domácí podíleli Sessegon, Dier a Kulusevski, vlastní branku si vstřelil Salisu. Za hosty se trefil Ward-Prowse.

Vedení se překvapivě ujali ve dvanácté minutě hosté. Nalevo dostal trochu místa Moussa Djenepo, čehož využil, přesně našel vzduchem Jamese Warda-Prowseho, který vypálil z první přesně k levé tyči. Kapitán Spurs Hugo Lloris nemohl s touhle střelou dělat vůbec nic.

Saints se však z vedení moc dlouho neradovali, za devět minut o něj totiž přišli. Dejan Kulusevski si na pravém křídle míč navedl na levačku, kterou poté poslal centr do pokutového území. Tam přesně našel Ryana Sessegnona, jenž balon dokázal hlavou umístit mimo dosah padajícího gólmana Bazuna.

Ani na v pořadí třetí branku duelu nemuseli přítomní fanoušci moc dlouho čekat, Spurs si vedení na svou stranu vzali ve 31. minutě. Centr Son Heung-mina letěl z levé strany na malé vápno, kde přistál na hlavě Erica Diera, který už si se situací jako zkušený hlavičkář poradil. Míč usměrnil na vzdálenější tyč, Bazunu byl opět bez šance zasáhnout.

V nastaveném čase prvního poločasu se ještě po centru Emersona Royala dostal do obrovské šance Harry Kane. Domácí kanonýr však vedení svého týmu nenavýšil, jelikož z bezprostřední blízkosti střílel jen do gólmana Saints. Po přestávce Sessegnon sice dokázal balon dostat do sítě, ale nacházel se v poměrně zřetelném ofsajdu, a tak gól nemohl platit.

Tottenham přidal třetí gól po hodině hry. Emerson si v pokutovém území sběhl na levé straně pro balon, odkud chtěl hledat před bránou své spoluhráče. Trefil jen obránce soupeře Mohammeda Salisua, který však už byl v pádu, a tak si míč nešťastně nasměroval do vlastní sítě.

Dvě minuty nato už byl Southampton zralý na ručník. Prsty v tom opět měl Emerson, který z pravé strany našel na malém vápně číhajícího Dejana Kulusevskiho. Ten si balon převzal a když zjistil, že jej nikdo neatakuje, tak se otočil a levačkou obstřelil všechny obránce i gólmana krásně k zadní tyči.

Spurs tak v prvním kole splnili roli favorita a před vyprodaným stadionem došli pro tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Doherty, Højbjerg, Bentancur, Perišić - Kulusevski, Kane, Son

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vidí naše jednička 3,58-4,1. Výhra domácího týmu o 3 a více -přesně o 2 goly. Nemám duvod jí nevěřit.

Reagovat
smazaný uživatel

3,69-4,22. Bukwice reagovala dle očekávání . Bylo jí to pííí platné.

Reagovat
Hollo

Kto je tá naše jednička ?

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš si píču???

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele