1. kolo
06.08.2022 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jefferson Lerma a Dominic Solanke (© AFP)

Bournemouth vstoupil do Premier League vítězně, rozhodl gól ze třetí minuty

Bournemouth se představil na domácím Vitality Stadium svým fanouškům ve skvělém světle, když porazil Aston Villu. Již ve třetí minutě se po rohu prosadil Jefferson Lerma. Aston Villa byla v průběhu zápasu aktivnější, nicméně v utkání nedokázala vyrovnat. Deset minut před koncem rozhodl o výhře domácích Kieffer Moore.

Domácímu Bournemouthu se podařilo otevřít skóre již ve třetí minutě. Po rohovém kopu se míč odrazil přesně na nohu záložníka Jeffersona Lermy, který tvrdou ránou prostřelil shluk těl a poslal míč za záda brankáře Martíneze.

V desáté minutě se do další velké šance dostal Solanke, toho ale dokázal hostující brankář reflexivním zákrokem vychytat. Za zmínku rozhodně stojí také pokus Jacoba Ramseyho z dvaadvacáté minuty, ale ani on nedokázal vyrovnat, proti byl Mark Travers.

V pětašedesáté minutě zkusil překvapit domácího brankáře debutant Boubacar Kamara, ale jeho tvrdá rána jen těsně minula svůj cíl, a tak následoval pouze odkop od branky. Aktivnější Aston Villa si nedokázala vytvořit další vyložené brankové příležitosti, naopak deset minut před koncem se ze vstřelené branky opět radovali domácí. Po standardní situaci přišel centr do vápna od kapitána Kellyho, který našel přesně velšského útočníka Kieffera Moorea. Ten si dal na hlavičce záležet a usměrnil míč přesně ke vzdálenější tyči.

Bournemouth se jako jediný nováček v letošní sezoně Premier League radoval z výhry v prvním kole a již vyhlíží souboj s Manchesterem City. Aston Villu čeká v následujícím kole Everton.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím věřit bookmakerovi z naší jedničky , že dal do opsání veškeré své znalosti. 3,94-3,51-2,05.Komu by se chtělo vyplácet téměř 3 násobek????

Reagovat
smazaný uživatel

To se jim povedlo .

Reagovat
VTID94

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele